Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Én mindent rántok, barnarizsliszttel jól lehet rántani. Aztán a végén belekeverek egy natúr joghurtot. Még a spenótot is vízzel csináltam, aztán joghurtot bele.
Egyébként a növényi tejszín jó ötlet:)
Ha már kérdezed, én a narancsot, banánt szappanos vízzel, (Ökonet) szoktam lemosni, de nem mindig, mert elfelejtem. Azt mondják, hogy ezeket kényszerérleléssel érlelik. Leszedik éretlenül a termőhelyen és a kamiont valami gázzal vagy mivel eltelítik, s menet közben érik meg. Emiatt szoktuk így mosni. Egyébként meg hazai gyümit kell enni, ami itthon terem- amúgy is az való nekünk.:)
Én ezzel a szappannal is mosogatok, pont azért, mert nem olyan káros, mint a mosogatószer, viszont gyönyörűek az edények is.
nagybevásárlókban:-)
A joghurtot összeturmixolom a gyümölccsel.
Ajánlom figyelmetekbe, hogy a nagybevásárlókba is szokott lenni sima szójajoghurt, ahol én veszem, ott 129 ft egy tejfölnyi méret, ez nagyon jó ár, a reformboltok jó sokat rátesznek. Én még gyümölcsös joghurtot is szoktam belőle, kevés fagyasztott gyümölccsel, kevés fahéjjal (ami baktérium és gombaölő is egyben), 1-2 csepp sztíviával.
De ezt használom tejföl helyett is. Ráadásul az A vércsoportúaknak ajánlottak is a szójatermékek.
H.
Tej helyett: risztej, zabtej, szójatej.
Ez utóbbit vettem tegnap DM-ben, nekem nem jó az íze, inni nem tudom, de majd sütibe jó lesz...
Én ebben a pontban vétkezem, ugyanis nekem alaktózmentes tej bejött, nem puffadok tőle. Úgyhogy én a reggeli kávémba azt teszem, lehet h ez hiba....
Főzeléket növényi tejszínnel is lehet habarni. Többféle kapható, aminek a neve eszembe jut: Hulala.
De vannak mások is...
Végső esetben danone activia élőflórással is talán...
Sziaszok,
Impetus: Rózsás kristálydezodor a neve. Urtekram a márkája.
Én is csak társaságban iszom kávét, ha esetleg tárgyalásra megyek valahová valakivel akkor "muszáj" inni valamit és melange-ot szoktam inni.
Amúgy otthon soha nem kávézom és a munkahelyemen sem.
Rendszeresen semennyit...
Nagy ritkán, mikor megkívánom vagy társaság van..
Akkor tejeskávét...
Diéta alatt meg tényleg semmit valószínűleg.
És Te hogy vagy?
Szép már a bőröd? :o)
És egyébként?
Jól tudod, le kell tojni a többieket... :o)
És, ha így teszel, nem kell magyarázkodni!!
Egyébként a legtöbb embernek, akinek semmi baja, és a környezetében sincs ilyen, nem jut eszébe, hogy valaki pl egészségi okokból nem ehet édességet.
Valószínűnek tartom, hogy az aggódásod feltűnővé tett és emiatt azt gondolták, hogy h.. liba vagy, aki feltűnősködni akar a gondoskodásával. Nem bunkózni akarok, csak tapasztalatból beszélek.
Ezeket az eseteket legegyszerűbb úgy kivédeni, hogy mivel ti már tudjátok, mi a helyzet, egyszerűen a párod odaadja neked, hogy megeheted, ő nem kéri. Slussz. A többihez senkinek semmi köze.
Persze, mivel szereted, lelkiismeretfurdalásod volt, hogy ő nem ehet, néznie kell a többieket. De hidd el, ő már megszokta, te még nem. Ezzel csak őt hajtod bele olyan viselkedésbe, ami nem használ neki.
Ha kimentetek a tömegből és ketten vagytok, akkor elmondod neki az aggályaidat, meg, hogy mennyire sajnálod, de olyan helyen, ahol többen is vagytok, ezzel csak jobban magadokra vonod a figyelmét az ilyen típusú embereknek, akik szeretik kezükbe venni az irányítást és teljesen azt hiszik, hogy jól csinálják.
Én is így gondolkozom. Tudom le kell tojni a többieket, de néha már olyan fárasztó magyarázkodni magam miatt is és a párom miatt is.
A múltkor is úgy jártunk, hogy szemináriumon voltam hétvégén ahol vacsorát is kaptunk. A párom értem jött, még akkor nem végeztünk, leült közénk és a pincér neki is hozott desszertet. Ő már akkor túl volt a vacsorán a cukra miatt nem ehetett többet, meg ugye a kijelölt adagot is megette. Sajnáltam, mert finom töltött alma volt. Kérdeztem, hogy biztos nem eheti meg, erre egy nő beleszólt, hogy miért ne ehetné meg, de olyan erőszakosan. A párom úgy döntött, hogy megeszi, legfeljebb több inzulint ad be magának, én ezt nem szeretem, meg félek is. Kérdezgettem, hogy de biztos nem baj? Erre meg a nő egyfolytában beleszólt, hogy de hát mér lenne baj, egye csak meg.
Ideges lettem, mert egyrészt miért szól bele a mi magánbeszélgetésünkbe, nem beszéltem hangosan, másrészt meg eszébe sem jut, hogy valakinek korlátai lehetnek? Én meg nem akartam leállni magyarázkodi, hogy cukorbeteg stb. mert úgy sem értette volna amilyen hülye volt és utána is csak erőszakoskodott volna, hogy egye meg az almát.
Na az ilyenektől nagyon le tudok fáradni.
Aki nincs benne, az nem tudja milyen, mikor keresed a választ.
Nekem az étkezéssel voltak állandóan problémáim: nem is ettem sokat, mégis állandóan nagy hasam volt a puffadástól. Nem értettem mit csinálok rosszul. Pedig előtte is sok zöldség hússal, sok gyümi volt a menü otthon. Kenyeret sosem ettem sokat, mégsem állt össze a kép, hogy mit nem csinálok jól.
Állandó édesség utáni vágy kínzott, ettől aztán persze híztam is szép folyamatosan.
Adj esélyt magadnak, hogy as végére járhass a dolognak. És ha mégsincs, csak az étkezéseden fogsz változtatni valamennyit, az meg csak jót tesz a szervezet mindenféle működésének.
Igazából az húzott fel, hogy úgy viselkedtek mint ha ezt az egészet csak én légből kaptam volna. Ültem otthon és öndiagnózist állapítottam fel a barátok közt alatt, hogy én candidás vagyok.
Hiába mondtam, hogy a nőgyógyász kimutatta a hüvely kenetemben és mivel hallottam, hogy akinek ott van, annak a beleiben is lehet és ez alapján döntöttem úgy, hogy biztos ami biztos inkább kivizsgáltatom magam. Hogy ez miért baj, egyszerűen nem fér a fejembe. Inkább felelőtlen legyek és tojjam le?
Azt mondták, hogy inkább menjek vissza a nőgyógyászhoz és kezeltessem ki magam. Ja, és ha mégis candidám van máshol is, akkor kéthavonta járhatok vissza és kezeltethetem magam, hogy ebben mi a ráció azt nem értem.
Sztem se foglalkozz mások véleményével most.
Ha te úgy érzed, ez a jó út, akkor ez a fontos, más nem!!!
Amúgy meg, honnan tudthaják, hogy milyen panaszaid vannak, és azoknak milyen okai lehetnek...tipikus magyar mentaláitás ez a lehőbörgés, fujjjjj!!!!
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok