Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nincsenek kerítések? fórum

Nincsenek kerítések? (beszélgetés)

tegnapelőtt 17:09

[link]

Nem ám csak ugy a vakvilágba épitjük és nem lehet meztelenül napozni a saját telken mert belátnak

20. michelle.r (válaszként erre: 12. - Globus)
tegnapelőtt 16:35
Nálunk is csak sövény van, kb. egy méter magas.
19. Hansika (válaszként erre: 16. - Liliom10)
tegnapelőtt 13:11

a mo. házamnál nekem is van kerítésem..

ott az a szokás.

18. Hansika (válaszként erre: 14. - Globus)
tegnapelőtt 13:07
pontosan.
17. komor
tegnapelőtt 12:42

Nem mindegy milyen környéken lakunk.

Több őrzött lakóparkban jártam itthon, nincs kerítés sehol.

A rokonom második házban lakik Angliában mindkét helyen van kerítés. Kell is, mert fészerben tartják a sok szükséges holmit. Na és a város sem valami biztonságos. Egy fazon bosszúból, vagy ki tudja miért, az egyik szomszéd kapuját, kerítését valami folyadékkal meglocsolta, aztán felgyújtotta. Mondjuk elkapták a rendőrök az illetőt.

tegnapelőtt 12:30
Mi négylakásos házban lakunk. Régen enyhe domboldal volt, az építkezések óta rézsűk vannak, nem lehetne oldalt kerítés.Ott van a telekhatár, ott folyik le az esővíz az árokban. Ezt szoktuk meg, nem is hiányzik a kerítés. Régebben több helyre betörtek kerítéses lakásokba, házakba, a mi házunkba nem. Már kóbor kutyák sincsenek, amik bejönnének a kertbe.
tegnapelőtt 12:18
Ahol 15 évig nyaraltunk ott sem volt. Nem volt gond. Ott sehol nem volt kerítés.
14. globus (válaszként erre: 13. - Hansika)
tegnapelőtt 11:45
Ha be akar somfordálni rossz szándékkal, nem tartja vissza kerítés.
13. Hansika (válaszként erre: 12. - Globus)
tegnapelőtt 11:29

hüle emberek mindenhol vannak...

csak néhol több, máshol meg kevesebb...

12. globus
tegnapelőtt 11:27
Nem érint a kérdés jelenleg, de nekem tetszik a a településszerkezet, ahol nincs vagy csak jelképes a kerítés. Egy sövény, vagy mint az íreknél, néhány terméskő. Önmagában sugallja, hogy nyugodt, biztonságos környék.
tegnapelőtt 11:12

nyugati országokban tényleg nincs kerítés úgy általában, vagy ha van valami, az akkor is csak olyan szimbolikus.

de a telked határait mindenki tiszteletben tartja.

a mi házunknak pl. 40 cm magas fa léc kerítése van.

10. bozsu55 (válaszként erre: 1. - Loremipsum)
tegnapelőtt 10:57

Valószínű azért mert a lakáson kívül a többi terület közös.Minden tulajdona a lakásban van.

Nincs mellék épület, gazdasági épület.

Akinek az ingatlanához tartozik földterület,azon előfordulhatnak ezek az építmények.Sőt az udvaron szabad ég alatt is tárolható ez az.

Szerintem is kell kerítés.

tegnapelőtt 09:58
Ebben a lakóparkban is csak azért élnek így, mert eleve egy sorompós örzött bejárat mögött élnek.
8. Loremipsum (válaszként erre: 4. - Papája)
tegnapelőtt 09:57
Nem tudom elképzelni, hogy ne legyen kerítésem. Nálunk szerintem nem megvalósítható, mert bemászkálnának emberek csak úgy.
tegnapelőtt 09:18

Egy neves írónk így írt erről:

"Az alföldi településeken magas palánk kerítések veszik körül a portákat.

Hogy kívülről ne látszódjon az, hogy belül nincs semmi."

A Közel-Keleti országokban gyakran láttam, hogy maga a kerítés kívülről nézve elég puritánnak nézett ki, de belül a porta tündökölt mindenféle csuda dologtól. Úgy mondták, hogy ők nem az utca emberének díszítenek. Nálunk ez azt hiszem kicsit fordítva van!

tegnapelőtt 09:05
igy igaz sok haznal nincs kerites pedig nem amerikaban elek.
5. globus (válaszként erre: 4. - Papája)
tegnapelőtt 07:54
Hiába van elegendő, a "hátha jó lesz valamire" tárgyak százával halmozódnak, mert ez egy betegség.
4. papája (válaszként erre: 1. - Loremipsum)
tegnapelőtt 07:52

Külföldön nagyon sok helyen nincs kerítés. A telkek tiszták, rendezettek, szépek.

Nálunk megszokott a kerítés, védjük a magánvagyont, ami sok esetben kacat, lom, szemét, "jó lesz, az még valamire"

Remélem, egyszer itthon is eljön az az idő, amikor nem lesz szükség felhalmozásra, a felesleges dolgok tárolására, a megtermelt javak védelmére, mert mindenkinek mindenből lesz elegendő.

Akkor itt sem kell kerítés és a szépen parkosított gondozott kerteket nem kell félteni.

tegnapelőtt 07:27
Az rosszabb, ha "alacsony a kerítés" 😎
tegnapelőtt 07:25
Ez olyan amerikai stílus. Én szeretem a magánszférát, szóval nekem nem lenne megfelelő.
tegnapelőtt 06:28
Hétvégén voltam egy lakóparkban, ami nagyon szép és rendezett, szerintem a házak árát ki sem tudom mondani, olyan magasak. De nem volt kerítés. Nekem ez nagyon furcsa volt. Hogy lehet kerítés nélkül élni?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook