Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Könnyű saját kezűleg laminált padlót lerakni? fórum

Könnyű saját kezűleg laminált padlót lerakni? (beszélgetés)

19. Alnisa (válaszként erre: 11. - Regin_a)
ma 07:15
Azért mondtam, hogy kell hozzá egy kicsit érteni, kell egy két szerszám. Arra amit írtál van egy ilyen összeütő szerszám. Azért mondtam, hogy ha már attól fél, akkor oda szakember kell.
18. globus (válaszként erre: 14. - Regin_a)
tegnap 22:19
Felszór egy vödör gúzolót.
17. Violet18 (válaszként erre: 12. - Channa*)
tegnap 22:09
Ék a legkevesebb, bármit használhatsz éknek
tegnap 22:08
Dekopírfuresz, gérvágó, ütőfa. Ez min kell. Es akkor kérdés milyen parketta, vastagság, klikkes, ragsztós, csúsztatós.... én meg tudom csinálni, de exemmel évekig csináltam. Am nem biztos h menne. Nem véletlen a szaki díja....
tegnap 21:42
Nekem nem menne.
14. Regin_a (válaszként erre: 12. - Channa*)
tegnap 20:27

a festés, tapétázás2

Ne légy olyan biztos benne

Beázott falat hogy tapétázol vagy salétromos omladozó vakolatot hogy festesz?

Én a beázott fal tapétázását és festését saját káromon megtanultam, függetlenül hogy kiokítottak mit hogy csináljak

tegnap 20:04
Nálunk a férjem csinálta. Jó lett. De fest, tapétáz, csempéz, járólapot rak le, magaságyást csinál, szerel, fúr. Mi sem hívunk ehhez szakembert. Amit megtudunk magunk azt megcsináljuk.
tegnap 19:32

Mi is magunknak raktuk le a laminált padlót.

Mi dekopírral vágtuk a lapokat. A padlóval vettünk egy szerszámcsomagot is, amiben voltak ékek: [link]

Tehát, vettünk padlót, padló alá fóliát, ezt a készletet, dekopírunk volt, megnéztünk egy videót és leraktuk a padlót.

Jó lett! Én ehhez biztos nem hívok szakembert, bár én sok mindenhez nem hívok. Ilyen pl. a festés, tapétázás, mázolás is.

Bútorok összeszerelése.

Kertészkedni is megtanultunk netről.

Teraszt is így csináltunk.

Most kutya kennelt csinálunk, kerítést a virágok és medence köré.

11. Regin_a (válaszként erre: 8. - Alnisa)
tegnap 18:59

Az illesztést nem igen lehet elrontani"

Hm...

10. Regin_a (válaszként erre: 1. - Boldogabban)
tegnap 18:57

elsőre nézz utána a neten.

A méretrevágó kür vagy szalagfűrész kölcsönezhető+a cm is

A nagy trükk ott van hogy rakod rakod illeszted a hornyokat és azt hiszed milyen könnyű. Közben az egéz lerakott padló felfelé "kunkorodik"

Szoval amikor psszeillaszted a hornyokat, kenény férfikézzel lapjára felrdén jó erőset rá kell ütni, akkor a hornsok teljesen összecsúsznak illeszkednek

N

Ha nem, akkor a sok 1mm sokra megy és visszabonthatodKinlódtam elég sokáig egy irodában aminek reggelre kész kellett lenni

Felhívtam jóbarátot, jött és mutatta a trükköt. Utána már gyerekjáték volt, igaz a kezem megsinylette

Ütni lapját , a hoenyit nem lehet mert szétvered és az életben nem csúszik , illeszkedik össze. Pontosabban, a kiálló hornyot tilos ütni, a mély horonyra darab deszka csík és azt szabad finoman noszogatni

9. Tien (válaszként erre: 1. - Boldogabban)
tegnap 15:32

Nagyon figyeljetek a sima felületre ,esetleg kiegyenlítőt használni:padlopon(önterülő aljzatkiegyenlítő).

Szopás volt,soha többé.

Nem annyira olcsó,de legalább sz@r.

tegnap 14:50
Attól függ mennyire vagytok jók az ilyen dolgokban. A férjemmel mi mindent megcsináltunk ami felújítás, kivétel a gáz vezetését. DE aki nagyon nem ért hozzá, nagyon nem fekszenek ezek a dolgok, neki nem fog menni. Kell gép is amivel méretre vágod a lapokat. Az illesztést nem igen lehet elrontani, nem szabad erőltetni, csak szépen ügyesen, de ha már az illesztésektől ennyire félsz, akkor inkább hívj szakembert.
tegnap 14:15
A férjemmel együtt raktuk le az egész házban. Amennyiben van hozzá megfelelő szerszám, nem nehéz megoldani.
6. 55Judit (válaszként erre: 5. - 55Judit)
tegnap 13:06
hívnék...
5. 55Judit (válaszként erre: 1. - Boldogabban)
tegnap 13:05
Előfordulhat hogy megszenvedsz vele ha egyedül állsz neki. Ha kókány segítséget hívsz, akkor meg az olcsóbb lesz a drágább, mert lehet neki sem sikerül túl jól. Én szakembert hínék ha olyan ismerősöm sincs aki már gyakorolt kicsit valahol. Sajnos minden szakember őrült drága, de ha kell, akkor kell.
tegnap 12:57
Ha nem is akarsz szakemberre sokat költeni, azért valaki olyant magad mellé szervezhetnél, aki már csinált ilyent. Olyan szerszámkészletes barkácsolót.
3. libikóka (válaszként erre: 1. - Boldogabban)
tegnap 11:52

Nézd meg a neten ,hogy kell utána eldöntheted.

Nem egyemberes ha előszőr próbálod.

A parketta vágó úgy 30 e ft ,, és azért kell valaki aki konyít az ilyen munkához még ha nem is csinálta.

Nekünk sikerült .

tegnap 11:32

Állítólag meg lehet csinálni házilag. De kell szerszám, fűrész, óvatosan összekalapálni, bennünk nincs ilyen barkácsvéna. Wc-tartályt már tudunk szerelni. Küszöbnél hogyan lesz az átmenet? Oda kell valami burkolatváltó elem.

Ha mégis nekiállsz, nézzél előtte oktatóvideót.

tegnap 11:10
Vagy hívjak inkább szakembert? Próbálok spórolni a költségeken, de félek, hogy ha elrontom az illesztéseket, akkor az egész kuka???

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook