Hogyan győzhető le az alkoholizmus? (beszélgetés)
Egyátalán nem iszom ,nem dohányzom ,és nem drogozom.
Viszont kitűnően sütök -főzök !!!
Szerintem elhatározás kérdése az egész.
Elkell dönteni ,hogy tompán tudatlanul akarod élni az életed ,vagy minsden érzést megélve szeretnél élni.
Semmi titok nincs ebben.Ja és énis ismerek egy csomó alkoholistát,véleményem szerint beszari emberek,amin lehet változtatni ennyi ,nemkell ezt túlbonyolítani.
Mi jártunk pszichiáterhez is.Véleményem szerint nem sokat ért,bár az én férjem nem nagyon működött együtt,így gyakran csak én mentem.Egy beszélgetés alkalmával mondtam,hogy nem értheti meg a problémát,mert nem él benne.Erre a válasz az volt,hogy, de igen,mert az ő férje is alkoholista volt...Megkérdeztem tőle,hogy meggyógyult? Válasz:Nem Öngyilkos lett!:(Többet én sem mentem,mert rájöttem,hogy hülyébb,mint én voltam.
Nem akarlak elkeseríteni,de mi átéltünk egy jó pár kezelést,a pszichiátrián,a detoxban,az alkoholelvonón törzsvendégek voltunk.Három beültetése volt.Az első után nyolc hónapi nem ivott,a második három hónapig tartott,a harmadik KETTŐ hétig!!!!
Én elváltam,már túl vagyok rajta,elpocsékoltam az életemből 15 évet.....
elismeri magáról, hogy alkoholista? tudja hogy baj van az ivásával? tudja hogy (orvosi) segítség nélkül nem tudja letenni a poharat?
ha bármelyik kérdésre nem a válasz, nem hiszem hogy abbahagyja az ivást. amit leírtál abból nekem az jön le, hogy alkoholbeteg, de ha nem keres magának segítséget, te hiába akarodaz ő leszokását, azt neki magának kell akarnia.az al-anon pedig a hozzátartozók lelki segítsége
kati
Én nem hiszek benne, de azért elképzelhető, hogy tudna segíteni. Átmenetileg biztosan, de csak rajta fog múlni mindig is, hogy visszaesik-e vagy sem. Állandóan nem fog mögötte állni a pszichiáter. Ha le akar szokni akkor van esély rá, hogy le is szokik.
Vannak itt nálam azért okosabbak is csak nem írnak.:)
Ezzel tudom nem is lettél okosabb.
Úgy tűnik itt a hozzátartozóknak jó tanácsot nem is lehet adni, esetleg ha az alkoholista írna, de ő biztosan nem fog. A legtöbb tanács az, hogy váljon el meg hát az AL-anon volt, de az nem sokat változtat a helyzeten csak próbálja elfogadtatni azt.
Az alkoholista ha nem akar leszokni, nem is fog.
Gratulálok, erős vagy! :)
Kívánok a továbbiakban sok-sok kitartást és sikereket az életben!
Legyen szép napod!
elköltözött. megkönnyebbültem. :) nagyon. És erős voltam ahhoz, hogy ne ringassam olyan képzetekbe,
hogy van visszaút.
erősnek érzem az állat kifejezést - mégse négy lábon jár olyankor - de eléggé ösztönlény (szükségletek: pia, szex vagy fordított sorrend) na de másra (is) vágyom: szeretetre, odafigyelésre
persze volt reggel ágyba kávé 4 évig és nagyon sok hasonló figyelmesség, de ezek nem pótolják a valódi figyelmet egy idő után.
nekem férfire, társra van szükségem, nem pedig egy gyerekre, ha nincs nála pénz és pár napig nem iszik, majd utána durvább lesz (ez saját példa, nem akarok általánosítani) és úgyis megszerzi a pénzt, ezer módja van...!!!!
nekem érzelmi és anyagi biztonságra van szükségem és mióta elment ez utóbbi nagyobb biztonságban van, mint a 4 év alatt valaha volt :)
Ja és mindenkinek a saját tempójában, saját érzései szerint kell meghozni a döntéseit.
csak megosztottam Veletek saját történetemet.
szép napot!
Szia!
Nagyon sajnállak, hogy így vagy. :(
Az viszont nagyon jó, hogy heti kétszer eljársz tornázni, én is így teszek. Legalább ott kikapcsolsz és még jól is érzed magad.
Az is jó, hogy a férjed odaadja a kártyáját és a pénzt. Ezzel belátja azt, hogy alkoholista és ha nála lenne hamar elinná.
Nálunk se igazán változik a helyzet. Hétfőn volt egy kisműtétem, levettek egy anyajegyet, viszont elég nagy hegem van 4 varrattal, még tegnap is fájt. Már talán most jobb. Arra gondoltam, hogy ha így vagyok akkor a párom hazafele fog jönni, nem pedig az ivócimborákhoz és a sörhöz, hát...tévedtem. Még így is azok az elsők és én csak utánna. Hát...ez van.
Jól kifogtuk! :(
Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólásokat! Valószínű, engem is majd a levelezés érdekel, ha valahova megyek, az inkább kényeztetés szokott lenni, mert a munka+itthoni teendők azért lekötik az időmet, ide a gép elé, meg néhány perc is elég....egyébként szeretem a kollégákkal a csajos napokat....kirándulás, nagy beszélgetések, de ott nálam nem ez a téma, meg hetente kétszer tornázni is elmegyek, teljesen átmos, levezeti a feszültséget....
itthon ott tartunk, hogy minden pénz, a kártyája nálam van.....
nagyon jó volt a múltkori mondat, hogy az ital állatot csinál az emberből, és én emberhez mentem feleségül.....ez úgy láttam, hatott rá lelkileg, ilyenkor magától idead mindent és kéri, ne adjam visza....
ugyanakkor azt is megfogalmazta, ezzel olyanná vált, mint aki gyámság alatt van, ez teljesen igaz, és ez nekem sem tetszett, mert most nem állat, hanem csökkent értékű, vagyis, megint csak nem az, akihez hozzámentem...
megírnád Józsi, hogyn juthatok online az al-anonhoz?
egyelőre nem találom azt, amit keresek...köszönöm...
már csak az a kérdés, hogy meg akartok-e szabadulni a hibás berögződésektől, mert erre van segítség, amit korábban is írtam és Cila is ajánlotta, ez pedig az Al-Anon.
kati