Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mosható pelenkák fórum

Mosható pelenkák (beszélgetés)

648. kostyi79 (válaszként erre: 647. - Drnéni)
2010. márc. 29. 15:50
Megneztem a gyerekeket, gyonyoruek! Mint ket tojas! :D
647. drnéni (válaszként erre: 644. - Kostyi79)
2010. márc. 29. 15:23

Én a kissé molyette fürdőköntösömet aprítottam fel, de én jobban szeretem a nedves popótörlőt, úgyhogy majd nedvszívó betét lesz belőlük, ha anyós ráér.

Jaj, hamarosan nálunk is eljön az ideje a szilárdabb alkotásoknak...

646. drnéni (válaszként erre: 643. - Kostyi79)
2010. márc. 29. 15:19
Na, ezt majd megnézem. Egyébként ma reggel debütált nálunk a világ legolcsóbb textilpelusa: a "gyakorlós" 70 forintos ikeás fehér törülköző bekeveredett a prefoldok közé, a férjem meg a lehető legtermészetesebb módon meghajtogatta és ráadta a gyerekre egy szárazontartó betéttel. Igazán remekül teljesített! Én meg már mi pénzt kiadtam pelusokra! :-)
645. Bonti74
2010. márc. 25. 19:00

Milyen jó hogy rátaláltam erre a fórumra, annyi hasznos dolgot írtok csak pislogok...

Ja és köszönöm.

Ez a polár anyag, meg a DM-es bambuszos törlőkendő tetszik. Ja még én is néztem hogy ez a mosható popsitörlő sima törölközőanyag lehet...

2010. márc. 25. 16:16

Papirbetet helyett nekem jobban bejott a polar anyag. Veszel egy darabot, folvagod a megfelelo meretre, es kesz. Moshato, es nem engedi erintkezni a baba popsijat a nedves pelussal. A kakit felfogja, a szilardabb allagut siman csak lerazod rola. Persze az anyatejest ki kell mosni, de a polar nem nagyon foltosodik. Es ismet, nagyon gyorsan szarad. Nagyon jo popsitorlo rongynak is, ha kisebb darabokba vagod fel. Es nagyon edes mintakban lehet kapni.

Popsitorlonek jo meg az is, ha torolkozot vagsz ossze. Ugyan ugy megteszi. Moshato pelusnal egyebkent szerintem egyszerubb a moshato popsitorlot hasznalni, csak bedobod a pelenkakkal, es egyutt kimosod.

643. kostyi79 (válaszként erre: 640. - Drnéni)
2010. márc. 25. 16:08

Takaritos rongy. :D Haromba osszehajtod, akar ossze is lehet varrni. A mikroszalas nagyon gyorsan szarad osszevarrva is.

Sokan eskusznek a DM-es bambuszos takarito rongyra is, gondolom az konnyebben szarad, ha nem varrod ossze.

642. drnéni
2010. márc. 25. 15:13
Ja, nekünk Bummis külsőink vannak (super brite és super whisper wrap), nagyon szeretjük őket. éjszakára disana gyapjút adok rá.
641. drnéni (válaszként erre: 635. - Bonti74)
2010. márc. 25. 14:40
Én papírbetétnak egy ideje kimosott nedves popsitörlőt használok, főleg dm-est, az elég nagy. Ugyanúgy megteszi, elég sok mosást bír, minek rögtön eldobni?
640. drnéni (válaszként erre: 633. - Kostyi79)
2010. márc. 25. 14:38
Milyen mikroszálas rongyot? Ez jól hangzik!
639. drnéni (válaszként erre: 631. - Kostyi79)
2010. márc. 25. 14:37
Azért a 600 forintos prefoldnál, meg a 300 forintos tetránál sokkal drágábbak!
638. drnéni (válaszként erre: 630. - Kostyi79)
2010. márc. 25. 14:36
Ja, nekünk mikroszálas egy szem van, egy BG, az tényleg nagyon gyorsan szárad. De én inkább a természetes anyagok híve vagyok. Hány naponta mosol?
2010. márc. 25. 14:00

Mosható törlőkendő: bármilyen puha anyag megteszi

Papírbetétet nem mindenki használ, de én is ajánlom. És a popolini anyatejest most is, mert ha nincs kaki, ki lehet mosni szinte akárhányszor...

636. eperlevél (válaszként erre: 635. - Bonti74)
2010. márc. 25. 10:04
mindenképp kell papírbetét
635. Bonti74
2010. márc. 25. 09:02

Szerintetek papírt érdemes venni, van az a Popolini anyatejes papír, amivel állítólag könnyebb eltávolítani a kakit?

Na meg a mosható törlőkendőt, azt is használjátok?

2010. márc. 24. 13:09
Látatlanban még nem tudod, hogy vmelyik anyagot esetleg nem bírja a gyerek bőre? Ezért sem ruháznék be egyfajtára...
2010. márc. 23. 19:22
2 mikroszalas betet siman eleg 3 ora hosszat napkozben. Ejszakara meg tudsz venni tescos mikroszalas rongyot, nagyon olcso, es ugyan ugy megteszi. Nem erdemes draga nedszivora kolteni, ugyan olyan jo az occso torlorongy is. :)
632. Bonti74 (válaszként erre: 631. - Kostyi79)
2010. márc. 23. 19:05

Igen, most néztem a Coolababyt és két betéttel 2300/db, ha 10db-ot veszek még olcsóbb.

Azt nem tudtam eldönteni, hogy a plussz betét ne legyen-e bambuszos?

Mert annak ugyan nagyobb a nedszívó képessége, viszont állítólag lassabban is szárad.

2010. márc. 23. 16:24
Az meg vegkepp nem igaz, hogy dragabbak. A coolababyk 2000ft korul vannak nem akciosan, akciosan meg olcsobbak. :)
630. kostyi79 (válaszként erre: 628. - Drnéni)
2010. márc. 23. 16:23
Zsebesbol boven eleg 15 db 1 pelenkassal, es nem igaz, hogy lassabban szarad. Az enyemek napon kb 2 ora alatt, rossz idoben a konyhaban max 1 nap. A prefoldok meg javaban szaradnak, mikor a mikroszalas zsebesek mar masodszor mennek a mosnivalok koze.
629. Bonti74 (válaszként erre: 627. - Drnéni)
2010. márc. 23. 14:10
Tudnál ajánlani egy jófajta külsőt? Abból mennyi kell?
628. drnéni (válaszként erre: 626. - Bonti74)
2010. márc. 23. 13:56
Szerintem először nézd meg őket élőben, vagy próbáld is ki. Az e-babáról lehet rendelni próbacsomagot kipróbálásra, ebben többféle van, kitapasztalhatod, melyik jön be neked. A legtöbb ilyen honlapon van összefoglaló a pelenkákról, mosásról, darabszámról, de az biztos, hogy nemcsak az 5, de a 10 is nagyon-nagyon kevés. Min. 20-szal kell számolni a száradási idő miatt. Én nem vennék meg látatlanban egy csomó egyformát.
627. drnéni (válaszként erre: 618. - Bonti74)
2010. márc. 23. 13:52
Szerintem azért nem annyira jó csak AIO-t használni, mert nagyon sok kell belőle, és drága. A legtöbb AIO nehezen szárad ugyanis. Azok, amiknek van nedvszívása, különösen (pl. Pop-in bambuszos). Én is a jóféle külső + prefoldot, sőt inkább picihez a tetrát ajánlanám. Nekünk mindenféle pelusunk van, és most már a legolcsóbb tetrát kedvelem legjobban. Nyilván más lesz a helyzet, ha megnő a kicsem, és futtában kell ráadni, de arra más terveket szövök...
626. Bonti74
2010. márc. 23. 11:57

Szerintetek az első pár hónapban kell a dupla betét a zsebes pelusba? Vagy elegendő egy, nem tudom éjszakára nem kell-e a két betét...

És egyáltalán mennyit vegyek eddig 5db-ban gondolkodtam, de rájöttem, hogy akkor minden nap mosnom kell... mondjuk szerencsém hogy nyár lesz és hamar megszáradnak a napon...

Szerintetek mennyit vegyek, azért is érdekes mert 10db-tól nagyobb kedvezményt kapok, de mi van ha mégsem vagyok vele túl elégedett.

Ja és tényleg jobb a bambuszos pelus illetve a bambuszos betét?

2010. márc. 22. 20:13

Bummis flipet én is ajánlom:)

Bár most kezdtük használni, nem tudom anyatejes kakival hogy működik.

Én külső+prefoldokat használok, volt egy-két hónap, amikor nagyon izgága volt a gyerek, de most megint egész jól tűri a pelenkázást. Meg persze roppant gyors vagyok már :D

624. 0bc15d9cef (válaszként erre: 623. - Bonti74)
2010. márc. 22. 20:10
kell hozzá
623. Bonti74
2010. márc. 22. 10:31

Köszi mindenkinek.

A Popolini Organic-hoz kell külső pelus, mert egyik honlapon sem egyértelmű nekem?

2010. márc. 22. 09:46

En Monapel all in one-t vettem eloszor, utana nagyon sokaig le is tettem a moshato pelenkakrol. Szerencsere kikoltoztunk Angliaba, itt sokan hasznaljak, es ujra kedvet kaptam. Csak lebeszelni tudlak a Monapelrol, penzkidobas, nem jo semmire.

Ami most nagyon jo es konnyen hasznalhato, az a Bumgenius flip, az Econobum (ez eleg olcso is). Sokan szeretik a Coolababy-t, azt en meg nem probaltam. Vannak Naughty baby-eim eladok, ha erdekel, irj privit. En is hasznalom oket, nagyon szuperek, es nagyon olcso. Birjak az ejszakat is.

Ezek, amiket irtam, mind one size-ok, ami azt jelenti, hogy szuletestol hasznalhatoak szobatisztasagig.

2010. márc. 22. 08:27

mamami.hu

moshatópelus.blogspot.com

ezeken sok hasznos infót szerezhetsz

2010. márc. 22. 08:27

babanatura.hu

liliputi.hu

bambio.hu

És érdemes a régi textilt is használni pár jó külsővel, nekünk is ez volt az első. És ez a legolcsóbb.

619. eperlevél (válaszként erre: 618. - Bonti74)
2010. márc. 22. 08:24

Szia!

Én a monapelekről nem hallottam jókat. Engem lebeszéltek róla.

Az egyméretesek a legjobbak, azt tudod a legjobban kihasználni.

Ismered a pelusos webáruházakat? Érdemes figyelni őket, az akciókat.

babaland.hu

tunderlatta.hu

e-baba.hu

Én ezekről szoktam rendelni, hirtelen nem is jut eszembe több, de gondolkodom, mert van még.

Mi aio-ból pop-int és bumgeniust használunk.

De jó a külső és belső kombó is. A bummis külsők nagyon jók, bár ezek nem egyméretesek. A littlelamb bambusz belső is kiváló.

Az econobum prefold is nagyon jó.

Mikorra várod a babát? Mert ha szűkösek az anyagiak a pelusra, akkor érdemes apránként beszerezni. Én is ezt csináltam.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook