MVM számlafizetés (beszélgetés)
Én is kaptam most ilyen emailt, meglepően hasonlított az igazihoz. Csak mivel most nem vártam, pont diktálás előtt volt, megnéztem a küldő email címét és hát nagyon nem stimmelt.
(Mondjuk mindig appon belül fizetem a számlát, nem emailben küldött linkekre kattintva, szóval lehúzni nem tudtak volna, de na, akkor is. )
Szerintem így érti. De valójában a befizetés tisztázásakor a levél végén teljesen rendben el van helyezve egy link. Az nem adathalász.
Én is kaptam MVM levelet egy más email címemre, mint amit az app-ban használok, hogy mennyi a gáz havidíjam, fizessem be. És igen, totál meglepő volt, hogy minden formai tartalomnak megfelelt a levél, csak a küldő volt egy gmail-es kamu email.
Az adathalász leveleket így lehet megismerni elsőre. Ha valami nagy cég gmail-es címről ír, az már gyanús.
Csak hogy pontos legyen
"Annak érdekében, hogy a rezsistop kedvezmény pontosan és átláthatóan jelenjen meg a számláján, jelentős fejlesztéseket végeztünk a számlázási rendszerünkben.
A technikai módosítások időigénye miatt a gázszámlák kiküldése átmenetileg szünetelt.
Az elmaradt számlák pótlása során a megszokottnál rövidebb idő telt el az előző és az aktuális számla érkezése között, a feltüntetett befizetési határidők egymáshoz közel esnek.
Az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében a hamarosan érkező gázszámlán jelzett fizetési határidőtől automatikusan, kérés nélkül eltekintünk.
A gázszámla kamatmentes befizetésének határideje 2026. június 8-a."
Hogy ez miért kell anonim... mindegy.
Én is kaptam villanyszámláról értesítést, de nem az én nevemen van, szóval azonnal töröltem. Vicc, hogy még az adathalász rész is szerepelt a levél végén.
Egyébként sok helyen ki van írva a tájékoztatás, hogy május 7 óta rendszerkarbantartást végeznek, ezért nem működik jól az app és a webes felület, de a számlák fizetési határideje azt hiszem július. Legalábbis mi kaptunk ilyen dátumos tájékoztató levelet a napokban.
Napok ota nem működik az mvm app, ma ugy tűnt, mégis. Számlafizetés, elakadt, majd hibaüzenet. Közben gmail, sikeres fizetés...
A levélben: véleményezést kér egy linkre kattintva. Vigyázzatok.
Olvastam pár napja is, kaptak üzeneteket, számlákról. Én is...