Lombik vagy inszemináció a Forgács intézetben (beszélgetés)
És így is ugyanúgy elkérték a 350et?
Ezt még olvasni is szörnyű. Azért jó, hogy leírtad, legalább tudom, hogy mire kell figyelni...
Akkor írok még :-))))
Nem véletlenül mondják, hogy ne telefonálj "ébredés" után egy óráig. Én szót fogadtam és a telefonomat kikapcsolva elrejtettem a táskám aljába. Aztán félkómában valahogy csak előszedtem :-)) és írtam egy sms-t a férjemnek "most énredtem, telőt l kinasxom a kukábs". Szóval szegény telót akartam kib.szni a kukába, pedig ő ártatlan volt. Azon húztam fel magam, hogy elfeledkeztem a branülről, és beakadt a táskámba, megrántottam az infúziót is és fájt a vénám.
Ez még a jobbik eset volt. Egy mélyaltatásos műtét után kómásan felhívtam a szomszédasszonyt (!) és elmeséltem neki, hogy nincs bennem már a katéter. Képzelem, mit gondolt rólam. Másnap nem győztem elnézést kérni. Szóval jobb ha rábízzátok a telefont a nővérkére vagy vmi hozzátartozóra :-)))
bocsi, de ezen most nagyon röhögök :D
neked írnod kéne!
sajnálom, hogy így jártál :( ez nagyon csúnya dolog a részükről :(
mi lehet vajon egy Sotén vagy BMC-ben :(
erről hogyhogy nem kaptál előre papírt, hogy ICSI-t fognak csinálni? :(((
de reménykedjünk, hogy holnap jó hírekkel fognak hívni!
Drukkolok, hogy jó híreket kapjál holnap, hogy szépen fejlődnek a sejtecskék!! :)
És köszi még egyszer, hogy megosztottad velünk a történteket. :)
remélem velem is így lesz megint, drukkolok neked nagyon, majd írj a tüneteidről.
Készülsz tesztelni, hogy tudd mikor ürül ki a repesztő?
:)))
Ez a nyakig felhúzott hálóing engem jobban zavar, mint az álmos félrebeszélés. :/
Mint valami hús darabot ott dobálnak... hát köszi. Nem várom el hogy Csipkerózsiként bánjanak velem, na de tessék helyre igazgatni a ruhámat.
Na jól van akkor, nem csak én félek az elbódított süketeléstől. A hálóing zsebébe kellene rejteni a telefont, hangfelvevőre állítva :-)))))
A kajahiány miatt én is féltem, ha nem eszek a sav szétmarja a gyomrom. Ez most nem jött elő, viszont egy korty vízért a fél karom odaadtam volna. Még nyálam se termelődött, hogy legalább azt tudnám nyelni! Éhes műtét után meg nem leszel, az infúzió jóllakat. A 11 óra betalált, akkor hívták be az utolsót ma....
Köszi szépen a részletes beszámolót.
Bízom abban, hogy elkerülhetem a lombikot, de ha még sem, akkor te jóságos Ég, miket fogok én ott produkálni. Amikor félálomban vagyok, a férjem, amikor kérdez vagy beszél hozzám, olyan hülyeségeket tudok mondani, válaszolni, akkorákat nevet rajtam. Meg egyes szám 3. személyben beszélek ilyenkor magamról. :-D Na, majd akkor röhögnek egy jót a dokik, az biztos! :-D
Lehet, Te is megfenyegetted őket, mint Apukád! :-DD
Kár, hogy nem lehet altatás nélkül, én is jól bírom a fájdalmat egyébként.
Akkor azért nem lehetnek ott a férjek/pasik, mert ha nem takarnak be, mikor kitolnak a műtőből és mindenki lát mindent….
Meg a másik félelmem, hogy előző este éjfélig lehet csak enni. Ha ilyen sokan vannak, akkor lehet, valaki csak 11-kor kerül kb. sorra… Addig étlen nem könnyű kibírni, legalábbis nekem. Én kétszer reggelizem és kb. 5-6-szor eszem egy nap. :-D
Na de a babácskámért mindent bevállalok, összeszedem majd magam!
Pasik kizárva :-))) Ez csak női szakasz. Az enyémet még az emeletre sem engedték fel. Ha közelben lakik, menjen haza, majd dél körül jöhet vissza. Vagy várhat lent a fszt-i váróban.
Kórtörténet semmi nincs. Mindenki papírja bent van a műtőben. Tanár úr kijön műtét előtt, és felolvassa, milyen sorrendben következünk. Még keresztnevet sem mond. Egy nővérke van bent állandó felügyeletre. Az altatódokit említettem, ő fogja kérdezni, van-e vmi bajod-allergiád-akármid.
Mélyaltatás teljesen más, ott már lélegeztetőgép is játszik. Ott lekapcsolják az izomműködést, leáll a légzés is. Ott azért van katéter, beöntés, mert "azok" az izmok is kikapcsolnak, nem esne jól a dokinak, ha műtét közben nyakontojnád:-)))) Olyanom is volt, az se szar, csak előtte körbe kell járni egy csomó kivizsgálást.
Ide azért kell szerintem az altatás/bódítás, hogy ne tudd elrántani a lábad vagy nem is tudom, hogy mondjam. Nagyon vékony tűvel szúrnak a hüvelyen át, kár lenne egy ficánkolással elba..szúrni. Szerintem még esetleg gerincérzéstelenítéssel lehet kiváltani, de azt meg aztán végképp ne akarj. Ez tényleg olyan, mintha csak aludnál. Az élet "rövidítést" a mélyaltatásra értik. Különben én sem írogatnék már itt :-))))
Na szóval az altatás kívülről nézve: kihallatszik minden a műtőből. Sztorizgatnak a dokik egymás között, egyetlen szó sem hangzott el, hogy "jajj, de jó, itt még egy pete", vagy vmi hasonlók. Semmi szakmai téma. Felébresztenek még odabent a műtőben, és beszélsz is, de ebből semmire nem fogsz emlékezni. "Mancika, jó reggelt, készen vagyunk" Oké. "hogy érzi magát?" Jól. Szóval el fogsz velük társalogni, miközben nem is vagy magadnál. Átfordítanak egy gurulós keskeny ágyra, amin kitolnak. Itt pislogtam jó nagyokat, mert mindenkit úgy hoztak ki, hogy a hasán feküdt kiterülve, kezei szanaszét, el sem akartam hinni, hogy előtte fél perccel még beszélt a dokihoz. Az ágyadat addigra felemelik olyan magasságba, hogy le tudjanak fordítani a hordágyról, emelgetni-ölelgetni nem fognak. Nővér betakar (habár addigra már mindenki látta mindenedet, mert a hálóing a hasadig fel van húzva). Kapsz egy bödön infúziót és még alszol egy kis ideig. Van aki 10 perc, van aki fél óra után tér magához, de addigra teljesen "kitisztulsz". Arra megkérnek azért, hogy legalább egy óráig ne telefonálgass, mert beszélhetsz hülyeségeket. Ha fájdalmaid vannak, hoznak egy újabb adag infúziót, abba nyomnak egy fájdalomcsillapító szurit. Utána adnak teát, kis szelet csokit. Kiszedik a branült és érkezési sorrendben lehet öltözni és lemenni konzira, ahol elmondják, hogy a további gyógyszerezés hogy lesz. Műtét napján autót nem vezethetsz, csak kísérővel engednek haza.
Nekem minden altatásnál egyetlen félelmem van: mit dumálok a dokinak, amikor felébresztenek. Mert tényleg az égvilágon semmire nem fogsz emlékezni. Nekem apukám egy ilyen altatás/bódítás után megígérte a dokinak, hogy elvágja a torkát, ha találkozik vele az utcán, a nővéreket meg elküldte a .... Lehet, hogy én is beszóltam nekik valamit, azért nincs icsim?:-))))))
Ez lesz az első altatás? Legalább akkor rossz emlékeid nem lesznek. Ez csak bódítás, néztem az órát: bement valaki, kb 10-15 perc múlva hozták is ki és újabb 15-20 max 30 perc múlva már csicsergett is. Odafent van egy jó nagy szoba. Hat kórházi ágy, középen pár fotel. Ebből a szobából nyílik egy kis ajtó a műtőbe.
Éjfél után se kaja, se pia. Felkísérnek, hálóingre vetkőzöl (zokni maradhat ha fázós vagy) a bugyit is le kell vetni. Egy papucs kell még és ennyi. Befekszel az ágyba (ha jut), jön a nővér beülteti a branült. Kézfejbe-alkarba(kb karkötő magasságban) vagy könyökhajlatba. Hogy mitől függ, hogy kinek-hová rakják, azt nem tudom. Jön az altatóorvos és kiáll a szoba közepére, megkérdezi, van-e vkinek gyógyszer-akármilyen allergiája, szed-e vmit, volt-e már altatva stb stb. Ez nekem furi volt, úgy kellett jelentkezni, mintha suliban lennék. Ha valaki ideges, kap egy nyugtatót. Mielőtt behívnak a műtőbe, el kell menni a mosdóba, üres legyen a hólyag. A műtőben felugrasz az asztalra (olyan, mint a lenti UH székek, csak ennek fekszik teljesen a háttámlája). Lábaidra "zoknit" húznak (zöld lepedőszerű izé), és fel kell rakni a kengyelbe (mint UH-nál). Bal karod oldalra nyújtod, ott a branül, abban kapod az altatót, egyik ujjadra rácsíptetik a pulzoximetert. Jobb karod is kidobva oldalra, arra kötik a vérnyomásmérőt. (szerencsés, ha rövid ujjú hálóingben mész be) Mire ezeket megcsinálják, már alszol is. Azt mondják, most kis szédülést fogsz érezni (amikor elkezdik beadni az altatót-én ilyet még soha nem éreztem). Filmszakadás. A következő kép: felébredsz az ágyadon a kórteremben, és konstatálod, hogy még élsz :-)))) Ez az, amit átélsz. Hogy közben mi történik, azt meg rögtön mesélem tovább.
Még soha nem voltam altatva, sem műtve. Köszi, hogy megosztod a tapasztalataid. :)
Pihenj most jó sokat, hogy mielőbb regenerálódj!
Szőke kékszeműt postázom! :-))) Cserébe egy dús-barnahajú barnaszemű kisfiút kérek! Esetleg zöld szemű. De a kék kizárva. Még a postásra se bírnám fogni.:-)))
Ja, icsi miatt többet fizettünk volna, de ha bele kell vágni még egy lombikba, még többet fogunk..;)
Fogalmam sincs, miért nem lett icsi, az elején leszögeztük, hogy kerül-amibe kerül mindenből a legjobbat, legtutibbat szeretnénk. Szerintem a fejetlenség. Nem volt rá idő, vagy passz. Itt nem csináltak spermaképet, de elhiheted, nem egy sztk-s spermiogrammal mentünk oda, arra is egy valag pénzt költöttünk, hogy mindenféle spéci vizsgálatokat csináljanak róla.
A tegnapi naphoz képest jobban vagyok, tegnap már nagyon feszítettek, ülni is alig bírtam. Most is érzek ott valamit, de ez már olyan, mintha buborékok lennének ott, vagy nem is tudom. Egy minimális izomláz érzéssel. Ébredés után fájdogált egy picit, kértem egy fájdalomcsillapítót. Kicsit attól jobb lett. Egy műtő van fent. Az altatásról mindjárt mesélek, mennyire vagy képben, voltál már altatva?
Igen, nekem is ez volt az egyik fő ok, hogy kicsi, családias, nem futószalagos (elvileg).
Lehet a maradék tüsző nem volt leszívható valami oknál fogva. Tényleg nagyon furcsa ez a 3 db a 6-ból. Legalább elmagyarázhatták volna, és nem így elbocsátani, hogy tele vagy kérdésekkel. :/
Meg ezt a nagyon jó spermiumok dolgot sem értem. Eleve férfi gondok miatt fordultatok oda... Kaptatok a spermaképről vmit? Inszemnél mindig adnak. Akkor azon látnátok, hogy tényleg jó értékek voltak és kicsit megnyugodnátok.
Elhiszem, hogy csalódtál. Eleve az icsi miatt többet fizettetek volna, így nem értem miért nem kell nekik a plusz pénz, ha ti meg akartátok is. :/
A szőke, kék szemű a miénk lesz, majd küldjétek ide. ;) Nálunk mindenki világos hajú, bár nekem barna szemem.
Szorítom az ujjaim érted holnapra! A mai rossz után csak jó jöhet.
Nagyon sajnálom, hogy csalódnod kellett!!!
Ha ennyire sokan voltatok, nem csodálom, hogy futószalag szerű volt az egész.
Hogy lehet az, hogy megbeszélitek, hogy ICSI-vel lesz, aztán hirtelen változtatnak a dolgon?! Ha jól tudom, ezért az eljárásért többet is kell fizetni, nem?!
És hogy vagy? Nem fáj a hasad?
Egy műtő van vagy párhuzamosan kettő leszívást is tudnak csinálni, mint az inszemnél (mert ott lent két vizsgáló is van)?
És az altatás milyen érzés? És rögtön felébresztenek a leszívás után?
Ne haragudj a sok kérdésemért, de úgy néz ki, mi is belevágunk a lombikba, hétfőn kezdjük a kivizsgálásokat. De most eléggé megijedtem!
A leszívás után, akkor ha ilyen tömeg volt, meg kettővel kevesebb ágy, akkor nem igen lehetett ott pihenni….
Mikor hívnak holnap, mit ígértek? A reggeli órákban? Akkor izgulhatunk holnapig, mit mondanak! Üzenj majd!
Pedig pont ezért jöttünk ide. Hallottam, hogy a BMC-ben, Sote-n meg a Kaáliban is futószalag van. Ez meg a Dévai meg nyugodt kis családias. Hát ma pont nem az volt....de ilyen az én formám.
Tüszőkről semmit nem tudok. Leszívás után körbehordtak egy papírt, arra volt írva, hogy nekem 2 pete van, konvencionálisan termékenyítik. Arra kérdeztem rá, hogy miért nem icsi, hisz az volt megbeszélve, de a kiscsaj (ápolónő-orvos? passz, még nem láttam soha, az bizti, hogy nem az embriológus Gabi) annyit mondott, hogy szép a spermakép, azért. Hát köszi. Már itt kezdtem magam felhúzni. Amikor mentünk az anyagiakat rendezni, ott mondja a doki, hogy ne aggódjak, 3 tüszőből nagyon is jó a két pete. Mondom 3 tüsző? Tegnapelőtt 6 volt! Nem-nem, ők csak hármat szívtak le. Na, most erre varrjál gombot. Mostmár csak abban bízok, hogy a nagy fejetlenségben legalább a spermiumokat nem keverték össze.:-))) Jól nézne ki egy szőke, kék szemű gyerek itt a gesztenye családban.
További ajánlott fórumok:
- Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok?
- Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézetbe járók 2016-2017
- Inszemináción átesettek, vagy inszeminációra készülők
- Lombik menete a debreceni Kaáli Intézetben
- Van aki 1 héten belül várja a menziét, és inszeminációja vagy lombikja lesz a következő ciklusban?
- Lombik előtt kötelező az inszemináció?