Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pánikbeteg vagyok! fórum

Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)

11916. Zolika85 (válaszként erre: 11913. - Félős)
2008. aug. 26. 20:43

Szia Félős!Nekem tavaly volt egy 6 órás műtétem,ami elég kockázatos volt és rengeteg rizikója volt..de ez hosszú sztori!A lényeg,hogy ne aggódj,hisz egy ilyen pici műtét nem rejt kockázatot!Arra kell gondolni,hogy egy egyszerű vizsgálatra mész!Aztán mire észbe kapnál már büszkén ébredsz fel,és túl is leszel mindenen!100% hogy bajod nem lehet ott...Ha meg túl leszel rajta,akkor abból akkora erőt fogsz meríteni,hogy mérföldkövekkel előrébb leszel a pánikbetegségeden!Abból majd meglátod erőt gyűjtesz!Nincsenek véletlenek...Lehet ez a pici beavatkozás kell ahhoz,hogy bebizonyítsd magadnak,nincs mitől félned soha!Lehet a sors keze...Ragadd meg az alkalmat,szedd össze magad,légy bátor,és utána mindenki büszke lesz Rád és Te is magadra!

Utána pedig biztos vagyok benne,hogy más dolgokhoz is másképpen fogsz állni,és nem fogsz félni semmitől!

KITARTÁS és légy erős!

Ne feledd ezer %,hogy minden a legnagyobb rendben lesz..nem kell semmitő félned ;)

Szia

Zolika

11915. 659f3f04e6 (válaszként erre: 11901. - Don Carlo)
2008. aug. 26. 16:18

SZia Don Carlo!

Átérzem én is - mint itt ezen a fórumon mindannyian-, amin most keresztül mégy. Kitartás!!! Sajnos az antidepresszánsnak tényleg kell 2-3 hét, mire hat, de addig ott van mellé a nyugtató-szorongáscsökkentő gyógyszer mankónak. És az s igaz,amit a többiek írtak, hogy minden fejben dől el. Amikor jön a roham, el kell terelned a figyelmed!!!! Vannak erre jó technikák, csak meg kell találnod azt, ami neked bejön. Én már "könnyen beszélek", kifelé jövök a gödörből. De most osztom meg veletek, sorstársakkal azt a poklot, amin keresztülmentem két éve. Ha elolvasod -és folyamatosan nyomon követed, ahogy írom a pániknaplómat, azt hiszem magadra ismersz majd belőle. NE VAGY EGYEDÜL, bár tudom, hogy ez csekély vigasz, amikor épp halni készülsz egy pánikroham közepén.

11914. 91d4989ab9 (válaszként erre: 11913. - Félős)
2008. aug. 26. 15:32

ne gondolkozz ezen hogy milyen lesz, inkább probálj lazitani, csinálj olyan dolgokat amit szeretsz azokkal akiket szeretsz, gyalogtúra szauna sport strand futás és a ... :)))), ha fizikailag elfáradsz az csak segit majd aludni is, bár nem tom milyen műtét, remélem mozoghatsz.

minden rendben lesz hidd el, és utólag nem is fogod érteni miért féltél ennyire.

nem szabad a félelmeink fogságában élni, mert nem engednek boldognak lenni

11913. félős
2008. aug. 26. 15:04
Őszibarack te mindig megtudsz nyugtatni!!! Csak attól félek, hogy kifogok merülni és nem fogom bírni az altatást, de tudod mit nem adom fel és akkor is végig fogom csinálni majd előtte megmondom a férjemnek, hogy jól pofozzon fel mielőtt bemegyek abba a szép zöld műtőbe!!!!!! Jaaaaaaa és ki is fognak kötözni jujjjj!!!! na és ugye mi van abban?? na megyek jók legyetek!
11912. 81002da781 (válaszként erre: 11902. - Félős)
2008. aug. 26. 14:58

Elalvási "trükkök"...

Meleg tej

Unalmas könyv

Mese DVD

Bárányok számolgatása (na jó ez vicc akart lenni)

Nyugi zene fülhallgatóval

Semmi képp se legyen lefekvés előtt felzaklató film, Híradó, sporttevékenység stb...

Valami olyasmit csinálj, ami kikapcsolja az agyad...

Nem fogsz bedilizni, szépen túl leszel a műtéten minden gond nélkül!

Az ember sok mindent kibír!

Barack

11911. 91d4989ab9
2008. aug. 26. 14:53
ha nem kezelik a pánikrohamot, annak lehet szervi következménye?
11910. juditka1982 (válaszként erre: 11901. - Don Carlo)
2008. aug. 26. 14:26
Még bírd ki egy kicsit és hatni fog a gyógyszer. Az orvosom nekem 2 hetet mondott, de elég volt egy hét. Szedsz mellé nyugtatót? Nekem azzal egészítette ki az antidepit. De így is borzasztó volt. Izzadtam és nagyon hányingerem volt. Alig bírtam magammal és még mellé nagyon fáradtak is éereztem magam.
11909. 81002da781
2008. aug. 26. 13:42
Akkor menj pszichológushoz, az tuti nem ír fel gyógyszert, mert nem teheti :)
11908. 81002da781
2008. aug. 26. 13:41

Sajna ma ez az ára...

Van kineziológsom is, az 10eFt/óra, ha még rendel...

11907. Pocy88
2008. aug. 26. 13:36

Az húzós =)

Egyébként én nem szeretném tömni magamat ezekkel a szerekkel, inkább a természetes gyógyulást pártolom.

11906. 81002da781
2008. aug. 26. 13:26
Vagy Budán a Kosztolányihoz közel...
11905. 81002da781
2008. aug. 26. 13:25
Ja, hetente...
11904. 81002da781
2008. aug. 26. 13:24

Szia Pocy,

Nézz szét itt:

[link]

Vagy én tudok 2 dokit (

Örsön), 7eFt/45 perc.

Barack

11903. Pocy88
2008. aug. 26. 13:03

Sziasztok!

Valaki tudna ajánlani egy jó orvost?

11902. félős
2008. aug. 26. 12:42
Sziasztok! Tegnap éjjel sem aludtam 3"30-nál tovább pedig bevettem az 1 frontinomat este és mégis csak jár az agyam ezen a hülye csütörtöki műtéten!!! Borzasztó nektek vannak valami elalvási titkaitok??? Tudom Őszibarack te azt mondtad, hogy sokat kellenne aludnom de mégsem megy lehet, hogy befogok dilizni??? Vagy csak csupán "hülye" vagyok!!! na jó megyek majd még jövök. sziasztok szép napot!!
11901. Don Carlo
2008. aug. 26. 10:08
Sziasztok.Most tettem tul magam egy szokáos rosszulléten.Ugy erzem mintha a gyogyszer semmit sem segitene.lehetséges ez?ez az 5. nap.Szép napot mindenkinek..
11900. 81002da781 (válaszként erre: 11898. - Don Carlo)
2008. aug. 26. 08:27

Szia Carlo, vagyis jó regelt!

Senki nem tudja mitől alakul ki a pánik. Van, aki azt mondja szerotonin szint csökkenés, van aki azt mondja a pánikosok 90%-nak nem a szerotonin szint csökkenése a baja.

A lényeg, hogy a pánik nem válogat, csak jön! Ezért a könyv cím: Derült égből pánik!

Nem tudom milyen dokihoz jársz, de kellene egy pszichoterapeuta, akivel együtt kikutatjátok a dolgok gyökerét, és ezt addig kellene megtenned, amíg frissek az emlékeid.

Én 8 éve vagyok pánikos, a pánikom több gyökérből táplálkozik, Anyai szeretet hiány, egy szakítás, férfi undor, röviden ennyi.

Viszont érdekes módon a pánikom egy boldog időszak közepén csapott be.

Azon is el kellene töprengened melyik volt az első pánikrohamod, mert bizony nekem 12 éve, de csak 8 éve vagyok pánikos.

Ha van időd olvasgass itt: [link]

Meg itt: [link]

De az egész oldalt érdemes lenne átolvasnod…

Üdv

Barack

UI: az írás gyógyít, de csak akkor, ha a lelked legrejtettebb zugait is képes vagy felfedni…

11899. juditka1982 (válaszként erre: 11898. - Don Carlo)
2008. aug. 26. 08:19

Írd le nyugodtan a gondolataidat, azért vagyunk itt, hogy segítsük 1mást.

Nekem 1 hét kellett mire hatott a gyógyszer, de addig borzasztó volt. Nagyon felerősödtek a félelmeim. De mint akit elvágtak 1ik napról a másikra jól lettem.

11898. Don Carlo
2008. aug. 25. 22:19

Ujra itt a lefekvés ideje :) Nem törhetem ketté a gyógyszert mert a doki azt mondta hogy naponta 1 egész.Amugy retard és hasmenésem az nincs viszont állandó szédülés az van.Holnap ismét munka természetesen ugy visznek mert magam elindulni még nem vagyok kész.Remélem hamarosan el kezd hatni a gyógyszer is.Sokan mondjátok,hogy a fejben kell összerakni a dolgokat ezzel egyetértek de én nem tudom mitől alakult ez ki,nem ért semmilyen dolog ami miatt ez történhetett.Ez van megpróbálok kimászni belőle és minden nap leirom mi volt.Olyan leszek mint 1 blog.Remélem senkit nem fogok vele zavarni és szivesen olvasom az irásokat csak legyen ennek az egésznek már vége és ujra teljes életet élhessek 23 évesen.

Jóéjt!Az alvás legalább megy...

11897. 81002da781
2008. aug. 25. 22:13

Ja, és erről a fórumról már nem is beszélek (mint gyógyulási lehetőség), rengeteg értékes ember, sok jó infókkal!!! :)))

Mindenkinek szép és pánikmentes jó éjt!!!

11896. 81002da781 (válaszként erre: 11892. - Don Carlo)
2008. aug. 25. 22:10

Mondjak neked valamit?

Igazából annak lenne hatása, ha a lelkivilágodat tudnád valahogy helyre tenni...

Cirka 1,5 hónapja csökkentettük a gyógyszer adagomat (Velaxin) 75mg-ról 50mg-ra, ráadásul retardról simára, és az agyamnak abszolúte nem hiányzik.

DE! Mellette én hetente pszichoterápiára járok, és Autogén Tréningezek...

Sajna sok munka, sok pénz, de talán van kiút...

11895. hamurapi (válaszként erre: 11879. - 81002da781)
2008. aug. 25. 21:28

Szia Carlo!

törd ketté az l mg-os tablettát és két részben vedd be, mert nem 24 órás,csak 2o! legyen átfedés

Pl reggel 8 és este 2o óra.Ha elkezdted szedni,folyamatosan szedni kell,mert a szervezet

követelni fogja.Ha pedig kiürül hiány lép föl és nem tudod mi a bajod,pedig csak a gyógyszer hiányzik.Vigyázat!Hasmenés esetén a retard tabletta is kiürülhet!A kis xanax 6-8 órás és a frontinnal együtt alfadiazepin származék.Segiti az alvást,de nem altató!6-8 hétnél tovább nem

illene felirni,de rajta ragadhatsz mert a doki

elfelejtheti temérdek betege között.Érdemes

tájékozódni.

üdv, hamurapi

11894. hamurapi (válaszként erre: 11865. - Mimóza13)
2008. aug. 25. 21:08

Szép estét mindenkinek!

Tartozok még a 11866-hoz a páinikbetegség TÜNETEI

felsorolásával.A kettő együtt segit a kiváltó okok

felderitésében,az elháritásban most pedig a fizikai tünetek:

1.reszketés 2.szivdobogás vagy sziv

3.izzadás müködési zavar

4.mellkasi fájdalom 5.légszomj

6.fulladásérzés 7.hányinger

8.görcsök 9.hasmenés

lo.szédülés 11.deperszonalizáció

12kézzsibbadás olyan érzés mintha el

szakadna saját testétől

l3.hidegrázás,vagy hő l4.fejfájás

hullám

A beteg gyakran él át halálfélelmet,ami később

állandó félelemhez vezet,fél a következő roham

előfordulásától.

Használjátok fel,ismereteitek bővitésére és ismerőseitek tájékoztatására.

Mindenkinek jóegészséget.

Hamurapi

11893. félős
2008. aug. 25. 19:02
Sziasztok! Nagyon köszönöm nektek a sok biztatást tényleg jól esik!!! most már csak aludnom kéne esténként 1jót mit meg nem adnék érte!!! Én stimulotont szedtem meg xanaxot de most már hiába kezdeném el szedni ugy sem hatna csak 1-2hét múlva kezdi a hatását az agyban úgyhogy így fogom most ezt végig csinálni!!! A relaxálás nekem nem sikerül!! Nahh megyek majd még jövök sziasztok.
11892. Don Carlo (válaszként erre: 11891. - 81002da781)
2008. aug. 25. 18:59
Köszi a biztatást,igyekszem.4. napja szedem a gyógyszert a xanax az hat azt érzem de az antidepresszáns hatását nem érzem,van annak valami hatása amugy ?Vagy ha hatni kezd akkor kezdek majd jobben lenni?és az még 2-3 hét?Próbálok kitartani de jóllesik hogy törődtök velem és irtok nekem nagyon köszönöm!
11891. 81002da781 (válaszként erre: 11890. - Don Carlo)
2008. aug. 25. 18:28

Szia Carlo,

Mióta szeded a gyógyszert? Mert kell 2-3 hét, mire hat.

Nekem egyébként "kezdő" koromban napi 1 pánikrohamom volt, de az olyan, hogy utána egész nap aludtam. Szülés után viszont volt olyan, hogy egész nap hányingerem, gyomorszájfájdalmam, szédülésem, szívdobogásom volt. (persze közben remegő kéz-láb)

Ne aggódj, csak keress egy jó dokit, kezdj valami relaxációs technikát tanulni, és fel a fejjel!!!

Én 8 éve csinálom, és talán lassan kijövök belőle...

Csak van kiút ebből a sz@rból, az nem lehet, hogy benne ragadj!!!

Most vacak, de lesz jobb is!!!

Gondolj olyanokra, akik az utcára nem tudnak kimenni, neked legalább annyi előnyöd van, hogy ki tudsz mozdulni. (gondolom nem nagy vigasz, mindenkinek a saját "nyomora" de ez van).

Szorítok neked, lesz ez még így se. :)

Üdv

Barack

11890. Don Carlo
2008. aug. 25. 18:16

Sziasztok!

Eltelt az első munkanapom a gyógyszeres kezelés megkezdése óta.Hát nem tul nagy siker.Munkába vittek,hazahoztak szóval csoda hogy kibirtam a 8 órát.Még egy iróasztal mögött is nehéz volt.Lenne egy kérdésem.Ti is egész nap rosszul érzitek magatokat vagy csak én vagyok ebben a késői stádiumban?Férfi létemre nagyon el vagyok keseredve...

11889. Pocy88
2008. aug. 25. 15:36

Sziasztok!

Tudna valaki ajánlani jó orvost agorafóbia esetén Gyálon vagy Pesten?

11888. 81002da781 (válaszként erre: 11886. - Don Carlo)
2008. aug. 25. 15:25

Szia Carlo,

Én nem vagyok gyógyszer hívő, DE mindenképpen kellene egy jó gyógyszerelés. Ez a mankó!

Közben sürgősen kellene keresned egy jó dokit, aki elkezdi veled a pszichoterápiát, azaz elkezdi a lekedet "tisztogatni".

Közben pedig kellene valami relaxációs technikát tanulnod.

Pl: [link]

Ezt olvasd el, ha mást nem, csak az elejét...

Más sajna most nem jut eszembe, ma azt hiszem nem vagyok "formában". Talán másnak is van jó vagy jobb ötlete...

Üdv

Barack

11887. 81002da781 (válaszként erre: 11886. - Don Carlo)
2008. aug. 25. 15:19

A pánikbetegség gyógyszeres kezelése

A pánikbetegség gyógyszeres kezelésénél két különböző hatásmechanizmusú gyógyszercsoportba tartozó gyógyszereket alkalmazunk. Az egyik a szorongásoldók használata, melyeket rendszeresen szedve alkalmasak a szorongásszint mérséklésére, akár teljes megszűntetésére illetve alkalmilag bevéve a pánikrohamok idején, azok oldására. Hatásuk a bevételt követően 15-30 perc után jelentkezik. Önmagukban való alkalmazásukat max. 2-3 hónapig javasoljuk, mert ennél hosszab ideig tartó szedés esetén fennállhat a megszokás veszélye. A szorongásoldó önmagában alkalmazva csak enyhébb esetekben javasolható. A pánikbetegségben használatos másik gyógyszercsoport az antidepresszánsok csoportja. A javasolt antidepresszánst naponta kell szedni, hatása rendszerint 2 hetes szedés után kezd kialakulni. A tünetmentességet követően hónapokig javasolt a gyógyszer szedése, hozzászokás nem alakul ki. Az induló terápia egy közepes súlyosságú pánikbetegség esetén a két szer kombinációjával indul, majd amikor beáll az antidepresszáns hatása vagyis elmúlnak a pánik tünetek, akkor a szorongásoldó teljesen elhagyhatóvá válik, így nem alakul ki hozzászokás. A megfelelő gyógyszerek beállítása pszichiáter szakorvosi feladat a pánik tünetek, a kórelőzmény, egyéb betegségek, esetleges mellékhatások figyelembevételével. Sajnos az elmúlt évek során gyakori tapasztalat, hogy a háziorvos felírja a szorongásoldót és a páciens "rajta marad". Ilyenkor sokszor a szorongásos tünetek sem múlnak el maradéktalanul és még kiegészül a pánikbetegség gyógyszerfüggőséggel is. Ezért javasolt pszichiáterhez fordulni, hogyha egy hónapnál hosszabb ideje fennáll a szorongásoldók rendszeres szedése. A gyógyszeres kezelés a tünetek megszűntetését tűzi ki célul. A gyógyszer elhagyása után van akinél rögtön megjelennek ismét a tünetek, van akinél évekig nem jelentkezik újabb pánik tünet és van akinél soha többé. Az általános tapasztalat szerint akinél pánikbetegség jelentkezik, az szorongásra hajlamosabb, ezért nehezebb élethelyzetben, pl. munkahelyváltás, válás, haláleset, stb. eseményeknél ismét kiújulhatnak a tünetek, és újabb gyógyszeres kezelés válik szükségessé. Az újabb gyógyszeres kezelések elkerülésére alkalmasak a pszichoterápiás kezelések.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook