Saját magamat hergelem, nem normális (beszélgetés)
Próbálhatsz valami kis gyógynövény nyugtatót.
Nagy bajokra nem hat,,de ezt a zizegést csillapíthatja.
Az, hogy felismered, fél siker. Ez is csak egy szokás (mondjuk ha indokolatlanul pánikolsz akkor lehet, hogy érdemes pszichológushoz vagy pszichiáterhez fordulni, mert más is lehet a háttérben) de ha belespanolod magad az idegeskedésbe, akkor próbáld meg abbahagyni. Banálisan hangzik, de ennyi a megoldás, mindenen lehet változtatni, csak akarni kell meg gyakorolni. Egy rakás dolgon kár idegeskedni, mert nem tudsz rajta változtatni. Elromlott az autód. Szívás? Igen. Változtat bármin, ha kiakadsz miatta, és a rosszullétig hergeled magad, hogy mileszmost? Nem.... Viszont meg tudod javíttatni, tudsz busszal, biciklivel vagy gyalog menni addig, valami megoldás csak van, koncentrálj arra. Ha valamin nem tudsz változtatni, akkor próbáld meg ezzel megnyugtatni magad, megtörtént, kész, ezzel dolgozunk ami van, az idegeskedéssel csak magadat teszed még nyomorúságosabbá. Ha meg van rá befolyásod, akkor meg azért nem kell idegeskedni mert tudsz tenni ellene, megoldod stb.
Ahogy írod, ez a környezetedben sem jön ki jól, és bocs, hogy ezt mondom, de egy állandóan negatív panaszkodógéppel, aki mindenben csak a szörnyűséget látja, senki nem szív egy levegőt szívesen. Nem kell toxikusan pozitívnak sem lenni, mert nyilván van olyan helyzet amiben nincs semmi pozitív, meg nem árt időnként kipanaszkodni magunkat, de akiből állandóan kizárólag ez ömlik, az nem egy jó társaság.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudom törölni magamat a Facebookról?
- Egész nap reszket a gyomrom, erősen ver a szívem, reszket a kezem, rossz a közérzetem és fáradtnak érzem magamat...Mitől lehet ez?
- Csak én hergelem túl magam?
- Mit tegyek, ha sokszor nem érzem már különlegesnek magamat? Mi az oka?
- Szar anyának érzem magamat, mert akkor vagyok jól, ha a...
- Vajon mitől lehet, hogy túlsúlyosnak látom magamat, pedig a kilóim alapján nem vagyok az?