Bodza szirup recept
A Bodza szirup hozzávalói:
20 db bodzavirág
80 g citromsav
2 l forralt víz
2 kg kristálycukor

A Bodza szirup elkészítési módja:
Tegyük a virágokat, a citromsavat és a forralt vizet egy 5 literes befőttes üvegbe és hagyjuk állni 24 órán át. Ezután szűrjük át egy tiszta kendőn és adjunk hozzá cukrot. Keverjük össze, fedjük le és hagyjuk állni további 24 órán át. Ezután mindent üvegekbe öntünk és hűvös helyen tároljuk.
Szeletelt citromot ízlés szerint lehet hozzátenni. De bio legyen, hogy ne kerüljön a héjáról vegyi anyag a szörpbe!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: A Nyuci, ma 10:53
A bodza szirup elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.