Könnyű saját kezűleg laminált padlót lerakni? (beszélgetés)
a festés, tapétázás2
Ne légy olyan biztos benne
Beázott falat hogy tapétázol vagy salétromos omladozó vakolatot hogy festesz?
Én a beázott fal tapétázását és festését saját káromon megtanultam, függetlenül hogy kiokítottak mit hogy csináljak
Mi is magunknak raktuk le a laminált padlót.
Mi dekopírral vágtuk a lapokat. A padlóval vettünk egy szerszámcsomagot is, amiben voltak ékek: [link]
Tehát, vettünk padlót, padló alá fóliát, ezt a készletet, dekopírunk volt, megnéztünk egy videót és leraktuk a padlót.
Jó lett! Én ehhez biztos nem hívok szakembert, bár én sok mindenhez nem hívok. Ilyen pl. a festés, tapétázás, mázolás is.
Bútorok összeszerelése.
Kertészkedni is megtanultunk netről.
Teraszt is így csináltunk.
Most kutya kennelt csinálunk, kerítést a virágok és medence köré.
Az illesztést nem igen lehet elrontani"
Hm...
elsőre nézz utána a neten.
A méretrevágó kür vagy szalagfűrész kölcsönezhető+a cm is
A nagy trükk ott van hogy rakod rakod illeszted a hornyokat és azt hiszed milyen könnyű. Közben az egéz lerakott padló felfelé "kunkorodik"
Szoval amikor psszeillaszted a hornyokat, kenény férfikézzel lapjára felrdén jó erőset rá kell ütni, akkor a hornsok teljesen összecsúsznak illeszkednek
N
Ha nem, akkor a sok 1mm sokra megy és visszabonthatodKinlódtam elég sokáig egy irodában aminek reggelre kész kellett lenni
Felhívtam jóbarátot, jött és mutatta a trükköt. Utána már gyerekjáték volt, igaz a kezem megsinylette
Ütni lapját , a hoenyit nem lehet mert szétvered és az életben nem csúszik , illeszkedik össze. Pontosabban, a kiálló hornyot tilos ütni, a mély horonyra darab deszka csík és azt szabad finoman noszogatni
Nagyon figyeljetek a sima felületre ,esetleg kiegyenlítőt használni:padlopon(önterülő aljzatkiegyenlítő).
Szopás volt,soha többé.
Nem annyira olcsó,de legalább sz@r.
Nézd meg a neten ,hogy kell utána eldöntheted.
Nem egyemberes ha előszőr próbálod.
A parketta vágó úgy 30 e ft ,, és azért kell valaki aki konyít az ilyen munkához még ha nem is csinálta.
Nekünk sikerült .
Állítólag meg lehet csinálni házilag. De kell szerszám, fűrész, óvatosan összekalapálni, bennünk nincs ilyen barkácsvéna. Wc-tartályt már tudunk szerelni. Küszöbnél hogyan lesz az átmenet? Oda kell valami burkolatváltó elem.
Ha mégis nekiállsz, nézzél előtte oktatóvideót.
További ajánlott fórumok:
- Padlószőnyeg vagy laminált padló?
- Panelban nagyon recseg a parketta. Laminált rárakása megszűnteti-e ezt? Aki tud adjon tanácsot.
- Szerintetek a laminált padlo vagy a parketta a jobb?
- Miért cserélnétek le a padlőszőnyeget laminált parkettára, és miért cserélnétek le a laminált parkettát szőnyegre?
- Milyen laminált padlót érdemes venn és hogy kell lerakni sajátkezűleg?
- Laminált padlót szeretnék lerakni a konyhában. Tapasztalatokat várnék, kinek mi a véleménye?