Hogyan szüljünk? Természetes vagy császár? (beszélgetés)
Ja már értem... Valóban, olcsóbb a természetes szülés, nekem egyből az fordult meg a fejemben, hogy hát a kórháznak jobban megéri a császár. Valóban logikátlan volt.
Egyébként eszembe jutott még valami! Azt tudtátok, hogy vannak olyan életbiztosítások, amelyek egész jó összeget fizetnek egy császáros szülés után? Na ez a vonal is érdekes lehet... Anyagi érdekből. Legalább a dokinak szánt pénz visszajön (vagy még több is)...
értelmetlen a vita!! nem szabad különbséget tenni.
a császármetszéssel világra segített gyermek ugyanolyan értékes mint a spontán módon született baba. és ez igaz az édesanyára is!
nagyon nem esne jól, ha valaki azt mondaná, hogy nem volt szülés az amikor a gyönyörű 3800 grammos, 58 centis fiamat kiemelték a hasamból!! nekem az volt a szülésem!!
természetesen én sem erre készültem a várandósság alatt. nem adatott meg a hüvelyi szülés, mert nem tudtam tágulni.
Szerintem ezt nem nekünk kell eldönteni!!!
AMúgy sem értem, hogy embereknek, ANYÁKNAK miért nem tiszta, hogy a császármetszés nem természetes dolog. ÉLETMENTŐ MŰTÉT!! -Nem szülés!!!
????
Hát pont ez az! Te is azt írod, hogy a császár után több pénzt kap a kórház. Akkor hogy is van ez? Miért nem a természetes szülés az olcsóbb?
Szia ---!
Lehetsz "ellene"... Nem kell, hogy azonos legyen a véleményünk. :-))
Én csak azt írtam le, hogy nekem miért volt jó a vízben vajúdás illetve szülés.
Nem ellene vagyok, félre ne érts,csak keveset tudok róla. Azért remélem a "kulcscsonteltörős" és a vízben szülés között akad egyéb alternatíva is!
Azért én akkor sem szívesen szülnék delfinek között,ha nem csúsztam volna ki az időből.
Valóban az a legfontosabb, hogy azt tehesd és úgy, ahogy Neked jó!Hiszem, tudom, hogy ebben az az esetben az alapkérdés sem merül fel olyan gyakran, mármint: hogy szülés-vagy császár.
Kedves ---!
Még egy dolog:
Itt a választás szabadsága a lényeg! Ha akarsz "normális" módon szülni, tedd azt, de ha valamelyik "alternatív" módszerrel szülnél, akkor arra is lehetőség legyen. Szerintem.
Kedves ---!
Én csak a vízben szülést próbáltam ugye...
Volt egy pár órám a szárazföldön is. Nos a fájdalomérzet csökkent, és a meleg vízben felgyorsultak a dolgok. + Kellemes volt az augusztusi kánikulában... Nekem jó volt. Még a joobbnál is jobb!:-)
Mellesleg az természetes, hogy egy fém asztalon fexel, lábad a csikóban, moccani sem tudsz egyedül, zöld ruhás, maszkos idegenek vesznek körül, olyan nyelven beszélnek, amit nem értesz, aztán valaki rátérdel a hasadra, hogy gyorsabban megszülessen a baba, közben eltörik a kulcscsontját? Mert ilyenek is vannak még - egy bp-i kismama naplójában olvastam, egy bp-i kórházban szült 2005-ben ilyen körülmények között!
Én remélem a többi Babácskánk is vízben születhet! :-)
Ó, nagyon sok természeti nép szül vízben, csak ennek kevés a reklámja. :)) Meg nem Európára kell gondolni elsősorban.
Jó benne (bár sajna sose sikerült véghezvinnem), hogy a felhajtóerő miatt sokkal könnyebbenek érzi magát az ember, a fájdalmat is kevésbé érzi, mert a víz (általában jó meleg is) lazítja a görcsös izmokat, szöveteket.
A babának sincs semmi rossz benne, hiszen azonos közegbe érkezik.
Nem láttad még a Tenger szülöttei c. filmet? Tudom ajánlani! Gyönyörű. Delfinek közt.....:)
(Talán nálunk azért nem annyira természetes, mert nincs tengerünk. A tengerparti népeknek szokása elsősorban a vízben szülés.)
Igen, Sanyinak elég nagy bajsza van, s nagyon jó humora.
Azt hiszem akkor döntöttem el, hogy 3 gyerekem legalább lesz valaha, amikor láttam náluk a 3.-at megszületni. Ilyen családmodelleket kellene mutogatni ! ( Bár gondolom, köztetek is vannak hasonlóan klassz családok....)
Azt hiszem, a Sándor az én emberem. :)) (Nagy bajszú, ugye?)
Örülök, hogy van ilyen rendes orvoscsalád is. ;)
A Dr Bálint Sándor most 63 éves, a Mihály is hasonló korú. Balázs a Sanyi fia, kb 35 éves most.
Így talán könnyebb rendezni a neveket.
Kinek így, kinek úgy. :)))
(Engem a továbbiakban is elriasztanak az általad említett dolgok. De ez az én véleményem, s nem lényeges most.)
A választás szabadságán van a hangsúly!!! Ami neked megadatott, s nagyon jó lenne, ha minden anya élhetne vele, nem csak 1-2 helyen. De sajna hol vagyunk még ettől? ....... :((
Szia Dodica!
Én ugye augusztus végén szültem... Én voltam a második tavaly, aki vizeskedet, és amióta van lehetőség a vízre azóta is csak a tizenvalahányadik. :-)
Szerintem sokszor az Anyukák is idegenkednek tőle...
A Balázs mikor megérkezett megkérdezte, hogy "nem akar beülni a kádba?" Dehogy akartam mozdulni!!! Apa meg rávágta, hogy "DE IGEN!!!" Szóval felpattantam :-) az ágyról, beugrottam :-) a vízbe. (és beállt a világbéke) Amikor ott tartottunk, hogy most már jön a baba, a doki megkérdezte, hogy ki akarok-e szállni. Kérdeztem, hogy kell-e. Azt mondta, hogy "semmit sem kell, ha úgy érzi jobban magát, akkor maradjon"... Maradtam :-)) A varrogatást is elintézte a franciaágyon, azt mondta, hogy "aki ilyen szépen szült, annak nem kell átmennie a műtőbe".
Ami a vizsgálatokat illeti: a "beköszönő" vizsgálat a kórházi felvételkor és az NST együtt kb25-30 perc volt. Nem hozhattam az orvost olyan helyzetbe, hogy éjszaka, napszemüvegben, az alagútban dolgozzon... :-) A beöntést megváltásként éltem meg, a sokhónapnyi vas tabletta után. :-)) A másik 3 uh-t pedig Mi kértük menet közben... És nem fürösztötték meg KisCsengénket, csak megtörölgették. (Apa most mondta.) Szóval ezektől a vizsgálatoktól csak jobban éreztem magam, teljes joggal lehettem nyugodt. Nekem ezekk KELLETTEK. :-)))
További ajánlott fórumok:
- Császár kontra természetes szülés
- BPD 100 fölött! Természetes szülés vagy császár?
- Császármetszés után természetesen szülni (esetleg ismét császár)!!!
- Császár után természetesen
- 4300 grammos babát jósolnak! Megszülhetem természetes úton vagy császározni fognak?
- Császár után természetesen? De hogyan is zajlik?