Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

3456. mrs.dry (válaszként erre: 3450. - Csandi34)
2008. nov. 12. 08:37

A cukor helyett ott van az édesítő, azzal úgyanúgy tudsz sütni.

Nem lesz semmiben m,ás a süti, próbálj ki bármilyen receptet!

3455. Napra_forgó (válaszként erre: 3454. - Hajdina)
2008. nov. 12. 08:16

Persze, ez idáig ok...

Csak pl az élesztőt, tejet, sima lisztet, mittomén nem tiltotta...

Nyilván elmondta, hogy ha lehet, inkább teljeskiőrlésűt, mert az egészségesebb, de ez inkább tanács volt...

3454. Hajdina (válaszként erre: 3453. - Napra_forgó)
2008. nov. 12. 08:15

Sziasztok:-)

itt a baj csak az, hogy cukor nagyon sok mindenben van, amiről nem is tud, aki nem nézett utána. Cukor van a szalámiban, felvágottban, üveges zöldborsóban,savanyúságban s még sorolhatnám. Úgyhogy, ha "csak" a cukrot tiltotta meg, az bőven elég tiltás...

2008. nov. 12. 08:08

Tegnap végre voltunk dokinál...

Érdekes volt. :o)

Nagyon szimpatikus volt a drnő.

Biorezonanciás géppel vizsgál és kezel. És e mellé készített nekünk személyre szóló cseppeket, ami ha jól értelmeztem, homeopátiás és Bach-virágterápiás egyben. :o) E mellé felírt nekem alvázra valamit (ezt még csak ma kapom meg a gyógyszertárból, mert rendelni kellett) meg probiotikumot.

Viszont azt mondta, elvileg a cukron kívül mindent ehetek, azt is azért nem, mert érzékeny vagyok rá...

Most nem tudom, mit csináljak... Mármint diétázzak vagy sem...

Szerintetek?

3452. Napra_forgó (válaszként erre: 3450. - Csandi34)
2008. nov. 12. 08:05

Szia!

Nem kell teljesen lemondanod az édességről...

Tudsz magadnak olyan sütit sütni, ami megfelel a diétának...

Nyilván nem lesz olyan, mint mondjuk egy kocka csoki, de azért nem rossz. ;o)

3451. sylo
2008. nov. 12. 07:00

Kedves csandi34!

Megértem a problémád, mert nekem is nagyon nehéz volt "leszokni" az édességről!Kicsit fura ezt így mndani, de tényleg olyan érzésem volt nekem is mintha éppen a cigiről kellene lemondanom. Nehéz, de azért hogy egészséges legyél újra, azért megéri. főleg, hogy a sok gondod/gondunk elmúljon.

Nagyon jó a fórum, bárcsak én is hamarabb rátaláltam volna!

3450. csandi34
2008. nov. 11. 21:46
Sziasztok Múlt hét csütörtökön kezdtem a candida diétát. kezdek belefáradni. sajnos édesszájú vagyok, nagyon hiányzik az ÉDES, mint íz!!!! de kitartok, mert nagyon fontos, hogy rendbejöjjek. nagyon sok gondom összejött, mire kiderült mi a bajom. örülök, h van ilyen fórum, egyedül nagyon nehéz lenne csinálni. Jó, h van kihez szólni! köszi, h vagytok
2008. nov. 11. 18:03
Na megoldódott a probléma. Egy régebbi garatfertőzés váladéka rakódott le, amire kaptunk ecsetelőt és ha esetleg az nem segít, akkor a gégészeten valami speciális anyaggal letörlik. Nagyon köszönöm a sok segítséget!
3448. Cszsuka
2008. nov. 11. 13:08
Lányok, csak szólni szeretnék, hogy elromlott a netünk, ezért most nem tudok szólni hozzátok, de majd igyekszem, ne haragudjatok!
3447. mrs.dry (válaszként erre: 3444. - Ildi79)
2008. nov. 11. 11:35

sztem sem lehet visszatérni sosem a korábbi életmódhoz, különben azokkal a szokásokkal újra ugyanott találja magát az ember.

Gondolom bizonyos idő után lehet lazítani a megszorításokon, de csak mértékkel a saját érdekedben :-)

3446. mrs.dry (válaszként erre: 3443. - Ildi79)
2008. nov. 11. 11:33

Ez annyira durva, hogy fizetni kell azért, hogy juss valamire!!!!

Akkor mi a fenére vonnak a afizetésünkből nem keveset?!!?!?!? Hosszú évek óta fizetek a tb-nek és mégis mindig magándokihoz vagy természetgyes gyógymódokkal foglalkozó személyhez kell fordulnom, hogyha problémám van :-(((((

Ez olyan nagyon szomorú...

3445. sylo (válaszként erre: 3444. - Ildi79)
2008. nov. 11. 07:24

Én úgy gondolom, hogy "visszaeshetsz".

Sajnos én tapasztalatból mondom:-(

3444. ildi79
2008. nov. 10. 21:57
Ja, és még azt szeretném kérdezni, hogy ha egyszer elszaporodott a gomba és sikerül meggyógyulni, utána ez könnyen kiújulhat. Vagy aztán tiszta lappal indul mindenki? Vagy erre megmarad a hajlam? Hogy van ez?
3443. ildi79 (válaszként erre: 3440. - Cszsuka)
2008. nov. 10. 21:56
Nem kaptunk semmi utasítást, csak annyit mondott, hogy ezt kell majd felíratni. Egyszerűen az orvosoknak semmire nincs idejük, pedig ehhez a dr.nőhöz segítséggel jutottunk be és fizettünk is neki, mert egyébként hetek múlva fogadtak volna a klinikán. Azért kellett a magánrendelésére is most kérnem időpontot, hogy fel tudjam neki tenni az ezzel kapcsolatos kérdéseimet. Azért ott jobban szánnak időt a betegekre.
3442. ildi79 (válaszként erre: 3438. - 9df60c3431)
2008. nov. 10. 21:51

Szia!

Nem tudom van e gyereked, de szerintem akinek van az tudja mi a bűzös széklet. Persze normális esetben sem jó illatú, de pl. v.milyen fertőzésnél szúrós, savanyú szagú. De ezt nem lehet pontosan megfogalmazni.

3441. Cszsuka (válaszként erre: 3406. - Bogárka62)
2008. nov. 10. 20:20
Várom a fejleményeket! :)
3440. Cszsuka (válaszként erre: 3437. - Ildi79)
2008. nov. 10. 20:19

A candida miatt bármi történhet az emberekkel, a hányás is belefér. Ha a picit rendbe tudod hozni, lehet, hogy elmúlik a reflux. Nincs könnyű feladatod.

Kaptatok valamilyen diétára vagy terápiára utasítást, vagy csak a Nystatint?

Egyébként azért nem tartom jó ötletnek, mert ez tovább rongálja az immunrendszerét.

3439. Cszsuka (válaszként erre: 3435. - Ildi79)
2008. nov. 10. 20:16

Hú, de nagyképűnek tűnhettem, ne haragudj, az antibiotikum azért nem jutott eszembe, mert még nagyon kicsi, de kézenfekvő, hisz ha tényleg túl sokszor kapott, akkor taccsra vághatta az immunrendszerét. Azt azonban ennek tudatában se söpörjük félre, hogy nektek is lehet.

Valójában nem elkapjuk, hanem a gyenge immunrendszer szerepet játszik abban, hogy elterjedhet a szervezetben, s ha valakiben túlszaporodott, akkor nyállal, testi kapcsolat útján egy hasonlóan immundefektes egyénnek rásegíthet a szervezetében való elszaporodásra. Pl. Ha mondjuk a hüvelyben is ott a candida, akkor a férj is candidássá válhat, amennyiben felborult a sav-bázis egyensúlya, s az immunrendszere lent van a béka feneke alatt, mondjuk egy stresszes életmód, vagy egy antibiotikum kúra, esetleg az alkohol miatt. Ilyenkor kialakulhat az úgynevezett ping-pong effektus is, amikor lehet, hogy a férjnek erős ugyan az immunrendszere, de a péniszén megtelepszik a gomba, s mindig visszaadja a párjának, aki emiatt képtelen kikeveredni belőle.

3438. 9df60c3431 (válaszként erre: 3437. - Ildi79)
2008. nov. 10. 20:14
A széklete senkinek sem rózsaillatú. Soha nem értettem mi az hogy "bűzös" a széklet. Milyen legyen, illatos?
3437. ildi79
2008. nov. 10. 19:49

Azért vizsgálták, mert visszatérően éjszakánként hányt. De csak éjszaka. A széklete néha bűzös volt. A hányásra először azt mondta a háziorvos, hogy vírusfertőzés és elhúzódik. De amikor egy hónap után is hányt nézetett székletmintát vírusra és bacira. Negatív volt. Ezután mentünk szakorvoshoz. Az elondottakból rámondta, hogy reflux. Írt egy emésztés segítő gyógyszert. Nem nyugodtam, elvittem ultrahangra, hogy valóban reflux e. Bebizonyosodott, hogy az is van de még mellette azt látták, hogy a beleinél a nyirokcsomók láthatóak, aminek nem szabadna láthatónak lenni. Na ekkor mindenféle fertőzést, ételallergiát mindent néztek nála.

Arra gondoltam, hogy lehet, hogy a reflux tünetei sem jelentkeztek volna, ha nincs ez a candida. Biztos ez felerősítette, mert azt olvastam, hogy a candida is savasít. A candida miatt egyébként szoktak hányni az emberek?

3436. luice (válaszként erre: 3435. - Ildi79)
2008. nov. 10. 19:23
Tulajdon képpen miért vizsgálták?Most is beteg volt?És rendesen hivatalosan csinálták?
3435. ildi79 (válaszként erre: 3425. - Cszsuka)
2008. nov. 10. 19:10

Ezt gyerek gasztroenterológus állapította meg. Nem tudom pontosan, hogy a vérből vagy a székletből, mert mind a kettőt vizsgálták. Ilyet nem mondott a doki, hogy tőlünk is elkaphatta. Azt mondta, hogy kicsit gyengébb az immunrendszere és a sok antibiotikumos kezelés miatt kipusztultak a jó bacik, így el tudott szaporodni. Valóban tavaly ősztől-tavaszig sok gyógyszert kapott. Folyamatosan beteg volt, mert a tesó haza hozta a közösségből. De ha ez a candida egyébként is mindenkiben van, akkor, hogy kaphatja el egyik ember a másiktól?

Köszönöm, hogy próbálsz segíteni!

3434. luice
2008. nov. 10. 18:16
Bernuska!!!Résen vagyok és te hiányzóba vagy.Reméllem attól jól vagy.
3433. luice (válaszként erre: 3432. - Mrs.dry)
2008. nov. 10. 18:15
Nagyon gáz hogy igy jártál és sajnálom.Reméllem sikerül vissza szerezned.Hát ez a baj igy ismeretlenbe nem tudni kiben lehet bizni.
3432. mrs.dry (válaszként erre: 3431. - Cszsuka)
2008. nov. 10. 15:18

Rajta leszek, mert nagyon bosszant!

Ugyan csak 3000 ft körüli összegről van szó, de az pl egy üveg grape ára is lehetne, ha úgy nézzük... :-(

3431. Cszsuka (válaszként erre: 3427. - Mrs.dry)
2008. nov. 10. 15:11
Azért próbáld meg:)
3430. Cszsuka (válaszként erre: 3426. - 9df60c3431)
2008. nov. 10. 15:11
Ez a gomba az emberben van, csak akkor kaphatta a környezetéből, ha idegenek is szájon csókolgatják, vagy megengedik neki, hogy a metrón lenyalja a fogantyút, vagy a szék támláját. Ez azért ritka ma már, hogy egy szülő ilyet megenged. Meg a leszopogatott cumiról lehet még kapni. Van olyan szülő, aki így "fertőtleníti" a cumit. Ha ezek közül egyik sem, akkor sajnos ez ott van a családban. :(
3429. Kiss Mária (válaszként erre: 3428. - Mrs.dry)
2008. nov. 10. 15:10
Ma reggel volt doki, de 8. osztályos nem akar hiányozni, így holnap délutános a doki akkorra terveztük
3428. mrs.dry (válaszként erre: 3418. - Kiss Mária)
2008. nov. 10. 15:08

Ez elég durva, hogy 2 napot kell várni, hogy orvoshozz vidd! És ha közben komolyabb baja lenne?

Nincs ügyelet arrafelé?

Nem értem...

3427. mrs.dry (válaszként erre: 3420. - Cszsuka)
2008. nov. 10. 15:07

Ez jó ötlet!!!

Csak már elég régen volt az utalás (okt27) így nem tudom, fog-e menni :-(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook