Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pánikbeteg vagyok! fórum

Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)

11586. 81002da781 (válaszként erre: 11583. - 659f3f04e6)
2008. júl. 11. 16:11

Egy kis adalék... :))

De egyébként, ha ért a dolgához a kineziológusod el kellett, hogy mondja, hogy sokszor rosszabbul fogod magad érezni, mint általában utána (esetleg) kezdődik a javulás.

Ez azért van, mert az emberi agy majdnem úgy működik, mint egy számítógép, történnek események-dolgok, ami az agyban valahová (mondjuk egy könyvtár) bekerül, amikor a kineziológus elkezdi „oldani” azt a régmúltbeli dolgot, akkor kiveszi a könyvtárból, és az agyadnak (és persze neked) valahová máshová kell elhelyeznie/elhelyezned.

És ne várd, hogy egy 15 éves pánik cirka 1 hét alatt meggyógyul, sajna ez nem egy bibi az ember ujján. :(

11585. 81002da781 (válaszként erre: 11583. - 659f3f04e6)
2008. júl. 11. 15:48

Hali,

Bocsi, hogy beleszólok, de szerintem a kineziológia kakit sem ér! Vagy csak olyanoknak, akiknek egy kis himu-humi "baráti" beszélgetésre van szüksége. Nem beszélve arról, hogy 10eFt/óra. Sajna én is jártam kineziológushoz nem keveset, nem segített. Kidobtam 1 autó árát, és ott tartottam, ahol elkezdtem.

Kell keresned egy nagyon jó dokit, aki elindul veled onnantól kezdve, hogy a szüleid megismerkedtek, és járatos az Autogén tréning terén. Én nem vagyok "hittérítő", de tudom, hogy milyen az amikor csinálom a tréninget és milyen, amikor nem.

Neked is csak ajánlani tudom ezt a linket: [link]

Nekem cirka 1,5 éve egy doki elkezdte tanítani, de nagy hülyeségnek gondoltam nem csináltam, kb. 3-4 hónapja egy másik dokival csinálom, most komolyan veszem, és láss csodát működik...

Csak olvass bele, nem ördőngösség, és napi 10 perc az életedből... :) Szerintem megéri...

Barack

11584. Vivorka
2008. júl. 11. 13:19
Elmondom,én a 3.-4.kezelés után kezdtem érezni enyhébb érzést,és fokozatosan gyengült,majd elmúlt.Azt persze hozzá kell tennem,hogy 3hetente jártam,és kb. a 20-25. kezelés után gyógyultam meg.
11583. 659f3f04e6 (válaszként erre: 11582. - Vivorka)
2008. júl. 11. 12:26

Szia!

Örülök, hogy neked bevált a kineziológia. Nálam úgy néz ki nemigen segít. Vagy csak sokkal többször kell mennem? Olyan elánnal és hittel vetettem bele magam az egész kezelésbe, biztos voltam benne, hogy ez kihúz az egész pánikbetegségből, megszabadít a szorongásaimtól. Most három kezelés után úgy érzem, ugyanott vagyok, mint a legelején, mint 10 éve, mint 15 éve. Elég egy apró stressz, változás, máris elővesz. Most pl. örülnöm kéne, hogy szabin vagyok, hogy elutazom a családommal a nővéremhez, ehelyett pánikolok, hogy mi lesz a vonaton, jaj, nem leszek itthon... EZ MÁR SOHA NEM VÁLTOZIK?????

11582. Vivorka
2008. júl. 9. 11:55

Sziasztok!

Én már nagyon régen voltam itt.Pánikbeteg lettem 4 éve,de egy éve teljesen kigyógyultam belőle.Amit lehetett mindent kipróbáltam,pszihológus,természetgyógyász,masszázs.Zoloft,Frontin szedés fél évig,amitől még rosszabbul lettem,főleg a mellékhatásoktól.Folyamatos hányinger,hasmenés,fogyás a mindössze 55kilómról 50-re(168cm magas vagyok).Úgy néztem ki mint egy anorexiás.Aki nem tudta mi van velem,ahol lakom,azok mindig piszkáltak,hogy miért nem eszem.Aztán másfél év után rátaláltam a megmentőmre,aki kihozott ebből az állapotból,sőt megváltoztatott pozitív értelemben.Előtte kicsit nyuszi voltam,most meg határozott,önbizalommal teli,boldogabb ember lettem.Ő nem más mint a kineziológusom.Persze tudni kell,hogy sajnos mindegyik nem jó.Nekem a második vált be.Blokkolja a negatív dolgokat,amiket az évek során elrejtettünk a tudatalattinkba,és ezek okozzák a rohamokat.

11581. juditka1982 (válaszként erre: 11580. - Panik.hu)
2008. júl. 6. 20:27

És ha nem zavarlak akkor megmondanád mennyit fizetsz egy alkalomért?

És milyen gyakran szoktál vagy kell menned?

11580. panik.hu
2008. júl. 6. 14:16
Akkot az pszichiáter volt... azok nem szeretnek beszélgetni. Egy jó pszichologus viszont tud segiteni. Én mindig megkönnyebbülve érzem magam mikor kijövök tőle.
2008. júl. 6. 10:19

Én sem szeretem ezt az egész helyzetet.Már 2 hónapja szedek gyógyszert és így nagyon jól vagyok.Voltam pénteken pszichológusnál, aki egy nagy 0.Semmit nem mondott csak a kezembe nyomta a recepteket és ezzel elintézett.Azt hittem felrúgom!!!

Nekem kellett kérdezősködnöm, hogy vmit megtudjak tőle.Azt sem kérdezte, hogy a gyógyszer, amit a háziorvosom felírt az hatott e nálam.Totál kibuktam.Azt hiszem itt be is fejeztem velük az együttműködést.Majd csak vége lesz 1x remélem.

Mindenkinek szép napot kívánok!!!

:)

11578. panik.hu
2008. júl. 6. 09:40
Sziasztok! Nekem is van agoradóbiám... Tudom miről beszéltek. Nem akarok ünneprontó lenni de amikor azt hittem jobban vagyok (3 hónap fejlődés után) akkor jött egy olyan nap hogy huhhh:( szoval kár h nem lehet ezt kihuzni mint egy fogat mert már kezdek kilenni tőle...
11577. 81002da781 (válaszként erre: 11576. - Pocy88)
2008. jún. 30. 14:15

Szia Pocy88,

Mióta vagy agóafóbiás?

Egyébként a legtutibb gyógyulás: amilyen gyorsan csak tudsz gyerek ki belőle, minél több időt töltesz a betegségedben, annál nehezebb kijönni belőle.

Homeopátia sz@rst sem ér sajnos. Keress egy nagyon jó pszicho dokit, aki a kezébe veszi a dolgaidat. (jó doki: nem jópofizik, nem csak a gyógyszerekre támaszkodik, hanem terápiázik veled, és amint nem tetszik a doki lépj le, ez tapasztalat, én muja voltam elemt 8 évem)

Egyébként neked is ajánlani tudom az autogén-tréninget, olvasd el: [link]

Másik a viselkedésterápia (ezt ahogy nekem és csak pl.): én Bevásárolóközpontokban (sem) vagyok jól, ezért ez volt a terápiám: 1 hétig csak a bejáratig megyek, 1 hétig beljebb megyek, 1 hétig az árukhoz megyek, 1 hétig az árukhoz megyek és nézelődöm, 1 hétig az árukhoz megyek, veszek valamit és kijövök. De a mostani dokim azt mondta a legjobban azt teszem, ha simán bemegyek, és amikor jön a roham nem rohanok ki, a pánikroham ½ óra alatt magától megszűnik, mert a test magától leállítja. Csak azt a fél órát kell valahogy kihúzni, Ha kibírod, és többször kibírod, előbb utóbb megszabadulsz az agórafóbiádtól, kérdés, hogy nem szorongás van-e mögötte…

Gyógyszerekhez egyébként mindenki másképp viszonyul (egy ismerősöm 1 napig alszik attól az adagtól amitől nekem semmi bajom), szerintem nem lehet hozzászokni, ha valaki le akar állni, nagyon lassan, de le lehet róla állni.

Barack

11576. Pocy88
2008. jún. 30. 13:28

Sziasztok!

Sajnos a megérzésem - hogy agorafóbiám van - bejött. Múlt kedden állapították meg, gyógyszeres kezelés jön fél évig. Kicsit tartok viszont a gyógyszertől. Nem leszek-e függő tőle például? Van okom a félelemre? Tud valaki valamilyen alternatív gyógymódot, esetleg javasoljátok-e a homeopátiát.

Szeretném, ha ellátnátok némi tanáccsal.

Köszönöm!

11575. 81002da781 (válaszként erre: 11574. - Lia33)
2008. jún. 29. 09:26

Hali,

Nagyon szívesen, amiben tudok segítek! :)

Én sem olvastam még el az oldalt, csak bele-bele olvastam, mert rengeteg dolgom van itthon. :(

"Örököltünk" egy 110 éves házat egy marha nagy telekkel (pénz nuku, szülői segítség nuku) plusz gyerkőc, így nem sok időm marad magamra. :(

Szóval írj ha segíthetek...

Barack

11574. lia33 (válaszként erre: 11573. - 81002da781)
2008. jún. 29. 00:25

Szia Barack!

Köszi az üzit,elolvastam.Nagyon sok közös vonásunk van!!!Már elkezdtem olvasni a weboldalt amit küldtél.Sajnos csak éjjel tudok jönni a géphez,akkor meg nem mindíg fog az agyam,így lassan haladok vele.

Majd írj még a fejleményekről!És mindent KÖSZI,KÖSZI,KÖSZI!!!

Lia

11573. 81002da781 (válaszként erre: 11571. - Lia33)
2008. jún. 28. 22:22

Szia Lia, küldtem neked privit, mert 3 oldalt körmöltem, nem akartam ide betenni, ugye megérted? :)

Üdvi

Barack

11572. Kökiboki
2008. jún. 28. 16:31

Sziasztok!

Nagyon rég jártam itt, sok minden történt, persze hogy munka, munka, munka.

Remélem jól vagytok, és élvezitek a nyarat!

Puszi

Köki

11571. lia33 (válaszként erre: 11569. - 81002da781)
2008. jún. 28. 00:14

Drága öszibarack!Egyáltalán nem voltál tolakodo!!!

Sajnos már én is utánanéztem a dolgoknak,és minden gyógyszernek van vagy lehet mellékhatása!Nem merném megkockáztatni ezt egy babával szemben.Beteg gyermeket senki sem akar!Szerencsére nekem itthon semmi bajom!éjjel is jól vagyok,csak ne keljen kimenni a lakásból!

A szupi dokit hogy találtad?Nálunk csak 3 van,közülük kell választani!Na és mi az az ingás dolog???És valami gyógynövényt nem használsz?Sokan esküsznek a citromfű teára és az aloe verara????

Kérlek sugározz nekem is pozitív gondolatokat,mert én nehezen találom őket!!!

Köszi mindent!!!!

lia

11570. lia33 (válaszként erre: 11568. - 81002da781)
2008. jún. 27. 23:56

Kedves öszibarack.Szinte lelkitársnak érezlek?!Én is szinte születésem óta szorongok.Lassan 8-10 éve pánikolok,de nem tudtam hogy mi ez!2,5 éve szültem a fiamat,és szülés után sokkal rosszab lett.Csak ekkor mentem dokihoz,ugyhogy 2 éve kezelnek.Szerintem meglátszik a gyereken a pánikom?!Hajszál válassza el a hiperaktivitástól,és sokszor dühös,mérgelődő.A minap olvastam hogy a kezeletlen pánikokra rakódnak fobiák is,nekem ez is sikerült?!Köszi a web címet,mindenképpen megnézem.Most pszichiáterhez járogatok,de csak 3 hetente jutok el.Ja,és terhesség alatt végig magas volt a vérnyomásom!Az utolsó honapot már kórházban töltöttem!

Köszi hogy írtál!!!!

11569. 81002da781 (válaszként erre: 11567. - Lia33)
2008. jún. 26. 13:27

Még pár dolog eszembe jutott terhesség-pánik címen…

Nos az orvosok azon a véleményen vannak, hogy a szorongással/pánikkal sokkal többet árthatsz a babának, mint a gyógyszerrel. (persze szerintem gyógyszert ma sem szednék terhesség alatt)

A „kutatók” még nem tudják, hogy a szorongásoldó-kedélyjavítók milyen hatással vannak a gyerkőcökre terhesség alatt, mert még csak most nő fel az a generáció, akinek az Anyukája ilyen bogyókat szedett.

Nem tudom hogy csináltad a leállást, de nagyon lassan szabad csak, mondjuk ha nap 3*1-et szedsz, akkor 2-3 hétig napi 2*1, utána 2-3 hétig napi 1 stb…

Egyébként szerintem keress fel egy jó pszichológust, aki átsegít a nehéz időszakon és a terhességen!

Még annyi, hogy nekem olyan rémálmaim voltak terhesség alatt, hogy egy teli zsák szem úszik az ágyam felé a levegőben meg ilyenek… Találtam egy pszichológust, vele megbeszélgettük a dolgokat. Már akkor ő tanítgatott nekem autogén tréninget, csak nem vettem komolyan egészen odáig (szülés után nem mentem vissza hozzá, mert hú de jól vagyok), amíg a gyerekorvos azt nem mondta a férjemnek, hogy az én szorongásaim átrakódnak a gyerekre is és akkor ő is „idegbeteg” lesz.

Szóval találtam megint egy szupi dokit, aki az ingás dologgal meg is győzött az autogén tréningről, így talán a gyógyulgatás mezejére léptem… És persze a fránya gondolatok, mert az sem mindegy mit gondolsz! Nekem a minap volt pánikrohamom, és naná, hogy amit gondoltam az váltotta ki, szóval csak pozitívan! :)

Remélem nem voltam tolakodó ezzel a pár mondattal…

Barack

11568. 81002da781 (válaszként erre: 11546. - Lia33)
2008. jún. 26. 12:20

Szia lia33!

Húh, nagyon sok gondolatom van….

Szóval én gyógyszer mellett maradtam terhes nevezetesen az Efektin és Xanax. És nem elég, hogy pánik gyógyszer, még magasvérnyomásos gyógyszert is szedtem, amit szintén fejlődési rendellenességet okoz.

Nos sok bogyó mellett ma 1 éves a lurkóm, semmi baja sincs!

Egyébként amikor terhes lettem rögtön leálltam a gyógyszerekről és fene tudja a természet olyan, hogy annyira nem is voltam rosszul a pániktól terhesség alatt. Szerintem némi hormon dolog is áll a háttérben.

Ha relaxációról van szó, akkor inkább autogén tréning a megfelelő, de csak doki segítségével (én most tanulom), és sok pszichoterápia! Nekem azt mondta az orvosom, hogy aki túlzottan és sokáig szorong, az pánikbeteg lesz előbb-utóbb, én 8 éve pánikolok, és mint kiderült születésemtől kezdve szorongok!

Adok egy web címet olvasd el érdemes: [link]

Sok sikert!

Öszibarack

Ui: egyébként a TV-ben az egyik műsorban a Czeizel mesélte, hogy volt egy páciense, akitől elakarták vetetni a gyerkőcöt mondván bizti fejlődési rendellenességgel fog megszületni. (nem pánikos gyógyszer, valami más erősebb izé) Czeizel megvizsgálta vér, UH, és kérte a nőt hagyja meg a gyerkőcöt, ma már nem is tudom hány éves a lurkó és semmi baja… Hát ilyen a természet… (egyébként a Czeizel nem reklám akart lenni, csak éppen őt láttam)

11567. lia33
2008. jún. 24. 22:33

Nagyon nehezen építettem le a bogyoadagokat,erős fejfájásom volt.Végre leszoktam,mert babát szeretnénk,most újra rohamaim vannak.Minden napomat megkeserítti.Közbe kiderült hogy AGORAFOBIám is van.Most már k..va jol vagyok!A párom elméletileg nagyon tudja osztani az észt hogyan kell nem pánikolni.Mérgembe azt kívántam hogy csak egyszer élné át!Még a magam rábeszélése nem ment eddig,hiába szugerálom magam,nem hallgatok rám!Hüee csökönyös vagyok!

Én végképp elkenődtem!:(((

11566. lia33
2008. jún. 24. 22:26
Ja!Még valami fontos!A súlyotokra nagyon figyeljetek!Sajnos ezek a szerek hízlalnak!Én észrevétlenül 12 kilót szedtem fel!
11565. lia33 (válaszként erre: 11562. - Panik.hu)
2008. jún. 24. 22:24

panik.hu

mióta szeded a bogyokat?Nekemtalán 1 hónapig volt ilyen aluszékonyságom.Utána minden rendbejött.Szépen beállt és nem zavarta az életem,csak segített!

11564. lia33 (válaszként erre: 11561. - Juditka1982)
2008. jún. 24. 22:22
Én 2 évig szedtem a paroxátot és a frontint,de nem volt mesi késésem!
11563. 2ab728965c
2008. jún. 24. 10:48
Szia, én viszont épp ellenkezőleg: nagyon keveset, és azt is csak altatóval. :(
11562. panik.hu
2008. jún. 23. 13:35
Nem tudom ti hogy vagytok vele de én mértéktelenül sokat alszom.
11561. juditka1982 (válaszként erre: 11559. - Ildikó100)
2008. jún. 21. 13:20
Már megjött nekem is, de késett vagy 10 napot.Remélem máskor nem ijesztget meg.De akkor ezek szerint lehet rá számítani.
11560. panik.hu
2008. jún. 20. 23:02
Ehez nem tudok hozzászolni:( :)
11559. ildikó100 (válaszként erre: 11555. - Juditka1982)
2008. jún. 20. 22:35

Sziasztok!

Akkor az a paroxát lesz...Én is azt szedtem,két hetet is késett,aztán meg hamarabb jött.Teljesen összezavarta a menzeszemet.

2008. jún. 19. 20:16

Köszönöm a válaszaitokat!

Szép napokat mindenkinek!!!

11557. 2ab728965c (válaszként erre: 11555. - Juditka1982)
2008. jún. 19. 19:49

Szia Juditka, a Frontin mellékhatásait taglaló leírásban a ritka mellékhatások között ott szerepel a vérzészavar, most olvastam el.

De tényleg az lenne a legbiztosabb, ha a Doktort kérdeznéd, aki felírta.

Én a helyedben azért csinálnék egy terhességi tesztet is, biztos ami biztos....

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook