Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

3486. Cszsuka (válaszként erre: 3450. - Csandi34)
2008. nov. 13. 16:44

Szia!

Ha hiányzik az édes íz, egyél sok kölest! Tehetsz bele gyümölcsöt és segít, mert kicsit édeskés az íze.

Ezen felül, amikor "rád jön" az édesség vágy, igyál egy pohár tiszta vizet! Nagyon fontos, hogy a diéta alatt és utána mindig nagyon sok vizet igyunk!

3485. Cszsuka (válaszként erre: 3449. - Kiss Mária)
2008. nov. 13. 16:42

Örülök, hogy minden rendben!

Jó gyógyulást! :)

3484. Cszsuka (válaszként erre: 3444. - Ildi79)
2008. nov. 13. 16:41

Mivel a gyermek még elég kicsi, az immunrendszere még most ismerkedik a külvilággal, ha megfelelően segítesz neki visszaerősödni, s a gyereknek tudatos, egészséges életet biztosítasz, akkor nem kell félnetek a későbbiekben.

Egyébként minden felnőttnél igaz, hogy akit egyszer ledöntött, annak utána nagyon észnél kell lenni.

3483. Cszsuka (válaszként erre: 3438. - 9df60c3431)
2008. nov. 13. 16:38

Ha nem érted, akkor szerencsés vagy. Én sajnos a sajátommal is voltam úgy annak idején, hogy alig vártam a kijutást a sloziról..

Általában (normális esetben) az ember legalább a sajátjával ki van békülve (szag szempontjából).

2008. nov. 13. 11:45

feleségem is candidás....volt....olyan....

nagyon rossz volt neki, és nekem is. tudjátok miért.

szkeptikus hölgy, bio-n élt.eddig. az sem nagyon működött. kúrák jöttek mentek, gyógyszerek, kezelések. semmi eredmény. aztán egy kis fény csillant fel az alagút végén. natura termék. kutakodott, kérdezett, álnéven fórumozott.telefonált.érdeklődött. aztán rendelt, elfogyasztott és jól van. nem 100%osan, de jól.

érdemes megnézni:drnatura.hu/kutatas.php nyomjatok ctrl-f-et írjátok be: candida.

remélem segítettem elsősorban férfi társaimon, azoknak akik ilyenkor nem.... és hölgyeken akik szenvednek.

3481. Napra_forgó (válaszként erre: 3479. - Mrs.dry)
2008. nov. 13. 10:16
Akár a margarint is lehet mindenféle fűszerekkel ízesíteni...
3480. mrs.dry (válaszként erre: 3477. - Bogárka62)
2008. nov. 13. 09:51

Szendvicskrémet nem tudok...

De azt tudom, h pl túrót lehet enni, azt kombinálhatod zöldfűszerrel, vagy paprikával, hagymával...

3479. mrs.dry (válaszként erre: 3477. - Bogárka62)
2008. nov. 13. 09:34

Szia!

A bio margarint ajánlotta nekem a doki. Bio boltban kb 6-700 ft egy 25 dekás darab.

De azt mondta, hogy a delma light is jó, ha azt nem tudom megvenni.

2008. nov. 13. 01:24
szódabikarbóna savkötő hatású és lugosít, messze nem mar. faterod sem attól halt meg....
2008. nov. 12. 21:03
Sziasztok! Azt szeretném megtudni, hogy candidás margarint ehet-e? És azt szeretném kérni, ha valakinek van szendvicskrém receptje megírná? A padlizsánosat már kipróbáltam, finom. Ezen kívűl olyan találtam csak, hogy zöldségkrém. Jó, lehet variálni. De, én konkrét, receptet szeretnék! Köszönöm szépen!! Üdv. Mindenkinek!!
2008. nov. 12. 13:49

Nem gondoltam volna, hogy ilyen súlyos gondokat is okozhat :(

Én is gyomorégésre szoktam inni, de nem vettem észre semmilyen káros hatást. Viszont ismerek valakit aki rendszeresen itta napi 3-4 tkval kiszáradt tőle a bőre és megjelent gomba is rajta. Gondolom tönkretette vele a bőr természetes savköpenyét.

Vajon nem függ attól milyen szódabikarbónát hazsnál valaki? Én Horvát Rozisat ez az étkezési szódabikarbóna, igaz rajt van, hogy GYÓGYÁSZATI CÉLRA NEM ALKALMAZHATÓ! Annak idején nem érdekelt, ha mart a sav ittam. Ezentúl majd keresek valami más megoldást.

Köszönöm, hogy felvilágosítottál ez azért tényleg extrém eset :( Sajnálom.

3475. 90f51149ec (válaszként erre: 3470. - 9df60c3431)
2008. nov. 12. 13:24

neeee!

szódabikarbónát neee! elnézést, de durva leszek. Apám a szódabikarbóna egy-egyszeri fogyasztása miatt halt meg.(ő gyomorégésre alkalmazta - de hogy mire iszod az mind1, hatás ugyan az) Szétmarja a gyomrot. Lehet csökkent valamit, de mellette 1000 más gondot okoz. Inkább keressétek meg a gócpontot és méregtelenítsetek. Ahogy másik forumban is elmondtam, a barátnőm colonixot használ a másik termékükkel, nem jut eszembe a neve. próbát megér.

3474. mrs.dry
2008. nov. 12. 13:06

És ezt hol veszed meg?

Szódabikarbónás vizet milyen sűrűn iszol?

2008. nov. 12. 12:46
Ez még csak 2 fajta volt, lerövidítve a tájékoztatóból.
3472. 9df60c3431 (válaszként erre: 3471. - Mrs.dry)
2008. nov. 12. 12:43

Dr. Shüssler-féle szöveti só egy homeopátiás készítmény.

Dr Shüssler 12, a vérben és szövetekben előforduló ásványi sót állított terápiás rendszere középpontjába. Ezeket az ásványi sókat funkcionális (élettani működéseket befolyásoló) szereknek nevezte el, mert ezek mindegyike a szervek és szövetek meghatározott müködéseit képes befolyásolni.

Ezt a tájékoztatójában olvastam, bemutatja mind a 12 féle sót és azt is, hogy mire hat milyen betegségek ellen használható stb..

Ebből nekem kettőt javasolt a természetgyógyász.

A Natrium phosphoricomot a savasodás kivédésére, és a kiválasztás optimalizálására. Natrium phosphoricum a szervezetben sokfelé előfordul, különösen az agysejtekben és idegekben, vörösvértestekben és a kötőszövetben. A húgysavat oldatban tartja, amit a vesék aztán kiválasztanak.

Bármely olyan esetben amikor savak túlzott termelődéséről van szó, értékes semlegesítő szer.

Ajánlható akut és krónikus betegségek kezelésében (mindenekelött gyermekeknél), melyek az anyagcserezavarokra vezethetők vissza, mint pl sósavtúltermelés, gyomorégés, savas hányás, erjedéses széklet ürítése, reuma, isiász és köszvény esetén. ezenkívül alkalmazható még nyirokcsomó-duzzanatokban, szemgyulladásokban, hólyaghurut, epe-és vagy hólyagkövek előfordulásakor, valamint mézszínű tejfölszerű váladékok termelődésekor.

Hiánytünetei: pattanások (zsírfelhalmozódás miatt) és lemosható zsíros fénylés az arcon, érdes bőr, hajvégek töredezettsége, levertség tartós kimerültség (savanykásság testi-lelki értelemben)

A Kalium Sulforicumot minden olyan betegségi folyamatnál ahol a tünetek még nem megfelelően fejlődtek ki. (krónikus gyulladások, gyomor bél hurut, ízületi fájdalmak pl) és általánosságban a méregtelenitési és kiválasztási folyamatok fokozására.

3471. mrs.dry
2008. nov. 12. 12:15

Shüssler só

Ez micsoda?

2008. nov. 12. 12:13
Gyors segélyként szódabikarbónás viz is megteszi, de rendszeresen valamiért nem tanácsolják. Rengeteg zöldséglevest eszek, Ittam krumplilevet is, elég rossz az íze gyorsan túl kell lenni rajta :)
3469. 9df60c3431 (válaszként erre: 3467. - Napra_forgó)
2008. nov. 12. 12:07

A cukorevészeteket leszámítva próbálok egészségesen táplálkozni és élni. Lúgos vizet iszom, zöld teát, citromos dolgokat nem tudok sajna nem mert savat csinál :S

Fehér lisztes dolgokat nem eszek, de valamennyi élesztő van benne.

Igen, a candida diéta lúgosít de csak nagyon lassan. Nekem gyorsabb megoldás kellene. Kértem a patikában lúgosító port holnapra meghozzák, addig a Shüssler sóm szedem az is lúgosít persze az is csak lassan mert homeopátiás. De a múltkor is bevált...

3468. mrs.dry
2008. nov. 12. 11:53

Én citromos vizet szoktam inni lúgosítás címén. De amúgy váltogatom, hogy milyen folyadékot iszom, mert az is elég egyhangú tud lenni :-(

Citromos víz, zöldtea, ásv.víz, más gyógyteák...

3467. Napra_forgó (válaszként erre: 3466. - 9df60c3431)
2008. nov. 12. 11:27

És hogy lúgosítasz??

Szerintem lúgosítani is főként az étkezéssel lehet... Hiába iszol netán mindenféle csodaszert, ha mellette savasítós dolgokat eszel...

Egyébként, a candida diéta is lúgosít.

2008. nov. 12. 11:07

Lehet, hogy megköveztek érte de szerintem a diétánál sokkal nagyobb szerepet kéne szánni a lúgosításnak.

Én nem diétázom, sőt sütievészet volt nálunk jeles ünnep miatt, és még mindig tele a hűtő jobbnál jobb cukrászsüteményekkel. Igencsak megdézsmáltam, de semmi panasz így a lúgosítás mellett.

3465. Napra_forgó (válaszként erre: 3464. - Mrs.dry)
2008. nov. 12. 11:00

Igen, tudom, hogy amiatt van gond. :o)

Ráadásul a páromnak pont azt állapította meg, hogy az élesztőre érzékeny... Tehát mindenképp olyan kenyér lenne itthon, ami élesztőmentes. :o)

így már majdnem mindent tartanánk amúgy is a diétából. ;o)

De én eldöntöttem, teljesen szigorúan fogom csinálni. :o)

Igazából nagyon nem akarok sütögetni, mert kalóriában az édesítő is sok, és fogyni szeretnék mindenképp.

Másrészt, az általános édesítő egészségtelen, és hamár, akkor inkább azt is kihagyom... Amíg bírom édesség nélkül. ;o)

Gondoltam, vennék steviát, de itt egyelőre csak levelest kaptam, azzal meg nemtom, hogy lehetne sütni...

3464. mrs.dry (válaszként erre: 3463. - Napra_forgó)
2008. nov. 12. 10:40

A kenyér az élesztő miatt problémás... Én vagy puff.rizs szeletet eszem, vagy Wasa kenyeret, vagy magam sütöm. Ezt váltogatom.

Édesség: én is nagy nasikirály vagyok, de egészen jól bírom. Ha már nagyon éhségem van rá, akkor sütök valamit édesítővel.

Vagy próbáld meg, milyen diabetikus termékekket kapni arrafelé. Persze azt is jól meg kell nézni, arra mi van írva, mert nagyon sokszor becsapós!

3463. Napra_forgó (válaszként erre: 3462. - Mrs.dry)
2008. nov. 12. 10:08

Igen, én is így gondolom, hogy ha nem is csak a candida, de az egészséges életmód miatt is megéri váltani. :o)

Bár mondjuk itt fehér kenyeret nem nagyon eszünk... Szerencsére olyat, mint az otthoni igazi házi kenyér,nem lehet kapni. ;o)

Igazából nekem a nagy gondom az édességekkel van, arról meg ugyi a doki is letiltott, meg a kilóim miatt is muszáj lenne leállni.

A többi már gyerekjáték. ;o)

3462. mrs.dry (válaszként erre: 3461. - Napra_forgó)
2008. nov. 12. 09:36

Hát a diéta tuti sokat segít!!!

Nekem már attól jobban volt a belsőm, hogy nem puffadtam a tejtől, fehérkenyértől. Nem mart a sav, és tudtam újra normálisan vécére járni.

3461. Napra_forgó (válaszként erre: 3460. - Mrs.dry)
2008. nov. 12. 09:04

Minket most kezelt egyszer, aztán kb egy hónap múlva megyünk megint kontrollra és kezelésre...

Én is azt hiszem, jobb, ha diétázom is...

Kárt biztos nem teszek vele... :o)

Egyébként elég meggyőző volt a vizsgálat, mert feltérképezte az egész testünket, és olyat is megtalált, amit nem is mondtunk, hogy van...

Pl a páromtól megkérdezte, hogy rendben vannak-e a fogai... Mondta, igen, semmi probléma vele. Mire közölte, hogy pedig ő lát valamit felül elöl... És akkor jutott eszébe a páromnak, hogy ott valóban van egy foga, ami ketté volt törve.

3460. mrs.dry (válaszként erre: 3458. - Napra_forgó)
2008. nov. 12. 08:56

Én mondjuk kezelésre nem járok, csak ilyennel vizsgáltak ki az elején.

És cseppeket sem szedek, hanem más bogyeszokat.

Azt tehát nem mondom, hogy nem jó, amit neked ajánlottak, de mindenesetre candida diétának semmiképpen nem nevezném.

Inkább azt mondanám, hogy akkora cukorérzékenységedet kezeli.

És igaza van nagyon az előttem szólónak, hogy ha megnézed jobban mi mindenben van cukor, azt is éppen elég lesz betartani :-(

3459. mrs.dry
2008. nov. 12. 08:54
gombák ellen kevés...
3458. Napra_forgó (válaszként erre: 3457. - Mrs.dry)
2008. nov. 12. 08:51

Nekem is furcsa, de ezt mondta a doki...

Szerinte a biorezonanciás kezelés és a cseppek meggyógyítanak...

3457. mrs.dry (válaszként erre: 3455. - Napra_forgó)
2008. nov. 12. 08:47

Én akkor ezt nem igazán nevezném candida diétának.

A gombákra csak a cukor megvonása kevé sztem...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook