Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Egyszerű polgári esküvőről, lagzi nélkül tapasztalatok, tippek? fórum

Egyszerű polgári esküvőről, lagzi nélkül tapasztalatok, tippek? (beszélgetés)

máj. 18. 09:57

Egy fotóst vetítést szervezhetnétek magatokról, vagy barátokat megbízni ezzel, hogy készítsenek rólatok egyet. A születésetektől a mai napig. A rokonoknak, barátoknak biztosan tetszene, feldobná a hangulatot. A végén beszélhetnétek a terveitekről.

Voltam egy ilyen esküvőn és ez nagyon tetszett. Aki csak az egyik felet ismeri, kicsit betekinthet a másik fél életébe, aztán a közös életetekbe is. Érdekes és lelkileg nagyon felemelő tud lenni mindenkinek.

7. L’Engel (válaszként erre: 1. - 91butterfly)
máj. 17. 20:04

Nekünk sem volt klasszikus lagzink. Polgári esküvőnk tartottunk egy vendégház és egyben vendéglő kertjében, majd ugyanazon a helyszínen egy estebéd a tág családdal, kis zenével. Mindenféle hagyományt nélkülöztünk, de nekem így volt jó. Sosem rajongtam a tipikus magyar lagzikért, a menyasszonytáncért, sem a vőfélyekért.

Szerintem így is bőven emlékezetes lehet. Amit én nagyon szerettem volna az egy jó fotós és egy szép helyszín, és az előtte napon meg is valósult. A szép képeket évek múltán is jó lesz visszanézni. A szülőköszöntő szerintem jó dolog, érzelmes, azt kár kihagyni. Főleg, ha mindkettőtök szülei élnek még.

Mi nem szerveztünk különösen semmit. Helyszíni dekoráció az volt, de nem bánom, mert a képeken jól mutat. Jelképes ajándék is adtunk névre szólóan a vendégek számára, emlékbe. A tortavágás kicsivel a vacsora után történt, mint bármely más ünnepi ebédnél.

Inkább kis csinos, kompakt esküvőnk volt, ereszd el a hajam nélkül.

Sok boldogságot nektek!:)

6. jooeva (válaszként erre: 1. - 91butterfly)
máj. 17. 19:09

9-en voltunk, a párom szülei, az én szüleim, tesóm és a párja és a párom barátja, aki a tanúja is volt egyben.

Fehérruhás esküvőnk volt, szertartás előtt fotózás, esküvőn is fotózás.

Szertartás után ebéd egy helyi étterem különtermében, leves és sültes tál volt, után kis szív alakú torta, amit nem sokkal evés után meg is szegtünk.

Nem volt köszöntő meg ilyen formalitások, csak egy családi ebéd, ami nagyon bensőséges volt, életem egyik legboldogabb és legszebb napja volt, pedig eltelt azóta már 22 év :-))

Így nem költöttünk sokat, videózás nem volt, meghívó sem volt, zene se volt. Tényleg csak a ruhák, fotózás és étel-ital-süti volt a kiadásunk.

Mi nem is a költségek miatt tartottunk ilyen kis esküvőt, hanem azért, mert egyikőnk sem rajong a nagy felhajtásért, a sok-sok éve nem látott rokonért, akit muszáj meghívni, a sok stressz se hiányzott, hogy minden jó lesz, mindenkinek minden tuti stb.

Szóval a szertartás délben volt, aztán az ebéd, olyan 3-4 körül már mindenki ment a dolgára, szülők haza, mi fiatalság átöltöztünk és elmentünk biliárdozni és kocsmázni az éjszakába.

máj. 17. 17:17
Legjobb, összesen 5en voltunk, utána cukiban sütiztünk.
4. papája (válaszként erre: 1. - 91butterfly)
máj. 17. 16:39

Mivel nem lesz tánc, zene és buli, a tortával ne várjatok sokáig. Kb. 1 óra.

Ezt is elfogyasztjátok, beszélgettek kedvetekre. Nem lesz új asszony köszöntés sem éjfélkor, tehát a torta után hazamentek időben.

máj. 17. 16:12

Oh, hát nekünk családilag is kb 28 fő.

Köszönöm a választ, tippet !

2. fenevigye (válaszként erre: 1. - 91butterfly)
máj. 17. 15:59

Az én második házasságom, kb. így történt.

Nekem az anyagi részét nem kellett figyelembe venni, mert nagyon jól álltam.

Az étterembe a tanukat, és pár közeli barátot hívtunk meg.

A vacsiból mindenki azt válaszhatott, amit akart, amit legjobban szeretett.

Ááááá, tortavágás. Nem volt, mindenki azt kért dessertnek amit szeretett.

A köszöntő, szerintem elég az egyikőtöknek, legyen az az új férj.

Férfi kéri meg a nő kezét, hálálkodjon ő.

máj. 17. 15:45

Sziasztok!

Másfél hónap múlva tartjuk kis esküvőnket. Sokat gondolkodtunk rajta kiket hívjunk meg, mekkora legyen a buli, de mivel alapvetően lakodalmat sem szerettünk volna ezért a szük családi körben tartandót választottuk.

Sajnos az anyagi részét is nézni kellett ez is nyomott azért a latban.

Viszont eddig tetszik amit szerveztünk, esketés előtt szép helyen lesz fotózásunk, szertartás után pedig egy csárdában lesz az ünnepi vacsora. Pont ilyen vidékies hangulatúra vágytunk, pedig városban élünk és tartjuk az esküvőt. Még külön dekorációnk sem lesz, mert nagyon tetszik az étterem dísze, hangulata.

Mivel sem menyasszony tánc, nagy buli nem lesz, kicsit tanácstalan vagyok, hogyan fog zajlani a vacsi. Nem tudom mit szervezzünk, a vendégeknek, ha egyáltalán kell, és ami nagy kérdés számomra, a kiadós vacsora után mennyi idővel legyen a tortavágás?

Mert azért tortánk lesz :) (cukrász vagyok úgyhogy várják is)

Az is megfordult a fejünkben hogy mondjon-e köszöntötőt valamelyikunk, vagy mindketten, stb

Kíváncsi vagyok tapasztalatokra, tippekre, ha esetleg másnak is hasonló kicsi, cuki esküvője volt mint a miénk :)

Nagyon szépen köszönöm!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook