Hysteroscopia altatásban és kórházi bennfekvésben, vagy ambulánsan? (tudásbázis)
Sziasztok!
Februárban voltam nőgyógyásznál,mert több vér jött a menzeszem alatt,mint máskor.Kiderült,hogy van egy miómám (10mm-es)ami bedomborítja a méhfalat.Május elején kellett visszamennem,hogy megnézze a doki növekedett-e (gyermekvállalás előtt állunk,ezért volt fontos).Sajnos növekedett,már 13mm-es lett.Hysteroscopiát javasolt,de én a műtéti heg miatt is aggódok kicsit,hogy később majd az lesz gond a magzatnál...Utána néztem,van embolizáció,RFA,de ezektől kicsit tartok,hogy károsítják a méhemet,illetve ha ott marad a mióma,akkor majd megint elkezd nőni.Most végül egyre jobban hajlok a hysteroscopia felé,de nem tudom eldönteni,hogy ambulánsan végeztessem el,vagy inkább altatásban,kórházi ápolással ,mert nem tudom,hogy a műtét után lehet-e bármilyen gond pl. hirtelen erős vérzés,(ami miatt állami helyen kötök ki ahova tartozom,mert az egy vágóhíddal ér fel,és nem szívesen kötnék ott ki..).Szóval arra lennék kíváncsi,hogy ki melyi keljárást csináltatta meg ,illetve mik a tapasztalatok ? Milyen volt utána a gyermekvállalás,volt-e a választott kezelés miatt gond?Mindenre kíváncsi vagyok.Magán úton oldanám meg.Köszönöm a segítségeteket.
További ajánlott fórumok:
- "Csak azért is megcsinálom!" ... lefogyok és életmódot váltok!
- Együtt megcsináljuk! 2010. szeptemberétől fogyózók
- Végeztek valakinek altatásban bölcsességfog eltávolítást?
- Ki mikor kezdi el az otthonát karácsonyi hangulatba "öltöztetni"? Én már legszívesebben ma megcsinálnám, de lehet, hogy még korai:)
- Kolonoszkópia altatásban
- Szerintetek egy nő miért nem engedi megcsináltatni az apasági vizsgálatot?