Lombik vagy inszemináció a Forgács intézetben (beszélgetés)
Itt egy link a melatonin-petesejt kapcsolatról:
400 mg? Atyaég, én azt hittem az én 100mg-om bőven elég. Fehérjére is ráhajtok, habár már lehet, hogy késő lesz :-(((
7.cn-n 6mm-es volt. De a sok kisebb-nagyobb műtéteim után "biztonsági okokból" a doki mindig csinált egy eü küretet. A végén már olyan vékony volt, azt hittem, nem marad semmi. Holnap erre is rákérdezek, van-e valami extra gyorsan vastagító bogyójuk.
Ugyanez lesz nekem is. ICSI eljárásnak hívják, nekem azért kell, mert 35 feletti vagyok (vagyis vén szatyor, de ezt nem merte a szemembe mondani) :-)))))
Annyit tett hozzá, hogy ez miatt kb egy ötvenes dobódik az árra. A honlapjukon az "asszisztált reprodukció" --"lombikbébi program" alatt találsz róla leírást.
Ha érdekel itt találtam viszonylag könnyen érthető leírást a lombikról. [link]
Ahogy olvasom, sztem ezzel a módszerrel mindent megtesznek a sikeresség érdekében.
Egyáltalán nem félek a stimutól.
Amúgy most nem úgy állt hozzá, mint aki elzárkózik a további inszemtől, sztem simán kérhetsz többet, ha szükséges.
Semmit nem mondott a sikertelenségre. Csak annyit, hogy akkor ne erőltessük tovább.
Nem akartam kötözködni, mert így utólag már mind1. De azon picit megakadt az agyam, hogy nem sima lombik lesz, hanem szó szerint összerakják. De így legalább kész babókat kapok vissza, nem kell 2 hetet azon izgulni, hogy egyáltalán megtalálták-e egymást.
Nem félsz tőle? Nekem nagyon nagy parám a stimu.
Nem is tudom mit csinálok, ha ez az 5. inszem sem sikerül és nem is akarnak többet.
Ezek jó hírek :) Az oepes sem vészes időpont, de az már úgy sem fog kelleni. 1 babó? Még olyat sem hallottam, azt hittem kettőt szoktak. Akkor honnan van ez a sok iker?
Azért megtömni sem kell. :D A végén meglepődnél egy hármasikrekkel.
Forgács doki mit mondott az inszemekre? Miért nem sikerülhettek?
Meg volt a konzultáció. 2017.4.hóban már jó is leszek az oepnél egy lombikra. :)
Na de mivel minden leletünk meg van /sztem egy laktóz és gluténintolerancia vizsgálatra még "rábeszéltetek" ;)/ 8. vagy 9. hóban - ez rajtunk múlik, hogy mikor- benevezünk egy fizetős lombikra.
Azért az érdekes volt, hogy azt mondta a Tanár úr, hogy nem a legegyszerűbb módon csinálják, hanem beinjekciózzák a spermát és megvágják a tüszőt. Még nem tudom ez pontosan mi, de majd dr.google megmondja. ;) A lényeg, hogy ha erre szükség van, az azt jelenti, hogy az inszem eleve sikertelenségre volt utalva. Na mindegy. Egyelőre azt mondta, hogy 1 babót akar visszatenni, de addig még úgyis meggyőzöm, hogy min. 2.t. A férjemnek úgyis mondtam, hogy annyit kérünk vissza, amennyi befér. /ahogy én szoktam a mosógépet megtömni/
Megbeszéltük, hogy milyen szurival kezdünk, úgyhogy megpróbálok előre beszerezni belőle, hátha kicsit faraghatunk a költségekből.
Úgyhogy most így állunk, addig meg megyek edzeni, még min. 10kg.t le szeretnék dobni.
További ajánlott fórumok:
- Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok?
- Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézetbe járók 2016-2017
- Inszemináción átesettek, vagy inszeminációra készülők
- Lombik menete a debreceni Kaáli Intézetben
- Van aki 1 héten belül várja a menziét, és inszeminációja vagy lombikja lesz a következő ciklusban?
- Lombik előtt kötelező az inszemináció?