Mi lehet vele és hova forduljunk? (beszélgetés)
Igen! Nem egy kis sérülésről van szó.
Bárkivel, akivel a sérülés után beszéltünk, mindenki azt mondta, hogy "kész csoda, hogy hazaengedték". Igazán helyre sem próbálták rakni a bokáját, hanem a röntgen után azonnal begipszelték, pedig már akkor látható volt a leleten az elmozdulás (ezt ráadásul a zárójelentésbe le is írták). A röntgenen látható volt, hogy a törés pontjánál a csont folytonossága úgy "szakadt" meg, hogy a csont töréspontjától számított alsó része belső (sípcsont irányában), míg a felső része külső irányban volt elmozdulva. Egy kb. 0,5-1 mm rész volt egymással síkban, ahol a csontosodás akár megkezdődhetett volna. Sajnos az édes kevés és az egész életére még jobban kihatással lehetett volna.
Uuuu akkor még sem volt annyira "sima liba" az a sérülés.
Nyugi, fiatal, rendbejön. Mondjuk olyan, mint a sérülés előtt legkorábban akkor lesz ha a "vasakat" is kiveszik a lábából. Akkor viszont sokkal de sokkal gyorsabb lesz a gyógyulás, javulás mint a "vasbeültetéses" műtét után. Ne kérdezd miért, nem tudom. De akiket körülöttem műtöttek lemezt, szeget igénylő törésekkel mind erről számoltak be. Kitartást a srácnak! Sajnos hosszú menet lesz, de helyre fog jönni teljesen!
Május 27-én megműtötték.
A törött csontokat lemezzel és szegekkel rögzítették neki.
Június 16-án mennek gipszcserére, akkor kapja meg a járógipszet.
Most már igen:
- elmozdulással járó külboka törés
- részleges elülső bokaszalag-szakadás
- középső bokaszalag megnyúlt
Éjjel fél 12 után írt a sógorom, hogy külboka törés valamint az elülső bokaszalag részlegesen elszakadt és a középső bokaszalag megnyúlt unokaöcsém bal bokájában.
A törés ugyan enyhén elmozdult, viszont most úgy néz ki, hogy (talán) nem kell műteni. A keletkezett vérömleny visszahúzódásáig gipszpólyát kapott. (részben gipsz, részben géz)
Ne witzelj, már alig emlékszem az egészre, olyan régen volt.
Szinte teenager voltam .
Nekem anno boka haránt törésem volt, dee nem tudom, hogy a haránt szó mit jelent.
Perceken belül a lábam akkorára dagadt mint egy nagy kenyér.
A lehúzott cipőmet úgy tették be a mentőbe.
Sokáig voltam gipszben, és nyáron.
Ránézésre "csak" szalag. Azóta talán már tudjátok, mi a gond.
Mielőbbi felépülést!
További ajánlott fórumok:
- Lehet ez véletlen?
- Pillanatnyi áramszünetek okozta kár. Hová forduljunk?
- Hová forduljunk, ha egy ügyvéd 2 éve ígérget és még be sem adta a pert?
- A tévénk tönkrement, kötöttünk rá biztosítást, viszont a cég, ahol vettük, megszűnt! Van ötlet, hová forduljunk?
- Hová forduljunk, ha egy esetleges Prader-Willi-szindrómás beteget diagnosztizáltatni szeretnénk? Bármilyen info, internetes fórum érdekel!
- Új Waldorf intézmény létrehozását szeretnék jó páran a környékről. Lehetséges ez? Kihez forduljunk segítségért?