Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pánikbeteg vagyok! fórum

Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)

11856. 81002da781 (válaszként erre: 11855. - Félős)
2008. aug. 21. 10:14

Szia Félős,

Estére szerintem vegyél be egy 0,25-ös xanaxot (vagy ha nincs vagyél Sedatif PC-t, mindenképp fotos lenne a nyugodt alvás), azzal semmi rosszat nem csinálsz, viszont tudsz aludni, ami nagyon fontos lenne!!!

Nem lesz semmi gond, figyeld meg mosolyogva fogsz írni mútét után!

Üdv

Barack

11855. félős
2008. aug. 21. 09:22
Szia Őszibarack! Köszönöm szépen a segítségedet nagyon jól esett én meg spirál mellett lettem terhes.. Csak tudnék éjszaka aludni meg a szivem ne akarna elszálni nem is lenne semmi baj drukkoljatok nekem jövőhét csütörtökön megyek és remélem, hogy hamar túl leszek rajta és persze túlélem...
11854. 81002da781 (válaszként erre: 11851. - Zolika85)
2008. aug. 20. 23:49

Szia Zoli,

Sajna nem tudom, hogy pánikbeteg lehetsz-e, szédülés-bizonytalanság érzésem nekem is volt/van.

Éppen kedden akartam összeesni a kertben locsolás közben. :(

Szorongásoldót nem kaptál? pl xanax

Amikor szédülsz, akkor lehet, hogy szoronsz, és akkor nem ártana valami szorongásoldó. Nekem szokott hatni.

Ha jól olvastam, akkor a Coaxil antidepresszáns, ahhoz kellene még szorongásoldó, bár nem vagyok orvos, és kellene pszichoterápiára járnod.

Olvasd el a 11836-os hozzászólásomat.

Egyébként a pánikbetegség meggyógyulásához sok idő és türelem kell no meg kitartás.

Sajna hiába mész bármiféle vizsgálatra, az eredmény ugyanaz: pánikbetegség.

Próbálj a gondolattal megbarátkozni, és küzdeni!

Üdv

barack

11853. 81002da781 (válaszként erre: 11850. - Félős)
2008. aug. 20. 23:34

Szia Félős,

Először is ne félj!!!

Csak 10 perc??? Az semmi!!! Gondolj bele, hogy nekem méhenkívülim volt 1,5 liter vérrel a hasamban, az nem 10 perc!!!

No meg tavaly kötelező hasszuri a gyerkőc miatt, na az se semmi…

Szóval mit tegyél? Sajna nem tudom, egyet bizti ne, ne félj!

Gondolj arra, hogy sok 100ezer ember volt már altatás alatt, mindenki felébredt.

És különben is tudod mennyi 10 perc? Egy reklám a TV-ben…

Annyit tudsz tenni, hogy ülj le, és írj, írd ki a félelmet magadból!

Igyál nyugi teát, az jó, esetleg vegyél Sedatif PC-t (homeopáiás szer), ha van xanaxod, azt is vehetsz be, de ne vidd túlzásba, ha rendes a dokid, műtét előtt állítólag lehet kérni olyan bódító injekciót, de ezt nem tudom biztosan!

Tudsz valami relaxálási technikát, mert azt jó lenne ha csinálnád. Nyugi zenéd van, mert azt is hallgathatnál.

A műtétig szerintem ráérsz idegeskedni, ott meg már minek.

Amikor elkezdenek altatni gondolj valami szép és jó helyre, amikor felébredsz úgy érzed majd, hogy ott jártál…

Ne izgulj, minden rendben fog zajlani!!!

Üdv

Barack

11852. 4f1557983c
2008. aug. 20. 21:58

Sziasztok!

Régóta tervezem, hogy írok erre a fórumra vagy valamelyik másra, hogy legalább kiírjam magamból egy kicsit a problémát, ha már elmondani nincs módom senkinek. Kb. 8-9 éve vagyok pánikbeteg. Aktívan dolgoztam, de az utóbbi 2 évben sajna már leszázalékoltak. Odáig jutottam, hogy nem tudtam elmenni a munkahelyemre, és a feladataimat nem tudtam 100%-ban elvégezni. Ez most is így van sajnos. A lakásban töltöm az életem. Régebben jobban tudtam mozogni, a gyógyszerekkel és segítséggel valamennyit tudtam közlekedni, boltba járni, de ez mostanra teljesen megszűnt. A családom először nem tudta mit kezdjen velem, szerintem most sem. Nem tudják átérezni a problémámat. De, hogy tudnák amikor nekik ilyen soha nem volt, kívánom ne is legyen. Rengeteg családi vita van a betegségemből! Van egy 14 éves lányom, ő azért néha segít, elmegy a boltba és ennyi. A férjem régebben jobban figyelt rám, mára szerintem beleunt. Nem megyek vele sehová, neki kell a nagybevásárlást végezni, gyógyszertár stb... Nagyon bosszant, hogy a gyerekemnek a szülői ért. vagy anyáknapjára csak a segítségével tudok elmenni. Ruhát, cipőt kell venni a gyereknek adok neki pénzt megveszi. De neki is jólenne ha ott lennék. Nem is beszélve ha nekem kell valamit vásárolni. Régóta nem is vettem magamnak szinte már semmit. Voltam már kórházban is nem is egy helyen, de javulás NINCS. A pánikbetegség mellé egyéb belgyógyászati betegségeket is sikerült beszereznem. Pajzsmirigy probléma, magasvérnyomás,állandó fejfájás és alvás, vagy nem alvás, hízás, és nőgyógyászati gondok. Sok orvosnál voltam már, és igen jó hírű orvosoknál. Azt mondják, hogy a hipnózis segítene leginkább rajtam,de az orvos aki közel van hozzánk, sajnos nagyon elfoglalt, és ezt nem tudja vállalni. Inkább nem írom hol és melyik kórház, és ki az, de érdekes. Szóval az ember az csak db. és semmi más. Ha magadon nem segítesz, senki nem segít neked! Mehetsz orvostól orvosig, mindegy, hogy hívják felírja a gyógyszert, és ennyi. Lehet, hogy segít amit felír, akkor szerencséd van! Vagy nem. Tisztelet a kivételnek vannak nagyon jó orvosok, csak ők is kezelésre szorulnak mert betegek, de legalább átérzik, a problémád. Ilyen a pánbikbetegek élete szerintem kb. Nagyon szeretném, ha már ezeket a dolgokat elfelejthetném és túllenék ezen. Becsülettel szedem a gyógyszereimet, pozítívan állok a dolgokhoz álltalában, de néha nagyon nem megy, és nagyon nagyon rossz. Ha meggyógyulok egyszer lehet, hogy még a férjemtől is elválok, mert annyit bánt sokszor lelkileg, és nem ért meg! (De biztos én is megbántom) Úgy érzem a lelkiterror olykor fájdalmasabb a testinél is. Idézet a férjemtől: Ja! A család miattam nem ment az idén kirándulni, mert én félek a repülőn és a repülőtéren. (Borzasztóan szédülök a nagy térben)

11851. Zolika85
2008. aug. 20. 18:52

Sziasztok!Segítsetek kérlek Titeket!Kb 2 hónapja szédülök,de nem forgó jellegű szédülés inkább egyensúly-bizonytalanság,mintha húzna a fejem,de legtöbbször olyankor érzem erősen ha lassan sétálok vagy apró mozdulatokat teszek!Voltam nagyon sok vizsgálaton,de minden negatív és azt mondták idegi alapon van és pánikbeteg vagyok!Habár még otoneurológiára szeretnék elmenni!Tavaly kioperálták a pajzsmirigyemet,állítólag ez is közrejátszhat!Nagyon el vagyok keseredve,sem sportolni,sem dolgozni nem tudok!Kezd a suli is :(

Van nap mikor egész nap rajtam van ez a alabilis érzés!Van valaki aki hasonló cipőben jár vagy járt?Mit tegyek hogy enyhüljenek a tüneteim?A pszichiáter Coaxil-t írt fel,kb 5 napja szedem!Nagyon nehezn viselem lelkileg,teljesen megőrülök!:(

Ha van jó tanácsotok vagy véleményetek írjatok!

Köszi mindenkinek!Zoli

11850. félős
2008. aug. 20. 11:06
Szia Őszibarack!!! Segíts kérlek nekem. 1997-óta vagyok pánikbeteg a fiam születése óta szedtem is rá stimulotont meg xanaxot most éppen semmit sem szedek. Pár nap múlva lessz egy 10-perces nőgyógyászati műtétem és nagyon félek az altatástól, azóta szinte éjszaka csak pár órát tudok aludni mindig csak erre a műtétre gondolok. Most elkezdtem inni egy kis nyugtató teát dehát..... Szóval a kérdésem szerintetek ezt túl fogom én élni??????
2008. aug. 19. 17:15

Valakinek van egyéb ötlete a homeopátiával kapcsolatban?

Szívesen fogadom!

Az eddigieket viszont köszönöm!

11848. Dudi5
2008. aug. 19. 16:00
Sziasztok.Remélem ,jól vagytok.Csak vége lesz már a kánikulának.Sajnos,rá kellett jönnöm,miéért nem tudok a félelemtől megszabadulni:"ő" az egyetlen ,"aki2nem hagy el,nem csalódtam benne,mindig megtalál(sajnos).ezért mondom,hogy ha találok egy emberkét az életben,akinek nagyon fontos leszek,megbízhatokabban,hogy így fogad el,meg fogok gyógyulni.Tudom,sokan élnek egyedül,magányosan és még sem rettegnek állandóan(bár ki tudja).én nem vagyok olyan erős,hogy kiráncigáljam magam a gödörből.A gyógyszerektől szintén fóbiám alakult ki-volt ídő mikor szedtem évekig,de nem változott semmi-,magán homeopátiás orvosra meg már nincs pénzem.valami van bennem,amiért nem szeretnek az emberek.szivesen segítek bárkinek,soha nem várok érte semmit,nem mártir képpel teszem,de csak addig kellek mig haszon van belőlem.nem keresnek,én meg nem akarok senkire ráakaszkodni.sokkal jobb állapotban lennék,ha nem lennék ennyire egyedül.most is csak a vasalás vár,meg a tv.Bocs a panaszkodásért.nem teszem állandóan,csak most nagyon magam alatt vagyok,nem teljesül semmi amit szeretnék,pedig nem nagy dolgok,hétköznapi apróság.ÜDV
11847. Dudi5
2008. aug. 19. 16:00
Sziasztok.Remélem ,jól vagytok.Csak vége lesz már a kánikulának.Sajnos,rá kellett jönnöm,miéért nem tudok a félelemtől megszabadulni:"ő" az egyetlen ,"aki2nem hagy el,nem csalódtam benne,mindig megtalál(sajnos).ezért mondom,hogy ha találok egy emberkét az életben,akinek nagyon fontos leszek,megbízhatokabban,hogy így fogad el,meg fogok gyógyulni.Tudom,sokan élnek egyedül,magányosan és még sem rettegnek állandóan(bár ki tudja).én nem vagyok olyan erős,hogy kiráncigáljam magam a gödörből.A gyógyszerektől szintén fóbiám alakult ki-volt ídő mikor szedtem évekig,de nem változott semmi-,magán homeopátiás orvosra meg már nincs pénzem.valami van bennem,amiért nem szeretnek az emberek.szivesen segítek bárkinek,soha nem várok érte semmit,nem mártir képpel teszem,de csak addig kellek mig haszon van belőlem.nem keresnek,én meg nem akarok senkire ráakaszkodni.sokkal jobb állapotban lennék,ha nem lennék ennyire egyedül.most is csak a vasalás vár,meg a tv.Bocs a panaszkodásért.nem teszem állandóan,csak most nagyon magam alatt vagyok,nem teljesül semmi amit szeretnék,pedig nem nagy dolgok,hétköznapi apróság.ÜDV
11846. 289acdd526 (válaszként erre: 11843. - Juditka1982)
2008. aug. 19. 15:20

Szia!

Keress egy homeopatát, ő segít neked.

Üdv.: nm

11845. gizi07
2008. aug. 19. 13:20

Sziasztok :-)

Pár évvel ezelőtt lettem pánikbeteg, szedtem rá cipralexet és xaxaxot. Idővel rendbe jöttem, lett munkám, amit nagyon szeretttem és a szerelem is rám talált. Most van egy gyönyörű 4 hónapos babánk és sajna pár napja előjöttek nálam a pánikbetegség jelei:-( Nagyon rosssz,mindig csak szorongok...kérlek, ha van kismama ilyen problémával annak várom válaszát tanácsát, kérlek segítsetek !

Köszönöm

11844. 81002da781 (válaszként erre: 11843. - Juditka1982)
2008. aug. 19. 12:51

Szia,

Ehhez orvos kellene...

Ha egyedül vágsz bele, akkor csak nagyon lassan csökkents!

Én most 3 hónapig kapom a csökkentett gyógyszert, gondolom megint 3 hónap a köv. szint, és csak utána tehetem le, HA!!!....

Barack

2008. aug. 19. 12:39

Sziasztok!

Valaki tudna nekem segíteni?Le szeretném tenni lassan a paroxatot, mert mellette teljesen jól vagyok és át szeretnék térni homeopátiás szerekre.Meg tudnátok mondani, hogyan kezdjek neki és mit szedjek?

Pánikmentes szép napot mindenkinek!!!

:D

11842. Laura0504 (válaszként erre: 11832. - 81002da781)
2008. aug. 19. 12:32

Szia!!!

Köszike a választ! Én lassan már egy hete szedem, és valamennyire enyhültek a tünetek!!!!! Most jobban vagyok:)

11841. 81002da781 (válaszként erre: 11840. - Pocy88)
2008. aug. 19. 12:08
Szívesen!!! :)
11840. Pocy88
2008. aug. 19. 11:43
Köszi a segítséget =)
11839. 81002da781
2008. aug. 19. 11:41
Még 1, hogy a gyógyszer nem minden, csak mankó, sajátmagadban kell rendet raknod pszichoterapeuta segítségével!
11838. 81002da781 (válaszként erre: 11837. - Pocy88)
2008. aug. 19. 11:33

Szerintem mindenképp 1-2 falatot egyél, mondjuk egy pogácsát, vagy kekszet, vagy chipszet...

A lényeg legyen valami a gyomrodba, hogy felszívódjon a gyógyszer, és a gyomrodat ne tegye tönkre.

(mejegyzem én sokszor veszem be a vérnyomáscsökkentőmet és a szorongásoldómat éhgyomorra, de ez nem követendő példa!!!)

11837. Pocy88
2008. aug. 19. 11:13

Szia Barack!

Köszi az infókat!

Mi van akkor, ha úgy kell szedni a gyógyszert, hogy evés után reggel, de én nem tudok enni. Akkor éhgyomorra vegyem be?

11836. 81002da781
2008. aug. 19. 11:07

Ezt találtam, akinek van kedve olvassa el...

A pánikbetegség gyógyszeres kezelése

A pánikbetegség gyógyszeres kezelésénél két különböző hatásmechanizmusú gyógyszercsoportba tartozó gyógyszereket alkalmazunk. Az egyik a szorongásoldók használata, melyeket rendszeresen szedve alkalmasak a szorongásszint mérséklésére, akár teljes megszűntetésére illetve alkalmilag bevéve a pánikrohamok idején, azok oldására. Hatásuk a bevételt követően 15-30 perc után jelentkezik. Önmagukban való alkalmazásukat max. 2-3 hónapig javasoljuk, mert ennél hosszab ideig tartó szedés esetén fennállhat a megszokás veszélye. A szorongásoldó önmagában alkalmazva csak enyhébb esetekben javasolható. A pánikbetegségben használatos másik gyógyszercsoport az antidepresszánsok csoportja. A javasolt antidepresszánst naponta kell szedni, hatása rendszerint 2 hetes szedés után kezd kialakulni. A tünetmentességet követően hónapokig javasolt a gyógyszer szedése, hozzászokás nem alakul ki. Az induló terápia egy közepes súlyosságú pánikbetegség esetén a két szer kombinációjával indul, majd amikor beáll az antidepresszáns hatása vagyis elmúlnak a pánik tünetek, akkor a szorongásoldó teljesen elhagyhatóvá válik, így nem alakul ki hozzászokás. A megfelelő gyógyszerek beállítása pszichiáter szakorvosi feladat a pánik tünetek, a kórelőzmény, egyéb betegségek, esetleges mellékhatások figyelembevételével. Sajnos az elmúlt évek során gyakori tapasztalat, hogy a háziorvos felírja a szorongásoldót és a páciens "rajta marad". Ilyenkor sokszor a szorongásos tünetek sem múlnak el maradéktalanul és még kiegészül a pánikbetegség gyógyszerfüggőséggel is. Ezért javasolt pszichiáterhez fordulni, hogyha egy hónapnál hosszabb ideje fennáll a szorongásoldók rendszeres szedése. A gyógyszeres kezelés a tünetek megszűntetését tűzi ki célul. A gyógyszer elhagyása után van akinél rögtön megjelennek ismét a tünetek, van akinél évekig nem jelentkezik újabb pánik tünet és van akinél soha többé. Az általános tapasztalat szerint akinél pánikbetegség jelentkezik, az szorongásra hajlamosabb, ezért nehezebb élethelyzetben, pl. munkahelyváltás, válás, haláleset, stb. eseményeknél ismét kiújulhatnak a tünetek, és újabb gyógyszeres kezelés válik szükségessé. Az újabb gyógyszeres kezelések elkerülésére alkalmasak a pszichoterápiás kezelések.

A pánikbetegség pszichoterápiája

A pszichoterápiák célja, hogy a pánikbetegség mögött meghúzódó pszichés problematikát feltárják és amennyire lehet megoldják. Ez sokszor csak hosszabb, kitartó munka eredményeként valósul meg. A terápiás munkában nagy hangsúly van azoknak a tudattalan mechanizmusoknak a felismerésén és változtatásán, ami a pánikbetegség hátterében áll. Ez többféle pszichoterápiás módszerrel lehetséges. A könnyebb érthetőség kedvéért itt felvethetünk egy párhuzamot a sportok és a pszichoterápiák között. Van olyan ember, aki a gyorsgyaloglást kedveli, van aki az úszást, de olyan is van, aki a focit. Az egyes terápiás formákra is él ez a párhuzam, ezért a páciensnek van lehetősége arra, hogy azt a módszert válassza önismereti eszközül, ami tetszik neki, amiben megbízik. Ez lehet egyéni vagy csoportos terápia, lehet hipnózis vagy analitikus alapokon nyugvó terápia is. Nagyon széles a repertoár. A terápiás módszer leginkább csak egy keret, ami segít a pánikbetegségben szenvedő embernek abban, hogy eljusson a célhoz, a betegség gyökereihez. Természetesen, ha a páciensnek nincs elég ismerete a módszerekről, akkor az első interjú során segítünk kiválasztani számára a megfelelő módszert.

Egyébb info itt: [link]

11835. 81002da781
2008. aug. 19. 10:58

Szia Pocy88,

Még annyi kimaradt, hogy ha a tömegközlekedés sem megy, azt meg gyakorolni kellene gyógyszer mellett..

Egyébként kitartást, és gyógyulást! :)

Barack

11834. Pocy88
2008. aug. 19. 10:03

Szia Oszibarack!

Köszönöm a gyors választ.

A gyógyszeradagom be van állítva, úgyhogy szerintem előveszem a fiókból a gyógyszert és elkezdem szedni.

11833. félős
2008. aug. 18. 21:27
Szia bat! Én még új vagyok ezen afórumon de azt hiszem, hogy nekem is szív eredetű a rosszulléteim ha rám jön akkor majd kiugrik a helyéről félelmetes.. Te milyen gyógyszert szedtél erre??? köszi: félős.
11832. 81002da781 (válaszként erre: 11827. - Laura0504)
2008. aug. 18. 20:49

Szia Laura,

Én ezt szedem, milyen tapasztalatra gondolsz?

Lassan 8 éve szedem, kezdetmen Efectint kaptam pánikra, majd Velaxint szorongásos depresszióra.

Megjegyzem a kettő u.a., csak az Efectin drágább kivitel...

Nekem bevállt...

Üdv

Barack

11831. 81002da781 (válaszként erre: 11828. - Pocy88)
2008. aug. 18. 20:45

Szia Pocy88,

Ahogy ígértem, írok…

Szóval én meló mellett kezdtem el a fősulit úgy, hogy minden szombaton egész nap a padot koptattam. 2 év múlva pánikbeteg lettem.

Nekem az volt a tapasztalatom, hogy pánikbetegséggel iskolába járni és teljesíteni nem egyszerű feladat.

Egyrészt, ha utazásfóbiád van azt kell leküzdened, ha a gyógyszert kell beszedned annak a hatását (álmosság) kell legyűrnöd.

Nos szerény véleményem szerint akkor jársz jól, ha még suli előtt beállíttatod a gyógyszereidet, hogy a fenti két problémával ne kelljen megküzdened.

Gyógyszerhez még csak annyit, hogy Apósom most volt neurológusnál, aki közölte pánikbeteg, és szedjen gyógyszert, Apósom közölte, hogy nem bírja a gyógyszereket, akkor felkelni nem tud az ágyból, doki reagálása az volt, 2 hetet ki kell bírnia.

Az én tapasztalatom pedig ez: az első gyógyszerem Seroprám volt, amivel utcára nem tudtam kimenni, utána Efectint (Velaxin) kaptam, és lőn semmi bajom tőle első naptól kezdve.

Tehát mindenkinek meg kell találni a magára szabott gyógyszert. Ha a doki ebben nem segítség, akkor másik dokit kell keresni….

Remélem tudtam neked némiképp segíteni, ha van kérdésed, nyugodtan kérdezz!

Üdv

Barack

11830. 81002da781
2008. aug. 18. 13:30

Hali,

Este írok majd...

Barack

11829. Pocy88
2008. aug. 18. 12:02
Sehol senki még mindig? =(
11828. Pocy88
2008. aug. 17. 17:00

Sziasztok!

Lehet, hogy furcsállani fogjátok a kérdésemet, de sajnos vannak nálam tapasztaltabbak is.

Június 24-én állapították meg nálam az agorafóbiát, amire Aurorixet kaptam. Naponta 2 tablettát kellene szednem. Kellene. Ugyanis mivel jelenleg nincs munkahelyem, nem járok sehova - vagy nem egyedül megyek - így úgy gondoltam, hogy nem szedem.

Viszont lehet, hogy felvesznek fősulira és akkor sokat kell tömegközlekednem. Kezdjem el újra szedni? Mit tanácsoltok?

Egyébként az is problémám volt, hogy iszonyatos hangulatingadozásaim lettek tőle és megijedtem.

Kérlek Titeket, tanácsoljatok valamit.

11827. Laura0504
2008. aug. 15. 13:48

Sziasztok!!!!

Most kezdem el szedni a Valeriana-t!

Valakinek van valami tapasztalata erről a gyógyszerről?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook