Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
44644. Diti1968 (válaszként erre: 44643. - Bözsike007)
ma 11:43

Oedema=ödéma, vizesedés

Cysta paratubalis= petefészek/petevező ciszta

Leiomioma uteri: méh simaizom eredetű jóindulatú daganata


Szóval minden OK, izgalomra semmi ok! :-)

ma 10:19

Sziasztok!

Köszönöm Mindenkinek a segítségét,ötletét!!:)))

Ne haragudjatok de ismét Rátok van szükségem:

Megjött a szövettan eredményem és az értelmezésében szeretnék segítséget kérni valakitől!

Vélemény:

Jobb tuba:Cysta paratubalis,Oedema

Bal tuba:Oedema

(feltételezem a ezek a petevezetékek voltak)

Corpus uteri:Leiomyoma uteri

Köszönöm előre is!!

UI:hétfőn megyek a dokihoz megbeszélni,de az még messze van!!!

44642. fmadri (válaszként erre: 44629. - Bözsike007)
ma 07:14

Szia Bözsike!


Nekem is volt lapar után gennyes sebem, igaz nekem a köldökömben. Egy barátunk aki orvos ezt a kötszert javasolta:

[link]

Csodát művelt a sebemmel, pár nap alatt rendbe szedte.

Ez ilyen alga szál igazából. Vágni kell belőle akkorát mint a sebed és rátenni a sebre aztán leragasztani és 24-48 órát rajta hagyni, szabályosan magába szívja a váladékot, ha kell akkor meg kell ismételni amíg leszárítja teljesen a sebet.

Arra vigyázni kell hogy steril maradjon, én szemöldökcsipesszel 😀 fogtam meg amit előtte fertőtlenítettem a szurinál használt spray-vel és úgy tettem a sebre hogy ne érjek hozzá.

Ha aggódsz a seb miatt szerintem ezt nyugodtan kipróbálhatod.

Remélem tudtam segíteni!

Türelmes gyógyulást kívánok !

44641. Kajszi72 (válaszként erre: 44629. - Bözsike007)
tegnap 22:21

Kiscsaj koromban kisegészségőr voltam - talán van, aki emlékszik még ezekre a dolgokra - és egyszer egy megyei versenyen két mentős csapat veszett össze a fejem, meg a sebesült bábú felett, hogy akkor mehet-e jód a sebbe vagy sem. Konkrétan ordibált egymással a két doki. 😁 A mai napig nem bírták eldönteni a dolgot...

Szerintem hagyj egy kis időt a hegnek. Folyamatosan rendeződnek a szövetek, szervek, kívül, belül egyaránt.

Amikor összevarrják a sebszéleket, nagyon szorosan összehúzzák őket, szinte púposak. Amikor kikerül a pókláb, a szövetek visszarendeződnek a kényszer szorításból. Szóval meg van a seb abajgatva. Ahol a madzag volt, ott icipici lik is marad, amit a fehérvérsejtjeink rögtön védelembe vesznek. Egyesek sorfalat állnak, hogy bezárják a bőrtelen részt, mások letámadnak minden behatolni akarót, bekebelezik őket és ha tudják, elhagyják a sebet. Ez a savós nedvedzés. Ha nem vörös, nem duzzadt, és forró, akkor nincs gyulladás.

A köldöki seb mindig lassabban gyógyul, mert általában nagyobb, mint a többi lyuk, és késésben is van, mert bizonyos műtéteknél pl. epehólyag, még lóg a tisztító cső belőle, tehát később kezdenek a szövetek összeforrni, mint az oldalsóknál. Hysterectomiánál nem tudom, hogy hogyan megy, van-e drain.

Ha a cső végére latexes gumikesztyűt is húznak, felfogó edény gyanánt,😵 akkor még az is irritálja kicsit a sebet, tovább lassítva a dolgokat.

Ha a seb összezáródott, akkor a var kiszárad, feszít és viszket. Ez a sebgyógyulás része. Van aki hős és bírja, más lekaparja, mert nem bírja a viszketést.

Azonban mindannyian mások vagyunk, rugalmasabb szövetekkel, vagy szárazabb, rugalmatlanabb bőrrel, jobb - rosszabb sebgyógyulással, túlzó hegesedéssel akár. Nincs két egyforma sebgyógyulás. Három dolog biztosan segít, a sok folyadék, a kevés szénhidrát bevitel, és a tisztántartás. Gyors gyógyulást, sok türelmet és kalap kakit!😉🌻

44640. Bözsike007 (válaszként erre: 44633. - Tim70)
tegnap 21:48

Szia Tim70!

Köszönöm a válaszodat!

Ma végre megoldottam vízes pamaccsal és betadinnal a sebeim tisztántartását.Holnap veszek kamillát és azzal fogom onnantól csinálni.😊

44639. Katonca (válaszként erre: 44638. - Bözsike007)
tegnap 21:47

Még nagyon frissek benned a kórházi élmények, ez természetes, hogy óvatos vagy. Lelkileg is fel kell épülni, nem csak testileg.

Kitartás. :*

44638. Bözsike007 (válaszként erre: 44635. - Katonca)
tegnap 21:44

Kedves Katonca!

Kamilla tea nem volt itthon,de vízes vattapamaccsal megtörölgettem és rá a betadin.

Haladás!!!😊😊😊

Majd csak bátrabb leszek.😉😉

44637. Tim70 (válaszként erre: 44636. - Katonca)
tegnap 20:58
😊💖💖💖
44636. Katonca (válaszként erre: 44633. - Tim70)
tegnap 20:46

Kedves Timi!


Eszembe juttattál valamit a kamillateával kapcsolatban. Elmesélem, de ne nevess! Egy 70 éves onkológus vette ki a méhemet a függelékeivel együtt. Műtét után elmondta mik jöhetnek. Közölte, alul lehet húslé színű váladékozás, de nem kell megijedni, természetes folyamat műtét után. De ha zavarja, borítson be oda kamillateát!


Természetesen nem borogattam be oda semmit! :D


Hat hét után mikor vérezgetni kezdtem hirtelen, inkább vissza mentem hozzá, kukkoljon inkább be oda! :)

44635. Katonca (válaszként erre: 44632. - Bözsike007)
tegnap 20:38
Hát a váladékozós seb azt jelenti, nyitva van még. Tehát ahogy a váladék kijön, úgy a bacik is képesek bevándorolni. Szerintem jó ötlet a Betadinos kezelés, és a seb fürdetésének elkerülése, míg bezáródik a seb.
44634. Indigóka (válaszként erre: 44630. - Katonca)
tegnap 20:37

Katonca!


💖💖💖💖💖

44633. Tim70 (válaszként erre: 44629. - Bözsike007)
tegnap 20:36
Szia Bözsike! Na beállok a témába, 25 cm vágással a varratszedés másnapján ragasztás le, kamilla teás mosás naponta többször. Semmi krémet, kence-ficét nem ajánlott az orvosom, csak a kamilla teás lemosást. Zuhanyzásnál Én letakartam, (ez a saját óvatosságom miatt volt) de nem árt a víz, a lényeg a tisztán tartás.😉 Nem váladékozott, de véleményem szerint még inkább javasolt a fokozott tisztántartás, fertőtlenités. Az "Aloe First" lett még nekem javasolva az orvosomtól. Ezt is használtam, de egy kicsit később a seb leesése után. Üdv: Timi 😊💖
44632. Bözsike007 (válaszként erre: 44631. - Katonca)
tegnap 20:31

Kedvesc Katonca!

Köszönöm a gyors válaszodat.

Tusolni tusolok minden nap csak a hasam maradt ki mindig.Eddig a ragtapaszok miatt,most a váladékozás miatt(félek,hogy baja lesz ha víz éri).

44631. Katonca (válaszként erre: 44629. - Bözsike007)
tegnap 20:22

Kedves Bözsike!


Nekem 25 centi vágásom volt. A varratszedés után két nappal levehettem a tapaszt, érhette víz. De nekem nem váladékozott. Viszont a ragtapasz alatt (a ragasztó anyagától), szépen elkezdett viszketni. Én a Sudocrem baba kenőccsel kentem, miután leszedtem a ragasztó maradékát. A sebet a dokim tanácsára: - Ne buzerálja semmivel sem! :D - Megmostam tiszta vízzel fürdéskor, és ennyi!


Persze mindjárt jönnek a lányok, és elmesélik ki mivel mosta, kente. Ugyanis orvosa válogatja, ki mit tanácsol a betegének. Kamillatea stb... Volt aki már műtét másnapján zuhanyozott. Hát az én dokim mereven elzárkózott eme tett elől.

44630. Katonca (válaszként erre: 44627. - Indigóka)
tegnap 20:12
A hat hét, egy hullámvölgy. Fel és le. Mind fizikailag, mind lelkileg. Hidd el, semmi bajod nem esik, ha pihensz. Az orvosom szerint két hét fekvés után indul a testi leépülés, és a pszichikai is. De hát neked eszed ágában sincs ennyit feküdni. A bél összenövéseken ne aggodalmaskodj. Ráérünk akkor parázni, ha esetleg lesz ilyen. Fel a fejjel, minden rendben lesz! :*
tegnap 20:12

Sziasztok!Tegnap voltam varratszedésen.A köldökömnél még ragasztást kaptam.Ott érzékenyebb a többitől.Ami alatta van az már szépnek mondható.A két oldali sebeim gázosabbak.Szerintem a nagyságuk miatt is lehet.Mindenesetre az egyik(kissebbik)levedzik.A dokim tegnap azt mondta,hogy tusolhatok nyugodtan.Érheti víz.Én mégsem merem megmosni a váladékozás miatt!😰Betadinnel kenegetem az összeset.Ennek csak a tetejét.A sebbe nem kenek.

Ötlet estleg tisztántartásra?Mosdáshoz.Köldökviszketés ellen?Ragtapasz leszedési idejéről?

A dokihoz majd csak 4 hét múlva megyek.

Hálás köszönet minden ötletért!!😊

44628. Indigóka (válaszként erre: 44626. - Kajszi72)
tegnap 10:53

Köszönöm kedves Kajszi!


Akkor ma heverészek nyugodt lelkiismerettel. Nyilalgat, rossz a kedvem, semmi kedvem a házból ki menni. Gondoltam az időváltozásra én is és nem vártam, hogy pikk-pakk jól leszek, hiába volt az elmúlt pár napom olyan, mint az álom.


Legyen szép a napod! 😘

44627. Indigóka (válaszként erre: 44624. - Katonca)
tegnap 10:48

Hú, ez nem hangzik jól! 😢

Köszönöm Katonca!

44626. Kajszi72 (válaszként erre: 44623. - Indigóka)
tegnap 09:53

Szia. Épp nagy időváltozás előtt állunk, erre minden sebünk, hegünk, húzott fogunk, régi sérülésünk, törésünk reagál.

És ahogy sokan írták már, vannak jobb és rosszabb napok a gyógyulásban. Olyanok, amikor kedvetlenek vagyunk és a rózsaszín is csak szürke. De ez elmúlik. A köcsög hormonjaink is játszadoznak velünk... A testünk okos, ha azt üzeni feküdnék,nyugiban akarok lenni, akkor hallgass rá és nyugodtan pihengess. Ha kicsit többet mozgunk, mint ami aktuálisan elég lenne az izomnak, a test válasza a savasodás, görcs lesz, ami nem biztos, hogy fájdalommal jár, de a test szól, hogy akkor most pihi és izomlazítás kell.

Az összenövések sem jönnek ukkmukkfukk. Nagyrészt hajlam és a teljes tespedés kell hozzá. Meséltek olyan nőről, aki fél évvel a műtét után a vizespalacknál nehezebbet nem volt hajlandó megemelni még mindig. Nem csinált semmit, csak gyártotta magának a betegségtudatot.

Még egy kis idő és tökéletesen olvasol majd a jelekből amiket a tested küld.

Egyre többet bírsz majd, szabadabb és nyugisabb lesz minden.😀 🌻

44625. Kajszi72 (válaszként erre: 44622. - Finiske70)
tegnap 09:29
Ez megnyugtató. Van ismerősöm, akinél elkezdődött a vérezgetős buli, volt kürete, aztán hirtelen, úgy két hónap alatt a felére fogyott. Így derült ki, hogy csak minimál üzemmódban képes a szervezete megkötni a vasat. Rettentően legyengült, randa volt a vérképe is. Ezért is írtam a fogyásról.😀
44624. Katonca (válaszként erre: 44623. - Indigóka)
tegnap 09:22

Netről:


A bél összenövésekről.

A jelenség hegszövet képződés, melynek oka lehet fertőzés, vérzés, műtét, sérülés. A hegszövet "nyúlós, tapadós" tehát emiatt a belső szervek egymáshoz tapadnak, a környező szöveti részekkel együttesen. A vastagbél összenövései (adhéziók) bélelzáródáshoz, és sürgősségi beavatkozáshoz vezetnek.


Sajnos leggyakoribb ok a hasi műtétet követő szövődmény. Kb 4-6 hét alatt alakul ki az összenövés, esetleg évekig nem is okoz tüneteket. Ezirányú statisztikák szerint a betegek kb. 1/3-ában mutatkozik fájdalom, vagy egyéb tünet.


Az nem teljesen tisztázott, és épp ezért egyedi, kikben alakul ki az összenövés - míg mások erre nem hajlamosak. Nyilván emögött genetikai okok is meghúzódnak, de kiváltó ok lehet a műtét típusa (tehát hogy laparoszkópos, vagy nyílt hasműtét,) milyen kesztyűt hord a sebész, milyen szerveket, szöveteket kell műtét közben átmetsszen.


A vastagbél-összenövés elsődleges tünete a hasi, kismedencei fájdalom. Ez összetéveszthető egyéb betegségek hasonló tüneteivel, pl. diverticulitis (bélbetüremkedés), endometriózis (méhszövet a szabad hasüregben), vakbélgyulladás. Jellemző tünetek: hányinger, hányás, székrekedés v. hasmenés, haspuffadás, hasi görcsök, fokozottabb gázosodási hajlam.


Ami javasolható: a műtétet végző sebésszel való konzultáció, kontroll, és rendszeres háziorvosi ellenőrzés, bármely szokatlan tünet előadódik-e esetleg.

44623. Indigóka
tegnap 08:15

Kedves Lányok!


Azt szeretném kérdezni, hogy műtét után meddig kell tartani a bélösszenövésektől?

3 hete műtöttek, megyek, mozgok, mertbnagyon fèlek.

Ma reggel nagyon nem jól ébredtem, fáradt vagyok. Olyan jó lenne 1 napot csak heverészni, de mindig hajt az a gondolat, ha nem mozgok baj lesz.

Miből lehet azt tudni, ha össszenő? Nem várom ezt, jaj dehogy.....de milyen az mikor megtörténik?

Szép napot mindenkinek! ❤

44622. finiske70 (válaszként erre: 44612. - Kajszi72)
tegnapelőtt 22:44

Köszönöm szépen a válaszod.

Nem fogytam,azt a cukor miatt félévente mérik.Dekára annyi voltam hétfőn mint a márciusi kontrollon. Holnap viszem a háziorvoshoz a labort,de már az előző augusztusira is azt mondta hogy ez az érték nem tetszik Neki.

44621. finiske70 (válaszként erre: 44616. - Diti1968)
tegnapelőtt 22:42

Kedves Edit!

Nagyon köszönöm a válaszod,kár hogy nem olvastam napközben mert másra sem tudtam gondolni,de így egy kicsi megnyugtattál.

Megnéztem az előző két mióma műtéti laborom de akkor ilyen értéket nem is néztek nálam.

Elkezdtem megint vasat szedni remélem helyreáll.

Most elvileg nem fog megjönni három hónapig az esmya miatt.

44620. Zsuzsa Kun (válaszként erre: 44619. - Tunder3)
tegnapelőtt 21:37

Szia! Én reggel éhgyomorra megiszok egy nagy pohár meleg vizet.

A mütét után kezdem el és azóta minden reggel

Én is nagyon szorulásos vagyok,de ez a módszer bevált😉

44619. tunder3 (válaszként erre: 44617. - Bözsike007)
tegnapelőtt 21:30
Szia Bözsike!Köszönöm a választ😊ma voltam varratszedésen,a köldömnél kicsit érzékenyebb vissza is ragasztotta ahogy kiszedte a varratot😊a többi szép😊a wc vel van gondom😞nehezen akar megindulni a széklet😞ti mit tettetek ami segít?😔szorulós vagyok 😢köszönöm és gyógyulást😊
44618. Bözsike007 (válaszként erre: 44604. - Yallah2)
tegnapelőtt 20:38

Szia Yallah!

Ma voltam varratszedésen Hát az egyik vágásom nem olyan kicsi a többihez képest:kb.2.5 cm-es.

A köldökömnél passzolok,mert azt még visszaragasztották.😯

Most érzékenyebb kicsit kivül mint szokott.De szerintem ez normális,mert megpiszkálták.

Üdv.:Bözsike

44617. Bözsike007 (válaszként erre: 44603. - Tunder3)
tegnapelőtt 20:30

Szia Tunder!

Engem is múlthéten műtöttek és ugyan úgy,csak hétfőn.A petefészek és a méhnyak maradt,a méhtest és a petevezetékek "mentek"!(laporoszkópiával)Én ma voltam varratszedésen.4 hét múlva kontroll.Én is nehéz fizikai munkát végzek.A doki mondta ma,hogy min.6 hét.Ha úgy érzem akkor 8 is lehet.Viszont mindenképpen ha visszamegyek dolgozni akkor könnyített munkával kellene kezdenem 1-2 hétig.Meglátjuk,hogy bent ezt mennyire tudják kivitelezni.😂

Üdv:Bözsike

44616. Diti1968 (válaszként erre: 44610. - Finiske70)
tegnapelőtt 19:01

Kedves Finiske!

A Ca125 érték önmagában nem annyira mérvadó, mert nagyon sok dolog befolyásolhatja pl. a ciklus, esetleges hólyag vagy kismedencei gyulladás és az endometriózis is nagyon meg tudja emelni! A HE4-el együtt szokták nézni és ROMA indexet számolnak belőle,ami a hám eredetű petefészekrák rizikóját adja meg %-ban. Nekem megnagyobbodott adenomiotikus volt a méhem+ egy rakás leiomiomám is volt, meg összenövések és a CA125 szintem egy hónapon belül összevissza mozgott: ciklus elején még barnáztam 569, aztán 20. nap körül 363 volt, aztán 945 és aznap éjjel váratlanul meg is jött. És a műtét után 6hetes kontrollon visszament a normál tartományba! És negatív volt a szövettanom, szóval csak nyugi!

Üdv,

Edit

44615. yallah
tegnapelőtt 12:01

Kedves műtétre várók. Igazán nem okoskodni akarok csak pár jó tanács a kórházi ágyból felkelés ill lefekvést illetően. Nővéri tanácsok többek közt. Az első felkelésnél segítenek. De Te is tudsz annyir segíteni, hogy fenékkel kiaraszolsz az ágy széle felé, a lábadat lefelé nyújtod, megfogod 😊a nővér kezét és már ülsz is. A továbbiakban ugyanígy tegyél, de soha ne hasból kelj, hanem kicsit fordulj oldalra, és a kezeddel nyomd fel magad közben a lábad lógasd lefelé.

Séta.: ha már ülsz és nem szédülsz indulj el. Előre nézel, nem a földet nézed, lassan mély levegő beszív kifúj és séta.

Lefekvés: leülsz az ágyra először a lábadat teszed fel aztán szintén a kezeddel segíted magad vissza. Ágyon feljebb csúszás: könyök- talp helyzet. Ezzel segíted magad feljebb a párnán. És soooooik folyadék!😊

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook