Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pánikbeteg vagyok! fórum

Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)

12006. 91d4989ab9 (válaszként erre: 11998. - 81002da781)
2008. szept. 1. 22:00
köszi barack, nálam még csak 1 hónapja jelentkeznek dolgok, és még allergiát stbt vizsgálják de felmerült ez is , és most figyelem a tüneteimet:)) bár igyekszem nem foglalkozni vele különösebben mert akkor kevesebb a gond, ugyhogy ide is csak ritkán nézek be:) de köszi a választ!
12005. hamurapi (válaszként erre: 12000. - Ani2)
2008. szept. 1. 21:45

Szia Ani2

NEM! nem minden hasgörcs pánikbetegség és a felfvódás is emésztési zavar.Pánikról akkor van

szó ha a tünetek közül legalább 4 ,vagy több van

egyszerre.Lapozz vissza a 11894,11866 és a 11887-

es hozzászólásokra,ott találsz pontos infot a pánikbetegségről.Félős vagy? Van valami ami stresszt vált ki?Hamar szabadulj meg tőle,mert ez a pánikbeteg kisöccse!

Teremtsd meg magad körül a nyugodtabb életet,ha

áldozatba kerül is,mert ha kiborulsz az a nagy

veszteség!

Üdv!

hamurapi

12004. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 12000. - Ani2)
2008. szept. 1. 18:27
Igen,ez velejár sajnos:-((
12003. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 12002. - Don Carlo)
2008. szept. 1. 18:26
Szia!Hidde el,túl leszel rajta,a lényeg,hogy ne gondolkozz,hogy mi lesz holnap!?Mindíg pozitívan,és akkor minden jó lesz!!:-))
12002. Don Carlo
2008. szept. 1. 17:51
Sziasztok!Eltelt ismételten 1 nap.Ma egész nap azon törtem a fejem,hogy vajon holnap elinduljak munkába vagy dokihoz menjek és kérjek egy kis szabit még.Legalább addig amig hatni kezd az antidepresszáns.Ugy döntöttem nekivágok,igaz ugy visznek kocsival és nem kell talpalnom egész nap valahogy csak átvészelem a holnapui napot is.Kivánjatok sok szerencsét mert nálam nincsenek rohamok hanem egész napos szédülés lábremegés,koordinációs zavar.És most az a mondat amit nehéz itt kimondani Szép estét mindenkinek
12001. alfoldi13
2008. szept. 1. 14:54
néha én is
12000. Ani2
2008. szept. 1. 14:42

Sziasztok!

A szorongás tünete az is h állandóan görcsbe van a gyomrom, ha eszek és nem sokat úgy érzem mint ha fel lennék fújódva és néha görcsöl is a gyomrom.?

11999. 81002da781 (válaszként erre: 11992. - Gyöngyöss)
2008. szept. 1. 14:26

Szia Gyöngyöss,

A kineziológus oldja a lekedben felhalmozódott sérelmeket.

Azaz a tudatalatti éneddel kommunikál az izmaid segítségével.

Amikor megtalál egy problémát, akkor azt "oldja" (pl tarkó simogatás), majd házifeladatot ad pl simizd a bokaizmaidat 15x meg a térdizmaidat 15x, meg körözz a kezeddel 15x, mondjuk napjában 3x.

Röviden ennyi...

Üdv

Barack

11998. 81002da781 (válaszként erre: 11993. - 91d4989ab9)
2008. szept. 1. 13:13

Hali Zsuzsa,

Válasz igen!

Menstruációnál kifejezetten rosszabbodhatnak a tünetek, mert a hormonok ugye....

Időjárás meg más egészséges embert is meghülyét nem még egy pánikost...

Üdv

Barack

11997. panik.hu
2008. szept. 1. 12:05
ez*
11996. panik.hu (válaszként erre: 11992. - Gyöngyöss)
2008. szept. 1. 12:05
Igen... z nekem is megvol:( kitartás!
11995. wyky7508 (válaszként erre: 11991. - Aposztrof)
2008. szept. 1. 10:55
Nagyon szépen köszönöm Aposztrof,és várom hogy írj.Szia Wyky
11994. 659f3f04e6 (válaszként erre: 11992. - Gyöngyöss)
2008. szept. 1. 06:02

Szerintem itt mindannyian tudjuk, hogy miről beszélsz, ezen a szakaszon mind átestünk. Bármilyen hihetetlen most ez, de van megoldás és lesz ez sokkal jobb is.

A kineziológus beválhat neked is, megkeresi izomteszteléssel, hogy hol gyökerezik a baj (még akkor is, ha Te nem tudod) és oldja. Van itt kinez. fórum is, olvasgass bele, hasznos információk vannak ott is.

11993. 91d4989ab9
2008. aug. 31. 20:42
menstruációval, ciklussal , stresszel van e valami összefüggése a rohamoknak szerintetek, mi a tapasztalat?
2008. aug. 31. 20:08
Sziasztok.A kineziológus pontosan mit is csinál?Különben nekem a relaxáció egyenlőre nem használ,és az önnyugtatás sem,mert amikor rosszul vagyok egy másik világba érzem magam ahol nem tudok reálisan gondolkodni,mintha a pokol lenne,és uralkodik rajtam.Ráadásul nekem sokszor úgy jön a rosszullétem(nem mindig mert többféle van)hogy semmi bajom,jókedvem van,és egyik percről a másikra jön a roham.És nem tudom megfejteni hogy mi váltotta ki.Este mindig relaxálok mondogatom magamnak hogy jól vagyok,szépeket fogok álmodni,és meggyógyulok stb.hiába,rémálmaim vannak,és ha azt álmodom hogy meghalok,felriadok és jön a pánik,a telefon meg a kezembe,hívjak mentőt,megfulladok vagy szívrohamot kapok?Beveszek egy xanax-ot és szerencsére elmúlik de csak a roham,a félelem nem.
11991. Aposztrof (válaszként erre: 11990. - Wyky7508)
2008. aug. 31. 18:49

Szívesen megadom neked, csak előbb Őt kérdezem meg, hogy megadhatom-e, persze biztos igent mond, de szeretném előtte megkérdezni.

Jövő héten jelentkezem ezügyben, akkor kell felhívnom, oké?

11990. wyky7508 (válaszként erre: 11989. - Aposztrof)
2008. aug. 31. 15:39
Szia Aposztrof!Légyszi írd meg hogy kihez hova jársz a fél életem odaadnám ha jobban lehetnék én is sokat olvastam a kinezológusokról de azt is olvastam hogy sok a hozzá nem értő,így sajnos hirdetések alapján nem tudok választani.Nagyon megköszönném ha végre valaki tudna konkrét nevet címet adni nemcsak egy internetes címet.Előre is köszi:wyky
11989. Aposztrof
2008. aug. 31. 15:26
Sziasztok! Pár hete írtam ide utoljára, azóta voltam kineziológusnál, és elmondhatom, hogy már az első alkalom csodát tett! Utána mintha kicseréltek volna, adott házi feladatot is, 4 hét múlva kell megint mennem. Jelenleg semmi bajom, bár nem szeretném elkiabálni.
11988. 659f3f04e6 (válaszként erre: 11983. - Gyöngyöss)
2008. aug. 31. 13:23

Ajánlom figyelmedbe a korábban leírtakat ezen a fórumon. Olvasd őket végig figyelmesen és választ kapsz a feltett kérdésedre.

Amit ajánlok még, a saját 11915.sz.hozzászólásom.

Azok a technikák, tényleg sokat használnak. Van, aki elindul és barna kapukat számlál útközben. A relaxáció, és egy jó kineziológus is sokat segíthet. Vagy egy tényleg jó pszichológus, aki esetleg hipnózissal kibogarássza belőled a kiváltó okot. Ezek mehetnek párhuzamosan is.

Nálam az jön be, ha teljesen újszerű dolgot kezdek el csinálni, amikor érzem, hogy a roham.Ha itthon vagyok elmegyek pl. Ez olyan, mint az un. kapufa effektus a szervezetben, amikor a legerősebb fájdalmat érzed csak. Fáj a fejed, belerúgsz az ajtófélfába, rögtön nem koncentrálsz már a fejfájásra, mert a lábad jobban fáj.

11987. 659f3f04e6 (válaszként erre: 11979. - Don Carlo)
2008. aug. 31. 13:16

A roham, az a 20-30 perc, amikor épp meg akarsz halni, és igen erős vegetatív tüneteket produkálsz. Ami nálad van, az valószínűleg az állandó szorongásos állapot, ami hozzátartozik a pánikos beteg minden napjaihoz. És kitölti a két roham közötti időszakot.

Tudományosabban fogalmazva:

A pánikroham hirtelen fellépô igen heves szorongás, mint neve is utal rá „páni" félelem. Jelentkezése:

1. váratlan, azaz nem általános szorongást okozó helyzet alatt,

2. nem olyan helyzetben, amikor a beteg mások figyelmének középpontjában állt.

Betegség diagnosztizálásához: legalább négy ilyen pánikroham jelentkezett egy összefüggô négyhetes idôszak alatt, vagy egy roham jelentkezett, amelyet legalább egyhónapos újabb rohamtól való félelem követett. A roham, ill. az azt követő időszak természetes velejárója a „halálfélelem”. A betegség legfőbb fenntartója az újabb rohamtól, ill. az élet elvesztésétől való erős szorongás.

A beteg a rosszulléttôl való félelmét a rosszullét helyével köti össze. Kerülô magatartása révén létrejöhet a másodlagos agorafóbia, nagy mértékű életminôség romlást okozva.

Ami viszont már igazolást nyert, hogy pánik gyógyítására a szerotonin visszavételt gátló antidepresszánsok és a nagy potenciálú benzodiazepinek alkalmasak. Így visszafelé következtethetünk csak a fokozott szerotonin receptor érzékenységre. És itt jön be az, amit Őszibarack írt a szerotoninról.

11986. panik.hu (válaszként erre: 11983. - Gyöngyöss)
2008. aug. 31. 13:09
Szia xanax helyett javasolnám a frontint. Rövid a felezési ideje tehát hamar kezd hatni.(bár erröl is az orvossal kell konzultálni) nem tul erős ezért csak alkalomszerüen szedtem. És megnyugtat h nálad van... nem kell rögtön bevenni csak végszügség esetén.
11985. félős
2008. aug. 31. 12:23
Sziasztok! Hát ez a műtét amin átestem rendesen kikészített azt hittem, hogy ha túl leszek rejta akkor jobban leszek,de a francokat megint gombóc van a gyomromban, félek mindentől rossz gondolatok járnak a fejemben de miért nem értem. Ugy látszik, hogy nem elég a frontin és el kel kezdenem megint a stimuloton szedését én nekem ez vált be. Most megint járjak az idegorvoshoz nincs hozzá kedvem... na mind1 majd csak lesz valahogy. sziasztok szép napot!
11984. Ani2
2008. aug. 31. 09:48

Sziasztok!

Valaki szed v. szedett stimulotont? Tapasztalat?

11983. Gyöngyöss (válaszként erre: 11982. - 81002da781)
2008. aug. 31. 08:38
én gyerekkorom óta vagyok pánikbeteg de ekkor még csak nagyon ritka volt és kiis birtam.3 éve vagyok súlyos pánikbeteg,depresszióval,agorafóbia és lidércnyomás.xanaxot szedek,de ha nás gyógyszert szedek nem bírom a mellékhatásukat,más az orvosom is lehet hülyének néz mert nembíron soha szedni a gyógyszert amit felír.A szervezetemet,idegrendszeremet,érzéseimet nembírom irányítani,mintha önnáló életet élnének.és semmi változást nembírok elviselni,pedig sok tervem lenne még az életembe.a xanaxból ha többet veszek be ha rosszul vagyok az jó,de már elegem van a sok xanaxból,leszeretnék szokni,de nagyon függő vagyok.Ha sikerülne leszoknom létezik E olyan szer,ami csak rosszulét esetén szednék be,és nem egyfolytába szedném!?
11982. 81002da781 (válaszként erre: 11979. - Don Carlo)
2008. aug. 30. 22:53

Egy kis adalék az antidepresszánshoz...

A pánikbetegség kialakulását illetően legmegalapozottabbnak az az elmélet tűnik, mely szerint az agy egyik ingerület átvivő anyagának, a szerotoninnak áramlásával illetve anyagcseréjével lehet probléma. Ezt a biokémiai zavart specifikusan erre a célra kifejlesztett gyógyszerrel lehet rendezni, amely normalizálja a szerotonin szintet. Rendszeres szedése mellett már a második hónapban látványos javulás állhat be, jelentősen csökkenhet a pánikrohamok száma. A szer a harmadik hónaptól többnyire a rohamokat is megelőzi.

11981. 81002da781 (válaszként erre: 11979. - Don Carlo)
2008. aug. 30. 22:50

Hali,

Az álmosság egyrészt a gyógyszereknek tudható be, másrészt pedig annak, hogy a szervezeted egyfolytában készenléten áll.

Gondold el, ha valamit állandó készenléten tartasz, az avalamikor ki és lemerül...

Ilyen a szervezet is.

Folyamatosan ellenőrzöd saját magad, hogy minden rendben van-e. Ezért kellene valami relaxációs technikát elsajátítanid, hogy valamikor pihenni tudjon a tested-lelked-elméd...

Üdv

Barack

11980. Tomasha
2008. aug. 30. 21:10
hmmm fincsi citromfüves teám van. :-) kér valaki? engem ez is rendbe ránt..na és az esti fürdő. mindenkinek békés szép estét kívánok... álmodjatok szépeket szívből kívánom. Eme
11979. Don Carlo
2008. aug. 30. 19:22
Én csak azt nem értem,hogy itt mindenki rohamról beszél.Nekem egész nap remegnek a lábaim és este 6 kor már álmos vagyok.Hol itt a roham?
11978. 659f3f04e6 (válaszként erre: 11971. - Panik.hu)
2008. aug. 30. 19:05

Maximálisan igaz, amit panik.hu ír.

Az egész az elménk "játéka". Ha jön a roham, akkor erősen valami másra kell tudatosan koncentrálni, csinálni valami extrém dolgot és az eltereli a figyelmet a pánikról.

11977. 659f3f04e6 (válaszként erre: 11976. - Don Carlo)
2008. aug. 30. 19:01

Igen, Kedves Don Carlo... Lehetséges, hogy a gyógyszerektől alszol olyan sokat. Sőt, biztos.

Én is átéltem hasonlót, amikor az elején nagy dózisban adták a gyógyszereket. Ha elolvasod a betegtájékoztatókat, biztosan szerepel rajta ez "mellékhatásként" Bár én ezt jótékony hatásként éltem meg, úgy gondoltam az jó, ha alszom, hiszen közben nem vagyok rosszul. Pozitív gondolkodás! A legrosszabb dolgokban is meg kell találni a jót és akkor sokkal könnyebb kimászni a gödörből!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook