Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)
Igen,normális sajnos!Gondolj jó,és szép dolgokra,ne arra,hogy rosszúl leszel!!!
En letoltottem 9GB -os anyagot de meg nem alltam neki.
ja tényleg! agykontroll? valaki használja? ha igen..milyen eredménnyel?
eszembe jutott egy kérdés. Nálatok csináltak mindenre kiterjedő vizsgálatokat? úgy értem némelyikőtöket olvasva..meg a tüneteket ezer más egyéb is szóba jöhet betegség gyanánt, ami ilyen tüneteket produkálhat. bár gondolom akik már gyógyszereket is szednek azoknál megállapították a pánik betegséget - de szerintem nagyon fontos a pontos diagnózis (főleg azoknál akik csak gyanakodnak) hogy kiderüljön valójában miről is van szó. ezt csak azért írom le. mert az egyik barátnőmnek meséltem erről a betegségemről...ahogy elmondtam neki a tüneteket... a szédülést, szorongást, stb stb.. rögtön felismert magán néhányat a tünetek közül... aztán napokig tunningolta magát azon hogy ő is pánik beteg.. ment az utcán és rosszul lett. aztán elment a dokihoz ahol sűrű vizsgálódás után kiderült egészen más betegsége van...amit egy kis diétával és étren kiegészítőkkel pár hét alatt rendbe tettek neki.. azt hogy lelkileg rosszul érezte magát..csak a munkahelyi stressznek köszönhette.. szóval csak azt akarom kinyögni, hogy mindennél fontosabb az orvosi diagnózis..mint minden más betegségnél is...és senki ne kezdjen öngyógyításba anélkül, hogy pontosan tudná mi is a baja. köszönöm a figyelmet! szebb napot mint a tegnapi! :-)
köszi. A szorongás ápr. óta van rajtam, de ez a állandó gyomorgörcs 1 hete. Járok orvoshoz most stimulotont szedek. Egy ideig enni sem bírtam, fogytam 5-6 kg, most meg néha egész nap csak ennék, néha meg ráse tudok nézni a kajára. Ez is ezért van?
Sziasztok!! Engem mostanában a gyaloglás fobia kapott el ha nem megyek sehova szinte semmi bajom de már 100 méter séta is kikészit teljesen.normális ez???
:-) jó nap volt a mai!!! remélem ti is könnyebben átvészeltétek.
Tudom ezt nekem is mondták ki is próbáltam a buszon.Felszálltam a 7-s buszra és azt mondtam magamba akkor is elmegyek a végállomásra ha belehalok.A 3. megállónál éreztem hogy össze fogok esni úgy kapaszkodtam hogy a kezem zsibbadt.A végállomásnál leszálltam és összehánytam (bocsánat)magam az idegtől.Visszafele már gyalog mentem.Ugyan rájöttem,hogy a buszozásba nem lehet belehalni de azóta ha érzem,hogy kezdek rosszul lenni nem feszítem tovább a húrt inkább leszállok megvárom míg megnyugszom aztán vagy gyalogolok vagy megvárom a következőt.Nekem így sikerült szembeszállni a félelmemmel,remélem nektek azért jobban sikerül.Üdv:Wyky
szia, megírnád priviben milyen gyógytea? köszönöm!
Szia,igen a szorongás miatt van,nem tudom mióta van ez neked?Tehát a szorongást kell csökkenteni,mint írtam próbáld ki a gyógyteákat,de ha már nagyon állandósult a szorongásod akkor csak azt tudom mondani amit én is tettem hogy szorongásoldó gyógyszert írattam fel.Nekem is egész nap gyomorfeszülésem volt,csak úgy lüktetett,a torkomban meg akkora gombóc volt,(+ egyéb tünetek)kénytelen voltam orvoshoz menni.De a gyógytea sem egyből hat,folyamatosan inni kell,ahogy előírja.De van gyógynövény alapú tabletta is,meg homeopátiás is,ezek nem okoznak függőséget,sajnos a nevüket nem tudom,de a gyógyszerészek vagy egy hozzá értő orvos tud segíteni.Szerintem mindenkinek más válik be.
:((( ezt nem tudtam.... :((((( kár
én szinte folyamatosan érzem ezt a torokszorítást de nem foglalkozom vele, már nem félek hogy megfulladok vagy ilyesmi, nem tom mitől múlna el és azt se hogy valóban pánik betegség-e, más tünetem nincs, nem tom mit kéne tennem...
Hali Zsuzsa,
Nem tudnál annyi banánt és csokit enni, amennyire az agyadnak szüksége lenne! :D
Üdv
Barack
ui: én ezt a témát már körbejártam sajna :(
Szia Gyöngyöss, bocs h ezt írom, de jó hallani h másnak is van ilyen. Állandó gyomorgörcsöm van reggel, este, egész nap, annyira szar érzés ez is a szorongás miatt van? mit lehet tenni ellene?
Pedig, ha belegondoltok, pont a metró az egyik legbiztonságosabb tömegközlekedési eszköz. Én a betegségem elején utáltam, előtte imádtam, mert hiperszupergyors a tömöttség ellenére is. Aztán rájöttem, hogy a busz sokkal parább, ha pánikbeteg vagyok, dugóba kerül, a sofőr tuti nem fog kirakni két megálló között, mert le szeretnék szállni. Ellenben a metróval, ahol jobb esetben két megálló között 1 perc telik el. Csak van benne valami barátságtalanság, talán a mozgólépcsőn lefelé vezető út...
szia Ani2,én 3 éve vagyok pánikbeteg,és először pont így kezdődött.Zuhanyozás közben éreztem én is legelőször ezeket a tüneteket pontosan amit te.Félelmembe én is mindig csak feküdtem.A félelem mindenféle tünetet tud produkálni.Mikor még nem voltam annyira "beteg",napi 3*1 pohár nyugtató tea keveréket ittam,sokat segített+orbáncfű teát.Próbáld ki.
Sziasztok!
Hát a metrozás nem valami tuti nekem sem. Egyedül nem is merek metroval utazni. Még a mozgólépcsőn lemegyek, aztán a következőn fel. Ismerőssel valahogy kibírom, de nagyon szenvedek, pedig azt gondoltam, hogy megszokom. Azt mondta a dokim, hogy a félelemnek elébe kell menni és legyőzni. Annyira jól hangzik, de a kivitelezés már nem ilyen egyszerű. Pedig milyen jó lenne:)
Ha én beragadnék a metróalagútba élve biztos hogy nem szednének ki.Én már attól is kivagyok ha valami más zajt hallok mint ami megszokott,már le is szállok a következőnél,inkább gyalogolok.
Szia Timcsó!Ha utánaolvastál és úgy látod hogy minden tünet egyezik még akkor is menj el orvoshoz és minél előbb.A rossz közérzet és magas pulzusszám más betegségeknek is lehet az előjele.Mindenféleképpen keresd meg a háziorvosodat.Üdv:Wyky
Sziasztok! A mai nap én is elég rosszul voltam. Nem tudom mi van talán a hormonaim is szórakoznak most velem elég feszült vagyok szét tudnék robbani!!! szinte mindenem remeg és félek, félek és félek de mitől??? Ki tudja ezt már nagyon kikészít!!! sziasztok szép napot majd még jövök!
szerintem azt még egészségesen se tűrném jól, az alagutakat sose szerettem... most amikor megállt a metró, elgondolkoztam, hogy én mindig bevonzom ezeket, mert más sose mesél ilyet :)
Sziasztok!Ujabb nap telt el :( Lehettem volna jobban is.Rendeltem ebből a neuroptim-ból,lesz ami lesz.És aki esetleg nem csak olvasgatni szeretne hanem hallgatni is az megteheti kedden és csütörtökön 18-20ig egy internetes rádióban.Ide nem irhatom ki gondolom a nevét ezért akit érdekel irjon megadom :)
ügyi vagy gratú, nekem a nyaraláson volt egy hasonló. 6kilométeres alagut felé közeledtünk egy dugó közepén ugy 5km/h sebességgel...kb 1 órán át.
de az alagutban szerencsére már lehetett menni 60al
Mérföldkő érkezett a kapcsolatunkba. Mármint a pánik és köztem lévő utálatos kapcsolatába. Még mindig ideges vagyok, ha indulom kell, de a metró már alig frusztrál. Ma megint át kellett élnem az áramszünetet, egy percig álltunk az alagútban, első pillanatban azt hittem, hogy gáz lesz, de teljesen nyugodt maradtam és "majd úgyis elindulunk valamikor" kijelentéssel le is zártam a dolgot magamban. Azt hiszem, ez fél siker :)
Sziasztok!Tudna nekem valaki segíteni?Valószínű,hogy én is pánikbeteg vagyok.Eleinte csak néha jött rám roham az is csak akkor ha elmentem valahova de most már egész nap rossz a közérzetem.Magas a pulzusom és van úgy,hogy hányingerem van.Ha olyan dolgokat csinálok ami leköt akkor észre sem veszem.Ez az?
...Ne foglalkozz azzal, amit mások mondanak. Egyébként sem fontos mindenkinek tudnia, hogy miért kell menned kórházba!
Igaz, én annak idején megtehettem, magánrendelőbe mentem pszichiáterhez, az mégis más.
Hidd el, régebben én is sokat filóztam azon, hogy mások mit gondolnak rólam stb., ma már abszolút nem érdekel! Mindenkinek a maga keresztje... tudod, erre gondolj!
Bármilyen nehéz helyzetben vagyok, és nem tudok ebből a betegségből kilábalni, ha munkámat, dolgaimat nehezebben is végzem, azért még értelmes embernek tartom magam.
Magad érdekeit tartsd a szemed előtt, ez a legfontosabb!
Kedves Virág!
Azért nem mersz az utcaajtóig sem elmenni, mert pánikolsz, félsz. Attól, hogy rosszul leszel.
Sajnos én is így vagyok már jó ideje.
Amikor először rám tört bizonyos helyeken a roham, oda hosszú ideig nem tudtam visszamenni!
Ma már odáig jutottam, hogy egyedül a sarki bolton kívül sehova se megyek el!
Sajnos, az, hogy csak otthon érezzük magunkat biztonságban, visszaüt, mert a lakáson belül időnk van az agyunknak állandóan kattogni, saját magunkra, testünk jeleire figyelni!
Ördögi kör ez, irigylem azokat, akik ki tudtak belőle kászálódni. Sajnos én hagytam évekig magam, még amikor alig volt gondom, megpróbáltam a pszichiátert, de nem úgy képzeltem, ahogy kijött a lépés, mintha nem is rám figyelt volna... Megkérdezte, mi a bajom, aztán felírt gyógyszereket, mintha átnézett volna rajtam.
Akkor még kevés rohamom volt, a gyógyszerek a tüneteimet elnyomták, így többet nem mentem.
Jövő héten a kineziológust próbálom meg, vagy bejön, vagy nem.
Lehet, nem szabadott volna a pszichiáterhez való járást abbahagyni... nem tudom.
Minél tovább benned van az, hogy nem mersz kimozdulni, annál rosszabb lesz, hidd el, én már megtapasztaltam!
Üdv.
Sziasztok!
Ti, hogyan élítek meg, hogy pszichiáterhez, vagy ilyen típusú pszichiátriai kórházba kell mennetek? A legtöbb ember, megjegyzést tesz ha tudja, hogy valakit ott kezelnek. Nekem hamarosan ismét mennem kell, kórházba. Előre félek, hogy mit mondjak hová megyek, ha megkérdezik, milyen kórházba mész? Egyáltalán nem értik, nem is tudják mi az, hogy pánikbetegség. Valami kis banális dolog. Pedig, ha tudnák, hogy hetek telnek el úgy, hogy még az utca ajtóig sem merek kimenni, mert félek. De mitől???
Köszi szépen. Ezen kívül más tünetek is vannak. Erős szívdobogás ami nagyon rossz bárhol bármikor rám jön, ettől nagyon félek, állandó fázás, remegés, hasgörcs, gombóc a torokban, szorító érzés a mellkason, fejfájás és állandó félelem. sokszor van h ugy érzem, h az a legjobb ha fekszem egész nap, mert akkor nem lehet semmi bajom, ha rámjött rögtön lefeküdtem, még zuhanyozni se mertem elmenni (egyszer zuhanyozás közben jött rám.), bár a mai napig szorongok ha zuhanyozni kell mennem gyomorgörcs, szívdobogás. Valakinek hasonló tapasztalat.?
most olvastam hogy a szteroton szintet növeli a csoki és a banán is:)) (egy homeopátiás oldalon)
További ajánlott fórumok: