Mosható pelenkák (beszélgetés)
Például ehhez mit szóltok?
[link]
ja a thirsties xs-e, meg asszem a bummis is úgy van kialakítva, hogy nem fedi a köldököt
Sziasztok! Igaz, hogy 3 napomba telt de végig olvastam a fórumot és bevallom nagy kedvet csináltatok a moshatózáshoz :) Nálunk szeptember végére ígérkezik az első kis porontyunk, tehát még van időm, de sajna ahogy néztem anyagilag igen hamar el kell kezdeni beszerezni a dolgokat. Ebből kiindulva szeretnék tanácsot kérni tőletek mennyiség ügyében (mert ugye a fajta az már szubjektív). Illetve az is érdekelne, hogy rendeltetek-e már külföldről, mert ahogy elnézegettem kint néha jóval olcsóbb, mint itthon. Előre is köszi a segítséget
Mikorra várjátok a kistesót?
Akkor nem lesz sok időm az agyalásra.:)nem győzöm kivárni:D
Gondolkodtam rajta,h. hozatok néhány ilyet is. Amúgy is akarok még pár egyméretest is, amiket nem lehet itthon kapni. Remélem a fiamnak nem kell addigra, mire a kistesó megszületik, így azt megörökölheti.:)
A fiamnál 1 hét alatt lent volt. Vasárnap született, szombaton már le is esett, de ez hosszabb idő is lehet.
Ránézésre nekem jónak tűnik, egyébként a mamamiba azt mondták, hogy külföldön simán moshatóznak születéstől. Amúgy kb, mennyi idő amíg leesik a köldökcsonk?/pirulok a kérdés miatt nézzétek el nekem.../
És ezek az újszülött pelusok jók lehetnek köldökcsonkkal?
[link]
Köszönöm.:) Ahogy elnézegettem minden variáció jó nagy csomag lesz a picúron.:)Előre nem szeretnék rengeteget venni, de valahogyan muszáj lesz elkezdeni:)
szerintem igen. A bambusz sokat szív, a flip külső jól zár. Újszülöttre mondjuk nem tudom mekkora csomag lesz. Én addig nem vennék egy egész csomagot, míg ki nem próbálod. Amíg leesik a köldökcsonk, addig úgysem moshatózunk, de rápróbálhatod és ha tetszik vegyél belőle még. Én vennék vagy 6 külsőt (vagy többet) meg 12-15 prefoldot. Elválik mennyit tojik a gyerkő, eleinte elég sokat :D
Sziasztok!szerintetekEco bambusz prefold belülre és FLIP pelenkakülsõ jó párosítás újszülötteknek? És ha igen, akkor mennyi kell belőle? köszönöm!
Köszönöm, jó nagy a telkünk, van munka rendesen, kb. 22 gyümölcsfa, tavaly vetemény is volt és ahhoz képest hogy az első próbálkozás, nagyon jól sikerűlt. Na most az újszülött mellett nem nagyon lesz időnk rá, de azért egy kis paradicsomot, paprikát, zöldséget csak kellene ültetni... mondja a férjem.
Bizony, hogy szep! Es ott erik a cseresznye is! Nalunk az alman kivul mas nem nagyon terem meg. :'(
Itt nem eleg, hogy sz@rul dolgoznak, de meg sokat is kell rajuk varni. Szoval hatvanyozodik a dolog.
Ti is jó helyen laktok.:)
Mi meg itthon szídjuk a magyar mestereket...
Pedig ekkor melléfogásaik azért nincsenek.
Csak mondjuk egy-két héttel később jönnek mint ígérték, meg egy hónapot csúszik a házátalakítás, de azért ilyeneket nem csinálnak.
Én péntek óta várom az ablakost, hogy a mosókonyha ajtáját beüvegezze. Már 3x ígérte hogy jön 2 órán belül...
De azért az tényleg jó, hogy ingyen van a ház, mert tudod te is itthon, főleg egy nagyvárosban nem két forint... mi is nyögjük a devizás hitelünket... és nem sokára 3 gyerek lesz nálunk is...
De a kornyek tenyleg csodaszep, es hat a haz is ingyen van, ha nem szamitom azt, hogy mennyit koltunk arra, hogy lakni is lehessen benne.;)
Erre nagyon sok nadtetos van. A regi hazakon nagyon szep, a mienken is az volt eredetileg, de kicsereltek. Lattam rola regi festmenyt, tok jol nezett ki. Sajnos nagyon draga.
Az a rossz ebben, hogy barmit csinalni akarunk a hazon, engedelyek kellenek hozza, mert muemlek epulet. Ki kellett cserelni pl a bejarati ajtot, mert mar akkora lyukak voltak rajta, hogy befert az ujjam. (Nem tulzok, siman be tudtam dugni a kisujjamat!) Erre kijottek, megszakertettek, hogy ezt mar lehet cserelni. De csak ugyan olyanra, mint az eredeti volt, ugyhogy asztalosnak el kellett keszitenie az eredeti masolatat. Mondanom sem kell, egy vagyonba kerult. Raadasul kiderult, hogy a keret nem derekszog, ugyhogy sehogy nem tudtak rendesen beilleszteni. Katasztrofa ahogy kinez, de a kerethez nem lehet hozzanyulni, mert az meg nem kesz a cserere.
A nappali padloja ugyanez. Az volt az erzesem, hogy lassan leszakadunk a pincebe. Mondtam is a tulajnak, hogy jo lenne mar, ha vki ranezne. Eltelt 2 ev, mire idekuldtek vkit, hogy ducolja ala. Kiderult, hogy az mar megtortent vmikor, es az egesz padlo szet van rohadva alulrol. (Erre fele nem nagyon ismerik a betonozas csinjat-binjat, fabol vannak a szintek.) Ez nem varhat tovabb, mert tenyleg a pinceben landolunk, ugyhogy kicsereltek. Ez januarban tortent, es persze akkor, amikor itt havazott. Ami egyebkent itt nem szokott, de pont, mikor csinaltak, akkor leesett a ho. Es betakarta a fat, amit a padlonkhoz hasznaltak. Ez persze oket nem hatotta me, beszereltek a nedves fat, es kozoltek, hogy ne rakjunk ra szonyeget, amig meg nem szarad. Kiszaradt. Es persze hatalmas resek vannak minden egyes darab kozott. Hat ez van. Errefele csak egyetlen normalis szakembert talaltam, az is magyar. Az legalabb tudja, hogy mit csinal.
Ja, a legjobb! Lefestettek az ablakokat, de csak kivulrol! Persze csukva voltak, utana persze egyiket sem lehetett kinyitni. Ez juniusban tortent, par hete jottek kivesni, mert mar visitottam, hogy nem tudok szelloztetni, csak az ajtokon keresztul.
Na mostmár én is megnéztem azt a házat. Tényleg nagyon szép, főleg a magyarok számára különleges... És az a környék, eszméletlen.
A mi házunk sem egy mai gyerek...100 év körüli, na ennek is van egy stílusa... majd a teraszunkról teszek fel képet.
Meg munka is lenne vele, 2 éve lakunk itt, eddig a belsejét tudtuk átalakítani, de a tetőre is már ráférne a csere.
Nalunk tavasszal mindig bejon egy csomo. Allitolag ide jonnek telelni Europabol, mert itt nem fagy.
A ferjem munkajaval kaptuk a hazat. Eleg rossz allapotban volt, aprankent dolgozgatunk rajta. De legalabb fizetni nem kell erte. :)
Na, a nagylányom örülne egy katicainváziónak!
:D az nem kifejezés hogy jó! Hihetetlen gyönyörű helyen laktok. Hogy kerültetek oda?
Koszi. Kisertettel meg nem talalkoztam, bar azon sem lepodnek meg. Kiderult, hogy a nappalink padloja 400 eves volt. (Most csereltek ki.) Darazsak mar leptek el a hazat, most eppen katicakkal vagyunk tele. :)
Jó a házatok! Kísértet nincs benne?
A gyerekek meg tündérek. Ella majdnem Emma lett egyébként, de egy barátnőm kérésére meghagytuk nekik.
Igen, egy strucc, meg egy kolibri :-D Meg vagyok elégedve velük!
Az en bambuszos tetraim is olyanok, mint a torolkozo. Extra betetnek szoktam hasznalni. 40x40-esek, tokeletes meret a kulsokbe v. zsebesekbe.
További ajánlott fórumok: