Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Hallottam a teafaolajról, lehet, hogy én is kipróbálom. Tegnap a DM-ben megszagoltam egy teafaolajos tusfürdőt, iszonyat büdös volt.
Próbálj meg esetleg a gyógyszertárban valami natúr tusfürdőt venni és abba belekeverni az olajat.
Én egy ideig az egyik kolléganőmnek vettem gyógyszertáras testápolót, 200 ml volt 700 forint, szagtalan, színtelen, teljesen natúr, nem volt drága és nagyon dícsérte, hogy jó a bőrének. Ő akkor pont allergiás volt valamire, teli volt az arcán és a dekoltázsán kiütésekkel, de nem tudták megmondani mi a baja, aztán ahogy jött úgy el is múlt neki.
Én vettem a Rossmnn-ban 4százvalamenniy forintért teafa olajat.
Pár napon belül elfogy a meglevő tusfürdőm és azt fogom csinálni, hogy valami egyszerű hipoallergén szinte szagtalan tusfürdőt veszek (van pl dm saját termékes is, nem drágán) és abba fogok csöpögtetni belőle.
Állítóag fürdésre is nagyon jó... majd megkérdezzük Zsuzsát!
Néztem most a Ceres termékeit, egészen jól megújította magát, nagyon sokféle kenyeret csinál és tök jó, hogy kis kiszerelésben!!! Minding utáltam kenyeret kidobni...
Csak sajnos még a tönkölyösben is van élesztő, így, aki a akúra elején van, annak az is tilos :-(
Én is magamnak sütök, majd ezt a hoxás receptet is kipróbálom!
Szia Cszsuka!
Így jártunk...
Nekem a fogamzásgátló előttig elég szabáloy volt, most majd kiváncsi leszek. Sajnos a kemény görcseim tuti visszajönnek, ennek nem fogok örülni. Viszont ez azt is jelzi majd, h egészséges vagyok :-)
Tehát akkor valamit valamiért, én azért türelmes vagyok és adok időt magamnak :-)))
Szia!
Én is pont ilyen indokok miatt tettem fel a cukor-kérdést!
Mindenbe nem tudok tenni jó minőségű édesítőt, mert piszok drága. Vacakot megvenni meg nem érdemes.
De mikor meg fél kiló édesítőszer 6-700 ft, meggondolja az ember, h mondjuk a családnak sütihez is azt használja-e.
A liszttel hasonló a táma: 4-600 ft között vannak a telj.kiörlésűek. A tönköly a legdrágább :-(
Néha akciós a teckóban, legutoljára meg dm-ben vettem, elfogadható áron.
És emellett mindig tök mérges szoktam lenni a félretájékoztató feliratos zacskók miatt!!!!!!!
Képzeljétek (már akit érdekel :-) )tegnap nagy gondban voltam a DM-ben.
Mivel szeretek odafigyelni az egészségemre testápolásban is próbálok minél egészségesebb, kevésbé szintetikus anyagokkal tömött termékeket vásárolni.
A DM alverde termékeit szemeztem ki magamnak, sok jót hallottam róluk, nem használnak szintetitkus anyagokat, ásványi olajokat stb. az öko teszten nagyon jó eredményt értek el. Vettem is egy folyékony szappant, háááát, kicsit rosszabb minőségű mint egy nivea, nem habzik úgy, citrom illatú, de az is olyan fura.
Tegnap elfogyott végre az összes ajándék tusfürdőm így felbuzdulva gondoltam veszek egy alverdés tusfürdőt. Két fajtából válogathattam, volgy egy narancsos bambuszos, meg egy olivás aloe verás, hát egyik büdösebb volt mint a másik. Én megvettem volna a narancsosat, de a párom lebeszélt, mert, hogy büdi.
Na a lényeg, hogy vagy mi szoktunk el, vagy nem tudom mi van, de amelyik kence-fice "egészségesnek" van kikiáltva az iszonyat büdös és nagyon kevés a választék :-(
Előtte a Lush termékeit használtam, szappan, dezodor, nem tudom ki ismeri, de azok meg iszonyatosan drágák, viszont valóban kiválóak, természetesek és nagy a választék is.
Szerencsére én sokkal jobban szeretem a teljes kiőrlésü ételeket mint a finomítottakat (most már)
Bár nem tagadom, elég nehéz volt annak idején átállni rájuk, de fokozatosan csináltam. Csak az íze miatt volt nehéz átállni. Először a tésztával kezdtem, majd a kenyérrel, na ott nehéz volt megszokni, hogy pl. a zsíroskenyeret tönkönykenéyrből "készítsem", mert hát az fehér kenyérrel és lilahagymával az igazi, ma már ez sem okoz gondot, nagyon megszerettem már tönkölykenyérből is. Aztán utolsó lépésként átszoktam a teljes kiőrlésű búzaliszt használatára, azzal sűrítettem a főzelékeket, meg most már a sütemények készítésére is csak azt használom. Na ez sem egyik napról a másikra ment, kb. két-három évembe került.
Először magamnak sütöttem otthon rozslisztből zsemlét, de nem volt túl gazdaságos, mert az nem olyan, hogy sütök kettőt, minimum hatot "kellett" azt meg egyedül nem tudtam megenni és mindig rám száradt, sajnáltam a drága lisztet, ezért kezdtem el venni a ceresnek a tönkölybúza kenyerét. Most viszont magamnak sütöttem kenyeret, nagyon finom lett, itt a hoxán találtam a receptet, mindenkinek tudom ajánlani, nagyon hamar megvan, és nem szárad ki egy hétig sem.
A tönköly a legigénytelenebb gabona, akkor is megél, ha teljesen sorsára hagyják, vagyis nem gyomirtóznak, nem permeteznek, vegyszereznek. És tápanyagban "szegény" földben, mostoha körülmények között is jó minőségű gabona lesz belőle. Ezért a legkevésbé allergén (itt nem a gluténtartalmára gondolok).
Amikor valaki candidás lesz, akkor már olyan fáradt az immunrendszer, hogy esetleg hamis információkat ad az allergiavizsgálaton. Korántsem biztos, hogy arra vagy allergiás, amire pozitív lett a vizsgálat. Ezért, amikor elkezdjük a candida terápiát, azt szoktuk javasolni, hogy a lehető legtöbb dolgot hagyja el az illető, ami megterheli az immunrendszert. Ez persze a betegség súlyosságától, a beteg állapotától is függ.
Pl., akinek IBS-e van, nem biztos, hogy most az a legjobb, ha azonnal átáll a teljesőrlésű dolgokra, mert aki még soha nem fogyasztott ilyesmit, amúgy is puffadhat tőle eleinte, s egy irritált bélnek ez nem hiányzik. Hasonló a helyzet a lisztérzékenységnél, csak ott már eleve kizárják a gabonát.
A cukorral kapcsolatban: egyszerűen le kell szokni róla, bármilyen nehéz is. Egyrészt nem baj, ha drága, mert segít a leszokásban.
Még a Glukonon sem az igazi, de nem nagyon van más. Valóban egyedül a Stevia az, ami jó lenne, csak nagyon nehéz bánni vele.
Arra én is kíváncsi lennék, hogy akkor milyen édesítőt vagy cukrot ajánlott fogyasztani.
Én korábban is igyekeztem a cukrot amiben csak tudtam édesítővel helyettesíteni, glukonont használok, de mivel igen drága, azért egy torta sütésénél pl. maradtam a cukornál, de teát, ha csak egy muffint sütök, főzelékeket mindent amibe cukor kell glukononnal készítek.
Mivel a párom cukorbeteg már ezt sem igazán tehetem meg, hogy egy nagyobb cukorigényű ételt mint pl. torta cukorral készítsek.
Hallottam én is a Steviáról, a párom míg Canadában volt használta is.
Igazából nem tudom melyik a jobb a finomított répacukor biztosan nem, az édesítők teli vannak mindenféle vegyületekkel vegyi anyagokkal vagy mikkel, most melyik rombol jobban.
A nádcukorra is gondoltam, de hát az is borzasztó drága.
Miért van az, hogy az egészségesebb dolgok ilyen iszonyat drágák.
A múltkor venni akartam egy kiló tönköly lisztet, hát pár forint híján 500 Ft volt, így maradtam a Graham-nél, az csak 300 körül volt.
Eddig teljes kiőrlésű búzalisztet használtam, de a candida kapcsán mindenhol a tönkölyt emlegetik, ezért akartam azt venni.
Mi a különbség a tönköly és a teljes kiőrlésű búzaliszt között. Tudja esetleg valaki?
Igazat adok neked, azt mondják azonban, hogy a kivétel erősíti a szabályt. Nekem ugyanis fogamzásgátló előtt 31 napos ciklusom volt. Aztán évekig szedtem, majd úgy döntöttem, hogy abbahagyom, s egyszerűen 28 napos maradt. Egy évben kétszer-háromszor csúszik néhány napot egyébként óramű pontos. És az az érdekes, hogy az adenoma ciklus felborulást okoz másoknál. Nálam nem. Talán ezért is volt nehéz megtalálni. Valahogy ráérezhettem, hogy nem szabad szednem a fogamzásgátlót. Később, mikor az adenoma kiderült, akkor tudtam meg, hogy ilyen betegség mellett tilos.
Érdekes az élet, nem? :)
Azt sajnos nem tudom, honnan lehet tudni. Az azonban jó ötlet, ha elmész a gégészhez.
Én még most is aggódom érted.
Ha valaki nagyon candidás, vagy a gyomra rendetlenkedik, a gyulladás feljöhet a nyelőcsőbe, onnan átterjedhet a légcsőbe és még a lélegzetvétel is fájhat. Nekem ez volt, a Noni jó gyulladáscsökkentő, a grape jó gombaölő és az olajfa nagyon jól segít a gyomorsav helyreállításában, már napi egy szem is. (Ráadásul vírus és baktériumellenes)
Igen, nekem is feltűnt :)
De a sok folyadéktól nem lehet, mert amennyit én ittam eddig.. A túl kevés inkább, tavaly szilveszterkor annyira görcsölt órákon keresztül hogy nem tudtam elmenni a buliba :( Azt gyanitom akkor alakult ki a ciszta. Az pedig megint egy száraz korszakom volt. (porzott a vesém)
Sajna én hajlamos vagyok kombinálni dolgokat, kissé hipochonder vagyok a környezetem szerint :S
Ezért már csak legyintenek ha megint előhozakodom valamivel..
A gombát gondolom nem önmagában a cukor okozza, hanem a sok műkaja, adalék, színezék stb...
Nem úgy gondoltam, h a diéta lejártának másnapján kilószámra fog fogyni.
De fogok engedményeket tenni tuti, mert van, amibe rohadtul drágállom a minőségi édesítőt. Max majd én azt kihagyom, van minimális mennyiséget fogyasztok belőle.
Viszont vérzés "normális" úgymond visszaállásához sztem igenis kell pár hónap. Rögtön nem lesz újra olyan szabályos mint a bogyó (az én esetemben injekció) előtt.
Meg különben is, jobb a sorsot nem kísérteni...
Apukám tiszta vizzel issza, de neki is nagyon bevált a hypertoniára. El is tudta hagyni a gyógyszerét, pedig kávézik mellette. Ezt sajnos nem hagyta abba még a doki javaslatára sem, én meg aztán pláne mondhattam bármit :(
De a lényeg, hogy használ erre is.
Én sztevia-párti vagyok már, és lehet valami a gombaellenes hatásában is. A hasam se ugy fáj mint eddig, hanem mintha meg akarna jönni.. Viszont a tompa vesetáji fájdalmak miatt kezdek aggódni, eddig azt is a gombákra és a gyulladásra fogtam de most már inkább a folyadékhiányra tippelnék.
Amúgy a sztevia jó volt a gyulladásaimra, nagyon sokat segített, én naponta kb 15-20 cseppet iszom a teával.
Sziasztok,
összefolynak a napok, mindig azon kapom magam, hogy este van. Múltkor elfelejtettem megköszönni, hogy aggódtatok értem, úgy néz ki meggyógyultam.
Zsuzsi:-) azt honnan lehet megállapítani, ha valakinek a nyelőcsöve gombás ? Mert lassan már az is eszembe jutott...Egyfolytában rekedt a hangom, mostmár csak elmegyek egy gégészhez.
Látom vannak újak is, őket is üdvözlöm.
H.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok