Hogyan győzhető le az alkoholizmus? (beszélgetés)
Ebben pont az az elkeserítő hogy te próbálkozol értelmetlenül, miközben ő képtelen magának parancsolni. Ráadásul a családodat is próbálod összetartani, megmenteni egy akár jól is működhető közösséget, míg ő csak a napi adagjára gondol.
Én is végigjátszottam ezt vele. Szépen, okosan, durván. És attól, hogy ő "csak" barátnőm (volt) nem a társam, még nem éreztem magam jobban a kudarctól. Én érzem szarul magam, mint az aki csak "borbarát", de már nem bajbarát...
Jó volna nagyon ha volna megoldás, de igazatok van abban hogy önmagát kellene meggyógyítania, mert okot találni könnyű. Mindig van valaki aki csúnyán néz rád, aki lehet akaratlanul is-de megbánt.-amit túl soknak, túl nehéznek érzel, vagy hogy feje tetejére áll a világ. De azért még nem kezdek el inni.
Hogy Ő miért kezdte el? Ebben látta a megoldást? Okos nő, élhetne szebb életet. Akkor mégis miért?
Évekig azt hittem barátnők vagyunk, aztán a segítő kisérleteimmel ott tartunk hogy már hónapok óta nem is beszéltünk, elkerül.
Szomorú vagyok, de már nem biztos hogy jó ötlet volt Teréz anyát játszani
Ha az nem akarja abbahagyni, aki iszik, akkor hiába szeretné a fél világ, nem fog sikerülni. Vannak józanabb időszakok, de utána újabb s még nagyobb hanyatlás következik. Környezetemben volt rá példa. Szomorú.
Egyik régi barátom enyhén ittasan, tényleg csak picit ivott, halálra gázolt valakit. Leülte, s 5 éve idült alkoholista. Nem fog megváltozni.
Üdv mindenkinek.
Ha szeretnéd, hogy alkoholista családtagod letegye az alkoholt én szakember segítségével tudok rajta segíteni, teljesen ingyen. Keressetek meg és elmondom mi a teendő. Ha úgy érzed nem fordulna szakemberhez, akkor is keress meg van megoldás!!!
Szia!
Én egy másik topicban beszélgettem erről a témáról arabave-val, de itt vagyok, ha meg szeretnéd osztani a gondolataidat.
Nem tudom, van-e itt valaki,de Én vagyok "az"akiről
"arabeva"-val beszélgettetek!
Várok mindet....
Gondolj bele, Te lemondanál olyan valamiről, ami kikapcsolja az agyad, nem kell a sok gondot elviselned, érdektelen leszel, mindenki azt csinál felőled - amit akar, nem érdekel, nyugodtnak érzed magad ebben a bódult állapotban. Azt is akarod, hogy ez soha ne is múljon el, mert nem bírod a sok gyötrődést, kilátástalannak látod a helyzeted...
Te meg akarnád ezt szüntetni? Mert ő ilyen állapotba (vagy hasonlóba) kerül, amikor iszik. Úgy érzi, hogy egyedül van, és nem tud megbírkózni a feladatokkal - menekül a piához (vagy a droghoz).
Csakis a családdal összefogva lehet kilábalni a szenvedély betegségből, az orvos segítségével. Mert hiába viszed Te el, és kezelik, ha hazamegy, akkor mi változik? SEMMI. Tehát, folytatja ott, ahol abbahagyta.
Én még igaz, sosem voltam szenvedélybeteg, de nem akarom elhinni, hogy nincs mód a felépülésre. Ha ez betegség, akkor gyógyítható kell hogy legyen.
Nem hagyhatom mert mivel szomszédok vagyunk, nap mint nap látom.
Nem engedhetem hogy ne akarja abbahagyni.
De itt a szép szó kevés.
Az is baj, amit ti is mondtatok.
Hogy nem vagyok benne teljesen biztos, hogy ő is akarja e egyáltalán komolyan.
Mert mondani mindent lehet, mert azt várják el tőled.
De mit akar ő?
Ez számomra is nyitott még.
Az alkoholista mindíg is az marad. Legfeljebb "pillanatnyilag tünetmentes" állapotot képesek a kezelésekkel nála produkálni. Szegény, azért sajnálom, mert már nem képes egyedül kilábalni belőle. Kicsit lehet, hogy előbb kellett volna törődni vele a CSALÁDJÁNAK elsősorban! Hogy ne fajuljon idáig a dolog.
Csakis az orvosi segítséget javaslom.
Remélem hogy nem akar ott maradni.
Nála voltak már kőkemény helyzetek-detoxikáló például.
Az a baj, hogy én nem bírom megérteni, hogy képes rá egyáltalán, hogy ilyet tegyen.
És ezt most például a gyerekeinek is végig kellett néznie.
A kislánya- 12 éves már nyiltan az anyja ellen fordult, és azt gondolom ez is főként az ő hibája.
Olyanokkal védekezik hogy mert annyi meg annyi teher ül a vállán*- de ez nem mentség. MIndenkinek vannak gondjai.
jÓ állása van, de ki fogják rúgni, ha így folytatja, és akkor majd tényleg lesznek gondjai.
Neki kőkemény akarat kellene, és egy teljes szemléletváltás, amire úgy látom nem képes.
Tegnap is csak nézett maga elé üveges szemmel, amikor felvázoltam neki hogy mifelé tart.
Egyik barátnőm évek óta küzd az alkohollal.
Hosszabb-rövidebb időre sikerült ugyan abbahagynia, de most egy éven belül másodszor került a gödör mélyére.
Már elveszítette egyszer a gyerekeit emiatt, és bár most (alig 3 hónapja) visszakapta ugyan a
fiát, félő hogy újra elveszítheti, ha nem áll talpra.
Túl van már a beültetésen, terápiákon is részt vett, mégsem hozta meg a várt eredményt.
Aki tud ezzel kapcsolatban segíteni, vagy van tapasztalata valamilyen formában, kérem segítsen!