Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hogyan győzhető le az alkoholizmus? fórum

Hogyan győzhető le az alkoholizmus? (beszélgetés)

❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯
863. pista55 (válaszként erre: 862. - A83d2365df)
2013. febr. 2. 21:04
Akkor sem biztos, hogy akarná.
862. a83d2365df (válaszként erre: 861. - Pista55)
2013. febr. 2. 20:40
talán lehetne kezelni...
861. pista55 (válaszként erre: 860. - A83d2365df)
2013. febr. 2. 20:22
Semmit. Egyébként ha elismerné mivel lenne jobb?
2013. febr. 2. 20:16
sziasztok! lenne egy olyan kérdésem, ha valaki alkoholista, de nem ismeri el, mit lehet tenni?
859. szöszi71 (válaszként erre: 858. - Judith.budapest)
2013. jan. 30. 07:26

Szia!

Örülök, hogy azért annyira nem vészes a betegséged. :D Nem irígyellek, hogy a párod már megint pénzt kapott és míg az tart elissza. Az baj, hogy ittasan ment munka ügyben és nem emlékszik semmire. Így gondolom akkor ennek az állásnak is lőttek. :(

Legyen szép napod!

Jobbulást kívánok!

858. judith.budapest (válaszként erre: 855. - Szöszi71)
2013. jan. 29. 18:23

szia Szöszi!

Csak itthon kúrálgatom magam, egyébként dolgozom, nem tűnik olyan vészesnek a dolog, remélem ennyivel megúszom....

most két nap nehéz időszakom van, hozzájutott egy kis pénzhez, amíg az tart, addig nincs nyugta az italtól....mit ad a szerencse, pont ma hívták munka ügyben, jegyzetelt is, de nem lehet kiolvasni, a beszélgetésre meg nem emlékszik....most mondd meg, hónapokig semmi állásajánlat, most meg részegsége miatt nem emlékszik semmire.....

857. judith.budapest (válaszként erre: 854. - Virágka77)
2013. jan. 29. 18:18

35 évesen? szinte hihetetlen, nem is gondoltam, hogy ilyen fiatalon is bele lehet halni, szegény anyukája és ő is többre lett volna érdemes....

őszinte részvétem neked, szerencsés vagy, hogy időben el tudtad engedni ezt a kapcsolatot, és egészséges családot tudtál alapítani....

856. szöszi71 (válaszként erre: 854. - Virágka77)
2013. jan. 29. 07:30

Szia!

Nagyon sajnálom!

Fogadd őszinte részvétem!

Nagyon szomorú, hogy emberek így teszik tönkre magukat. Tudod, én is nagyon sajnálom a páromat, hogy tönkremegy az ital miatt. Jó, hogy buszsofőrként dolgozik, mert ha nem így lenne akkor még többet ihatna hétközben is, viszont ha szabadságot írnak ki neki akkor végigissza az egész hetet és ilyenkor nagyon szenvedek. Még szeretem és rossz így nézni, hogy tönkremegy.

855. szöszi71 (válaszként erre: 852. - Judith.budapest)
2013. jan. 29. 07:27

Hali!

Hogy vagy? Meggyógyultál már?

A férjed tartja még az italozását?

Nálunk a szombati napok még midnig italozásról szólnak. Délutánra mindig kiüti magát, pedig aztmondja, hogy már visszafogta magát. Hát....nem tudom, de a 10 üveg sör szerintem nem visszafogás és az, hogy minden nap megissza a 2 sörét munka után a piásokkal.

Legyen szép napod!

2013. jan. 28. 19:48

Par napja halt meg a volt baratom. Mi mar 5 eve nem voltunk egyutt, de beszeltunk azert idonkent. A kapcsolatunk az alkohol miatt ment tonkre, bar akkor meg nem ivott olyan sokat, de fuggo volt.

Mindene megvolt, edesanyja egy tunemeny, mindig mindenben mellette allt, eletcelja megsem volt semmi. Tavaly februarban beult otthon a kis foteljaba es addig ivott, mig karacsony elott az edesanyja el nem vitette a mentovel, mert mar verzett alulrol is. Honapokig nem hagyta el a lakast, az udvarra sem ment ki, anyukaja vitt neki bort, mert azt mondtak az orvosok, abba is belehalhat, ha nem iszik. Szep lassan egy emberi roncs lett belole, semmi segitseget nem fogadott el senkitol. Csak ult es ivott. 5 hetig elt meg a korhazban, 35 eves volt. Es az edesanyjanak ezt vegig kellett neznie.

Nekem mar csaladom van, de nagyon faj a fiuert a szivem. Egyfolytaban elottem van, ahogy jott elem hetvegenkent a vonathoz (nem egy varosban lakunk,laktunk), latom, ahogy kirandultunk, nyaraltunk, erzem a tavaszi levego illatat, ahogy setaltunk es nem tudom felfogni!

853. Csak18
2013. jan. 28. 19:34
csupán akaraterővel lehetetlen. csak segítséggel lehet
2013. jan. 28. 19:33
unom már a havat és a hideget, a torkom is megfázott, napok óta be van kötve...
2013. jan. 21. 08:16

Sziasztok!

Visszaolvastam az írottakat.

jozsi.38-nak köszi, hogy mellénk állt! :D

Én sem érzem magam sérült lekületűnek, hisz megtaláltam ami számomra megfelelő és jól érzem magam. Elfogadom a páromat ilyennek amilyen, hisz látom a jó dolgait is. Lehet, hogy társfüggő vagyok, de nem érdekel. Egyelőre nem akarok megfutamodni, elszökni.

Szép napot nektek!

2013. jan. 19. 08:41
nem akarom legyőzni az alkoholizmust, csak kordában tartani....
2013. jan. 19. 08:40
nem érzem magam sérült lelkűnek....sem szerencsétlennek, megtaláltam a magam örömeit....és ebben a család is benne van, minden családtagom hibájával együtt....úgy érzem lelki békében élek....
848. jozsi.38 (válaszként erre: 847. - Judith.budapest)
2013. jan. 19. 07:06
ez igaz, valóban sérült lelkületűek, ahogy a hozzátartozóik is...
2013. jan. 19. 06:17

hogy ezek az emberek sérült lelkűek, az biztos, a kisfőnököm, és a nagy is alkoholista, játszmáznak velünk.....hogyan diagnosztizálja őket ma a pszichiátria azt nem tudom, mi alkoholistának, ha az alkohol az első hely az életükben...

sokan ragadnak az alkoholista mellett, én is, meg még sok millió nő vagy férfi, ránk azt mondják, társfüggők vagyunk, lehet,.....az is lehet, hogy megtanultunk együtt élni velük, hogy elismerjük ezeknek az embereknek a jó oldalát, nemcsak az alkoholistát látjuk, akitől menekülni kell, és ők sem egyformák, nem mindegyik veri és kínozza a családját lelkileg, egyébként megnézném belülről azokat a házasságokat, ahol nincs ez a probléma.....valószínű, ott is vannak nagyon kemény lelki játszmák és gondok....

2013. jan. 19. 05:22
miért van olyan érzésem hogy SEMMI, de semmi közöd nincs az alkoholizmushoz azon kívűl, hogy láttál részeg embert és ennyi? ez nagyon a partvonalról kiabálásnak tűnik, amit csinálsz, fogalmad nincs sem az alkoholizmusról, sem az egyéb lelki eredetű betegségekről, a pszihopata személyiségjegyekről pedig végképp nincs.
845. zolka707 (válaszként erre: 844. - Jozsi.38)
2013. jan. 18. 18:47

Szia!

A tévesen "alkoholistának" nevezett szociopata személy a saját komplexusait kezeli alkohollal.

Az alkoholban találja meg a megoldást,hiszen mikor be van rúgva már NEM ÖNMAGA,és ez itt a lényeg.Már nem érzi saját kicsinységét,és nem kínozzák kezelhetetlen problémái.Az ilyen típusú ember elnyomott éntudata,és az alkohol brutális károkat képesek okozni.Ezt szenvedi meg mindenki aki egy ilyen mellett él,és eltűri azt.

844. jozsi.38 (válaszként erre: 843. - Zolka707)
2013. jan. 18. 15:31

neked TÉNYLEG fogalmad nincs az alkoholizmusról :( vagy van valakid aki ebben szenved, és te inkább ráfogod, vagy nem tudom miért konyhapszihologizálsz.

LEHET valaki egyszerre alkoholista és pszihopata, de nem tünete az alkoholizmus a pszihopata személyiségnek, kevered a szezont a fazonnal

843. zolka707 (válaszként erre: 842. - Szöszi71)
2013. jan. 18. 12:03

Szia!

Pontosan itt van a probléma.Ugyanis az "alkoholizmus"nem betegség hanem csak tünete egy sokkal komolyabb problémának.A belinkelt oldalt figyelmesen olvasd el,akár többször is,az összefüggésekre magadtól rájössz majd.

2013. jan. 18. 11:52
Ezek a linkek pszichopatákról szólnak, nem pedig alkohol betegekről.
841. szöszi71 (válaszként erre: 840. - Zolka707)
2013. jan. 18. 11:48

Szia!

Köszi szépen! Mindjárt meg is nézem. :)

2013. jan. 18. 11:32

Sziasztok!

Találtam néhány linket,ami talán felvilágosít titeket arról hogy kivel,mivel álltok szemben.

[link]

[link]

839. szöszi71 (válaszként erre: 838. - Judith.budapest)
2013. jan. 17. 07:50
Igen, sajnos erre rájöttem. Tudod, már nem idegesítem magam, sokat mozgok, napi szinten 80 perc gyaloglás és heti 3x torna. Ez nekem sokat segít, nyugodttá tesz és lelazít. Új évre eldöntöttem, hogy nem fogom más hülyesége miatt tönkretenni magam, úgy teszek, hogy nekem jó legyen.
2013. jan. 17. 05:29
nekik az ital a párjuk, azért mindent, megértem, hogy mérges vagy...én is az szoktam lenni, a legjobb, ha kiírod magadból....
2013. jan. 15. 08:34
Jó, hogy Te ezt így megtudod oldani, de sajnos nálunk ez nem megoldható. A páromnak is és nekem is külön kártyánk van. Most is még várok, hogy mikor hajlandó pénzt adni a háztartásba. 10.-én volt fizetés náluk, de még egy fillért nem adott. Nekem már csak 5 eFt-om van. Ez mire elég? Persze Ő minden nap betér még mindig a piás haverokhoz az italdiszkont mellé italozni. Arra van pénz? Én meg poshadjak úgy ahogy tudok. Bocsi, de már nagyon mérges vagyok.
2013. jan. 14. 17:06
közöltem vele, hogy ránk is kihat a szenvedélye, ezért elkértem a kártyáját, így nem tud pénzt kivenni, a többi pénzt pedig ami itthon van, eldugom....
835. szöszi71 (válaszként erre: 834. - Judith.budapest)
2013. jan. 14. 09:41

Szia!

Ezt hogy csináljátok?

Tudod, írtam Neked, hogy a párom nem iszik. Hát...sajnos csak péntek estig tartott. A péntek még hagyján is, de szombaton ismét ko-ra itta magát. Segített a konyhában és a pakolászásában, mert leszedtem a fát, stb., de ebéd után kiütötte magát rendesen. elkezdtem porszívózni és arra már nem is reagált. Így állunk. 10.-én volt fizetése, de még pénzt megint nem láttam. Ezzel a dologgal is küzdök állandóan. Nem értem egyszerűen a dolgot.

2013. jan. 12. 19:16
nálunk megint közösen próbálunk tenni a kényszer ellen...... mivel ránk is kihat a dolog, így megvonom a lehetőségtől, hogy igyon, amikor csak tudom, így gyógyítom az alkoholizmusát, nem szakszerű, gondolom, de hatásos....
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook