Zöldségekkel töltött padlizsán recept
A Zöldségekkel töltött padlizsán hozzávalói:4 nagyobb padlizsán
2 nagyobb fej vöröshagyma
4 duci gerezd fokhagyma
1 közepes fehérpaprika
1 tojásnyi paradicsom
0,5 kg gomba
1 dl főzőtejszín
ízlés szerint só, őrölt bors, római kömény
kevés olaj
25-30 dkg reszelt sajt
A Zöldségekkel töltött padlizsán elkészítési módja:
A megmosott padlizsánok kocsány felőli végét levágjuk, hosszában kettészeljük és kikaparjuk a belsejüket. Olajon megdinszteljük a kockákra vágott hagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a padlizsánok összevágott belsejét, a felkockázott paprikát, paradicsomot, gombát. Az egészet átpirítjuk, fűszerezzük, majd kb. 15 perc főzés után beleöntjük a tejszínt, amivel jól összeforraljuk. A sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatott padlizsánokba belekanalazzuk a zöldséges ragut és kevés vizet öntünk alájuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig pároljuk, majd rászórjuk a sajtot, és további kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, tegnap 19:47
A zöldségekkel töltött padlizsán elkészítési módja és hozzávalói.