Hogyan győzhető le az alkoholizmus? (beszélgetés)
Jaj, dehogynem,gyakran elvették a jogosítványát,akkor anélkül vezetett.Eldugtam a kulcsokat,mindig volt valahol egy pót,pót kulcs.Az
Ennek örülök. :)
Tudod, azért magammal nem akarok kitolni. ;)
Ne félj, azért magamnak mindig van olyan amit eszem, vagy tudok venni magamnak, annyi pénzem mindig van. Szerencsére nincsenek nagy igényeim. :)
A párom annyi csinál, hogy egy fél órát minden nap munka után nálunk az italdiszkont előtt isznak. Nem tudom hány sör az amit másnap hajnalban a szonda nem mutat ki. Hétvégén viszont már más a helyzet. Lemegy, megveszi az italt, ott megissza a sörét és a felest, majd feljön. Jó, hogy nem órákig van a piás haverokkal.
Nem lett sose baj attól, hogy a párod ittasan ült autóba?
Ez is lehetett volna mindennapos gond. Másnak az lenne.
Magadnak azért legyen egy kis szárazkolbász eltéve máshova. Nehogy már miatta ne egyél!
Nekem némi szerencsém volt,mert ilyen mindennapos gondok nem voltak.Nem járt el haverokkal sem.Elment a kocsmába,naponta akár hússzor is.Kikérte,megitta és hazajött és sajnos leggyakrabban autóban ülve jött-ment....
Ez tényleng egy ördögi kör. Olyan szokott lenni hó végeken, hogy a hűtőben már alig van valami. Észreveszi, de nem zavarja és meg sem említi.
Akkor azért iszik...,tök mindegy,aztán szégyenkezik az ember,hogy koszos,ápolatlan,mert ez meg az asszonyt minősíti.Ez az ördögi kör.
Gondolod? Akkor nem mindegy miért iszik? Legalább nem kell főzni neki. Én nem is mosnék rá.
Persze akkor azért rúg be!
Nem főzöl neki és egyéb praktikák is vannak, de azt Te tudod jobban őt mivel lehetne.:)))
Mire gondolsz? Mivel lehetne zsarolni, hogy hatása legyen?
Kicsit zsarolni kellene mert másképp nem érti meg.
Ez a két esélyem van tudom. Az anyagi rész tényleng nagyon rossz így, de egyenlőre még nem talált megértésre a dolog. Remélem, hogy ha többször mondom akkor megérti majd.
Az a véleményem, hogy vagy elválsz, vagy megpróbálsz ezzel együtt élni, de az anyagiakat meg kéne beszélni mert az úgy nem jó ahogy írtad már.
Szerintem abban sem lenne semmi rossz ha a cimborákkal megisznak néhány sört munka után, inkább az a baj ha otthon aztán folytatja és totálra issza magát.
Én is így gondolom, hogy nem teszi le soha. Tegnap kivételes dolog történt, hamarabb hazajött, nem 7 órakor és hozott 1 üveg sört amit otthon ivott meg, nem a cimborákkal. Csodálkoztam is rajta rendesen, de nem szóltam semmit.
Nem is fogja letenni mert így érzi jól magát. Tudja persze, hogy kevesebbet kéne inni és szerintem el is határozza minden nap, hogy holnaptól kevesebbet iszik, de jön az első pohár, az kívánja a másodikat és aztán már az elhatározás nem ér semmit mert több pohár után már megváltozik a gondolkodása is.
Igen, azt észrevettem, hogy ígérgetni nagyon tud a párom is, de még semmi jele nincs annak, hogy letegye. Már most félek, jön a hosszú hétvége és még utánna kapott egy hét szabit, így végig iszogatni fog és nem is keveset. Egy pár napig otthon leszek én is, de nem vagyok képes egy hetet, hogy nézzem mennyit ivott és hogy alszik be délutánonként.
Betege válogatja, a 10-20%-nál aki képes meggyógyulni, biztosan van ilyen lépcső és a betegség leküzdéséhez igen fontos lépcső.
nálunk ez illúzió volt. persze bólogatott, hogy tudja hogy ezzel nekem fájdalmat okoz és nem akar bántani és majd miattam kevesebbet iszik, majd csak hétvégén...hát nem így lett. ígérgetni nagyon tudnak. pont ez a betegség egyik velejárója, hogy nem tudja az ivását kontrollálni. max pár napig hétig. kivéve ha elszánja magát, hogy leteszi végérvényesen.
majd írd meg a fejleményeket, hogy sikerült az interjú :) szorítok
Sziasztok!
Szombaton belátta a párom, hogy az itallal bánt engem, de egyenlőre még nem tud róla leszokni. Én ezt sejtettem, de nem is teszem szóvá neki, mert úgyse lenne semmi értelme.
Nem tudom ez jó dolog, hogy belátja a dolgokat?
Én is ezeket gondolom.A nagylányom már elég nagy hozzá hogy betudjon segíteni.Bár nem szívesen terhelem vele.
Üdv Kedves Judith!
Igen igazad van, hogy nem bocsátanám meg magamnak,ha baj érné a gyerekeket.De muszáj valami munkát bevállalnom.Az eddigi helyekre nem kelletem.Pedig jobb lett volna az időbeosztás.Ez se jó hogy gyerekeimnek alapvető dolgokból nem tudok eleget adni.(nem jut 2 bögre kakaó fejenként mert kivan számolva napra pontosan)Mivel párom kint dolgozott külföldön még egyelőre a családi pótlékot se kapom mert a 2 ország államkincstára ülnek a papírokon.Állandó összjövedelmem a szoc.segély. Persze ami akad bevállalom (glettelés,festés,palázás,takarítás)de ezek nem mindig akadnak.Meg amit Párom haza adogat.Bár pár napja (nem akarom elkiabálni)egész normális.A napokban hamarabb hazaért mint én a gyerekekkel oviból ,iskolából és vacsorát csinált.
Bízok benne hogy nem lesz baj.A munkahelyem nem lenne messze.Kocsival megyek amit én vezetek.Ha kell itthon tudok lenni max.15 perc alatt.De ehhez az kell hogy sikerüljön a meló.Ma megyek pofavizitre.
szüleid/rokonok tudnak esetleg azon az éjszakán segíteni? szerintem a munka is nagyon fontos, mert így legalább amit megkeresel nem tudja elinni és azt a gyerekekre tudod költeni.
ha nem vállalod el a munkát, akkor is kiszolgáltatod magad neki, hiszen azon múlik viszik e lakást vagy sem, hogy mennyit iszik el vagy sem...vagy jut a gyerekeknek kaja vagy sem.
és a nagyobb gyerkőccel már szerintem meg lehet beszélni, hogy olyankor neki is jobban oda kell figyelnie a tesóra, hogy vacsorázzanak rendesen, fogmosás, lefekvés.
kicsik még a gyerekek, hogy rábízd, ne kockáztass, én nem tenném, aoha nem bocsázanád meg magadnak, ha baj érné a kicsiket....nem,,,nem....és nem szabad ilyen emberre kiszolgáltatottat bízni, a gerkek pedig azok..
Mindenképpen beszéld meg vele,hátha visszatartó erő lesz,legfeljebb éjszaka nem issza csutkára magát.
Igen ezzel én is tisztába vagyok.Még nem beszéltem vele erről.Nemrég hívott a leendő főnököm.És a Párom még nincs itthon,még tart a munkaideje.Utána meg kitudja hogy mikor jön haza és hogy hogyan.Ezt pedig csak józanul lehetne megbeszélni ami pedig sajnos nem nagyon van.Bár látok rajta igyekezetet ,de ez szerintem nem elég.Előfordul hogy csuma részegre issza magát.Az meg hogy van benne valamennyi ital mindennapos.Szerintem kell hogy felelősség essen rá is,csak nem tudom hogy mire számítsak.Tartok tőle,hogy itthon hagya a gyerekeket vagy rosszul lesz.Volt hogy itthon fetrengett 40 fokos lázzal,remegve és a víz szakadt róla.Pár órán keresztül szenvedett,fel kelt elment a csahóba.1-2 óra múlva haza jött és semmi baja nem volt. Szeretnék mellette állni,de nem minden áron.És a munkahely mindenféle jövőhöz kell.Munkahely pedig nem sok adódik ezen a környéken.
További ajánlott fórumok: