Lombik vagy inszemináció a Forgács intézetben (beszélgetés)
sajnálom, hogy ilyen gondod van, nekem csak a nagyobb vitaminok okoznak lenyelési problémát, de sok folyadék és hatalmas nyelés megoldja.
próbálj valami szépre gondolni közben-utána :)
igen, alig van %-ban különbség a spontán és az inszem között, pedig nem értem miért: több tüsző érik a stimu miatt, felhelyezik a kiskatonákat, nem csak úgy kóborolnak, tényleg ez csak 4-5% plusszt jelent? :(
én azért bizakodó vagyok.
még arra gondoltam, hogy az lehetséges probléma, vagy csak az én agyszüleményem, hogy ugyan kiszabadul a petesejt, de nem megy odébb? Tehát hiába várja a kiskatona a méhben vagy petevezetékben, ha nem megy oda a petesejt, hanem marad a petefészekben, ahol csak úgy felszívódik? Tehát nem lesz belőle ciszta, de nem is vándorol?
17-18 mm volt 3 db tüszőke. Remélem most ez jó lesz a péntekkel. Örültem, hogy nem 20-21, mert eddig mindig annyi volt és előbb repedt.
A Duphastonra azt mondta, hogy ez a legtermészetesebb és az inszemnél meg a természetesség a protokoll. Ne külső beavatkozás legyen, hanem az egészséges progitermelődés rásegítése. Nem erőltettem tovább. Lehet neked jobb lesz a rábeszélőkéd. ;)
Jaja, gondoltam, elkérem a patika számlaszámát és a fizut egyből odautaltatjuk nekik :-))))
Semmit nem mondtak, a kezembe nyomtak egy marék receptet, hogy ezeket váltsam most ki, mert a leszívás napján már el kell kezdeni és ne altatás után bódultan menjek el a patikába vásárolni. A mai szuri meg az esti repesztő ismerős volt, meg az Utro is. Aztán amikor a patikus kérdezi, hogy kérek-e tűt is, mondtam, hogy még van otthon. Azt mondja, csak azért, mert ez egy hetes adag szuri. Na, akkor tudatosult bennem, hogy megnyertem a progi injekciót is. Aztán hozott egy féltégla méretű cuccot is, azt is felismertem, hogy progi hüvelygél. Fogalmam sincs, miért kell ennyire bebiztosítani a dolgokat. Hogy megmarad-e az embrió, szerintem nem ezeken múlik. Hogy bennem tartja és nem engedi elvetélni, az biztos. De ez pár éve napi 2*2 Utroval is sikerült.
Azt mondták, az adagolást majd pénteken leszívás után elmondják. Telefonon bekapcsolom a hangrögzítőt, szerintem ha kába leszek semmit sem fogok megjegyezni.
Így Titeket olvasgatva örülök, hogy egyből a lombik indult, szerintem megőszülnék ha még az inszemmel is csak az időt húznánk. Pedig én úgy indultam neki, hogy 2 inszem, aztán lombik, de Tanár úr le is beszélt egyből. Szerencsére.
Csajok, ahogy így olvasom magunkat, most látszik csak igazán, hogy az inszemet mennyire nem tartják a dokik sem esélyesnek...
Angyajka, lehet, hogy durva a lombik /az, nem vitatom/ de én személy szerint biztosabbnak érzem.
Szerintem az inszem 2 dolgon segít, a lusta katonákon, és annak, akinek a hüvelyi váladéka megöli a katonákat. A többieknek kb. ugyanaz, mintha otthon csinálnák, csak itt még fizetsz is érte...
A bőrönd az hagyján, de harisnyával a fejeden, és "fegyvernek látszó" tárggyal :)
Azt elmondták, hogy miért ennyiféle cuccot kapsz?
Amúgy sztem ebből is látszik, hogy az inszemet mennyire esélytelennek tartják ők is. Ott kapsz vmit a látszat kedvéért, de ennyi...
Annyira bízom benne, hogy sikerrel jársz, és mi is tudunk erőt meríteni a sikeredből...
úgy látom az inszemesek le vannak tojva...
se szombati esély, se Utro Duphi helyett...
hajrá péntek!!! ne kenődj el, kérlek! Itt állsz a csoda kapujában már te is!
mekkorák voltak a tüszők ma? ma adod be a repit?
a Duphi meg franc, azért megkérdezem majd én is, hátha...
Tegnap óta ezen gondolkodom. Akkor ott sajnos nem jutott eszembe megkérdezni, csak utólag mikor hazafelé beszélgettünk erről a férjemmel.
1. vagy tutira akarnak menni, és inkább mindent megtesznek a sikerért. Mert azért azt ne felejtsük el, hogy nekik a statisztika is fontos ám.
2. a mézes-mázas "minden rendben van, nagyon jó esélyeink vannak" mögött igazából nincs semmi, és ezt ők is tudják, hogy inszemmel soha nem volt esélyünk igazából.
Az, hogy miért csak 1-et akar visszatenni, az megint az idióta protokoll. 30-35 közt az első lombiknál 1-et "szokás", 35-40 közt 2-t és 40 felett, ha a páciens kéri 3-at. Viszont én vagyok a kivétel, aki erősíti a szabályt, ugyanis pont 35 éves vagyok... szóval én a 2-höz fogok ragaszkodni. :)
Szombaton nincs inszem sosem. Ez a clostis dolog lehet bejönne, bár nekem most előbb lett betervezve az inszem, de kisebbek is a tüszőim. Amikor 3. naptól szedtem már 20-21 mm volt a 11. napon. Most a 4. naptól szedtem és 17-18 mm mind a három. Legalább nem aggódok, hogy úgy járok mint eddig. Talán ez most pénteken fog szépen megrepedni.
Egy hátránya van, hogy lassabban épül föl a nyálkahártya, mert tovább szedtem, így kevesebb ideje volt megerősödni.
Tényleg ez a 6 alkalom arról szól, hogy tippelget az ember, mi hogyan legyen.
Jaj, de jó, hogy nincsenek mellékhatások. Ügyesen csinálod az avivát is, meg szeded a bogyókat és következő hónapban tuti látszani fog az eredmény.
Most valahogy úgy indulok neki, hogy nem érdekel a dolog. Gondolkodom, hogy a súlyzós edzéseket sem hagyom ki. Muszáj lesz egy kicsit lekapcsolnom. De nektek szurkolok!!! Meg várom a jó híreket. ;)
Regina nagyon sajnálom.. :(( Konzultálj Sipivel, biztosan tud valami okosat mondani. A nőgyógyimmal beszélgettünk róla pont, hogy 25 éve van a szakmában, biztosan tud segíteni!
Nézesd meg még azokat a vizsgálatokat amik úgy érzed segíthetnek, szerintem kérd ki ebben is Sipi tanácsát, mert biztosan van valami ok, amiért nem sikerül. Nem tudom melyik a rosszabb egyébként, hogy minden rendben van, és mégsem, vagy mondjuk az én esetem, hogy minden kaki, és azért nem sikerül.
Nektek összeférhetetlenségi vizsgálat volt már?
Fel a fejjel Regina, megy az ölelés, nehogy feladd nekem!!
Szia Angyajka! Szedek mindent, semmi mellékhatás, ellustiztam a tornát, ma csinálom mert a férjem kimenőn lesz. :)
Valóban nagyon durva, mennyi mindent kell beszedni beszúrni a lombikhoz, a lelkem legmélyén félek én is, de valószínűleg örömtáncot fogok járni, ha egyszer eljutok oda.
De jó, hogy rendesek voltak, sokat számít ha foglalkoznak az ember lányával. Totál megértelek, bár nekem nem volt ilyenben részem mint nektek itt, nem is tudom ilyenkor mi a jó taktika... Nekünk mindig hinni kell, erősnek lenni, sosem feladni, de közben meg nagyon be tud sokallni az ember. Kicsit próbálj meg megnyugodni, lelazulni, hátha ez lesz most a tuti. :)
Gondolok Rád pénteken, ki tudja, hátha ez most betalál. Nagyon rossz hogy ketyeg az idő, borzasztóan rohannak a napok, a hetek, de azért még nem futottál ki belőle, szóval fel a fejjel! :) Sírd ki magad péntekig, aztán gyere jó hírekkel!
További ajánlott fórumok:
- Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok?
- Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézetbe járók 2016-2017
- Inszemináción átesettek, vagy inszeminációra készülők
- Lombik menete a debreceni Kaáli Intézetben
- Van aki 1 héten belül várja a menziét, és inszeminációja vagy lombikja lesz a következő ciklusban?
- Lombik előtt kötelező az inszemináció?