Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Perimenopauza változások fórum

Perimenopauza változások (beszélgetés)

1 2
39. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 38. - Xochipilly)
máj. 17. 23:10

:)

külföldi fórumokon sokat nézelődtem, ott talán több info van. sokan például irják, hogy a hisztamin diéta sokat segitett a tünetek visszaszoritásában. egy ismerősöm teljesen tünetmentesen vészelte át az egészet, ő az aviva tornára esküszik :) plusz azt mondja, hogy a súlyzós edzés ilyenkor nagyon fontos, az izmok épitése, megtartása.

az a nehézség ebben, hogy nagyon komplex, és mindenkinél más...

38. xochipilly (válaszként erre: 37. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 17. 18:07
Az "orvosok is kicsit bizonytalanok" De szépen mondtad 🥰 ...azt, hogy 95%-ban lesz@rják. Művészet megtalálni azt, aki valóban tud vagy legalábbis akar segíteni.
máj. 17. 13:11

Amúgy nagyon megdöbbentő, hogy mennyire egyedül vannak a nők ezekkel a problémákkal. Az orvosok is kicsit bizonytalanok...

Több helyen olvastam, hogy a nőket utoléri a depresszió is a menopauza/perimenopauza környékén.

és tényleg nehéz ezekkel a változásokkal újratervezni az életet...én az izzadást annyira szégyellem. Ma a piacon a sorban amint mögém állt valaki egyből befeszültem, hogy remélem virágillatom van

36. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 34. - Tai)
máj. 17. 13:09

igen :) egyből használtam is. Jónak tűnik :)

Köszönöm

35. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 31. - Ágio8405)
máj. 17. 13:08

oh, az is volt :) elvileg ok

A nődokim egyből kérte ezeket, mert mondta, hogy a perimenopauza az inzulin és pajzsmirigy dolgokat is össze tudja kutyulni

34. Tai (válaszként erre: 30. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 17. 12:26
Sikerült a stiftet megvenned? Bevált?
33. xochipilly (válaszként erre: 31. - Ágio8405)
máj. 17. 12:05
Az soha nem árt, én is javaslom, hogy elvégeztesd 😊 Ha van szőrösödés, hasra hízás, bőr problémák az izzadás mellett, akkor a PCOS vérvizsgálatot is.
32. xochipilly (válaszként erre: 27. - Édua2)
máj. 17. 12:01
A legutóbbi TSH-T3-T4 vizsgálat nem mutatott eltérést. Még a TRAK nevű hormon szintje is teljesen normális volt, a kortizolé is (reggel) Ez volt januárban, azóta 3.5 kg-ot híztam... Szóval lehet, hogy változott a helyzet 😞
31. Ágio8405 (válaszként erre: 30. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 17. 11:42
Érdemes 3 pontos cukor- inzulint terhelést csináltatni.
30. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 27. - Édua2)
máj. 17. 11:20
a pajzsmirigy rendbe van, nézték vérvételen, ultrahangon
29. Borian (válaszként erre: 28. - Asztanaviszta)
máj. 17. 09:43
Ha a 2002-es kutatásra gondolsz, több tanulmány cáfolta. Rosszul értelmezett és interpretált kutatás volt, az orvosom szerint sokkal több pozitív hatása van, mint negatív. Kockázati tényező nincs nálam, ma már nagyon korszerű készítmények vannak, több mint 5 éve szedem, eljárok szűrésekre és minden OK. A csontritkulás megelőző állapotom is javult, anyukámat az teljesen taccsra vágta sajnos.
28. asztanaviszta (válaszként erre: 23. - Borian)
máj. 17. 09:33
Várjuk ki a hosszú távú hatásait is.
27. Édua2 (válaszként erre: 12. - Xochipilly)
máj. 17. 09:02
Pajzsmirigy alulműködésed is lehet, az okoz ilyen tüneteket.
26. Borian (válaszként erre: 25. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 17. 07:23
Én is még előtte kezdtem, teljesen elégedett vagyok vele. :-)
25. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 23. - Borian)
máj. 17. 07:17
a nődoki szerint azzal még várjak
24. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - Xochipilly)
máj. 17. 07:17
A menopauzát?
23. Borian
máj. 17. 06:29
Hormonpótlás mindent megod.
22. xochipilly (válaszként erre: 21. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 17. 06:18
Alapból egy optimista nő a rokonom, mindig is az volt. Plusz legalább életben van, nem úgy mint az a két másik rokon aki nem élte túl a menopauza csodálatos időszakát.
21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 20. - Xochipilly)
máj. 16. 21:15
Őszintén sajnálom!
20. xochipilly (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 16. 21:06
Már soha nem lesz teljesen egészséges, rokkantnyugdíjas lett. Sovány vigasz, hogy legalább nem az itteni alamizsnát kapja, mert nem Magyarországon diagnosztizálták félre.
máj. 16. 20:59
18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 16. - Xochipilly)
máj. 16. 20:58

igen szklerozis multiplex...a doki teljesen biztos volt benne, lyme-kórra is gyanakodtak. Aztán egy endokrinológus dobta be a perimenopauzát...Elkezdett egy diétát, hisztaminra figyel és azóta a tünetek enyhültek, néhány el is múlt.

de volt neki izomrángás, bizsergés, izomgyengeség, a memóriája is szétesett. A nőgyógyászom emlitette, hogy a perimenopauza népes családjába ezek a tünetek sajnos mind bele tartozhatnak...még az ételalleriga is

hogy van most a rokonod? egy ismerősöm is hasonlóan járt, ő egész szépen helyrejött

17. Tai (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 16. 20:55
Drukkolok, hidd el beválik :)
16. xochipilly (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 16. 20:43
Mármint szklerozis multiplex? Azt szeretik mindenre is ráfogni. Egy fiatal rokonomat olyan sikeresen diagnosztizáltak vele, hogy tényleg kerekesszékes lett 😞 kivéve, hogy kezeletlen Lyme-kór okozta a tüneteit.
15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Xochipilly)
máj. 16. 20:35

nagyon értelek!!

nekem egy szuper nőgyógyászom van ( aki nő, tehát tudja, hogy mi az a menstruáció,st..) és ő maga bevallotta, hogy nagyon keveset tudunk és beszélünk a perimenopauzáról. mesélte, hogy volt olyan, akinek neurológiai tünetei voltak tőle...azt hitték, hogy MS

14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Tai)
máj. 16. 20:33
Holnap irány a dm :)
13. globus (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 16. 20:30
Valóban, kicsit korábban kezdődtek a bosszantó túnetek, mielőtt vérzés megváltozott volna. Senki nem dőlhet hátra, hogy ó, hol van az még.
máj. 16. 20:25
Együttérzek a fórumindítóval. Rohadt perimenopauza... Az izzadás még nincs porondon de azt már piszkosul unom, hogy minden kaja-megszorítás, torna +napi 10 ezer lépés (pl. ebédszünet helyett 30 perc gyaloglás) mellett is havi 1 kilót HÍZOK... Ha nem mozognék ennyit havi 3 jönne fel. Megyek egy jó hírű nőgyógyász-endokrinológushoz röpke 1 hónap múlva mert ez így nagyon nem lesz jó. Legalább pár laborvizsgálatot elrendelhetne.
11. Tai (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 16. 20:24
Próbáld ki én is a fiam old spice.t loptam el :) de azóta nem vagyok büdi :-)
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Csicsi25)
máj. 16. 18:18

Nagyon köszönöm!!

Kicsit úgy érzem, hogy kell is a kitartás...nagyon kellemetlen ez az egész. Néha átfut rajtam, hogy vajon a menopauza milyen lesz, ha most ez van...

Éjszakai izzadásom is volt már párszor, de inkább most az van, hogy napközben kezdek el izzadni

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook