Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hogyan győzhető le az alkoholizmus? fórum

Hogyan győzhető le az alkoholizmus? (beszélgetés)

❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯
2013. jan. 8. 08:50

Nálunk is elvolt rontva a szabadság és az ünnepek is az alkohol miatt. Nem is tudom hány ezer forintot költhetett el piára a 2,5 hét szabi alatt. Amit egy hétre vittünk a Mátrába az több mint 6 eFt volt.

Azért az kiakasztó, hogy a rokonságtól piát kap, pedig tudják, hogy a rabja. Szerencsére nálunk már piát nem kap, de megveszi magának.

A pia nagoyn közpénk állt már.

2013. jan. 2. 20:40

megvolt a központ, ilyenkor tud pénzt kivenni, meg is tette, várunk ugyan egy állásinterjúra, hátha behívják, az állást jan.9-ig kell betölteni, holnap a jelentkezési határidő, remélem addigra elissza a pénzét, és józanodik, ha nem, akkor nincs esélye, bár eddig még sehova nem hívták be, pedig hosszútávon, hónapokon át szinte alig ivott, nem jutott hozzá....

azért elgondolkodtató, hogy pont a családtagoktól kap pálinkát, pedig tudják, hogy ő már a rabja ennek....szeretetre méltó ember és aranyos is, ha egy kicsi van benne, de ha sok, akkor már nehéz vele, és ezt pontosan tudják, mégis mindig adnak neki inni, és tesznek is a csomagba, "szegénynek"..... régebben, amikor együtt ittak a sógornőmmel, többször megmondtam a véleményem, azóta a sógornőm egy kortyot sem iszik, bár ő nem volt alkesz, csak jó társaságot talált a férje bátyjában, majd taxival hazaküldte.... most meg piát csomagol neki, ha nem ő akkor az öccse, nem tudom ezt megérteni, de nem csak náluk, másutt is van ez így, az apu például , ha kifőtt a pálinkája, olyanokat is megkínál, akik kocsival vannak, így átjáróházzá válik egy időre az otthona, ő pedig az unokatesóm férjét itatja, aki gépkocsivezető, és kocsival megy oda hozzá..... ez valami szolidaritás lehet....

2013. jan. 2. 07:21

is-is a karácsony békésen, családi körben, a két ünnep között rokonlátogatáson kapott egy üveg pálinkát, az beindította a reflexeket, lett belőle egy több napos ki se józanodom, máris berúgom program....az utolsó napokban, amíg tartott a pénze, már egy korty után is hányt, de akkor is, mind legyűrte, már rég nem volt benne semmi élvezet, hiszen folyamatosan rosszul volt...majd jött a haldoklás, ami testi-lelki, nem szól, nincs velünk, így újévre sem kívántunk egymásnak semmit, ma megy a munkaügyi központba, ha el tud egyáltalán menni már régóta nem tudok rá haragudni, sajnálom....és nálatok?

Szöszi! Hogy vagy? Rég hallottam felőletek!

830. a9e26193e7 (válaszként erre: 828. - Judith.budapest)
2012. dec. 31. 13:53
Hogy sikerült?
2012. dec. 25. 07:06
Bodog, Békés Ünnepeket, Mindenkinek!
2012. dec. 22. 05:41
készülődünk a Karácsonyra.....ti hogy vagytok? van-e félelem bennetek, hogy nem rontja-e el az alkohol a béke és szeretet ünnepét?....puszi
2012. dec. 6. 08:42

:)

Látod, én is szenvedek néha és gondolok arra, hogy jobb lenne külön, de valahol meg szeretem és nem akarom elveszíteni. Az is rosszul esik, hogy minden nap munka után megy a piás haverokhoz és utána jön csak haza. Már nem szólok semmit, mert csak rosszabb lenne. Otthon viszont mindent megcsinál szó nélkül ami férfi dolog. Látod, valami mindig kompenzálja az italozást.

2012. dec. 6. 07:11
azt gondolom, csak így saját kútfőből, hogy az alkoholizmus nagy vergődés, vergődik az alkoholista, mert mindig szembesül valmi olyannal, amit piásan követ el, vergődik a család, mert szereti, de megérteni nem tudja, mert nincs abban a helyzetben, nem érti és nem érzi a másikat.....viszont a család az egyetlen az életében, akiért még érdemes talpraállni.....nekem az alkoholista nem megunt játékszer, hogy kidobjam, bár elismerem, sokszor gondolok erre is....
2012. dec. 6. 07:06
nálunk mostanság nyugalom van, persze ez sem az igazi, mert ilyenkor keveset beszél, nevetni meg sose látom, de nem fogy a pénz piára.....és ez engem megnyugtat....persze dugom a pénzt, ő meg vadászik rá, de amíg fel nem fedezi, addig nincs baj.....én most ezt játéknak fogom fel, ahol van, hogy én nyerek időt, vagy időnként ő nyer, nekem így könnyebb....
824. szöszi71 (válaszként erre: 823. - Judith.budapest)
2012. nov. 29. 10:28

Egyenlőre úgy néz ki, hogy a fia ideadja nekünk a kocsit és azzal megyünk, így a párom nem ihat sokat, mert én mindig fogok kitalálni valamit, hogy menjünk autóval.

Látod amit írtál eszembe se jutott. Valahogy megpróbálom én is másképp látni a dolgait, de egyenlőre most még nem megy. Az-az sms dolog nagyon felzaklatott és nem tudok rajta túllépni. Nem tudom hogy csináljam.

2012. nov. 29. 06:04
igen, teljesen igazad van....ha a kikapcsolódás alatt is inni fog, még rosszabb a helyzet, mint itthon, 24 órás gyötrelem, kikapcsolódás helyett, ha egyszer már igent mondtál, akkor meg jobb lenne elmenni, mert lehet, hogy nem ez lesz, ha alkoholistával élünk, akkor nem kell őt a rendes értékek szerint megítélni, bár én erre az AA dologra változatlanul nem találtam rá az interneten, illetve nekem egy könyvajánlás jön be mindig, de az biztos, hogy nem tekintem a férjem teljes értékűnek, így a hülyeségei nem érintenek meg.....leszarom.....próbálom a maradék jó oldalát nézni, és elfogadni, hogy csak ő változtathat saját magán....pl. ha úgy tekintenéd, mivel nem tudsz tőle megválni, hogy azért megy munka után a kocsmába, mert ideges é sezzel téged nem akar terhelni, ami ugye mi egészségesek tudjuk, hogy ez nem normális, de mégis ez megnyugtana? szóval én így át szoktam fordítani a dolgokat, hogy egyben tarsam acsaládot, mert én pl. utálnék egyedül élni, másik pasit, meg eszem ágában sincs keresgélni.....
822. szöszi71 (válaszként erre: 821. - Judith.budapest)
2012. nov. 27. 07:39

Szia!

Sajnos a párom lelkileg megint belém taposott. Anyagilag megint rossz a helyzetem, így hó végén, tegnap már csak 300 forintom volt, így megint megemlítettem neki, de olyan volt mint aki fel se fogja és nem érdekli. Reggel a konyhaasztalon volt 5 eFt a hétre. Hát...ez ..rva jó, hisz én kajára kértem és nem pedig piára kell, mint neki a mindennapokban. Nagyon fáj és rosszul esik még mindig ez a dolog. Már félek a decembertől, hogy mi lesz, hisz karira több pénz kell.

Tudod, az jutott eszembe, hogy inkább ne mennénk el 5 napra a Mátrába, ha így vagyunk anyagilag. Sőt a párom nyaralásról is beszél, de semmi kedvem az egészhez ilyen körülmények közt.

2012. nov. 22. 05:24
hm...örülök neki...kell a kikapcsolódás mindkettőtöknek, és kívánom, hogy feltöltődve gyertek haza...
820. szöszi71 (válaszként erre: 819. - Judith.budapest)
2012. nov. 21. 07:51

Ezek szerint csak féltékeny, ha látni akarja, hogy mégy haza. Nagyon rossz, én is égettem már meg véletlen a vasalóval a kezem. Kívánom, hogy hamar meggyógyúljon.

Nálatok jó módszer, hogy nincs a férjednél pénz, de nálunk sajna ezt nem lehet kivitelezni, mivel külön kasszán vagyunk. Anyósomék is beválik ez a módszer már évek óta.

Nem tudom írtam-e, hogy a párom befizetett kettőnket és lefoglalt 5 éjszakát Mátrafüreden a munkahelyi szálláson. Ennek nagyon örültem. Ez már haladás szerintem. :D Jó lenne, ha akkor lenne egy kis hó a hegyekben.

2012. nov. 21. 07:47
kifejezetten nem, vagyis nem mondja, de a fene megeszi, ha valahol vagyok, olyankor nem mer inni se , mert látni akarja, tudni szeretné, mikor, hogyan jövök haza.....tegnap véletlenül megégettem a vasalóval a kezem..máskor vagy nem szól, vagy azt mondja..Úgy kell a hülyének.....tegnap azonban tőle szinte hihetetlen módon jaj, vigyázz..! éreztem, hogy őszintén sajnálta, igaz, régóta nem ivott, mert nálam beválik, hogy nincs nála pénz, bár dugdosni unom, és nem megoldás tudom, de a tüneti kezelést meghozza...
818. szöszi71 (válaszként erre: 817. - Judith.budapest)
2012. nov. 20. 07:55
A Te párod is féltékenykedik? Az enyém az tutira féltékeny, hisz úgy is viselkedik és látszik rajta, hogy komolyan mondja.
2012. nov. 19. 17:17
milyen jelemző ez rájuk....félnek, hogy elveszítenek, de nem tudnak szabadulni a rabságtól....lehet, csak mondják, egyébként nem is félnek annyira, csak hülyítenek....nem tudom...
2012. nov. 19. 08:02

Szia!

Köszi kérdésed jól sikerült a buli: ettünk, ittunk, táncoltunk. Nem ittam sokat, de egy kicsit megártott. Mikor hazaértem volt a páromban is, de nem volt vészes. Bevallotta, hogy nagyon féltékeny, főleg mikor így elmegyek otthonról néha. Fél, hogy elveszít, hogy jön helyette egy másik aki többet ad nekem, mint ő. Szombaton elég jól beiszogatott szokás szerint.

2012. nov. 17. 05:57
remélem jól sikerült a buli? és a párod, hogy találtad otthon?
2012. nov. 16. 08:23

Szia!

Tegnap este mondtam a páromnak, hogy ma megyek az osztállyal a névnapra. Láttam rajta, hogy nem tetszik a dolog, de nem szólt semmit, hisz tudhatja,hogy nem is lenne jogos, hisz Ő minden nap előbb az ital és utánna jövök én. Annyit mondott csak, hogy akkor későn jössz haza. Mondtam is neki, hogy azért annyira nem. Nem baj, legalább most Ő fog várni és nem tudja mikor érek haza. Ennyi kell. :)

2012. nov. 15. 17:01
írd meg a fejleményeket...!!!!
812. szöszi71 (válaszként erre: 811. - Judith.budapest)
2012. nov. 15. 09:42

Elis hiszem, hogy még mindig a hatása alatt vagy a történteknek. Sajnos sok hülye van az utakon.

Valószínű, hogy tényleng a munkahelyi stresszt így vezeti le,hisz buszsofőr és nap mint nap sok hülye veszi körül.

Tudod, ha így ezer évben egyszer elmegyek valahova akkor féltékenykedik. Mindig azt hiszi, hogy megcsalom valakivel. Ez nekem nagyon rossz,hisz tudom, hogy nem olyan vagyok. Ha így lenne akkor már rég megtehettem volna. Ma fogom vele közölni, hogy holnap később érek haza, mint ő. Biztos lesni fog, de nem igazán érdekel.

2012. nov. 15. 09:16

időjárás, munkahelyi gondok..stb

tegnap egy körforgalomnál lassítottam, és mögöttem rám dudált, meg magyarázott...hiába volt nekem igazam, hagy döntsem már el én, hogyan megyek be biztonságosan, még órákig a hatása alatt voltam, mert megijesztett a dudálása...szóval ilyenek történnek mindenkivel, és ők így látják jónak levezetni a feszkót....nem hioszem, hogy ő aggódna ate kirándulásod miatt, az enyém nem szokott, örül, hogy végre egyedül lehet, és nyugodtan ihat....

810. szöszi71 (válaszként erre: 809. - Judith.budapest)
2012. nov. 14. 08:14

Miért van ez a hullámvölgy? Otthon pedig semmi nincs ami miatt így kellene, hogy legyen. Akor mennyit fog pénteken inni, ha megtudja, hogy elmegyek a kollegákkal/kolleganőkkel bulizni?! Ma mondom meg neki, eddig még nem tettem.

Megígérem, hogy nem fogok folyton rágondolni, inkább lazítok és kikapcsolódom egy kicsit! :D

2012. nov. 13. 16:51

most hullámvölgyben van, ha sokat iszik, később lehet, majd kevesebbet, nálunk legalábbis ilyen hullámok vannak.....

jó ötlet, hogy kikapcsolódsz, de egyet igérj meg magadnak, ott nem rá fogsz folyton gondolni, ne hagyd, hogy elrontsa ezt a kis örömöd...!

808. szöszi71 (válaszként erre: 807. - Judith.budapest)
2012. nov. 13. 08:15
Ha kérek tőle akkor ad, de ez még egyszer volt, hogy én kértem, egyébkélnt kivárok, de addig az ideg esz. Ő nem megy el vásárolni, ha meg együtt megyünk akkor sokat költünk, így jobb ha én egyedül teszem meg apránként. Míg otthon volt 1,5 hétig akkor is csak a piát vásárolta, az nem érdekelte, hogy nincs a hűtőben semmi. Sajnos azt vettem észre, hogy most a sok ivászata után ingerültebb, feszültebb és reszket a keze. Nem tudom hova vezet, mi lesz így. Pénteken elmegyek a munkatársaimmal, az osztállyal egy buliba. Az egyik vállalkozó szokta évente egyszer meghívni az osztályt vidékre, magához. Most elmegyek, nem fogom mindig otthon azt várni, hogy mikor jön haza. Egyébként is elsők a piás sörözős haverok, majd utánna jön haza. Akkor én miért ne menjek oda ahol jól érzem magam és kitudok kapcsolódni egy kicsit?!
2012. nov. 12. 18:08

ha kérsz pénzt könnyen ad? mert az is szörnyű lehet, ha kuncsorogni kell...akkor én is inkábbb elodáznám, amíg lehet, de azért az a normális, ha kérsz és ad....esetleg a megbeszélten fölül is, mert az árakat nem lehet követni..egyébként ha felajánlanád neki, hogy időnként ő vásároljon? vagy esetleg együtt?

a depisek azt hiszik magukról, hogy nem szerethetők, hallottam amúltkor egy nyilatkozatban....az alkoholisták mit hisznek magukról? azt, hogy nekik mindent szabad? kérdezném olyantól, aki már volt ennek a rabja..

806. szöszi71 (válaszként erre: 805. - Jozsi.38)
2012. nov. 12. 09:15
Igen, Ő is ott eszik velem. Együtt élünk, együtt lakunk. Mostmár azt hiszem változtatnom kell és kérni, ha nem elég a pénz. Persze a sok piára arra mindig van neki és egyéb más hülyeségre is. Tudod, már előre félek a karácsonytól. Nem tudok ajándékokat venni a családomnak, hisz még kajára is alig van pénz. Szeretem a karácsonyt, de félek. Ilyen még soha nem volt mióta élek.
805. jozsi.38 (válaszként erre: 804. - Szöszi71)
2012. nov. 12. 08:29
miért van rossz érzésed attól hogy pénzt kérj a párodtól? ő is ott eszik veled nem? gyakorlatilag te tartod el, nehogy már rossz érzésed legyen ettől.
804. szöszi71 (válaszként erre: 803. - Judith.budapest)
2012. nov. 12. 08:07

Igen ezt én is tapasztaltam már. Anno volt két cicánk. Mindig megérezték, ha valami lelki problémám volt, vagy ha beteg voltam. Odajött, odabújt és dorombolt nekem. Sajna a válásnál oda kellett őket adni kertesházba. Szerencsére jó helyre kerültek. Most viszont nem lehetne cicám, pedig már gondoltam rá, mert a párom kimondottan gyűlöli a macskákat. Van egy a lépcsőházban. A 8. emeleten lakik és a szomszédasszony szokott rá vigyázni mikor a gazdija elmegy otthonról. Ha egyedül vagyok én is beengedem, egy kicsit megszeretgetem. Ha viszont a páromat meglátja menekül, elszalad.

Tegnap észrevettem, hogy a párom szenved, de nem érdekelt, nem kérdeztem semmit. A 1,5 heti piálás kikészítette a gyomrát, egész nap szinte nem is bírt enni semmit. Viszont ebédet se tudtam főzni, mert nem volt pénzem. Én ideges voltam, azért nem igazán ettem. Reggelire ettem egy kis pirítóst sajttal és kemény tojással, napközben egy kis háztartási kekszet, majd késő délután ugyanazt amit reggelire, hisz más lehetőségem nem volt. A páromat abszolút nem izgatta, hogy üres a hűtő. Este adott pénzt, de ez sem lesz elég, de úgy döntöttem, ha elfogy akkor majd kérek. Csak ez annyira rossz, hogy minden hónapban ezt kell csináljam, kéregetni.

❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook