Vállalkozás = nincs családi élet (beszélgetés)
Mi egy fél vállalkozó, egy fél vendéglátós kerültünk a tönk szélére.
Egy nap mindig a miénk volt a héten. Csak plusz öt évre volt ez jó, de megérte.
Konkrétan?
Te hogyan csinálod/csinálnád?
Semmit nem kell borítani, Timi leírta. Tudatosan tervezni. Ha ennyire jól meg a bolt, a férjed felvehetne egy munkatársat, te is kiadhatnád a munka egy részét. Rövid távon valószínűleg kisebb lenne a bevétel, de így lehet nagyobbra nőni. Hosszú távon nem az a jó vállalkozás, amikor csak akkor van pénz, ha te dolgozol.
Egy házaspár nem csak szülő, amikor már gyerekeik is vannak, megmaradtok férfinek és nőnek is. Legyen csak közös programotok és legyen közösen a gyerekkel is.
Tudatosan beépíteni a naptárba a családot. Muszáj. Férjem első házassága erre ment rá. A pénz az jött csak felnőtt úgy a gyerek, hogy nem látta, ismerte.
A második nekifutásra már tudatosan figyelt rá. Rengeteg időt töltött a közös gyerekünkkel. Itt majdnem én szálltam el, nekem jött össze rengeteg munka. Változtattunk. A pénz jóval kevesebb, de a család együttvan.
További ajánlott fórumok:
- Ma mibe kezdenétek, ha lenne rá mód? Családi vállalkozás.
- Egyetlen egy dolgot sem adhatok el a Meskán, amíg nincs vállalkozóim?
- Ha bejelentett főállás mellett egyéni vállalkozó vagyok, de egyáltalán nincs bevételem, akkor is kell könyvelőt fizetnem?
- Családi vállalkozás, családi cég
- Kell-e SZJA-t fizetni illetve jövedelem kivétet elszámolni egyéni vállalkozónak, ha családi gazdaság tagja?
- GYED alatt INGYEN besegíteni családi vállalkozásba?