Nincsenek kerítések? (beszélgetés)
Nem ám csak ugy a vakvilágba épitjük és nem lehet meztelenül napozni a saját telken mert belátnak
a mo. házamnál nekem is van kerítésem..
ott az a szokás.
Nem mindegy milyen környéken lakunk.
Több őrzött lakóparkban jártam itthon, nincs kerítés sehol.
A rokonom második házban lakik Angliában mindkét helyen van kerítés. Kell is, mert fészerben tartják a sok szükséges holmit. Na és a város sem valami biztonságos. Egy fazon bosszúból, vagy ki tudja miért, az egyik szomszéd kapuját, kerítését valami folyadékkal meglocsolta, aztán felgyújtotta. Mondjuk elkapták a rendőrök az illetőt.
hüle emberek mindenhol vannak...
csak néhol több, máshol meg kevesebb...
nyugati országokban tényleg nincs kerítés úgy általában, vagy ha van valami, az akkor is csak olyan szimbolikus.
de a telked határait mindenki tiszteletben tartja.
a mi házunknak pl. 40 cm magas fa léc kerítése van.
Valószínű azért mert a lakáson kívül a többi terület közös.Minden tulajdona a lakásban van.
Nincs mellék épület, gazdasági épület.
Akinek az ingatlanához tartozik földterület,azon előfordulhatnak ezek az építmények.Sőt az udvaron szabad ég alatt is tárolható ez az.
Szerintem is kell kerítés.
Egy neves írónk így írt erről:
"Az alföldi településeken magas palánk kerítések veszik körül a portákat.
Hogy kívülről ne látszódjon az, hogy belül nincs semmi."
A Közel-Keleti országokban gyakran láttam, hogy maga a kerítés kívülről nézve elég puritánnak nézett ki, de belül a porta tündökölt mindenféle csuda dologtól. Úgy mondták, hogy ők nem az utca emberének díszítenek. Nálunk ez azt hiszem kicsit fordítva van!
Külföldön nagyon sok helyen nincs kerítés. A telkek tiszták, rendezettek, szépek.
Nálunk megszokott a kerítés, védjük a magánvagyont, ami sok esetben kacat, lom, szemét, "jó lesz, az még valamire"
Remélem, egyszer itthon is eljön az az idő, amikor nem lesz szükség felhalmozásra, a felesleges dolgok tárolására, a megtermelt javak védelmére, mert mindenkinek mindenből lesz elegendő.
Akkor itt sem kell kerítés és a szépen parkosított gondozott kerteket nem kell félteni.
További ajánlott fórumok:
- Hoxa tagok, akik már nincsenek köztünk-Miért törli magát innen valaki?
- Ismertek olyan nőt, akinek nincsenek barátnői? Mi az oka szerintetek?
- Szerintetek szégyen, hogy nincsenek megkeresztelve a gyerekeim? Miért lényeges, hogy meg legyenek?
- Miért nincsenek párkapcsolatok?
- Mit tennél, ha gyermekedről a szalagavatón derülne ki, hogy nincsenek barátai az osztályban?
- Miért van az hogy az ember szülei nincsenek a gyerekük segítségére ha a helyzet úgy kívánja?