Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pánikbeteg vagyok! fórum

Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)

11826. 81002da781 (válaszként erre: 11817. - Aposztrof)
2008. aug. 14. 19:39

Nagyon vigyázz magadra, nagyon sokat pihenj, relaxálj, amennyit csak teheted.

Sajnos az idegrendszered már jelzett, hogy valami nem kóser. :(

Próbálj a vizsgákra olyan lazán menni lelkileg, amennyire teheted...

Üdv

Barack

11825. 81002da781
2008. aug. 14. 19:37
Ja és még 1 utsó, jó lenne a végéra járni minnél előbb, hogy mitől szorongsz!
11824. 81002da781
2008. aug. 14. 19:36

Elvileg a pánik igen 30 percig tart, de nekem is volt már több órás, főleg, ha felturbózod magad...

Azaz negatí gondolatok: jajj meghalok, sosem múlik el, megfulladok, vajon mibajom, és hasonló gondolatok...

11823. 81002da781 (válaszként erre: 11822. - 91d4989ab9)
2008. aug. 14. 19:34

Szia Zsuzsa,

Ez szerintem pánikroham volt (vagyis szorongásos roham), ha nem jelentkezik bizonyos időszakonként többször, akkor nem betegség.

Milyen adagú a Xanax? Ha 0,25-ös, akkor, ha legközelebb érzed, hogy valami nem stimm, vegyél be belőle nyugodtan, max aludni fogsz tőle, de nem hiszem.

Egyébként Sedatif PC homeopátiás szer jó, vagy olyan készítmény, amiben van orbáncfű. Esetleg szaglászhatsz illóolajokat, pl levendula.

Elterelő hadműveletről Aposztrof írt. Ha van mp3 lejátszód, hallgass relax zenét!

De szerintem tapasztalni fogod, hogy nyaralás alatt semmi bajod nem lesz!!!

Barack

11822. 91d4989ab9
2008. aug. 14. 17:15

köszi a választ. megirod a nevét priviben? xanaxs van itthon de azt nem nekem irták igy nem merem szedni.

az lehet pánik tünet hogy 30.a óta többször elszorul a torkom, gombócérzésem van.

a pánik nem csak 30 pecig tart? nekem ma pl dél óta folyamatosan el van szorulva a torkom ez kb 4-5 óra. lehet ilyen hosszú is egy pánik?

dokinál már voltam allergiát refluxot tippelnek, de a pánik is felmerült már.

holnap indulok nyaralni, nem tom igy mi lesz

11821. Aposztrof (válaszként erre: 11820. - 91d4989ab9)
2008. aug. 14. 16:15
én természetes alapanyagú gyógyszert vettem, ami vény nélkül kapható. a macskagyökér pl nyugtató hatású. de ez emberfüggő, kinek mi válik be. pánik esetén próbálom magam nyugtatni vagy elterelni a figyelmem, ami tudom, hogy nagyon nehéz. valami nyugis zenét hallgatok vagy olvasok éppen. jó könyv esetén annyira belemerül az ember, hogy egyből jobb lesz :)
11820. 91d4989ab9
2008. aug. 14. 12:40
sziasztok! pánik esetén mi segít nektek? mit tegyek mire gondoljak? milyen gyógyszer?
11819. Laura0504 (válaszként erre: 11818. - Hamurapi)
2008. aug. 14. 12:09

Szia:)

Nekem is nézték a pajzsmirigyem de nem találtak semmit!!! Próbálok erős lenni, de néha nagyon nehéz! Agykontroll tanfolyamra szeretnék majd elmenni!!! Olvastam a kineziológusról is, h. az is nagyon jó. Kipróbálom azt is!

Köszike, h. válaszoltál:D

11818. hamurapi (válaszként erre: 11812. - Laura0504)
2008. aug. 13. 23:12

Szia Laura!

Üdv.mindenkinek!

Valószinü arra gondolsz,hogy hasonló tünetekről irtam,hogy ételundorom volt minden ételtől.Eleinte a hideg ételeket megtudtam enni,a meleget egyáltalán nem,később azt sem és nagyon lefogytam.Megállapitották,hogy pajzsmirigy tultengésem volt.Ahogy a gyógyszert szedni kezdtem, 2 hét mulva kezdtem kivánni az ételt,addig kényszerevés,már ahogy ment,mert mindig visszaakart jönni,ill.képtelen voltam lenyelni.

Amilyen tünetet elmondtál az bizony pánik,ha pedig egyedül vagy/és ha nem ,tudat alatt akkor is/

FÉLSZ.Nem érzed magad biztonságban azért tör rád!

Neked is leirom

valahol csak tudatosul:A PÁNIKBETEG ATTÓL FÉL,HOGY FÉLNI FOG!Ne utáld a betegségedet,mert örök ellenséged lesz.Ismerd meg a tulajdonságait és akkor fordulj szembe vele!

Üdv.hamurapi

11817. Aposztrof (válaszként erre: 11815. - 81002da781)
2008. aug. 13. 22:58
Most kezdem el, 5 év... dolgoznom meg muszáj mellette, mert amúgy nem lesz pénzem. várjuk ki a végét, először is, hogy mi lesz a kineziológusnál a jövő héten, másrészt hogy fogom bírni. ha lelkileg megvisel, természetesen lejebb veszek a feszített tempóból.
11816. 81002da781 (válaszként erre: 11814. - Laura0504)
2008. aug. 13. 21:58
Tulajdonképpen miben kéred a segítséget???
11815. 81002da781 (válaszként erre: 11813. - Aposztrof)
2008. aug. 13. 21:57

Hali,

Viszont ez túl sok lesz az idegrendszerednek!!!

Én melóztam, közben minden szombaton a főiskola padját koptattam, és másodévesen meg is lett az eredménye egy szép kis pánikbetegság képében!

Gondold el, amikor 4 éven keresztül minden szombatod foglalt, csak vasárnap pihizel, de havonta 1x vasárnap se, mert meló van. :(

Ez egyenes út a pánikhoz, és sajna úgy olvasom, hogy az úton te is rajta vagy...

A helyedben sokat pihennék, relaxálnék, kikapcsolódnék, amit írtam az alvásról az fix!

Mennyi van még a sulidból?

Barack

11814. Laura0504
2008. aug. 13. 13:51

Most ahogy így olvasgatok vissza, láttam, h. Hamurapi tett utalásokat, h. vannak olyanok akiknek hasonlóak a tünetei mint nekem, de nem találtam meg, h. kiről is van szó!

Segítenétek!

11813. Aposztrof
2008. aug. 13. 13:13

nem. az a durva, hogy egészen ezidáig soha semmilyen pánikhoz hasonló tünetet sem éltem át. mostmár úgy vagyok vele, hogy habár a metró váltotta ki, még azt bírom a legjobban, ugyanis a metró gyors és megbízható, nem kerül dugóba, mint a busz, amitől mindig félek.

Akkor lett nagyon súlyos nálam ez, amikor másfél hónapja kezdő pánikrohammal muszáj voltam felszállni a metróra, de éreztem, hogy nagyon rossz. Felszálltam, és képzeld, megállt az alagútban... Azt hittem, hogy ott fogok meghalni kb. Az a csend, az, hogy állunk egy helyben a sötétben, alig volt valami világítás. Bemondta a vezető, hogy pár perc türelem, technikai hiba. Akkor legörnyedtem és már majdnem sírtam, hogy én ezt nem fogom túlélni. Egy nő odaültetett maga mellé és nyugtatgatott, mondta, hogy az öccsének ugyanez a baja. Nagyon jólesett, de utána a következő megállóban kirontottam a metróból és kocsival jöttek értem. 1 hétbe telt mire rászántam magam, hogy megint felszálljak. Az a baj, hogy azt nem engedhetem meg magamnak, hogy nem közlekedem. Mindjárt egyetem, dolgozom is mellette, muszáj lesz.

11812. Laura0504
2008. aug. 13. 13:09

Sziasztok!!!!

Látom itt sok "sors társat" találtam:(( Én már 3 éve szenvedek hasonló rosszullétek miatt! Először nyugtatótakat, antidepresszáns gyógyszereket kaptam! Nekem fulladásaim voltak(vannak) de ez már annyira eluralkodott rajtam, h. már nem bírtam enni mert úgy éreztem, h. amikor lenyelném a falatot megfulladok, mindíg egy időben akarok levegőt venni, meg nyelni!! Ez egy nagyon piszok érzés, ilyenkor a pulzusom felmegy 140re a vérnyomásom leesik és úgy érzem vége!!! Mikor ezek a rosszullétek már napi 2-3xelőjöttek akkor mentem orvoshoz. Mostanában hetente1-2x jön rám, és ez is akkor, amikor egyedül vagyok!!

Nagyon útálom!

11811. 81002da781
2008. aug. 13. 12:58

11635-ben írtam a viselkedésterápiáról...

"...Nos metrózás: lassan kezd a metrózást, nagyon lassan (ez a viselkedésterápia). Először lemész az aluljáróba a bérletpénztárig, utána lemész a mozgólépcsőn, majd vissza, majd lemész a mozgólépcsőn vársz egy kocsit, majd a felszínre. Ezeket 1-1 hétig gyakorold, ne erőltess semmit, nem szabad, de le se tojd, bátorítsd magad, ha valami jól megy jutalmazd meg magad! (csoki stb…) Utána már mehet a metrózás..."

Egyébként nekem is a metró hozta ki.

Születésednél nem történt valami?

Pl nem szorultál be a szülőcsatornába?

11810. 81002da781 (válaszként erre: 11809. - Aposztrof)
2008. aug. 13. 12:52

Amit tenni tudsz addig is amíg dokihoz kerülsz, hogy sokat pihensz, 10 előtt lefekszel, nem nézel felkavaró filmeket lefekvés előtt, még híradót sem.

Ismersz valami relaxációs módot? Azt jó lenne, ha csinálnád.

Ha van kedved és időd, ezt olvasd át, legalább csak az első részt..

[link]

Utcára, vagy metróra csak apránként próbálj menni, valahol már valakinek leírtam hogyan is kell csinálni.

És ami a legfőbb MINNÉL ELŐBB SZABADULJ MEG TŐLE!!!

Mert minnél tovább vagy benne, az agyad egyre jobban "rászokik" és egyre nehezebb megszabadulni tőle!

Kitartást, és gyógyulgatást!

Barack

11809. Aposztrof
2008. aug. 13. 12:18

Igen, nekem is ezt mondta, hogy egy orvos rendel összesen. Ez amúgy elég gáz, olyan esetben, ha az ember tényleg padlón van és sürgősen kéne neki a segítség. Választhat: ki tudja várni a több hetet, vagy fizet inkább és elmegy magánrendelésre. Sajnos sok szakrendelésen ez van.

Hogy ilyen esetben ki a felelős, szerintem sose derülne ki. Kíváncsian várom a fejleményeket, lehet, hogy rendes dokit kapok. Hétfőn meg kineziológus, abban kicsit jobban bízom.

11808. 81002da781
2008. aug. 13. 11:44

Hali,

Én már 8 éve próbálok tenni ellene valamit, piszichiáter, pszichológus, kineziológus, jóga...

Sz@rt sem ért, amíg nem találtam (vagyis a dokim ajánlott) egy nagyon korrekt, szimpi pszichológust. Nem csak elrakja a pénzem, hanem meg is dolgozik érte! Sajna nagyon ritka az ilyen doki!!!

Egyébként nem bizti, hogy sok a beteg, lehet, hogy a szabadságolások még folynak...

Amikor 1 éve én is kértem a kerületi idegbe időpontot, 2 hét múlvára adtak, azt már nem is kérdeztem, hogy mi van akkor, ha öngyilkos szeretnék lenni? 2 hét alatt megtörténne, akkor ki lenne a felelős?

De jártam már úgy is, hogy hasi ultrahangra 1 hónapra adtak volna időpontot, este meg már a műtőasztalon feküdtem... Ilyenkor ki lenne a felelős, ha meghalnék?

Üdv

Barack

11807. Aposztrof
2008. aug. 13. 10:32

jó sok beteg van, mert augusztus 27-re kaptam időpontot. Igaz, nem magánrendelés.

Őszibarack, én tegnap éreztem magam így, miután kicsit megnyugodtam az orvostól jövet, hogy végre tettem ez ellen valamit.

11806. 81002da781
2008. aug. 13. 09:29

Sziasztok,

Képzeljétek, ma úgy ébredtem, és még úgy is érzem magam, mintha sohasem lettem volna pánikbeteg. :)

Meddig fog tartani ez a dolog nem tudom, de isteni!!! :)

Hamurapi

Azt írod túla vagy rajta... Akkor miért kerülsz negatív helyzeteket, vagy helyeket, ezt nem értem...

PL. ha nem tudsz bemenni egy bevásároló központba, akkor nem is mész?

De akkor nem vagy gyógyult...

Nem értem...

Barack

11805. hamurapi
2008. aug. 12. 21:19

Ez igy nagyon jó.A házidokid meg nagyon rendes.

Ha elmész a pszichiátriára hosszan kikérdeznek.Ha nem igy történik már nem jó.Javaslom,hogy az "eredményeket" beszéld meg a házidokival.Ez egy kontroll /vagy egy másik dokival/

hamurapi

11804. Aposztrof (válaszként erre: 11803. - Hamurapi)
2008. aug. 12. 20:23
Semmi baj :) Ma voltam orvosnál, beutalót kértem a pszichiátriára, nagyon rendes körzetim van, még ő is elbeszélgetett velem. Mondtam neki, hogy milyen rossz, hogy aki nem élte ezt át, azt mondja, hogy ne hisztizzek. Mondta, hogy átérzi és hogy ne hagyjam magam, meg ne hagyjam, hogy a doki felírjon egy gyógyszert és ennyivel intézzen el.
11803. hamurapi (válaszként erre: 11801. - Aposztrof)
2008. aug. 12. 17:36

Igazad van Aposztrof!Általánositottam személyed helyett.Visszaolvastam néhány levelet és ott elő-fordult a rendszertelenség.Elnézést kérek,de más esetekben ez igaz.Ezt nem lehet néhány bekapott

tablettával el intézni.Mégegyszer bocsika:

hamurapi

11802. eszter10 (válaszként erre: 11800. - Hamurapi)
2008. aug. 12. 17:22

Kedves Hamurapi!

Köszönöm, hogy írtál és köszönöm a tanácsodat.

Nem érdekel már engem a férjem, mármint úgy mint férfi. A szeretet teljesen elmult, már semmi nem köt össze vele, de ami a legrosszabb, hogy csak megvetést érzek íránta. Örültem, hogy én is gúnyos tudtam lenni és örültem a meglepödött arcának, de ez inkább káröröm volt. Talán ma tettem a leghosszabb sétámat és vásároltam egyedül. Ma vettem olyan dolgot amiért tudom, hogy mérges lesz, de nem érdekel. Eddig nem adtam rá okot akkor most meglátjuk, hogy mit szól? Kész vagyok a válaszadásra! Köszönöm a telefonszámot. örülök, hogy Te már jól vagy. Nagyon okos dolog kerülni az olyan dolgokat amik idegesitik az embert. Remélem egyszer ez a történet nekem is csak egy rossz emlék lesz. További szép napot!

Eszter

11801. Aposztrof (válaszként erre: 11800. - Hamurapi)
2008. aug. 12. 16:00
én nem írtam olyat, hogy kicsit ebből is, kicsit abból is beveszek. szerintem valakivel keversz.
11800. hamurapi
2008. aug. 12. 15:46

Szia Eszter!

No!Eljött a perc amit a lekivilágod már nem birt el.Most itt kapaszkodj meg!Ne figyelj te arra,hogy hogyan reagál a párod.Én nagyon is tudom,hogy valahol még van benned egy kis remény hátha megváltozik.A választ rád bizom!

Ne félj elmenni a kerületi pszichiátriára.Nem bolondok járnak oda,ahogy a közvélemény azt gondolja,hanem betegek-bár ez a szó ebben az esetben nekem nem tetszik.Itt egy telefonszám,hivd

fel és megmondják hol kell beutalót kérni:3475985

Kedves Eszter!Magamról annyit,hogy én tul vagyok rajta,ezért aztán nagyon is tudom mi történik másokkal.Azért irok itt,mert szeretném a tapasztalataimat átadni,aki tudja használja fel.

Én teljesen önálló vagyon,gépkocsit vezetek,bárhova elmegyek.Ugyanakkor kerülök minden olyan helyet és helyzetet,ahol valami negativ érhet.Ha van ilyen problémám annak nekirohanok és nagyon gyorsan elintézem.Nem adok senkinek alkalmat,hogy megrongáljon.Látod itt is igaz:A PÁNIKBETEG ATTÓL FÉL,HOGY FÉLNI FOG!

ŐSZIBARACK!Te nagyon sokat tudsz magadról,tudod azt is ,hogy mi a legnagyobb baj,mi bánt a legjobban,de még mindig dédelgeted ez az érzésem.Bujjál oda a párodhoz,a gyermekedhez,vagy kezdj el anyukáddal beszélgetni és ha megtámad,le

rohan,akkor mondd meg neki,hogy téged mi bánt.

Ez az odabujás nagyon fontos,mert titokban azt szeretnénk ha megsimogatnának,megszeretgetnének.-

Végül is lehet a mi magatartásunk a PSZICHÉ NAGYMESTERNEK egy olyan produktuma,hogy igy próbáljuk el érni azt,hogy csak velünk foglalkozzanak.Mikor mondtad a párodnak,hogy szereted,és ő mikor mondta utoljára? No itt lehet

keresgélni mindenkinek.Szeretetben nincs pánik,ott csak bizalom van.Nagyon is értem Őszibarack amit irtál.

APOSZTROF keresd meg a dokit,ne rögtönözz és ne barkácsolj magadon,ez nem influenza,hogy egy kicsit ebből is abból is be lehet venni,vagy elhagyni.

ANIDECICA!A barátnőd se akkor menjen a pszichiáterhez ha kedve van,hanem rendszeresen.Ez a tanácsom.

Szia mindenkinek és csak irjatok,mert aki el meri mondani a baját az 5o% gyógyulás.Mindenkinek gyógyulást.

hamurapi

11799. 81002da781 (válaszként erre: 11792. - Vivorka)
2008. aug. 11. 10:57
(nekem is)
11798. 81002da781 (válaszként erre: 11792. - Vivorka)
2008. aug. 11. 10:57
A második volt... :)))
11797. 81002da781 (válaszként erre: 11789. - Hamurapi)
2008. aug. 11. 10:56

Szia Hamurapi,

ZENE!!!!!!!!!! Nyam nyam nyam!!!!

Imádom, rengeteg zeném van, mindenféle, relax, komoly, 80-as évek, 90 évek… Hála annak, aki az mp3-at kitalálta!

Fénykoromban arra gondoltam DJ leszek, de nem mertem belevágni, mint oly sok mindenbe…

Még a pánik előtt sokszor csináltam azt, hogy meló után hazamentem, fülhallgató be, hasra az ágyon, kispárna fejem alá, és képes voltam magam valamilyen tengerpartra napsütésbe képzelni magam. Mikor „felébredtem” sokszor láttam, hogy a párnám tiszta nyál, mint egy kutyusé, aki a legjobb falatért ácsingózik.

Utána jött a pánik, és már nem akartam „utazni”, mert féltem attól, hogy a testemen „kívül” érzem magam, és nem érzem magam biztonságban.

Pedig a relax nagyon jó kikapcsolódás!

Sérelmek

Az a baj, hogy az embert annyi, de annyi sérelem éri, honnan a pitypalatyból tudjam, hogy éppen melyik okoz gondot. :(

Ezért hagytam ott a kineziológusomat is, mert járhatnék én hozzá egész életen át, hogy a sérelmeimet oldja. Ráadásul nekem még valami üktől is volt valami…

Nekem még Anyu él, így nem tudok kijárni hozzá a temetőbe, de azt is tudom, hogy elbeszélgetni sem tudok vele, mert csak lerohanna, hogy megint hülye vagyok… Majd magamban a doki segítségével megoldom…

Ha sikerülne felraknom zenéket valahová, érdekelne?

Üdv

Barack

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook