Lombik vagy inszemináció a Forgács intézetben (beszélgetés)
Szia Viki, üdv a kis csapatban! :)
Az Inofolic-ot nagyon tudom neked ajánlani. Igaz, én a helyettesítőjét, az Inofemet iszom(árban fele annyi) napi 1 tasakkal, de nekem a 38 napos ciklusomból egy hónap alatt 28 naposat csinál. Enyhe IR-em van, nem szedek gyógyszert, de egyébként ezt nem is arra adják főleg, hanem a petesejt termelődésre, ha jól emlékszem.
:) Vicces sztorival most nem szolgálhatok. ;-)
Jövő héten szerdán vagy pénteken lesz az inszem. Adunk még egy esélyt, aztán majd meglátjuk...
Így van, jöhetne már errefelé az a gólya, mert idén mindnyájunknak gömbölyödni kell!! ;-)
Szia Viki! Isten hozott itt! :-)
Az első konzultáción megkérdezték, hány napig tart a mensi. Esetleg kérdezz majd rá, hogy rendben van e, hogy csak másfél napig tart.
Szerdán mész? :)
ennyi pácienssel úgy látom 0-24 nyitva lehetnének... lenne rá kereslet, én bevállalnám, hogy este 10-re érek oda :D
te is kibuliztad a vérvételt? Csak engem nem akarnak megszúrni a Forgácsban? :D
nem baj, pénteken viszem nekik az eredményeimet, gondolom rá se fognak nézni.
lehet sokkal többet kéne szedned, hogy különbség legyen, de ez csak az én tippem. Lehet nem szívódik fel rendesen vagy ki tudja.
drukkolok, hogy 15. dpo-n már hcg-t is kelljen nézetned! :)
elvileg ugye 7. dpo-n kéne nézetni, de szerintem nem gond 1-2 nap csúszás. Mammut Centrumlabban van este is vérvételi lehetőség, meddig dolgozol? Nem érsz oda? Vagy reggel 7:15-től már fogadnak. Egyik sem megoldható?
Szia Regina! Nagyon megindultatok, semmi ájulásos sztori, kicsit szomorú vagyok, hihihi :))
Mikor lesz az inszem? Lehet én is bevállaltam volna a helyedben, végül is addig is haladnak a dolgok, de hátha nem lesz szükség rá hogy tovább menjetek! :)
KÖZÉRDEKŰ INFÓ: tegnap hazafelé a férjem kiszúrt egy szálló gólyát, anyósom is velünk volt, ezt megint egy jelnek vettük, de mondtam magamban, hogy remélem a gólya gondolatolvasó, és igazán képben van magyarország térképével, mert ha nem, szívesen postázok neki egy gps-t is, hogy eltaláljon mindenkihez. :)
Sziasztok Csajok! :)
Ma irgalmatlanul sokan voltak a Forgácsban. Reggel fel 8-ra érkeztünk, tele volt a váró, mar a kis előtérbe is alig lehetett belépni, a lépcsőn is ültek.
Levették a vért, tőlem 4 ampullat, a férjemtől 2-őt. Abban maradtunk, hogy most megpróbáljuk a 4. inszemet is, amikor megvannak a vér eredmények, konzultálunk. Most nem lesz 21. napi vv, mert stimulalt ciklus lesz.
Bejelentkeztem a fogorvoshoz is, javasolták, érdemes megnézetni, nincs e valahol esetleg gyulladas, gócpont. A fül-orr-gégészetre is érdemes elmenni, megnézetni, hogy ott sincs e vmi gyulladas, stb.
A köv. ciklusban újra megnézetem az IR-t es D vitamint. Meg a liszt/glutén dolgot is.
Most felpörögtek az események! :)
Igen, gondoltam rá. Én tényleg nem értem, mert spontán ciklusban tökéletesek az eredmények. Olyan mintha a Duphastonra nem reagálna a szervezetem. Van egyáltalán ilyen?
Csak az 1. inszemnél tolta ki, de akkor ugye pozitívat teszteltem, csak nem lett belőle semmi. :/ Akkor a 18. napon hagytam abba és rá 2. vagy 3. napra jött meg.
Gondoltam rá, hogy most szombaton, inszem után 8 nappal leszek és megnézetem a progiszintet. Meg elmegyek a 15. napon is, az is szombat. Sajnos hétközben nem tudom megoldani a munka miatt. Szerinted annak lenne értelme?
Nem tudom mit lehetne kitalálni erre vagy egyáltalán mitől lehet.
az is megérne pár kísérletet, hogy amikor megjön Duphi mellett a mensid épp mennyi a progid.
Mert ugye a progi lecsökkenése okozza a mensit. De ha Duphit szedsz nem csökkenhetne le a szintje! :(
ezt találtam:
"A progeszteron-vizsgálat az ovuláció meglétét bizonyítja. Amikor a tüszőből kiszabadul a petesejt, "sárgatestté" alakul, és progeszteront kezd termelni. 5 fölötti érték már jelez valamilyen ovulációt, de a legtöbb orvos 10 fölöttit vár el természetes ciklusban és 15 fölöttit stimuláltban. Egyesek szerint a tesztet érdemes reggel, éhgyomorra végezni."
ez ng/ml-ben van megadva, nmol/literre átszámítva (3,47 a szorzó) 17,35, 34,7 és 52.
Legutóbb 40 volt a spontán ciklusban, kíváncsi vagyok most mennyi lesz.
úgy tudom a Duphit egyenletesen kell adagolni, tehát ha napi 2-szer szeded, akkor 12 óránként a jó adagolás. Én igyekszem mindig reggel 7-8 körül és este is 7-8 körül bevenni, így nem lesz hiány. De az is érdekes, hogyha pár óra ennyit számítana akkor nekem miért csak 3. napra jön meg ha abbahagyom? Miért nem rögtön? Úgy szeretném ezeket tudni, de tudom, hogy lehetetlent kérek... minden szervezet, még akár minden ciklusban is mást produkál.
Ti nézettetek már progit Duphastonos ciklusban? Én most akarok. Hogy lássam mennyi az eltérés a spontán és Closti+Duphis ciklus progija között.
Nem gondolom, hogy lisztérzékeny lennék, de természetesen az interneten kutakodva bőven találok olyan irományokat, hogy nekik sem volt semmi tüntetük és mégis. Az endometriózis is ezért piszkálja az agyam. Semmi tünet nem illik rám, de a napokban is olvastam, aki írta, hogy álmában nem gondolta volna, hogy neki van és mégis. Eldöntöttem, júliusban megcsináltatom a lapart.
Remélhetőleg ez a clostis eltolással megúszod a korai tüszőrepit. Nekem nem sikerült a 3. napi kezdéssel, de szerintem a 4. napival lehet, hogy ment volna. Az ember szervezete is érdekes dolgokat produkál, kiszámíthatatlan.
Én most a Duphastonnnal próbálok "játszani", mert eddig de. és du. vettem be, de most 12 óránként. Hátha most kitolja a ciklust. :/
megoldódott, lehet pont a te hatásodra :) mert Makai azt mondta, hogy a 4. napon kezdjem, tehát nem 3. nap csütörtökön mikor náluk voltam, hanem pénteken (bár lehet véletlen és csak elszámolta a napokat), na, én még nyertem magamnak egy fél napot azzal, hogy péntek este kezdtem, nem reggel, így mindenkinek jó :D Remélem nem szombaton vagy vasárnap lesz ovum, hétfőn pedig az inszem, most ezen aggódom össze magam. Remélem az a fél nap is számít a Clostinál és kihúzom hétfőig az ovuval, az lesz a 14. cn. Most azon drukkolok, hogy egy brutálrövid ciklus után egy kicsit hosszabb jöjjön.
Az első Clostis ciklusomban a 17. cn-en volt ovu, a következő Clostisban a 12-en (nem maradt ki köztük ciklus Closti nélkül), pedig mindkettőben 3-7. cn-ig szedtem a napi 2x1 Clostit. Van itt minden variáció.
Akkor most te is izgulsz jövőhétig, hogy mi lesz az eredmény. Mindig van min izgulni, jobb lenne már, ha a pozi teszttel a kezünkben izgulhatnánk.
Jó reggelt!
Én itt tengődök, munka ezerrel és várom a híreket a többiekről. Szombaton levették a vért erre a cölliákia tesztre, 7 munkanap a feldolgozás.
Edit végül, hogy kezdted a clostit? Uh-n beszéltél velük erről vagy elkezdted a 3. napon?
Regina mi volt a vérvételen? Mi a következő lépés?
Iliri hajrá, jelentkezz, hogy mi volt! Remélem, azért ma már jobban tudják kezleni a helyzetet.
Jó reggelt, csajok!
Ki hogy van ma?
Lliri, hajráá! :)
Na igen, az elfogadás a legnehezebb. :( De az első lépést már megtetted. Itt jó helyen leszel, és remélhetőleg mihamarabb tudnak segíteni.
A mensim nekem akkor csappant látványosan, amikor egy okostojás Diane 35 fogigátlóval próbált "meggyógyítani". Mondanom sem kell többet ártott...
Szóval hiába hagytam abba már nagyon rég a fogigátló szedését most is csak 3-4 nap, de max. a 2. nap kell normál tampon, a többi simán minivel 4. nap meg elég a tisztasági...
Nem is az inszeminációtól fájt, hanem a puregontól, szerintem.
Nekem úgy felerősíti az ovus fájdalmakat... Te ezt nem tapasztaltad?
Ez a másfél napig tartó vérzés nem gondolom, hogy normális lenne. Majd a 3. és a 21. napi hormonsorból úgy is kiderül, hogy van-e eltérés.
Szerintem senkinek nem könnyű elfogadni, hogy nem megy és látod többünk van olyan akinek azt mondják, hogy minden oké, mégsem jön össze. Valakinek tovább tart rászánni magát, hogy segítséget kérjen, valakinek nem.
Gondolj arra, hogy szerencsések vagytok, mert tudjátok mi a gond, így segíteni is könnyebben fognak. Ha nagyon szerencsések vagytok akkor hamar összejön, ha nem akkor kicsit több idő, ez úgy sem rajtad múlik.
További ajánlott fórumok:
- Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok?
- Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézetbe járók 2016-2017
- Inszemináción átesettek, vagy inszeminációra készülők
- Lombik menete a debreceni Kaáli Intézetben
- Van aki 1 héten belül várja a menziét, és inszeminációja vagy lombikja lesz a következő ciklusban?
- Lombik előtt kötelező az inszemináció?