Mi lehet vele és hova forduljunk? (beszélgetés)
Ne witzelj, már alig emlékszem az egészre, olyan régen volt.
Szinte teenager voltam .
Már az édesapja (sógorom) bevitte őt.
A legközelebbi traumatológiàra.
Várom az információkat a sógoromtól.
Én köszönöm, hogy egyáltalán megpróbáltad megnézni, ill. megpróbálsz esetleg saját tapasztalataidat megosztani.
Nekem anno boka haránt törésem volt, dee nem tudom, hogy a haránt szó mit jelent.
Perceken belül a lábam akkorára dagadt mint egy nagy kenyér.
A lehúzott cipőmet úgy tették be a mentőbe.
Sokáig voltam gipszben, és nyáron.
Nálam a képek be sem töltődtek.
Ránézésre "csak" szalag. Azóta talán már tudjátok, mi a gond.
Mielőbbi felépülést!
Azóta beszéltem pár szót vele. Azt mondta, hogy roppant/reccsent egyet akkor a bokája, de miután rátudott állni és tudta terhelni, így eleinte nem foglalkozott vele. Akkor ijedt meg, amikor a cipőlehúzás alig ment.
Nem tudom melyik a rosszabb 😕 A szalag iszonyú szívás, állítólag rosszabb a törésnél, mert utóbbi tud tökéletesen gyógyulni, pláne még növésben lévő gyereknél. De egyik sem fasza.
Ahogy írtam nekem csak zúzódásom volt, nem tört, valószínűleg a szalagokat azért megrángattam, de azok sem szakadtak, viszont még így is a mai napig kattog a bokám minden megindulásnál viszonylag sokáig míg "bemelegszik" és érzékeny is, kb 15 éve történt a sérülésem.
Sajnos unokaöcséd bokája nagyon carul néz ki.
Nekem boka és lábfej törésem volt, iszonyú fájdalommal és kékes fekete szín kombóval. Ez 20 éve volt, begipszelték röntgenezték majd 2 hét múlva kaptam járó gipszet, utána kiderült hogy nem jól forrt össze így műteni akarták. Nme vállaltam, azóta is nyomorék a jobb lábam. Mindenkinél más az eset, nem tudok egyebet mondani. Ha jó kórházba kerül és el is látják megfelelően akkor talán helyrejön szövődmény nélkül.
Mire lehet számítani, mint ellátási időben, mint pedig a sérüléssel kapcsolatban.
Kellően megvagyok én is ijedve a történtek miatt. Szerettem volna valamiféle tanácsot/ötletet/ajánlatot kérni azoktól a fórumozóktól akik közvetlenül vagy közvetett tapasztalattal rendelkeznek az ilyen sérüléssel kapcsolatban.
Most írtad hogy már rég úton vannak a sürgősségi felé. Tippeket vársz? Minek ha megfelelő orvosi ellátásban fog részesülni!
Ha így van, akkor minek a fórum? Főleg képekkel, ehhez minimum röntgen kell és megfelelő sebész!
Tapasztalatok, tippetek szerint ez törés vagy "csak" szalag lesz?
Már a kérdés kiírásának időpontjára értesítve lett az édesapja, aki azóta elindult vele a sürgősségire.
Unokaöcsém is tudta terhelni, mozgatni. Akkor láttuk, hogy komolyabb a baj, amikor bement a mosdóba és alig bírta levenni a cipőjét.
Nagyjából 10 perccel a kérdés kiírása előtt lett értesítve a sógorom, mint a gyermek édesapja. Most indultak el a sürgősségire.
Hát ez valóban csúnya.
Nekem is ment már ki a bokám, de az nem így nézett ki, inkább lábfejem volt dagadt kék-lila-fekete, azzal sehova nem mentem, terhelhető volt, mozgott. De ez itt nem sima zúzódásnak tűnik. Tuti érintett ízületet, így irány az orvos.
Nem is értem a kérdést! Ugyan hova itt a Hoxán kívül? Vagy itt várod míg szegénykémnek segít valaki mondjuk begipszelni?
Engem hasonló esetben a balesetire vittek. Javaslom ugyanezt.
Azonnal a balesetire! Látom a képeket és ezek után ez még kérdés???!!!
A képeket nem látva, baleseti sebészetre.
A 15 éves unokaöcsém átjött hozzánk, hogy segítsen fát hordani. Sajnos egy rossz lépést követően kiment a bokája.
Így néz ki:
[link]
[link]
[link]
Előre köszönjük a segítséget.
További ajánlott fórumok: