Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mosható pelenkák fórum

Mosható pelenkák (beszélgetés)

798. drnéni (válaszként erre: 796. - Vvicus)
2010. jún. 1. 19:48
Bummis prefoldot, IKEÁ-s tetrát, Little Lamb bambuszost, Totsbotsból mindenfélét. BG V3-t, Pop-int, Mamablesst, Imsevimse cd-t. Külsőink: Bummisok (Super Brite és Super Whisper Wrap), BG Flip, Disana bebújós, s.k. kötött gyapik, Wracky wrap. Asszem, ennyi.
797. drnéni (válaszként erre: 780. - 470abc56d9)
2010. jún. 1. 19:44
Mi bambuszos Mamablesst és Imsevimse pamutfrottír Contour diapert használunk éjszakára. Ezek nappalra nagyon bumszlik egyenlőre, ráadásul hamar letornázza őket a pocakjáról, de nedvszívásban bajnokok! A csomag nagy, de Ellát ez cseppet sem zavarja. Disana belebújós gyapival használjuk, egyzser sem volt még nedves a pizsije reggel. Szal 12 órát bírnak nálunk, bár rakok bele még egy nedvszívót és egy szárazontartót is.
796. vvicus (válaszként erre: 794. - Drnéni)
2010. jún. 1. 19:31
Ezt jó olvasni. És Ti milyet használtok?
795. 470abc56d9 (válaszként erre: 793. - Drnéni)
2010. jún. 1. 19:24
Most már én is elkezdtem keverni!:) Eddig kezdő, első babás anyukaként mindent külön mostam, de rájöttem, hogy tök felesleges!:DD
794. drnéni (válaszként erre: 781. - Vvicus)
2010. jún. 1. 18:53
Mi is azóta használjuk, van több egyméretesünk is. Azok eleinte nem voltak olyan jók, de rá tudtam adni, pedig nem volt nagy súlyú, inkább vékony, hosszú baba. Kezdettől nem volt gondunk. Éjszakára is textilt használunk gyapjúkülsővel, nagyon bevált!
793. drnéni (válaszként erre: 782. - 470abc56d9)
2010. jún. 1. 18:50
Teljesen egyetértek! Mondjuk én a ruhákkal együtt mosom, tehát mosásból sincs nagyon több.
792. 470abc56d9 (válaszként erre: 791. - Bonti74)
2010. jún. 1. 14:44
Írtam neked üzit!:)
791. Bonti74
2010. jún. 1. 12:58
Ja és azt elfelejtettem leírni, hogy új, bontatlan áruról van szó!
790. Bonti74
2010. jún. 1. 12:55

Csajok érdekelne valakit Bambiomio prefold 2-es méret, mert tudok eladót, de csak 24db-ot lehetne megvenni. Nekem az sok, bőven elég lenne a fele is. A 24db kerül 12e ft-ba, ergo elég jó az ára!!!:)

Ha valaki társulna velem írjon nekem priviben!

2010. máj. 31. 19:49
Mi éjszakára bg használunk 2 vastag betéttel. Kicsit nagy a csomag, de nem ázik át.
788. eperlevél (válaszként erre: 781. - Vvicus)
2010. máj. 31. 19:48
Az én fiam 1 hetes sem volt mikor elesett a köldökcsonkja.
2010. máj. 31. 14:28

Köldökcsonk leesése óta moshatózunk mi is.

Tépőzárassal előfordult,amióta ül, többször, hogy behajlik a hasánál és kidörzsöli. Nem bírtam másképp ráadni.

Éjszakára nagyo sokáig eldobhatóztunk, de most már kushies classic-ot használunk. Ez belső nadrágpelenka, gyapjúkülsőhöz is jó. Utóbbival még csak kacérkodom:)))

Mostani eszemmel is prefoldokat vennék, de nem bambinomio külsőket. Újszülött méretből az volt, S méretet már thirsties-t vettem, az bevált.

786. Bonti74
2010. máj. 31. 13:15

Én most prefoldokat körözök, mert nekem S-eseim vannak és nem sokára kinövi a pici...

Ha valakinek van eladó és jó áron adná én vevő lennék rá...

785. 470abc56d9 (válaszként erre: 784. - Bonti74)
2010. máj. 31. 12:59

Teljesen ugyanígy voltam!!!:)

Eleinte én el is keseredtem, mert a patentosok tényleg nem passzoltak, aztán volt amiből kifolyt, szóval nem szabad feladni!:) Ahogy combosodtunk mi is, egyre több minden volt jó rá!

Én újszülöttnek ajánlom a prefoldot, bár én nagyon nem akartam használni (nem tudom miért, talán az első kudarcok miatt...pedig jó sokat bevásároltam belőlük)! Nekem is Coolababyből van többem, csak tépőzáras már, vannak Minky pelusaim(ezek is zsebesek), külsőnek van BumGenius Flip 2db, TootsBots Pul külső(ez asszem S-es, tehát méretes külső, nem olyan amit végig lehet használni, de nagyon szuper)! Aztán vannak BumGenius zsebes pelusaim, ezek is méretesek, meg van többféle prefoldom, meg betétem! Ezek össze vissza vannak, van aminek márkáját sem tudom!

Ja meg gyapjúkülsők éjszakára, de azt még nem használtam....

784. Bonti74 (válaszként erre: 783. - Vvicus)
2010. máj. 31. 12:19

Ugyan így voltam én is mint te, egy káosz volt a fejemben, tök sokat kérdezősködtem, de itt nagyon sok segítséget kaptam a csajoktól! Még egyszer köszi mindenkinek!

Nekem most 6 hetes múlt a lányom és több félét rendeltem be, zsebeseket (de patentosok és eleinte nem tudtam rendesen beállítani, jobb lett volna tépőzáras, külsőket, Aiot. És többször kifolyt a tartalom. Mostmár hogy hurkásodik a combja és 5 kg körül van, mostmár szinte minden jó rá.

Nekem is nagyon tetszik a zsebes megoldás, mert sokkal könnyeben szárad, mint az egyszem Kushis AIO-m. De talán a külső pelus perfolddal, ami nagyon tuti, nekem most Popolini külsőim vannak, de ki akarom próbálni a Bummis külsőket is mert annyira tetszenek.

Nekem összesen 10 zsebesem van (Coolababy-k) és 3 külsőm, én úgy érzem egyenlőre elég, két naponta mosom és ha jó idő van a napon meg is száradnak. MOndjuk nem mondom hogy nem volt bajom mikor napokig esett, de a radiátoron akkor is megszáradtak, de a napocska a tuti! Kiveszi a foltokat és sterilizál.

783. vvicus (válaszként erre: 782. - 470abc56d9)
2010. máj. 31. 09:15

Nem tudom még! Most vagyunk 15+1 hetesek, jövőhéten megyek dokihoz, talán akkor lát majd valamit. :-)

És Te hogy kezdted a pelenkavásárlást? Vettél mindenből kettőt-kettőt? Vagy hogy? Leírnád nekem, hogy ha most a helyemben lennél, milyen csomagot vásárolnál össze az újszülötthöz? Konkrétan, névvel, márkával, mennyit belőle, milyen betét, abból mennyit.

Ne haragudj, hogy ennyit kérdezek, de nem akarnék feleslegesen pénzt kidobni.

782. 470abc56d9 (válaszként erre: 781. - Vvicus)
2010. máj. 30. 21:50

Nekem 2 nap múlva lesz 2 hónapos a kisfiam!:) Mi is a köldökcsonk leesése óta moshatózunk!

Én őszintén először megijedtem, mert az eldobhatóhoz képest nagy volt a csomag!:) Ki kell tapasztalni, hogy mi az ami passzol rátok, meg folyamatosan változik a kicsi is! Mikor hazajöttünk a kórházból még nagyon kicsike volt(pedig 3700-zal született), de vékonyka lábai voltak, nem passzoltak rá, amiket beszereztem! De ahogy nő meg hurkásodik a lába:), egyre inkább kitapasztalom, hogy mi illik rá!

De ez ugyanígy van az eldobhatóval is! Abból is ki kell tapasztalni melyik márka illik a babára!

Amúgy plusz munkával nem nagyon jár, legalábbis én nem tapasztalom, hogy több lenne a gond! Annyi max, hogy eggyel több mosás van, meg teregetés! De így is csak kb 3 naponta mosom őket, úgyhogy nem nagy feladat! Főleg jó időben!:)

Azt tudod már, hogy kisfiú vagy kislányod lesz?:)

781. vvicus
2010. máj. 30. 21:13
Ti mindannyian újszülött kortól moshatóztok? Én a csonk leesése után már azt szeretném használni. Ilyen korú babával milyenek a tapasztalatok?
780. 470abc56d9 (válaszként erre: 779. - Kostyi79)
2010. máj. 30. 20:56

Ez érdekes, mert nekem van olyan pelusom, ahol meg a patentok nem tetszenek, mert nem tudom jó méretre állítani a Kicsin, mert még túl pici hozzá szerintem!

Nekem sincs a tépőzárral semmi bajom, max kicsit megszürkülnek, de nagyon jól működnek!

És képzeljétek, el akartam adni az egyik Flipemet, de azért még kipróbáltam, mert senki nem kérte, és teljes lett a szerelem! Nagyon szuperek!

2 külsőm van és én is váltogatva használom! 2 nap alatt egyik sem lett kakis, nem áztunk semmit, pedig mindegyik pelusban volt kaki, és anyatejes kaki! Szóval nagyon megtetszett! Úgyhogy 2 napja csak ezeket használom!

Kérdésem nekem is lenne, mégpedig hogy éjszakára Ti mit használtok, ami bevált, és nem túl nagy csomag? Mi éjszaka még eldobhatózunk, de szeretnék már akkor is moshatót használni, csak nem tudom mi bírná...?

Gyapjúkülsőm van, de mit tegyek bele? Vagy valami más kombináció?

779. kostyi79 (válaszként erre: 778. - Vvicus)
2010. máj. 30. 19:53

Nekem nem volt gondom meg a tepozarral. A patentos szuper kicsi babanal, de aztan egy ido utan mar elszaladnak, olyankor mar nincs ido a patentokkal bajlodni.

A BG V3 zsebes.

A Greenkids Ausztral pelenka, nem is biztos, hogy Magyarorszagon van forgalmazoja. Hasznaltat lehet talalni. En innet rendeltem:

[link]

Es most nezem, juni 7-ig le vannak arazva.

778. vvicus (válaszként erre: 776. - Kostyi79)
2010. máj. 30. 16:07

Köszönöm a tanácsokat. Húha, komoly tudomány ez a mosható pelusozás.

A BG V3-as az zsebes vagy AIO? Greenkids-zel még nem is találkoztam. Nekem a flipben a patentolás tetszik, a tépőzár nem megy hamar tönkre?

2010. máj. 30. 15:38

prefoldról hajtogatás: [link]

BG organic nekünk kimenős pelus, mert klassz, de 2 napig szárad.

Flip: kettőt használok, egyikben a gyerek, másik szellőzik. Amikor kakis kézzel mosom, ha pisiszagú géppel mosom.

776. kostyi79 (válaszként erre: 775. - Vvicus)
2010. máj. 29. 14:33

Tudom, hogy itt van 2 pop-in-es tanacsado is, de en inkabb lebeszelnelek rola. Nalunk aztattak a gyerekek, vannak sokkal jobb pelusok is. Es inkabb a zsebeseket nezd, ne az AIO-okat.A kulonbseg csak annyi, hogy a zsebesbol ki tudod venni a nedszivot, es igy gyorsabban szarad.

A BG-k kozul a V3-asok nagyon jok. Van, akinek bejon az organic is, de sokan aztatjak, es raadasul nehezen is szarad. Nagyon jok meg a Greenkids-ek, mi most csak azt hasznaljuk. Ejszakat is siman birja, es egyaltalan nem nagy csomag. Mondjuk eleg draga. A BG-be ejszakara kell majd extra betet, nem fogja birni csak az eredeti kettovel.

775. vvicus (válaszként erre: 772. - Eperlevél)
2010. máj. 29. 13:25

Persze, hogy van még idő, azért nem is akarok most egyszerre olyan sokat kiadni.

AIO-ban én is gondolkodom, a Pop-in tetszik, azt is ki szeretném majd próbálni.

BG-től van még, amit ajánlanátok?

774. kostyi79 (válaszként erre: 773. - Sara1986)
2010. máj. 29. 11:57
Azert eleg huzos 2 picivel, majd meglatod, hogy mennyi idod marad. Pelusotok gondolom ugyis tobb van, mint amennyire tenylegesen szukseg lesz. :D
773. sara1986 (válaszként erre: 771. - Kostyi79)
2010. máj. 29. 11:06

Sacinak nappalra már nincsen pelus :D

egyik napról a másikra elkezdett szólni, azóta elvétve fordult elő, félálomban csak, hogy bepisilt.

Persze ha a picivel nem jön be az ec, nem leszek elkeseredve ;)

772. eperlevél (válaszként erre: 762. - Vvicus)
2010. máj. 29. 10:51

Van még időd a baba születéséig, de tényleg nem elég 6 külső.

Nekünk, ha jól számolom, akkor most 16 pelusunk van (9 AIO és 7 külső, belső, prefold). De mi 1 éves korában kezdtük a moshatót. Egy újszülöttnek még éjjel is cseréled a pelusát és egyébként is gyakrabban kell mint egy nagyobbnak.

2010. máj. 29. 10:44

EC-rol en is jokat olvastam, de nalunk a lustasag meg a pelenka-mania gyozott. ;)

Ne aggodj, ha Sara kesobb kezdi el a bilizest. Ivannal is ez volt. Minden vele egy idos mar bilizett, o meg nem volt hajlando meg ranezni sem. Mar 3,5 eves volt, mikor egy reggel kozolte, hogy o mostantol bilizik. Alig volt balesete, egyik naprol a masikra lett szobatiszta. A tobbiek meg meg a mai napig is cserelgetik a balesetes ruhakat.

Ne keseredj el tulsagosan akkor sem, ha nem jon be a EC, valaszd azt, ami nektek a legkenyelmesebb, es ne foglalkozz azzal, hogy masok mit mondanak v. hogyan es mikor csinaljak. Nem sok felnott szaladgal pelenkaban, elobb utobb ugyis szobatisztak lesznek. ;)

770. sara1986 (válaszként erre: 766. - Eperlevél)
2010. máj. 29. 07:40

jaaaa tutira.

Először nekem is nagyon földöntúli dolognak tűnt, de aztán a nemzetközi babahordozó héten elég sok Sacinál jóval kisebb gyerek volt csak kisbugyiban és egy balesetet sem láttam!

2010. máj. 28. 20:51

Hát ezt akkor Sara jobban el tudja mondani, gondolom elmerült a témában! :D

Én csak pár cikket olvastam róla, tőlem ez távol áll!

Írd be a google-ba hogy pelenka nélkül vagy ec! :) Több blogban is foglalkoznak vele!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook