Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mosható pelenkák fórum

Mosható pelenkák (beszélgetés)

2010. ápr. 22. 15:59
Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy van-e itt olyan kismami, akinek ikrei vannak és mosható pelust használ(t). Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, pl. időben mit jelentett a mosás, teregetés, illetve, hogy mennyit érdemes venni. Előre is köszi
2010. ápr. 22. 12:55

A zsebes azért jobb, mert szétszedve gyorsabban szárad, ami majd ősztől megint fontos szempont lesz :)))

Monapel külsővel nekem az a bajom, hogy nem bírtam úgy ráadni, hogy ne legyen vörös a gyerek hasa a tépőzártól.

Andi, gúgliból keress rá a webboltokban, rögtön láthatsz sokat. Nem tart tovább,mint ha mi leírjuk (meg képpel együtt könnyebb átlátni)

Amúgy ebben is mindenki kicsit más mond, ne lepődj meg, mint minden babás dologban. EZ természetes, szerencsére őkicsinységeik sem egyenbabák :)))

2010. ápr. 22. 08:01
de egyszerre írtunk XD
2010. ápr. 22. 08:00
hát anyagra is jobbak a pul külsők, tapintásra, rugalmasságra, tartósságra. Ezek a palusok, amik nekem vannak kb 3x olyan drágák, mint a mona, de még két gyereket tuti kiszolgálnak. A mona sztem egyet sem biztos, mert később nem elég a nedvszívása. a zseb sokszor azért jó, mert olyan anyag érintkezik a babával, ami nem ereszti vissza a pisit. DE pl az én gyerekem nem bírja ezt az anyagot, így nekem kevés a zsebesem. Ami most favorit külső belső és árban is nagyon jó a BumGenius Flip Organic. Ez biopamut, puha öblítő nélklül is még sosem eresztett ki a külsőnk :)
704. eperlevél (válaszként erre: 703. - 6f7563ce7e)
2010. ápr. 22. 08:00

Lehet,h. drágább az egyméretes, de csak 1x kell megvenned, a többit meg ahogy nő a gyerek még 1-2 alkalommal. Szerintem jól bírják a mosást, nálunk semmi baj vele. Én főleg a bummgeniust szeretem. Nagyon jó minőség.

Semmivel nem bonyolultabb a zsebes, gyakorlatilag 1 mozdulattal a helyén van a pelus.

2010. ápr. 21. 21:26

és árban hogy néz ki a többi? csak néhányat ha írnátok, jó lenne, nincs túl sok időm keresgélni

és mi baj a külsővel? azt mondták nem PVC alapú vagy mi-nem biztos h jól emlékszem

és miért jobb ha a zsebbe rakod a betétet, nekem az bonyolultabbnak tűnik, de állítólag a monapelnek is van ilyenje

az 1 méretesről lebeszéltek, drágább is és állítólag a külső nem bírja a mosást

bocsi a sok kérdését és köszi ha válaszoltok

2010. ápr. 20. 12:00

később azért többet fog pisilni minden gyerek!

egyméretesek sokkal jobbak vannak a monapelnél ;)

ha próbálsz majd mást is, akkor meglátod :)

2010. ápr. 20. 10:14

Ha már kibontottam, kicserélem, ha alig pisis is. Bár este volt, hogy 2 óra után tök száraz volt (akkor a nyakamba kaptam :D )

Egy monapelünk van, nekem kényelmesebb a prefoldot ráadni, de a monapel is OK (egy éves a gyerek), nedvszívása OK, 3 órát kibír. Nekem a monapel külső nem tetszik, más külsővel használjuk.

700. eperlevél (válaszként erre: 697. - 6f7563ce7e)
2010. ápr. 20. 07:48
Attól függ, mennyire pisis. Nálunk volt már,h. tovább volt.
699. eperlevél (válaszként erre: 693. - 6f7563ce7e)
2010. ápr. 20. 07:46

Szia. Engem mindenki lebeszélt a monapelről.

A zsebesnél oda kell betenni a betéteket.

698. 8ffadcd586 (válaszként erre: 687. - Drnéni)
2010. ápr. 19. 16:29
mindenképpen beszámolok a tapasztalatokról, de csak július után:)
2010. ápr. 19. 13:59

még kérdezném:

amelyik sokat szív, azt meddig hgyjátok rajta

én 3-4 óránként cserélem mindenképp, s van hogy még alig nedves

éjjelre meg frottírosat kap betéttel, az mondjuk tele van reggelre

2010. ápr. 19. 13:22

igen, most 2 hós a pici

kicsit nagy, de nem zavarja egyáltalán, s ha őt nem engem miért?

az tetszik, hogy nő a gyerekkel a betétet még nem használjuk

hallottam, h vannak zsebesek

az miért van, a zseb?

2010. ápr. 19. 13:15
szív túl sokat
2010. ápr. 19. 13:15

próbáltad is?

mert én igen. És nekem nem szimpi, akkora a csomag, hogy egy öthónaposon sem bírtam rajtahagyni, nem szav túl sokat és sztem max egy gyereket szolgál ki.

2010. ápr. 19. 13:09

csatlakoznék, kérdeznék

Monapelről tapasztalat

nekem szimpi

2010. ápr. 19. 13:07
Bambinomio volt az induló készletünk újszülöttre. Prefoldból vettem nagyobbat is, teljesen jól szuperál (csak két méret van belőle, ugyanakkora, mint a bummis), nagyobb külsők között már nem vettem Bambinomiot, tépőzárja miatt.
691. eperlevél (válaszként erre: 686. - Drnéni)
2010. ápr. 19. 08:12
Mennyi idő alatt fogy el a teafaolajad? Mert nekem semeddig nem tart.
690. eperlevél (válaszként erre: 689. - Lennna)
2010. ápr. 19. 08:12

Itt már többször leírtuk azokat a webboltokat amiket érdemes nézegetni.Figyeld őket, mert szoktak lenni jó akciók.

Szerintem nagyjából mindenkinek u.a. a pelusok váltak be. Ha használtan nem tudsz szerezni, akkor apránként érdemes megvenni a jót.

689. lennna
2010. ápr. 19. 06:48
Sziasztok!Köszi a sok választ :) Nagyon sok új, jó infóval lettem gazdagabb :)Ja és a linket is köszi, majd átböngészem, csak nem tudom mikor, mert mától meló ezerrel :) Szép napot mindenkinek!
688. drnéni (válaszként erre: 666. - 8ffadcd586)
2010. ápr. 18. 22:58
Igen, a csomag tényleg nagynak tűnik elsőre, főleg, hogy mi a nagynál eldobhatóst használtunk. Az éjszakai öltözet jól kibélelve, gyapjúgatyával különösen cuki!
687. drnéni (válaszként erre: 664. - 8ffadcd586)
2010. ápr. 18. 22:56
Majd mesélj a bambusz prefoldról, ha veszel, engem is érdekel. Mi vettünk egy Flip külsőt, nagyon klaszz, azért lehet, hogy újszülöttön még nem fog olyan szépen állni, de később biztosan!
686. drnéni (válaszként erre: 678. - Lennna)
2010. ápr. 18. 22:52

Mi most kaptunk pár külsőt kölcsönbe, kritikán aluliak a külsők. Ráadásul szerintem elég bunkóság, hogy két kilónként van újabb méret, teljesen felesleges. A prefoldja sem tetszik, egy vékonyka kislány használta, de úgy néz ki, mintha nem tudom, hány gyereken lett volna. És abból is túl sok a méret. Nekünk prefoldból (is) Bummis van, azok egyenlőre nagyon szépek.

Ha én a mostani fejemmel kezdenék moshatózni, fél éves korig tetrát használnék (esetleg 70 forintos IKEÁ-s törcsivel kiegészítve) jó külsővel, és néhány nagyon jó minőségű zsebes AIO-t. Utána meg egyméretes nadrágokat. Ha árérzékeny vagy (én is), szerintem nyugodtan nézz használtan jó márkákat, azok tényleg tönn gyereket is kiszolgálhatnak. Legalábbis a mieink teljesen újszerűek eddig.

Tárolás: én nem öblítem ki őket, csak bedobom a vödörbe. Teafa olajat teszek bele minden nap. A kakisból kiöblítem a foltot és mosószappannal bedörzsölöm, így megy a vödörbe. Nincs gondunk se büdivel, se foltokkal.

2010. ápr. 18. 18:09

[link]

én ecetes vízben tárolom fedő alatt és nem szagolgatom :) de az ecet a domináns szag.

684. eperlevél (válaszként erre: 681. - Lennna)
2010. ápr. 18. 14:52

Ki kell öblíteni őket esetes vízben vagy teafaolajos vízben. Én utána szárazon tárolom, de van aki ecetes/teafaolajos vízben áztatja.

Használok mosódiót is vagy mosóport, az öblítő helyére ecetet vagy illóolajat öntök.

683. eperlevél (válaszként erre: 682. - Sara1986)
2010. ápr. 18. 14:50
én még nem is próbáltam:D
2010. ápr. 18. 14:08
én nem szeretem a bambino miot. sokszor kifolyt a külsője nem a legjobb :(
681. lennna (válaszként erre: 680. - Eperlevél)
2010. ápr. 18. 12:47

Szia!

Köszi a választ :) Bár azt hiszem USA-ba kicsit drágábbak, mint Angliában, de jó, hogy van kint rokon aki tud segíteni :) Akkor elég szép mennyiséggel rendelkeztek :)

Te mivel mosod őket? Olyan sok eltérő mód van és ebben még nem jutottam álláspontra, illetve kíváncsi lennék, hogy a 2-3 nap alatt nem lesznek büdik a pelusok?

680. eperlevél (válaszként erre: 676. - Lennna)
2010. ápr. 18. 11:40

Szia!

A legtöbb pelus külföldön jóval olcsóbb. Nekem van pár Amerikából. A sógorom kint él, uh. én kiválasztom, ő pedig megrendeli. :D

A mennyiséget tekintve nekünk 8aio van, aztán talán 7 külső, 3 belső, 2 prefold és plusz nedvszívók. Ezt 2-3 naponta mosom. Most még szeretnék még pár külsőt és aio-t. A kicsivel eleinte tetra és prefold külsővel lesz.

679. 8ffadcd586 (válaszként erre: 677. - Sara1986)
2010. ápr. 18. 10:01
Lehet kapni köldökcsonk védőket, meg az a 2 hetet eldobhatóval is kibírjuk akár.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook