Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)
Ez is érdekes lehet:
Szia,
Ha akarod itt kérdezd meg a dokit (azt hiszem neurológus):
Amúgy itt is olvashatsz az antidepresszánsokról:
Én Efectin mellett maradtam terhes... Azt tudom, hogy a libidót gyengíti, de hogy a teherbeesést mennyire azt nem.
Állítólag (Varga módszer) sejt szinten kell akarni teherbe esni.
A www.google.hu jó barát...
Barack
Szia!
Én abban sem vagyok biztos, hogy ez a szer egyáltalán szedhető-e terhesség tervezése esetén, meg kéne beszélned a Dokiddal minél hamarabb.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Citalopram-ratiopharm-ot szedek. Hónapok óta próbálkozunk párommal családot alapítani, mindezidáig sikertelenül. Egyik ismerősöm tette fel a kérdést, ami elbizonytalanított... Lehet, hogy a gyógyszer szedésének van valami köze ahhoz, hogy nem esek teherbe?
Előre is köszi a válaszokat!
Kedves Őszibarack!
Sajnos a mi házasságunk kivülről nagyon szép és nagyon jó. Minden csak zárt ajtók mögött zajlik.
Ember nincs aki bebizonyitja, hogy nem Ő a tökéletes férj a minta APA aki mindent megtesz szegény beteg asszonyáért, de aztán ott vannak a problémák amikor becsukodik az ajtó. Amig a lányom itthon volt még Ő sem tudta, hogy mi zajlik köztünk. Most is csak sejti, hogy valamit titkolok elöle. A betegségem egy részéről tud, de nem mindent. 2-en élünk egy házban és nincsen tanum. A néni a szomszédból is csak sejti, hogy valami nem stimmel. Hallgatok, mert félek. Nincs monoklim sose és én már a félelemtől is megtanultam mosolyogni, ha valaki ismerős belép az ajtónkon. Gondolom tudod, hogy miről beszélek. Nagyon köszönöm Nektek, hogy kedvese vagytok és megértöek. Ma jobban telt a napom, hogy kicsit volt kinek elmondanom. Jó éjszakát:
Eszter
Jóéjt Eszter! Vigyázz magdra!
Várom a beszámolódat:))
Puszillak
Köszönöm szépen Kedves Mermo!
Holnap megírom, hogy hogyan sikerült a séta.
Jó éjszakát kivánok.
Eszter
Én, magamtól találtam ki :) és utána sokkal jobb lett:)
Kineznél én egyszer voltam, de menekültem tőle. nekem nem jött be. Valószínű, rossz emberkénél voltam.
Ez a napló jó 5let. :)
Emlékszem valaki mondta (kinezes vagy NLP-s, már nem tudom), írással sok mindentől meg lehet szabadulni, mert átkerül az agyadból más formára.
Ezt igazán nem tudom, aki kinezhez jár jobban tudja.
Hali Eszter,
Sajna nem tudsz rám hivatkozni, engem nem ismernek ott. :(
Amikor belekezdtem ebbe a cirkuszba, akkor sokat olvastam, kerestem, és így akadtam rájuk...
Akartam csak hozzájuk fordulni, de a sors másképp hozta.
Neked elöször is egy jó "mankóra" lenne szükséged.
Legyen az orvosság, de valami jó (később le lehet róla szokni, előre bocsájtom nem vagyok gyógyszerhívő!).
Kellene egy nyugodt hely, ahová elrejtőzhetsz a férjed elől, erőt gyűjteni.
És ha nég szerelmes vagy a férjedbe ezt a lufit ki kellene durrantani...
Tudom távolról könnyű, de ha még keveset is éltem rettegésbe, de éltem, és valahogy túljutottam rajta!
Fel a fejjel! :)
Ugyan nem tudom hogy s mint éltek, mi van köztetek, de nem gondolkoztál valami olyan alapítvány "felkeresésével", ahol a rettegésben élő nőket segítik?
Persze elöször akarnod kell, hogy mások segíteni tudjanak.
Akkor a holnapi program megvan :) Nénivel sétáljatok csak egy kicsit, aztán majd szép fokozatosan növeljétek a távot:) Hidd el menni fog!
Írj naplót! Írd ki az érzéseidet, a dühödet , fájdalmadat, örömödet magadból!
Itt a Hoxán is megteheted.
Igen. Már több éve rokkantnyugdíjas vagyok. Azért nem volt ilyen rossz a helyzet mindig. Tudod csak akkkor amikor belépett a 3. és onnantól lettem ilyen.
Biztos igazad van és megpróbálom holnap, hogy kimenjek. Lehet, hogy jót is tesz. Nagyon kedves vagy. Van egy gyerekkori barátnöm vele szoktam néha
beszélni. Aranyos néni lakik a szomszédban és biztos kijön velem sétálni egy pár percre. Hogy ez miért nem jutott nekem eszembe? Tudod mindig alvásba menekülök. Akkor nem érzek semmit. Igaz, hogy az álmaim is rémálmok néha, de gondolom, hogy a gyógyszertől vagy a félelemtől. Nem tudom. Köszönöm hogy írtál és köszönöm a biztatást. Örülök, hogy Te jól vagy.
Hidd el, mindenkinek voltak mélypontjai. Nekem is ! Tűzz ki valami célt!
Nem szabad elhagyni magad, az sokkal rosszabbá teszi ezt az állapotot.
Próbálj, szép fokozatosan kimenni az utcára. Kezd a teraszon, majd 1-2 perc az udvaron, és így tovább. Legyen nálad telefon, ha baj van hívj fel valakit aki beszél hozzád aadíg amíg haza nem érsz!
Táppénzen vagy?
A férjed, egyértelmű, hogy kihasznál, nem szeret! Azért viselkedik így mert megteheti.
Én jelenleg jó állapotban vagyok. Mert jól akarok lenni. Hosszú utat jártam be. nekem is vannak rosszabb napjaim, de próbálom terelni a rossz gondolatokat.
Rohamaid vannak a gyógyszer mellett is?
Remélem, hogy kisebb volt a rettegésed mint az enyém
Holnap írok a sote címére és kérek tanácsot. Hivatkozhatok rád?
Kedves Mermo!
Nagyon szépen írtál nekem. Köszönöm szépen. Nagyon jó lenne valami támasz és lehet igaz, hogy egy jó szomszéd egy barát. Igen szedek gyógyszert. Rivotrilt sanaxot meg altatót.
Végül is én is tudom, hogy vannak más és jobb emberek, de sajnos esélyem sincs, hogy megtaláljam őket, mert nem tudok az utcára menni. Biztos bennem is van hiba, mert kevés lehet az akaraterőm, de gondolom, hogy ez csak a betegség miatt van. Legalább is azóta önbizalomhiányal is küszködök. Mindig azt nézem, hogy csúnya lettem, tönkre mentem és miért fordult ellenem a férjem amikor szükségem lett volna rá. Én biztos, hogy kitartottam volna vele. Jó lenne másképpen élni. Kicsit sétálni a levegőn:-(
Ti gondolom, hogy jobb állapotban vagytok.
Hali,
Sajna éltem rettegésben, nem is olyan régen....
Barack
Szerintem sajna mindenkinek. :(
Ezért nehéz megtalálni a gyökerét...
Kineziológia szerint nekem még az ükvalakimtől is van valami nyavalyám.
Hali,
Ok, ok értem én... :)
És a pánikrohamok még nem jelentenek pánikbetegséget, csak ha huzamosabb ideig fennállnak... Na ja...
Szia!
A pánikroham hirtelen fellépô igen heves szorongás. A betegség diagnosztizálásához legalább négy ilyen pánikroham jelentkezése kell egy összefüggô négyhetes idôszak alatt, vagy egy roham jelentkezése, amelyet legalább egyhónapos újabb rohamtól való félelem követet. A roham, ill. az azt követő időszak természetes velejárója a „halálfélelem”. A betegség legfőbb fenntartója az újabb rohamtól, ill. az élet elvesztésétől való erős szorongás.
Tehát a pánikroham és a szorongás szoros kapcsolatban vannak, de nem ugyanaz a kettő.
Köszönöm szépen, hogy megírtad a címet. Gondolod, hogy kijön az orvos? Sajnos nekem taxira nincs pénzem.
Az orvosnak kell fizetnem?
Tudod a párom erre nem fog adni pénzt, de az is lehet, hogy kidobja az orvost:-(((
és majd megint azt kapom, hogy nem vagyok normális:-((( és még örülhetek, hogy nem pofoz meg:-(
Éltél te már rettegve? Ma már nincs segítség sajnos, de én azért megpróbálnám.
Sajna mindenkinek meg van a keresztje, a mumusa...
Én még szerencsére nem jutottam el oda, hogy nem bírnék kimenni az utcára, vagy ha igen, akkor 1-2 napnál nem tartott tovább...
Viszont, ha nem tudsz utcára menni, akkor az orvosnak kéne menni.
Szerintem próbáld meg felhívni, vagy írni arra a honlapra, amit küldtem...
Ne haragudj, hogy ennyire rád zuditottam a bajokat, de jól esett, hogy valaki figyelt rám.
Gondolom, hogy akkor neked is meg van a saját kereszted és én még terhelek is. Köszönöm szépen a tanácsokat.