Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hogyan győzhető le az alkoholizmus? fórum

Hogyan győzhető le az alkoholizmus? (beszélgetés)

❮❮ ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... ❯❯
713. 298b15dfdd (válaszként erre: 712. - A5856ce137)
2012. okt. 24. 11:20
Az mi az?:)
2012. okt. 24. 08:17
Na most mennem kell edzeni mert így nem lessz semmi a versenyből.Tényleg említettem már hogy megyek november 6.-án az U.S.A-ba Las Vegas-ba a powerlifting világbajnokságra?
711. a5856ce137 (válaszként erre: 710. - 298b15dfdd)
2012. okt. 24. 08:09
Sokat zenéltem külföldön ,és már eghész fiatalon magamra kelett főznöm mosnom +takarítanom.Egyébként meg azért nem iszom mert nagyon drága (pénzkidobás)és nagyon ártalmas .Tönkreteszi a szervezetet.
710. 298b15dfdd (válaszként erre: 708. - A5856ce137)
2012. okt. 24. 08:06
Te akkor lottó ötös vagy!:)Bár ez is nagyon gyanús!:)
2012. okt. 24. 08:06
Én a józan bolond kategóriába tartozom.....az alkoholistának van rá esélye, hogy kijózanodik és normális lesz....nekem mi marad???
708. a5856ce137 (válaszként erre: 705. - 298b15dfdd)
2012. okt. 24. 08:04

Egyátalán nem iszom ,nem dohányzom ,és nem drogozom.

Viszont kitűnően sütök -főzök !!!

707. 298b15dfdd (válaszként erre: 706. - C01d175892)
2012. okt. 24. 08:03
Nem,ha van családod!
2012. okt. 24. 07:58
miért kell mindig győzni??? Nem elég csak harcolni??
705. 298b15dfdd (válaszként erre: 704. - A5856ce137)
2012. okt. 24. 07:43
Mondja ezt egy fiatal alkalmi ivó!
2012. okt. 24. 07:33

Szerintem elhatározás kérdése az egész.

Elkell dönteni ,hogy tompán tudatlanul akarod élni az életed ,vagy minsden érzést megélve szeretnél élni.

Semmi titok nincs ebben.Ja és énis ismerek egy csomó alkoholistát,véleményem szerint beszari emberek,amin lehet változtatni ennyi ,nemkell ezt túlbonyolítani.

703. 298b15dfdd (válaszként erre: 697. - H1014)
2012. okt. 24. 06:50

Mi jártunk pszichiáterhez is.Véleményem szerint nem sokat ért,bár az én férjem nem nagyon működött együtt,így gyakran csak én mentem.Egy beszélgetés alkalmával mondtam,hogy nem értheti meg a problémát,mert nem él benne.Erre a válasz az volt,hogy, de igen,mert az ő férje is alkoholista volt...Megkérdeztem tőle,hogy meggyógyult? Válasz:Nem Öngyilkos lett!:(Többet én sem mentem,mert rájöttem,hogy hülyébb,mint én voltam.

Nem akarlak elkeseríteni,de mi átéltünk egy jó pár kezelést,a pszichiátrián,a detoxban,az alkoholelvonón törzsvendégek voltunk.Három beültetése volt.Az első után nyolc hónapi nem ivott,a második három hónapig tartott,a harmadik KETTŐ hétig!!!!

Én elváltam,már túl vagyok rajta,elpocsékoltam az életemből 15 évet.....

702. jozsi.38 (válaszként erre: 699. - H1014)
2012. okt. 24. 06:16

elismeri magáról, hogy alkoholista? tudja hogy baj van az ivásával? tudja hogy (orvosi) segítség nélkül nem tudja letenni a poharat?

ha bármelyik kérdésre nem a válasz, nem hiszem hogy abbahagyja az ivást. amit leírtál abból nekem az jön le, hogy alkoholbeteg, de ha nem keres magának segítséget, te hiába akarodaz ő leszokását, azt neki magának kell akarnia.az al-anon pedig a hozzátartozók lelki segítsége

kati

2012. okt. 24. 05:49
Nagy dolog, ha belátja és segítséget kér, csak csinálja végig, mert az enyém egyszer volt ezzel kórházban, hat hétig, én beszéltem rá, ott is azon járt az agya, később elmondta, hogy ha vége lesz újra iszik, én meg cseszhetem a kórházat, szóval tényleg neki kell akarnia, de az alkohol nem olan, mint a dohányzás, állítólag, arról nehezebb leszokni, és hányan leteszik, szóval ezt is le lehet, az a baj, hogy nincs olyan a társasági életben, hogy te nem iszol, mert az meg ugye milyen dolog?....ezért mindig meghal a leszokás, akár milyen ünnep van, előkerül az ital, ha vendégek önnek, vagy mi megyünk is előkerül, és akkor annyi, mert az alkoholistának egy kortyot sem szabad.....az meg papucs lenne, csk tudni kell vele bánni, én is megiszom ünnepekkor egy pohárral, de ennyi, szokás, és valljuk meg rossz szokás....
700. pista55 (válaszként erre: 699. - H1014)
2012. okt. 23. 22:12
Sokat iszik? Mert az, hogy valaki iszik valamennyit szerintem nem ok a pánikra, bár a Te férjed már benne volt rendesen ha volt terápián is. Csak azért kérdezem mert nagyon sok ember fogyaszt alkoholt úgy, hogy abból semmi probléma nincsen. Azért találták azt ki, vagy azért csinálják. Akkor már baj van ha ez a család rovására megy. Jó, mondjuk biztosan mindenképpen, ha másképp nem anyagilag arra megy, de ez sem egészen biztos mert van aki azt mondja nem iszom, nem dohányzom, így vesz sütit, üdítőt, lottót, sorsjegyet, egyebet, amire lehet, hogy még több is elmegy, de azt nem úgy számolja. Én azt javaslom, hogy ha ő akar menni pszichológushoz, had menjen. Persze az is pénzbe kerül mert az ingyenes biztos, hogy sokat nem ér.
699. H1014 (válaszként erre: 698. - Pista55)
2012. okt. 23. 20:59
Állítólag le akar, bírja pár hétig, aztán azt gondolja, h egy pohárból nem lehet semmi baj....tipikus...Most úgy érzi, hogy nem megy segítség nélkül.
698. pista55 (válaszként erre: 697. - H1014)
2012. okt. 23. 20:32

Én nem hiszek benne, de azért elképzelhető, hogy tudna segíteni. Átmenetileg biztosan, de csak rajta fog múlni mindig is, hogy visszaesik-e vagy sem. Állandóan nem fog mögötte állni a pszichiáter. Ha le akar szokni akkor van esély rá, hogy le is szokik.

Vannak itt nálam azért okosabbak is csak nem írnak.:)

Ezzel tudom nem is lettél okosabb.

697. H1014 (válaszként erre: 695. - Judith.budapest)
2012. okt. 23. 20:16
Igen Judit, de nekem az igen felé billen a mérleg nyelve. Sokkal több minden szól mellette, mint ellene. ő is akar változni, de úgy érzem, hogy én kevés vagyok, hogy segítsek neki. Egyszer már végigcsinált egy terápiát, de sajna 3 év után visszaesett. Nem tudom, szerinted, vagy szerintetek egy pszihiáter tudna neki segíteni? Mert most ezen töri a fejét.
696. pista55 (válaszként erre: 695. - Judith.budapest)
2012. okt. 23. 18:56

Úgy tűnik itt a hozzátartozóknak jó tanácsot nem is lehet adni, esetleg ha az alkoholista írna, de ő biztosan nem fog. A legtöbb tanács az, hogy váljon el meg hát az AL-anon volt, de az nem sokat változtat a helyzeten csak próbálja elfogadtatni azt.

Az alkoholista ha nem akar leszokni, nem is fog.

695. judith.budapest (válaszként erre: 694. - H1014)
2012. okt. 23. 18:44
nekem nem sok jogom van tanácsot adni, mert én is arra szorulok, de együttérzek veled......ha tudod, írd ki a problémáid, készíts egy mérleget, az egyik oldalára írd fel, miért akarok még együtt élni vele, a másikra azt, miért nem....nézd meg, merre billen a mérleg nyelve, ha a különválás felé, keresd a kiutat, sok erőt és kitartást kívánok hozzá.....
694. H1014
2012. okt. 23. 10:46
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, mert én ebben a témában tapasztalatlan vagyok. 4 gyermek édesanyja vagyok és a férjem alkoholista. Amikor megismertem már 2 éve nem ivott egy kortyot sem, de tudtam a betegségéről. Sajnos 3 év után elbízta magát és gondolta lehet ő is szociális ivó :( Ma már a vodkás üvegek rejtegetésénél, hazugságoknál tartunk. Ő is odaadta a kártyáját gondolva, ha nincs pénz nála, akkor nem iszik. Ő egyszer már végigcsinált egy terápiát, pontosan tudja, hogy mivel jár. Azt mondja, hogy újra abbahagyja, de ezt már többször mondta.....csak egy pár hétig bírta. Nem tudom mit tegyek, én sem akarok beleesni az alkoholista családtagok lehető összes hibájába. Kérlek segítsetek! köszönöm!
693. judith.budapest (válaszként erre: 691. - Zsanna29)
2012. okt. 19. 06:45
én is gratulálok Zsanna, akkor lassan megfogalmazódik, hogy az alkoholizmus nem győzhető le? vagyis csak akkor, ha az alkoholista akarja, mi nem tehetünk szinte semmit? jobb az ilyentől szabadulni? ez gáz....
692. szöszi71 (válaszként erre: 691. - Zsanna29)
2012. okt. 18. 11:51

Gratulálok, erős vagy! :)

Kívánok a továbbiakban sok-sok kitartást és sikereket az életben!

Legyen szép napod!

2012. okt. 18. 11:26

elköltözött. megkönnyebbültem. :) nagyon. És erős voltam ahhoz, hogy ne ringassam olyan képzetekbe,

hogy van visszaút.

erősnek érzem az állat kifejezést - mégse négy lábon jár olyankor - de eléggé ösztönlény (szükségletek: pia, szex vagy fordított sorrend) na de másra (is) vágyom: szeretetre, odafigyelésre

persze volt reggel ágyba kávé 4 évig és nagyon sok hasonló figyelmesség, de ezek nem pótolják a valódi figyelmet egy idő után.

nekem férfire, társra van szükségem, nem pedig egy gyerekre, ha nincs nála pénz és pár napig nem iszik, majd utána durvább lesz (ez saját példa, nem akarok általánosítani) és úgyis megszerzi a pénzt, ezer módja van...!!!!

nekem érzelmi és anyagi biztonságra van szükségem és mióta elment ez utóbbi nagyobb biztonságban van, mint a 4 év alatt valaha volt :)

Ja és mindenkinek a saját tempójában, saját érzései szerint kell meghozni a döntéseit.

csak megosztottam Veletek saját történetemet.

szép napot!

690. szöszi71 (válaszként erre: 689. - Judith.budapest)
2012. okt. 18. 08:02

Szia!

Nagyon sajnállak, hogy így vagy. :(

Az viszont nagyon jó, hogy heti kétszer eljársz tornázni, én is így teszek. Legalább ott kikapcsolsz és még jól is érzed magad.

Az is jó, hogy a férjed odaadja a kártyáját és a pénzt. Ezzel belátja azt, hogy alkoholista és ha nála lenne hamar elinná.

Nálunk se igazán változik a helyzet. Hétfőn volt egy kisműtétem, levettek egy anyajegyet, viszont elég nagy hegem van 4 varrattal, még tegnap is fájt. Már talán most jobb. Arra gondoltam, hogy ha így vagyok akkor a párom hazafele fog jönni, nem pedig az ivócimborákhoz és a sörhöz, hát...tévedtem. Még így is azok az elsők és én csak utánna. Hát...ez van.

Jól kifogtuk! :(

2012. okt. 18. 06:08

Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat! Valószínű, engem is majd a levelezés érdekel, ha valahova megyek, az inkább kényeztetés szokott lenni, mert a munka+itthoni teendők azért lekötik az időmet, ide a gép elé, meg néhány perc is elég....egyébként szeretem a kollégákkal a csajos napokat....kirándulás, nagy beszélgetések, de ott nálam nem ez a téma, meg hetente kétszer tornázni is elmegyek, teljesen átmos, levezeti a feszültséget....

itthon ott tartunk, hogy minden pénz, a kártyája nálam van.....

nagyon jó volt a múltkori mondat, hogy az ital állatot csinál az emberből, és én emberhez mentem feleségül.....ez úgy láttam, hatott rá lelkileg, ilyenkor magától idead mindent és kéri, ne adjam visza....

ugyanakkor azt is megfogalmazta, ezzel olyanná vált, mint aki gyámság alatt van, ez teljesen igaz, és ez nekem sem tetszett, mert most nem állat, hanem csökkent értékű, vagyis, megint csak nem az, akihez hozzámentem...

2012. okt. 16. 22:23
Én voltam élőgyűlésen, a levelező lista nekem nekem mégis többet ad, mindennap olvashatom, gyűlésekre nem tudnék nap mint nap járni.
2012. okt. 16. 08:25
leírtam csak törölték :S a találkozó és a csoportos összejövetel (gyűlés) teljesen más :) a levelező lista is más, mint az élő gyűlés
2012. okt. 16. 07:26
Én egyszer mentem el egy Al-Anon találkozóra, de nekem nem tetszett. Nem odavalónak éreztem magam.
2012. okt. 14. 17:17

megírnád Józsi, hogyn juthatok online az al-anonhoz?

egyelőre nem találom azt, amit keresek...köszönöm...

2012. okt. 12. 06:56

már csak az a kérdés, hogy meg akartok-e szabadulni a hibás berögződésektől, mert erre van segítség, amit korábban is írtam és Cila is ajánlotta, ez pedig az Al-Anon.

kati

❮❮ ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook