Lombik vagy inszemináció a Forgács intézetben (beszélgetés)
Szia, Viki!
Vigyél magaddal minden leletet. Nálunk is csak beszélgetés volt ill. kaptam a Closti receptet.
Szia. Az első találkán nincs semmilyen vizsgálat, amitek van azt megnézik és megbeszélitek a továbbiakat. Elfogadnak máshonnan hozott leletet is, így vélhetőleg nem kell mindenért berohangálni hozzájuk.
A hadsereg elég kevésnek hangzik, de majd a Tanár úr elmondja mire elég. :) Átjárhatóságit biztosan kérni fog. Náluk ez 25eft, és a ciklus 10-11. napjáig csinálják.
Viszont ha belekezdtek akármelyik kezelésbe azzal számolj, hogy mindenképp ők akarják végigkísérni, azaz többször kell menni hozzájuk akár egy 5-10 perces vizsgálat miatt.
Voltatok már valamelyik hasonló intézetben?
A kiskatonákhoz nem értek, de látom, hogy kb. velem egykorú vagy, úgyhogy ha nem csak lombikhoz elég a kiskatonák száma, akkor inszeminációval fogtok indítani. De ne aggódj, szerdán úgy is elmondják jól szájbarágósan. :)
Biztos olvastad, hogy közöttünk is van minden (inszem, lombik) itt a fórumon, úgyhogy tapossuk az utat egymásnak, meg szurkolunk ezerrel. :)
Majd jönnek a csajok is, csak hétvégén mindig pangás van. Kikapcsolódunk, bár én most egy pénteki inszem után itthon relaxálok.
A prolaktin gondod mellé nincs pajzsmirigy problémád vagy ir-ed? Ja és hsg vagy ha akarsz lapar mindenképp fog kelleni.
Sziamia! Gyere bátran, jó kis csapat gyűlt itt össze. Első konzultáción nincs semmi általában. Meg a vérvételek ciklusnapokhoz kötöttek, bár én már kész leletekkel mentem oda. Először átnézik a kórtörténeted és mik a lehetőségeid. Ne aggódj, egy fesztelen nevetgélős beszélgetős kb. 1 óra lesz. Legalább is nekem, így volt és szerintem az itteni csajoknak is.
Hát jó messziről próbálkozol majd vele. Biztos van rá megoldás, mert tudom, hogy még a határon túlról is jönnek.
Tudjátok, hogy hol a bibi vagy teljesen az elejétől indultok?
Kételkedni egészséges dolog, és kell is.
Higgadj le Baybee, mert ezt úgy sem tudod előre kiszámítani mi hogyan lesz. A stressz megemeli az inzulinszinted és rosszabbodik az ir-ed. Szuszááá, minden oké lesz. Legrosszabb esetben lesz 1-2 babszem, de az meg fog tapadni, én érzem. Karácsonyra hordó hasúak leszünk mindannyian, ki kisebb, ki nagyobb. ;)
Szia IIiri, jujjj de jó! :))
Drukkolok!!! Tarts ki hétfőig! ;)
Biztosan minden rendben lesz a kis pöttyöcskékkel!!
Hajnali 3kor arra ébredtem, hogy folynak a könnyeim. Azt álmodtam, hogy felhívtak, és közölték, hogy egyik sem termékenyült meg. Reggel gyorsan elmeséltem a férjemnek az álmom, állítólag akkor nem válik valóra. Hát nem is :-))))
9 után hívtak, mindkettő fejlődésnek indult. De azért még nem merem elkiabálni, sok idő van még hétfőig. Nem is kell egyből odaszaladni, előtte még hívni kell őket, hogy biztosan megvannak-e még vagy megakadt az osztódás. Progiszurit beadtuk, olyan érdekesen olajos, alig bírta a férjem kinyomni a fecskendőből...De már csak 6 adag van belőle :-)))) Szóval most megy a drukk hétvégén, hogy mi lesz majd hétfőn. Ez egy idegjáték, komolyan mondom.
Én sem gondolom úgy, hogy évekig várnotok kéne, és mit akarsz még. De sajnos én 20 és 25 éves korom közt csak ezt kaptam akárhány dokihoz mentünk... És most itt tartunk, hogy az első házasságom már ráment erre és még 35 évesen is csak hülyítenek, a maga szerencsére még fiatal dumával. Persze ez relatív, tudom, hogy vannak idősebbek is, akik ugyanezért küzdenek, de a saját terveimhez / álmaimhoz képest már nagyonis öreg vagyok. Na mind1.
Sokat gondolkodtam az éjszaka azon is, amit neked mondott a Makai, azon is amit nekem mondott a Tanár úr, meg amit lliri írt a tegnapról... Kicsit megingott a feltétel nélküli bizalmam bennük. Tudod, sehogysem érzem korrektnek.
Ha nincs szükséged inszemre, akkor ne az 5. után mondja ezt, 350eft-al a hátad mögött. Plusz ezzel azt is beismerte, hogy az inszemeket sem jól időzítették. Persze tudom, hogy a Makai nagyon kedvesen tudja előadni magát, ezzel palizta be a férjemet us az 5. inszemre. Én már nagyon nem akartam...
A nekünk szóló icsi+repesztést sem tudom még mindig hová tenni, mert ha onnan nézem, hogy tutira akarnak menni és inkább így, akkor örülök. De ha onnan nézem, hogy ez kell a sikerhez, akkor átverve érzem magam az 5 inszem miatt.
És az meg pláne nem korrekt, amit llirivel csináltak...
Most megint bennem van az az állandó tudatalatti szorongás, hogy mindent egy lapra teszünk fel augusztusban, és mi van, ha csak kidobott pénz lesz ez is... Próbálom az agyam pozitív irányba terelni, már gyártom a listát az okokkal, hogy miért kell nekem min.2 babó vissza. Muszáj lesz meggyőznöm az öreget. :)
Na, első változást már tudok is írni. Nekem az első négy alkalomnál annyira fájt mindenem odalent, hogy az esti együttlét is nehezen ment. Most délelőtt borzalmas volt, de utána semmi. Érdekes.
Eddig mindig éreztem a tüszőrepedést, mert egy nagy nyillalás után jött egy kis megkönnyebbülés. Most ez sem volt. Ezt nem érzem jónak.
Tesztelni előbb nem fogok. Én nyúl vagyok, emellett utálom a nega tesztek látványát. Ezt magadra kell vállalnod, te bátor vagy.
Szerintem ez egy lélekfeltöltő, bátorító, nem késtél le semmiről beszéd akart lenni. Nagyon kedves volt és ezt valóban értékelem. Ha ezt 1 év sikertelenség után hallom, akkor haza megyek és örülök, hogy minden oké. Így 3 év után nem vígasztal, hogy külön-külön oké, de együtt nem.
Szerintem annyira "kölyök" sem vagyok, idén leszek 30. Nem gondolom, hogy még nekem évekig homokba kellene dugni a fejem. Ja és a férjem idősebb, nem sokkal, de ő már 34 lesz.
Feliratkozok a lombikos listára és hiszem, hogy odáig már nem jutunk el. ;)
Ezt akkor nem értem, ha ICSI, ha nem akkoris ugyanannyi? Akkor legalább az önköltségesekkel ne szarakodnának. :( Kíváncsi leszek nálunk hogy fog működni...
És a petesejt burokrepesztéséről mondtak vmit? Mert nekünk ezt is mondta a doki.
Nem is tudom mit csináljak majd, hogy jó legyen, mert engem meg nem nagyon akarnak/mernek majd stimulálni a magas AMH miatt. :( Ezért szarakodtunk most is csak 1-1 petesejttel az inszemeknél.
Te most clostilt nem is kaptál csak a szurikat?
Nem értem, hogy van ez, hogy van akinek 10+ petesejt, nem is tudom neki mennyi tüszője lehetett, másnak meg alig.
Azért bízom benne, hogy mind2 petécske megtermékenyül és aztán szépen meg is marad mind2 babó. :)
További ajánlott fórumok:
- Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok?
- Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézetbe járók 2016-2017
- Inszemináción átesettek, vagy inszeminációra készülők
- Lombik menete a debreceni Kaáli Intézetben
- Van aki 1 héten belül várja a menziét, és inszeminációja vagy lombikja lesz a következő ciklusban?
- Lombik előtt kötelező az inszemináció?