Hogyan győzhető le az alkoholizmus? (beszélgetés)
Sziasztok!
Szeretném abbahagyni a piálást!
Minden este,matt részeg vagyok,ebből elegem van.
Napközben sosem iszom!
Te nem tudsz tenni semmit.
Saját magának kell rájönnie,beismerni azt,hogy alkoholista,amíg ez nem történik meg nem fog megváltozni.
Nem tudsz rá hatni,nagyon rosszul kell éreznie magát,hogy rájöjjön baj van,beteg,nem tudni ehhez mi kell,lehet soha nem ismeri be.
"Amikor 10 éve megisnerkedtünk egy társaságban, már nagyon ivott...",adtál neki 10 év lehetőséget,nem volt elég a sok rimánkodás,hogy fejezze be,akkor mibe reménykedsz,küzdesz érte,megérte,változott?
Éld az életed nélküle, még egyedül is jobb mint így,tudom miről beszélek.
Sziasztok!
Sajnos az én párom is iszik, 33 éves. Amikor 10 éve megisnerkedtünk egy társaságban, már nagyon ivott, mikor már rájöttem, késő volt. Sokat szenvedtem (ő egyből összetöri magát, de nem verekedős), a sok hazugság szörnyű volt. Kapott gyógyszeres kezelést is az elvonási tünetekre. Novemberben elmenünk anyukámmal vásárolni délelőtt, mire hazajöttünk, részeg volt, megtaláltam az üveget. Bekeményítettem ,fogadkozott, soha többet. Mivel már elég jól bírta, kb 3 hónaponként nem tud ellenállni, szép lassan visszafogadtam. A minimálbér feletti részt kpben szokta megkapni, mindig este hozzák neki, már ezt se értettem, miért. Tegnap este 3 órán keresztül várta a hapsit, mire hazajött, alig állt a lábán. Felhívtam a hapsit, aki közölte velem, hogy nem is annyi pénzt szokott adni a práomnak, amennyit az ad nekem. Ma reggel szembsítettem őt, erre közölte, hogy mivel nincs átvételi elismervény, neki csak ennyit ad, és a portással csak egy felest ivott. mondanom se kell, hogy mielőtt elment itthonról ünnepepltük a valentin napot, én meg fél éve először kimondtam, hogy szeretem, hát ennyit erről. Most kinek higgyen ez ember?Azt mondja, én vagyok az őrmester (persze nem adok neki pénzt már), önző stb.
Most elment itthonról,nem tudom, hová.
Az ember azt modta, még a számlámra is befizeti a maradék összeget, és ma elküldi az összegeket e-mailbe, amit a párom kapott.
Szörnyű.Mindig kiderül valami, és ez a sok hazugság.Az ember hinni akar neki, ha már ennyi évet küzdött érte.
Mit csináljak?
Szia!
Sajnálom, hogy nincs semmi változás.
Sajnos nálunk semmi, csak romlik a helyzet. Csütörtök, péntek otthon volt szabadnapon, végig itta az egészet. Otthon semmit nem csinált. Mikor hazamentem még otthon se volt. Mindent nekem kellett betegen megcsinálni. Nem voltam most 3 napig, valami kórság elkapott. Ma már ismét dolgozom.
Szia!
Te is debreceni vagy?
Szerintem már csak addiktológia van és pszichiátria.
Nem sokat segít. Jól legyógyszereznék ami még károsabb mint az alkohol. Aztán ha nem akar leszokni vagy nem sikerül, rászokik a gyógyszerre is és együtt fogyasztja. Ha nem akar leszokni, nem is szokik le az ivásról sem így, sem úgy.