Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)
Szia Ani2
NEM! nem minden hasgörcs pánikbetegség és a felfvódás is emésztési zavar.Pánikról akkor van
szó ha a tünetek közül legalább 4 ,vagy több van
egyszerre.Lapozz vissza a 11894,11866 és a 11887-
es hozzászólásokra,ott találsz pontos infot a pánikbetegségről.Félős vagy? Van valami ami stresszt vált ki?Hamar szabadulj meg tőle,mert ez a pánikbeteg kisöccse!
Teremtsd meg magad körül a nyugodtabb életet,ha
áldozatba kerül is,mert ha kiborulsz az a nagy
veszteség!
Üdv!
hamurapi
Sziasztok!
A szorongás tünete az is h állandóan görcsbe van a gyomrom, ha eszek és nem sokat úgy érzem mint ha fel lennék fújódva és néha görcsöl is a gyomrom.?
Szia Gyöngyöss,
A kineziológus oldja a lekedben felhalmozódott sérelmeket.
Azaz a tudatalatti éneddel kommunikál az izmaid segítségével.
Amikor megtalál egy problémát, akkor azt "oldja" (pl tarkó simogatás), majd házifeladatot ad pl simizd a bokaizmaidat 15x meg a térdizmaidat 15x, meg körözz a kezeddel 15x, mondjuk napjában 3x.
Röviden ennyi...
Üdv
Barack
Hali Zsuzsa,
Válasz igen!
Menstruációnál kifejezetten rosszabbodhatnak a tünetek, mert a hormonok ugye....
Időjárás meg más egészséges embert is meghülyét nem még egy pánikost...
Üdv
Barack
Szerintem itt mindannyian tudjuk, hogy miről beszélsz, ezen a szakaszon mind átestünk. Bármilyen hihetetlen most ez, de van megoldás és lesz ez sokkal jobb is.
A kineziológus beválhat neked is, megkeresi izomteszteléssel, hogy hol gyökerezik a baj (még akkor is, ha Te nem tudod) és oldja. Van itt kinez. fórum is, olvasgass bele, hasznos információk vannak ott is.
Szívesen megadom neked, csak előbb Őt kérdezem meg, hogy megadhatom-e, persze biztos igent mond, de szeretném előtte megkérdezni.
Jövő héten jelentkezem ezügyben, akkor kell felhívnom, oké?
Ajánlom figyelmedbe a korábban leírtakat ezen a fórumon. Olvasd őket végig figyelmesen és választ kapsz a feltett kérdésedre.
Amit ajánlok még, a saját 11915.sz.hozzászólásom.
Azok a technikák, tényleg sokat használnak. Van, aki elindul és barna kapukat számlál útközben. A relaxáció, és egy jó kineziológus is sokat segíthet. Vagy egy tényleg jó pszichológus, aki esetleg hipnózissal kibogarássza belőled a kiváltó okot. Ezek mehetnek párhuzamosan is.
Nálam az jön be, ha teljesen újszerű dolgot kezdek el csinálni, amikor érzem, hogy a roham.Ha itthon vagyok elmegyek pl. Ez olyan, mint az un. kapufa effektus a szervezetben, amikor a legerősebb fájdalmat érzed csak. Fáj a fejed, belerúgsz az ajtófélfába, rögtön nem koncentrálsz már a fejfájásra, mert a lábad jobban fáj.
A roham, az a 20-30 perc, amikor épp meg akarsz halni, és igen erős vegetatív tüneteket produkálsz. Ami nálad van, az valószínűleg az állandó szorongásos állapot, ami hozzátartozik a pánikos beteg minden napjaihoz. És kitölti a két roham közötti időszakot.
Tudományosabban fogalmazva:
A pánikroham hirtelen fellépô igen heves szorongás, mint neve is utal rá „páni" félelem. Jelentkezése:
1. váratlan, azaz nem általános szorongást okozó helyzet alatt,
2. nem olyan helyzetben, amikor a beteg mások figyelmének középpontjában állt.
Betegség diagnosztizálásához: legalább négy ilyen pánikroham jelentkezett egy összefüggô négyhetes idôszak alatt, vagy egy roham jelentkezett, amelyet legalább egyhónapos újabb rohamtól való félelem követett. A roham, ill. az azt követő időszak természetes velejárója a „halálfélelem”. A betegség legfőbb fenntartója az újabb rohamtól, ill. az élet elvesztésétől való erős szorongás.
A beteg a rosszulléttôl való félelmét a rosszullét helyével köti össze. Kerülô magatartása révén létrejöhet a másodlagos agorafóbia, nagy mértékű életminôség romlást okozva.
Ami viszont már igazolást nyert, hogy pánik gyógyítására a szerotonin visszavételt gátló antidepresszánsok és a nagy potenciálú benzodiazepinek alkalmasak. Így visszafelé következtethetünk csak a fokozott szerotonin receptor érzékenységre. És itt jön be az, amit Őszibarack írt a szerotoninról.
Sziasztok!
Valaki szed v. szedett stimulotont? Tapasztalat?
Egy kis adalék az antidepresszánshoz...
A pánikbetegség kialakulását illetően legmegalapozottabbnak az az elmélet tűnik, mely szerint az agy egyik ingerület átvivő anyagának, a szerotoninnak áramlásával illetve anyagcseréjével lehet probléma. Ezt a biokémiai zavart specifikusan erre a célra kifejlesztett gyógyszerrel lehet rendezni, amely normalizálja a szerotonin szintet. Rendszeres szedése mellett már a második hónapban látványos javulás állhat be, jelentősen csökkenhet a pánikrohamok száma. A szer a harmadik hónaptól többnyire a rohamokat is megelőzi.
Hali,
Az álmosság egyrészt a gyógyszereknek tudható be, másrészt pedig annak, hogy a szervezeted egyfolytában készenléten áll.
Gondold el, ha valamit állandó készenléten tartasz, az avalamikor ki és lemerül...
Ilyen a szervezet is.
Folyamatosan ellenőrzöd saját magad, hogy minden rendben van-e. Ezért kellene valami relaxációs technikát elsajátítanid, hogy valamikor pihenni tudjon a tested-lelked-elméd...
Üdv
Barack
Maximálisan igaz, amit panik.hu ír.
Az egész az elménk "játéka". Ha jön a roham, akkor erősen valami másra kell tudatosan koncentrálni, csinálni valami extrém dolgot és az eltereli a figyelmet a pánikról.
Igen, Kedves Don Carlo... Lehetséges, hogy a gyógyszerektől alszol olyan sokat. Sőt, biztos.
Én is átéltem hasonlót, amikor az elején nagy dózisban adták a gyógyszereket. Ha elolvasod a betegtájékoztatókat, biztosan szerepel rajta ez "mellékhatásként" Bár én ezt jótékony hatásként éltem meg, úgy gondoltam az jó, ha alszom, hiszen közben nem vagyok rosszul. Pozitív gondolkodás! A legrosszabb dolgokban is meg kell találni a jót és akkor sokkal könnyebb kimászni a gödörből!!