Perimenopauza változások (beszélgetés)
:)
külföldi fórumokon sokat nézelődtem, ott talán több info van. sokan például irják, hogy a hisztamin diéta sokat segitett a tünetek visszaszoritásában. egy ismerősöm teljesen tünetmentesen vészelte át az egészet, ő az aviva tornára esküszik :) plusz azt mondja, hogy a súlyzós edzés ilyenkor nagyon fontos, az izmok épitése, megtartása.
az a nehézség ebben, hogy nagyon komplex, és mindenkinél más...
Amúgy nagyon megdöbbentő, hogy mennyire egyedül vannak a nők ezekkel a problémákkal. Az orvosok is kicsit bizonytalanok...
Több helyen olvastam, hogy a nőket utoléri a depresszió is a menopauza/perimenopauza környékén.
és tényleg nehéz ezekkel a változásokkal újratervezni az életet...én az izzadást annyira szégyellem. Ma a piacon a sorban amint mögém állt valaki egyből befeszültem, hogy remélem virágillatom van
igen :) egyből használtam is. Jónak tűnik :)
Köszönöm
oh, az is volt :) elvileg ok
A nődokim egyből kérte ezeket, mert mondta, hogy a perimenopauza az inzulin és pajzsmirigy dolgokat is össze tudja kutyulni
igen szklerozis multiplex...a doki teljesen biztos volt benne, lyme-kórra is gyanakodtak. Aztán egy endokrinológus dobta be a perimenopauzát...Elkezdett egy diétát, hisztaminra figyel és azóta a tünetek enyhültek, néhány el is múlt.
de volt neki izomrángás, bizsergés, izomgyengeség, a memóriája is szétesett. A nőgyógyászom emlitette, hogy a perimenopauza népes családjába ezek a tünetek sajnos mind bele tartozhatnak...még az ételalleriga is
hogy van most a rokonod? egy ismerősöm is hasonlóan járt, ő egész szépen helyrejött
nagyon értelek!!
nekem egy szuper nőgyógyászom van ( aki nő, tehát tudja, hogy mi az a menstruáció,st..) és ő maga bevallotta, hogy nagyon keveset tudunk és beszélünk a perimenopauzáról. mesélte, hogy volt olyan, akinek neurológiai tünetei voltak tőle...azt hitték, hogy MS
Nagyon köszönöm!!
Kicsit úgy érzem, hogy kell is a kitartás...nagyon kellemetlen ez az egész. Néha átfut rajtam, hogy vajon a menopauza milyen lesz, ha most ez van...
Éjszakai izzadásom is volt már párszor, de inkább most az van, hogy napközben kezdek el izzadni
További ajánlott fórumok:
- Futássak ki mennyit adott le? Mennyit futottatok? Testetek milyen változáson ment át?
- Milyen változások érintenek bennünket?
- Milyen változásokat észleltélt az elmúlt években?
- Tudja valaki, hogy érintik-e a változások a gyes melletti munkavégzést?
- A változások értünk vannak..
- 40 felett ki, milyen változáson esett át?