Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Ennyi a barátság?? fórum

Ennyi a barátság?? (beszélgetés)

1 2
máj. 19. 20:02
Ami nem megy kár erőltetni.
42. PöttyösPanka (válaszként erre: 25. - L’Engel)
máj. 19. 08:42
Ez teljes mértékben így igaz. De ennek a felismeréséhez valamilyen szinten tájékozottnak kell lenni a pszichés működés kapcsán, mert ezek nagyon mélyen futó dolgok. Sajnos az ember nem választhatja meg a kötődési mintáját.
máj. 19. 08:28
Valószínűleg ez már csak az utolsó lökés volt ahhoz, hogy ráébredjetek, nagyon eltávolodtatok egymástól. Teljesen normális, hogy amikor két ember eléggé más élethelyzetbe kerül, már nem annyira találják a közös hangot. Hiszen neki is és neked is mások a mindennapi problémáitok. A barátságok véget érhetnek.
40. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 35. - Srcrss)
máj. 18. 21:00
Én csak megemlitettem hogy ilyen hapsival ismerkedtem.
39. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 37. - Srcrss)
máj. 18. 20:58
Mert én nehezen engedek el embereket. De változunk és ezt el kell fogadnunk. Több mint 15 éve ismerjük egymást és nem gondoltam hogy ő ilyen könnyen letudja zárni. Ez van én többet nem keresem.
38. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 18. 19:50
37. srcrss (válaszként erre: 36. - Srcrss)
máj. 18. 17:45
Miért ragaszkodsz hozzá, ha úgy érzed, hogy bántott?
36. srcrss (válaszként erre: 33. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 18. 17:44
Hagyd a francba!
35. srcrss (válaszként erre: 29. - Channa*)
máj. 18. 17:35
Van egy felhasználó, aki újra meg újra kiírja, hogy egy "nárcisszal" volt dolga. Ha ő az, elképzelhető, hogy a barinőt is ezzel untatja. De nekem a barinő sem szimpi a leírtak alapján. Miből gondolod, hogy okosabb, vagy jobb lelkű nála? 😄 Akkor nem lettek volna barátnők. Szerintem nem az okosabb hülyézi le a másikat, hanem, aki felsőbbrendűnek tartja magát. Akit hülyének tartok, azzal inkább nem barátkozok. Jobb, hogy megszakadt a kapcsolat. Ha irigy, akkor meg pláne. De én nem látok irigységet...
34. srcrss (válaszként erre: 28. - Görögtánc)
máj. 18. 16:15
Egyetértek.
33. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 29. - Channa*)
máj. 18. 14:46
Én csak annyit irtam neki hogy ne hülyézzen és nem vagyok irigy hogy vn férje. Csak amikor ő keresett meg anno a hülyeségeivel én szépen beszéltem vele. Holott én csúnyább jelzőkkel is illethettem volna. Akkor is nyeltem mikor rám szól hogy tegyem le a gyereket mert fertőzöm. Akkor is inkább csendben haza jöttem. De miko r egyszer egy sima beszélgetésnél mesélem hogy jártam azzal a férfival és lehülyéz, az nem tetszett. Szóltam is neki. De erre meg se magyarázza a dolgot és nem válaszol a jó kivánságokra, ez tette be nálam a kaput.
32. Görögtánc (válaszként erre: 31. - Channa*)
máj. 18. 14:03

Aranyos sztori, örülök, hogy így jártál🤗❤️

Mikor a legelső csaj szült a barátnőim közül èn is végigizgultam a terhességét, végig kérdeztem, babavárót is szerveztem neki, szülés után is kerestem, de ahogy meglett a gyerek már nem voltam érdekes. Oké, elfogadom. Nyilván prioritás a sarj meg minden de ha néha ő is megkérdezné hogy mizu velem azért nem törne le az ujja amíg begépeli a messengerbe. Na de nem haragszom csak rosszul esik.

Most van egy barátnőm aki csak szeretne gyereket de még nem jött össze, mellette vagyok ott is.

Jó ez most úgy hangzik h magamat emelem piedesztálra, meg biztos nekem is vannak hibáim de nem érzem h én lennék a felelős.

Én örülök az ő gyerekeinknek is, mert nekem nincs és nem is lesz (saját akaratból), de azért másokéval elvagyok.

31. Channa* (válaszként erre: 27. - Görögtánc)
máj. 18. 13:57

Hát ezek, nem barátok!

Az én barátaim, végig izgulták velem a terhességemet, szülés közben az összes hívogatta a kórházat. Már le volt tiltva az aki utánam érdeklődött;)

Mindig látogattak, amikor már megszületett a gyerekünk, ugyan úgy hívtak minket programokra, mintha mi sem történt volna, jöttek hozzánk bulizni, stb., aztán szépen sorban, mind megházasodott, mind szült egy-két gyereket és ugyan úgy mindnél végig csináltuk az egészet és azóta a gyerekeink felnőttek, de ugyan úgy tart a barátságunk, a gyerekeink pedig nem is barátoknak képzelik egymást, hanem rokonnak. Mindig azt mondják egymásra, hogy unkatestvérek:DDD

Persze, ehhez barátság kell, nem érdekbarátság, és IQ, EQ és minden.

Sajnálom, hogy manapság ez van.

Egyébként a fiam barátnője is úgy járt mint te. A barátnői szinglik még mindig, ezért őt nem hívják sehová, mert biztos nem ér rá. Ő pedig úgy érzi, hogy kiközösítették.

Annyira hálás vagyok a barátaimért!

30. Channa* (válaszként erre: 21. - Enissa)
máj. 18. 13:48

Pontosan!

Szerintem is nagyfokú irigység, butaság és gonoszság van a háttérben. Lehet, hogy barátnő, nem akar ilyen emberrel barátkozni. Teljesen megértem...

29. Channa* (válaszként erre: 17. - Srcrss)
máj. 18. 13:44

Értem én, de azt gondolom, hogy nem véletlenül írta FI, hogy egy nárcisztikussal ismerkedik. Utalt is rá, hogy a barátnője, akkor hülyézte le, amikor ezt elmesélte neki.

FI-t nem az érdekelte, hogy miért tartja hülyének a barátnője (lehet, hogy félti az ilyenektől?), hanem rögtön duzzog és a barátnő orra alá dörgöl, minden múltbeli dolgot. A hozzászólása végén, fel is sorol néhányat.

A problémákat nem dédelgetni kell, majd évek múlva valaki rázúdítani. Ott és azonnal tisztázni kell.

A hozzászólásból nem derül ki, hogy mi történt pontosan, csak is annyi, hogy a barátnő lehülyézte, FI pedig kiosztotta a barátnőt.

Nagyon nem szeretem, ha valaki bosszúálló és minden alkalommal és éveken át valaki fejéhez vagdos, általa vélt hibákat/tetteket.

A barátnő szerintem, ezért nem áll szóba FI-vel, és nem azért, mert nagyképű és máshol tart.

Fi stílusából, mindent kinézek. Annyira egyszerűen fogalmazott és még mindig ott tart, hogy ő vágyik gyerekre és nem irigy ezért másokra.

Sajnos, azt tapasztalom, hogy ha egy nőnek nem jön össze a gyerek és nagyon szeretne, akkor roppant gonosz tud lenni azokkal, akiknek van gyerekük.

És én, több hozzászólás után, egyértelműen azt gondolom, hogy FI irigy és megpróbálja elrontani a barátnő kedvét is, mert biztos jobb lesz neki, ha barátnő is megkeseredett és csalódott...

Na, lényegtelen is. Ahol ilyen egymást szekálása megy, az nem barátság.

28. Görögtánc (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 18. 13:18
Bocs h ezt mondom, de szerintem ő meg akart szabadulni tőled. Most örül, hogy volt rá indoka.
27. Görögtánc (válaszként erre: 14. - Channa*)
máj. 18. 13:15
Sajnos az emberek pedig buták. Nekem is lemorzsolódott már néhány barátnőm mert szültek és nem, nem én szakítottam meg a kapcsot. 🤷🏼‍♀️ Egyszerűen nem voltam már fontos a gyerek mellett.
26. Görögtánc (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 18. 13:13
Lehet ő meg irigy hogy nincs gyereked😄😄😄😄😄
25. L’Engel (válaszként erre: 24. - Enissa)
máj. 18. 12:53

Azt írtam, hogy nem egy könnyen kontroll alatt tartható hiba, nem pedig azt, hogy másé.

Ha valaki folyamatosan rosszul választ, annak oka van, de sokszor maga sem tud rájönni, rosszul kötődik. Tudat alatt választ ilyen párt, amit úgy él meg, hogy csak a rossz talál rá. Valójában az ismerős (akár negatív) érzéseket keresi a másikban. Ilyen a sémakémia is.

Az már egy jó pont, ha valaki beismeri magának, hogy rosszul választ párt, de ezek a nők sem úgy indulnak neki egy kapcsolatnak, hogy bántalmazó, nárcisztikus, szemét pasit akarok.

Sok idő ezen dolgozni, míg másoknak a rajthoz állva megy a helyes párválasztás.

24. Enissa (válaszként erre: 22. - L’Engel)
máj. 18. 12:00

"hogy találunk egy megfelelő párt, nem a mi érdemünk. Az, hogy nem találunk pedig nem a mi könnyen kontroll alatt tartható hibánk."

Hát kinek a hibája?

Az ember olyannal ismerkedik általában, amilyenek az elvárásai, ha nem olyan megy a levesbe, és lépünk tovább, miért kellene megelégedni azzal, ami az utunkba akad? Azért lesz aztán a sok válás, mert azt hiszi, érte megváltozik. Lehet van ilyen is, 1-2%. Olyan ez, mintha tetszik egy cipő, ami 2 számmal nagyobb, megveszem, hátha belenő a lábam.

23. csemár (válaszként erre: 19. - L’Engel)
máj. 18. 11:07

"Madarat tolláról, embert barátjáról" - mondták régen.

(...Azóta már más világ járja. Pl. "ki lett találva" az ún. "érdekbarátság"... Nekem erről az a véleményem, hogy "nem mind barát, aki fénylik".

22. L’Engel (válaszként erre: 21. - Enissa)
máj. 18. 11:06

Szerintem inkább csak frusztráció.

Nem leszek népszerű ezzel, de az, hogy találunk egy megfelelő párt, nem a mi érdemünk. Az, hogy nem találunk pedig nem a mi könnyen kontroll alatt tartható hibánk. Bizonyára van oka a sorozatos rossz választásnak, kötődési problémák, de ezek csak hosszas munkával levetkőzhető dolgok. Miközben a sikertelenséggel küzdesz igazán nyugtalanító azt látni, hogy másoknak tökéletesen alakul az élete és még kíméletlen jelzőkkel is illetnek. Magadban tudod (remélem), hogy nagyon is igaza van annak, aki lehülyézett vagy a szemedbe mondta, hogy rossz úton jársz, de nehéz olyan önreflexiót kifejleszteni, ami el is fogadja azt, ha ezt mások vágják a szemedbe. A látszólag olyanok, akik nem jártak a cipődben. Nem adok FI-nek igazat, mindketten hunyók ebben a “barátságban”, csak egy kicsit megengedőbb vagyok vele.

A #19-es hozzászólásom neki is szólt.

21. Enissa (válaszként erre: 14. - Channa*)
máj. 18. 10:48

"Ha az én barátnőm, azt mondta volna bármikor, hogy hülye vagyok, mert szóba állok valakivel, akkor bizony elgondolkodtam volna, hogy miért mondja ezt?"

Hasonlóan gondolkodom.

Na és milyen már ez a kijelentés? " Örüljőn van férje ebbe a világba." Erre nem lehet mit mondani. Merő irigység.

20. liliom10 (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 18. 10:42
Akkor bocsánat, ha félreértettem! " Örüljön, hogy van férje ", ez irígységnek tűnt. Dehogy irígység, hogy vágysz gyerekre ! Nyilván kellene hozzá egy megfelelő társ.
máj. 18. 10:35
Tisztelet az igaz barátságoknak, ahol mindent meg lehet beszélni, de az a baj, hogy az emberek nagyobbik része csak azokkal tartja fenn a kapcsolatot, akikben a saját világképüket látják vissza és megerősíti őket a viszony arról, hogy mennyire jól intézik az életüket.
18. srcrss (válaszként erre: 15. - Liliom10)
máj. 18. 10:34
Miből szűrted le, hogy irigy? 🤔
17. srcrss (válaszként erre: 14. - Channa*)
máj. 18. 10:07
Channa, te egy értelmes nő vagy, de mindig elfelejted, hogy a többség nem így gondolkodik. Vannak "egyszerűbb" emberek, és hülyeségek miatt is megszakadnak barátságok. Írta, hogy a barinő nemcsak lehülyézte, hanem a pénzével is hencegett. Megválogathatta volna a szavait, akkor is, ha igaza van. De nem tette, mert nem volt igazi barátság. Az is bizonyítja, hogy most nem áll szóba vele.
16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Liliom10)
máj. 18. 09:59
Hát ezt nagyon félre nézted. Nem járok bulizni, mivel munkaba temetkezek és az egészségügy. És nem vagyok irigy. Mert vágyok gyerekre, az irigység???
15. liliom10 (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 18. 09:41
Talán nem olyan a társaságod, ahol normális férfiak ( is) vannak. Mi sok normálisat ismerünk. Keress máshol normális embereket, ne arra irígykedj, akinek családja van !
14. Channa* (válaszként erre: 11. - Srcrss)
máj. 18. 09:40

Ez nem lenne ok erre.

Évekig úgy voltak meg a barátaim, hogy én már férjhez mentem, gyerekünk is volt, nekik meg még semmi.

Senkit nem zavart, hogy én máshol tartok.

Itt inkább másról van szó.

Szerintem, igazán nem is voltak barátnők, ráadásul, akik inkább megsértődnek, mint elgondolkodnának, hogy mire, hogy reagálnak, azzal elég nehéz lehet.

Ha az én barátnőm, azt mondta volna bármikor, hogy hülye vagyok, mert szóba állok valakivel, akkor bizony elgondolkodtam volna, hogy miért mondja ezt?

Lehet, hogy igaza van? Lehet, hogy már máshogy nem tudta közölni, hogy nem kellene ebbe a kapcsolatba belemélyedni, mert nekem lenne rossz?

Nem azon akadnék ki, hogy lehülyézett...

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook