Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mosható pelenkák fórum

Mosható pelenkák (beszélgetés)

858. 0bc15d9cef (válaszként erre: 856. - Bonti74)
2010. jún. 16. 10:57

Nem baj, lesz még ilyen. Meg olyan is aki miattatok fog moshatózni!!!

Aranyos:))) Ilyen külsők nekünk is volt:)

857. drnéni
2010. jún. 15. 14:04
Ú, bocs, Bont, csak most néztem az e-mailt, teljesen elfelejtettem. Semmi gond, megoldjuk. Nagyon szépek a lányok, hihetetlen, hogy milyen sebesen nőnek a picurok.
856. Bonti74
2010. jún. 15. 13:04

Tettem fel új képeket, az első három az. Az első, mosható pelusos nem véletlen... ugyan nem ez a legszebb darabunk, de "reklámnak" jó.

Mert nagyon sokan nem hallottak még ezekről a pelusokról. Vagy nagyon negatívan állnak hozzá, pl. most találkoztam egy kolléganőmmel (ő is pedagógus) és tök leszólta az egészet. Hogy én milyen hülye vagyok, hogy mosogatom belőle a kakit, meg tárolgatom vödörben és stb...

Meg mondtam neki a környezetvédelmet és arra is csak pofákat vágott.

855. Bonti74 (válaszként erre: 853. - Guapa)
2010. jún. 4. 15:39

Na most megint elolvastam... látszik hogy tök fáradt vagyok, mert mostmár értem, én is attól az anyukától vettem a teszveszen...

Még nem jött meg, de szerintem jó, mert volt aki jókat írt róla. Mindegy passz, még pelusbelsőm nincs. Minden mást már kipróbáltam ezt még nem.

Sokat meg ismeretlenbe nem akarok beruházni, nekem 3600ft-ért küld 5db-ot.

Én mindegyik pelusom a vaterán és teszveszen keresztül vettem és eddig mindenki szép árukat küldött és az eredeti ár töredékéért.

Mondjuk most vettem Naughty Babyt szintén a teszveszen de új, 2 betéttel 2290ft. Nem drága és nekem nagyon bejöttek a zsebesek. Most úgy gondoltam egy szép lilára és rózsaszínre beruházok.

854. eperlevél (válaszként erre: 851. - Vvicus)
2010. jún. 3. 20:49
Ne félj a háti kötéstől. Én sem mertem először a hátamra dobni, ezért azt csináltam, hogy kiterítettem a kendőt (általában asztalra) Beleültettem a gyereket, elé ültem és a hátamra raktam aztán megkötöttem. Így is megfelelően meg tudtam kötni. Aztán egyszer megpróbáltam a hátamra rakni és utána nem volt gond!
853. guapa
2010. jún. 3. 17:55

sziasztok! köszi a tanácsokat. pont azért kérdeztem, mert van alig használtan jó áron egy aukciós oldalon, mert az újdonsült anyuka nem akar mosizni...de tulajdonképpen még nagyon ráérek októberig...

ha esetleg lesz vkinek addigra jó állapotú, ami bevált és már nincs szükség rá, akkor vevő vagyok (leszek :)) ) rá...

852. vvicus (válaszként erre: 849. - Drnéni)
2010. jún. 3. 17:36
Megnéztem, nagyon jó! :-D
851. vvicus (válaszként erre: 847. - Sara1986)
2010. jún. 3. 17:35

Ja, értem. De akkor meg ezek szerint a mei tai se sokáig hasznos.

Én félek a háti kötéstől, és fogalmam nincs, a közelünkben indulnak-e hordozókendős tanfolyamok. Vajon ebben a védőnő tud segíteni? No, majd megkérdem tőle.

850. drnéni (válaszként erre: 848. - Drnéni)
2010. jún. 3. 16:41
Biztos, hogy nagyobbal nem megy, de akkor meg már kilát, nem?
849. drnéni (válaszként erre: 848. - Drnéni)
2010. jún. 3. 16:40
Van is ilyen képem az adatlapomon.
848. drnéni (válaszként erre: 847. - Sara1986)
2010. jún. 3. 16:39
De! Én tudok! Sőt, Ella csak úgy szeret lenni. Magas háti kötésnek hívják, és az a lényege, hogy a derékpántot cici fölött kell megkötni. Lehet, hogy nagyobb gyerekkel már nem megy, de Ellával (féléves) még simán. A derékpántot egyébként fel is hajtom neki egyszer, így a háta felső része kilóg, ami nyáron nem hétrány. Átöleli a nyakamat, odaborul a vállamra, úgy alszik.
2010. jún. 3. 14:36

a mei taiban én (de tudtommal senki) nem tudom olyan magasra kötni a gyereket, hogy elég jól kilásson :(

márpedig egy idő után igényli, hogy a feje a te fejed magasságában legyen. A jpmbb nekem kényelmesebb is és rugalmassága miatt körülölel benneteket. A kendők egyébként sok szempontból jobbak a mei-tainal, legyenek akár szövöttek vagy rugalmasak.

a jpmbb ráadásul a rugalmasága miatt irtó élvezetes a gyerekeknek ha háton vannak, mert rugózik kicsit :)

846. vvicus (válaszként erre: 843. - Sara1986)
2010. jún. 3. 13:23

Mei tai mellé Te miért akartál még hordozókendőt is? Miért jobb/másabb az? Mert én pont azért gondoltam a rugalmasra, amit Zernike is ír, amíg nem jó a mei tai, addig jó a rugalmas elől, nem is drága, és utána pedig lehet a mei tait használni. És mei tait hol érdemes venni?

Nem is tudtam, hogy a liliputi az egy üzlet, be is lehet menni, azt hittem, webáruház, akkor utánanézek. Amúgy nem pesti vagyok, de nem lakom messze tőle.

845. drnéni (válaszként erre: 840. - Sara1986)
2010. jún. 3. 12:49

Nálunk ez a kombináció működik, én is erre esküszöm. A hasamat is megkötöttem itthon a zsömbivel, mert óriási volt!

Amit én még tanácsonék, hogy feltétlen próbáld ki vásárlás előtt a háti kötést egyedül, vagy legalább a hátratételt! A barátnőm megvette a kendőt, fél évig elöl hordozott, aztán egyszerűen nem merte hátra tenni a babát, el is adta a kendőt. Hiába volt tanfolyamon, hiába adtam oda a mei-tait, sehogy se ment. És nem ő az egyetlen.

2010. jún. 3. 11:18

Én is szeretnék majd egy jpmbb-t!:) De sajnos sokminden mást is!

A sima rugalmast 6-7 kilóig ajánlják, így szerintem hátra tenni nem is nagyon van ideje az embernek!:) Meg eddig a súlyig lehet elől is használni mindent, úgyhogy nekem pl eszembe sem jutott rugalmassal hátra kötni! Mondjuk még mással sem kötöttem hátul!:DD De a lényeg, hogy szerintem sima rugalmassal nem nagyon lehet hátikötést csinálni, mert pont az a lényege, hogy előre megkötheti az ember, és beleteszi csak a babát, de ezt hátul nem lehet kivitelezni!:)

De én is a próbát javaslom, vagy klubbot, vagy valami ilyesmit! Mert az ami itt bejött valakinek, az nem biztos, hogy neked is befog! Ugyanúgy mint a pelusoknál!

A sima rugalmas mondjuk addig a súlyig amit írtam, tökéletes! Nekem is az van és imádom! Elsőre én sem adtam volna ki akkora összeget kendőre...

843. sara1986 (válaszként erre: 841. - Vvicus)
2010. jún. 3. 09:24

a jpmbb rugalmas kendő. Én azt tanácsolom neked, hogy próbálj ki valakinél vásárlás előtt egy-egy ilyen kendőt vagy csak fogdosd meg őket. A liliputi rugalmasa sajnos pont annyival kevesebb dologra használható, amennyivel olcsóbb. Na és az anyagaik! Hát ég és föld. A jpmbb-ét később szinte árában el tudod adni, a többi fajtát nem. És azt hiszem egyik másik kendőben sem lehet hátra tenni a babát a rugalmasak közül, már pedig 4 hós kortól érdemes csípőn vagy háton hordozni :D

ha pesti vagy, most nem tudom pontosan, akkor érdemes elmeenni a liliputi boltba, meg megnézni Katánál a jpmbb-ket.

842. vvicus (válaszként erre: 840. - Sara1986)
2010. jún. 3. 09:02
Mei taid honnan van? Én liliputiról tervezem megvenni.
841. vvicus (válaszként erre: 840. - Sara1986)
2010. jún. 3. 09:01
Szia! Köszi, tudom, hogy a mei tait azonnal nem lehet használni, ezért szeretnék először rugalmas kendőt. Az jóval olcsóbb, mint a jpmbb, előbb inkább azzal próbálnám ki magam. :-)
840. sara1986 (válaszként erre: 830. - Vvicus)
2010. jún. 3. 08:10

a mei tai-t nem lehet rögtön használni. És ha rám hallgatok, én sok kendőt próbáltam, mei taiom is volt, jó minőségű - én arra szavazok, hogy egy jpmbb és egy mei tai max.

a jpmbb-vel egyébként a terhesség végén a nagy pocakot is nagyon klasszul fel lehet kötni, hogy ne fájjon a derekad.

2010. jún. 3. 07:43
Rendeltem babalandtól 1 csomagot, 2 imsevimse külső és 1 csomag bummis prefold van benne.
2010. jún. 3. 07:39
:D
837. drnéni (válaszként erre: 831. - Vvicus)
2010. jún. 2. 22:34
Pedig asztaltarítőnek is használható, kettő is kijön belőle!
836. drnéni (válaszként erre: 833. - Eperlevél)
2010. jún. 2. 22:33
1 db pamutfrottír contour diaperünk van. Éjszakai pelenkának használjuk.
835. drnéni (válaszként erre: 830. - Vvicus)
2010. jún. 2. 22:33
A jpmbb tesztelve 17 kilós 3 és fél évessel, tökéletes! Tökéletesebb már nem is lehetne! A mei-taiunk is tuti, Gremesét vettünk.
2010. jún. 2. 20:21
2010. jún. 2. 20:07
Használ valaki imse vimse pelusokat??
2010. jún. 2. 20:05

Hát ez komoly! 25 ezer ft értékű és még kendő is van benne....Jó nektek! :D

A jpmbb 13 kg-ig használhatod. Az én fiam most 12 fölött van egy kicsit és 27 hónapos lesz. És az én fiam jó súlyban van a korosztályában. Tehát szinte végig jó!

831. vvicus
2010. jún. 2. 14:41
Hm, mennyire meglepődtetek az önkormányzati csomagon. :-) Nos, mióta Pomázon jobboldali, családcentrikus polgármester van, bevezette, hogy minden újszülötthöz kimegy, és visz egy 25ezer forint körüli összegű csomagot. És próbálja a helyi/kistérségi emberkéktől felvásárolni hozzá a dolgokat, de lényeg, azt hiszem minden (kendőt nem tudom) magyar gyártmány, és jó minőségűek! Nővérem és sógornőm is kapott, de egyikük sem használta a kendőt. Nővéremnek még megvan, de nem láttam, mert a padláson tartja...
830. vvicus (válaszként erre: 826. - Eperlevél)
2010. jún. 2. 14:38
Nekem is ajánlotta Zernike a jpmbb kendőt, de úgy láttam, az sem bírja súlyilag végig ki a hordozást. Egyelőre én abba még nem fektetnék be. A népmesés mei-tai nekem is tetszik. :-)
829. Bonti74
2010. jún. 2. 13:04
MI az az önkormányzati csomag?:))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook