Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hogyan győzhető le az alkoholizmus? fórum

Hogyan győzhető le az alkoholizmus? (beszélgetés)

❮❮ ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... ❯❯
623. judith.budapest (válaszként erre: 622. - Szöszi71)
2012. szept. 17. 19:08
igazából semmit nem szólok a hülyeségeihez....
622. szöszi71 (válaszként erre: 615. - Judith.budapest)
2012. szept. 17. 07:44

Ha sikerülne valami jóm nem bánnám, legalább még jobban lekötném a gondolataimat.

Azért nem semmi amiről a párod beszélt, vannak ötletei. Te mit szóltál hozzá?

2012. szept. 17. 05:56
sziasztok! Remek hétvégém volt, az öcsémék jöttek vasárnap ebédre, majd túráztunk egy nagyot, libegőztünk, ettünk frissen sült rétest, nagyokat nevettünk....rosszéletűm épp haldoklik, ha telítődik, akkor két napig az ágyat nyomja, vele is voltunk már tönbbször ezen a túrán, most nem tudott jönni, de majd legközelebb ...
2012. szept. 16. 06:36
tegnap megkérdezte, hogy miért nem harcolok az ivása ellen....hm...eddig harcoltam, nem lett jobb a helyzet....akkor meg minek....kérte beszélgessünk, mondtam, jó...semmi témája nem volt...valahogy nem csodálkozom rajta...aztán előjött a szex témával, hogy beszélgessünk róla...szerinte hozhatnék egy kolléganőt, és ketten kényeztetnénk őt.....remek ötlet....ennyi az összes témája, megint saját maga....még előjött azzal, ha én alkoholista lennék, akkor ő le tudna szokni...na ezt nem próbáljuk ki, mert engem nem vonz az ital, nincs vele semmi bajom, ha jól esik, barátokkal iszom, de nagyon keveset, érzem, mikor elég....
619. newoman
2012. szept. 15. 09:43
Köszönöm a véleményeteket,sokat segítettetek!
2012. szept. 15. 08:24
soha többé nem élnék alkoholistával, vannak árulkodó jelek, ittt már többről van szó....ne végy gondot a nyakadba, az ivásra nincs ok, akkor mindenki alkoholista lenne, mert mindenkinek vannak nehézségei...felejtsd el ezt a flrfit, mert sok csalódást fog okozni neked, ha elütött volna egy ártatlant? vagy karambolozik egy ártatlannal? ennél nagyobb vétket el sem tudok képzelni, az enyém is piás, de vezetni sose ült még piásan, még az enyémnél is felelőtlenebb önimádó.....szabadulj tőle..!!!!!!!!!!!!!
617. pista55 (válaszként erre: 616. - Newoman)
2012. szept. 15. 08:17
Semmi esetre ne engedd oda mert utána is inni fog és soha az életben nem tudsz megszabadulni tőle!
616. newoman
2012. szept. 15. 07:22
Sziasztok!Alkoholista a párom.Vannak száraz időszakai,de egy héttel ezelőtt ittas vezetésért megint elvették a jogsiját.Az árokban kötött ki,szerencsére nem ütött el senkit,de magát nagyon megütötte,fáj mindene. Azóta újra iszik,mert azt mondja,hogy ezzel tudja csak csillapítani a fájdalmaát,mert a gyógyszerek neki sosem hatottak.Nincs munkája,nincs pénze,tőlem kért kölcsön többször. Tegnap kérte,hadd költözzön hozzám,mert az otthoni környezete teszi tönkre,azért iszik. Az elvált nejével él egy közös házban,amit nem akar eladni az exnej.Én félek,hogy csak ki akar használni, már cigire sincs pénze,ha ideköltözne hozzám,akkor úgyis eltartanám.De szerinte a környezetváltozás gyógyítaná meg. Ezen őrlődöm.Ti mit tennétek?
2012. szept. 14. 17:22
Hát így, hogy leszarom....sok a barátom, a közeliek tudják, hogy mizu...megyek a rokonaimhoz, segítem őket, a barátokkal partikra időnként, nem túl sűrűn, a kollégákkal is nagyon jóban vagyok, szinte minden rendben lenne, ha nem inna, de olyan meg ugye nincs, hogy minden összejöjjön....jó ötlet a másodállás, pénzhez jutsz, nem leszel kiszolgáltatott...
614. szöszi71 (válaszként erre: 613. - Judith.budapest)
2012. szept. 14. 07:43

Szia!

Jó reggelt!

Nem egyszerű, hidd el nekem. Ha egyedül lennék akkor nem tudnék egyáltalán megélni. Ott a lakáshitelem, vonják a gyerektartást, a fizum közalkalmazotti ami nagyon kevés, így marad havi szinten 20 eFt-om.

Ma ráébresztem arra, hogy nincs pénzem és láthatja is, hogy nincs a hűtőben semmi. Egyedül szárazkolbi van és tegnapról az ebéd amit enni lehet. Tuti kibeszéli a dolgot, ahogy szokta. Csak megmondom neki, hogy ez így nagyon nem jó és rossz nekem. Ja és megemlítem, hogy feltettem magam a netre, keresek alkalmi másodállásban végezhető munkát, mert így nem bírom sokáig, hogy nincs pénz.

Már volt egy rossz házasságom, ott is gond volt a pénzzel. Ott nem nyúlhattam hozzá, közös volt a számla. Az exem fizette a csekkeket és adott valamennyi pénzt amit be kellett osszak. Ő józan bolond volt, nem ivott, csak alkalmakkor, de akkor se sokat.

Te hogy birod azt amiben vagy?

Azért elég kemény nálatok a helyzet.

Az viszont jó, hogy nem keresel rosszul.

2012. szept. 14. 07:06
Jaj Szöszi rúgd ki, ha tiéd a lakás, te egy nagyon jó csaj vagy , ne szenvedj ettől az önző alaktól....az enyém is szemét, de pénzt azt teljes egészében ad.....bár most visszakérte a kártzyáját, mert ajándékot akar nekem venni.....na azóta csak a fél literes pálinkás üvegekben keresi, enni nem eszik, csak éjjel titokban, keveset, ki fog készülni, olyankor napokig haldoklik....leszarom...szerencsére jól keresek...viszonylag, nem szorulok rá....
2012. szept. 13. 13:15

Sziasztok!

Mostanság kezdek ráébredni arra, hogy a párom nem törekszik a leszokásra és tudom, ebből soha nem lesz semmi, csak ígéret marad. Mostanság visszaszokott hétközben is az italra. Amit otthon látok az 2 üveg sör, de előtte már megjárja az italdiszkontot is. Ezt nem mondja, csak látni szoktam, hogy arról jön haza. Valószínűnek tartom, hogy egy felest iszik meg ott munka után. Pénzt még mindig nem adott, jelenleg 500 forintom van, hétfőn volt neki fizetés.

611. c8ec504c40 (válaszként erre: 608. - Pista55)
2012. szept. 11. 21:00
Hát, igen, elég nagy baj. Nem küldték el rehabra?
610. pista55 (válaszként erre: 609. - Wiki76)
2012. szept. 10. 23:32

Szerintem sokan be sem adatnák, de ha mégis, nem tudom megundorodna-e. Lehet, hogy akkor esne vissza mikor elmegy a hatása és újra megpróbálná.

Ha mégis beválna, annak sokan örülnének, de mindig feldobnak valami csodaszert, aztán meg hallani sem lehet róla.

609. wiki76
2012. szept. 10. 23:16

bocsi hogy belevau..de a nyáron olvastam egy tudományos újságban hogy egy oltással megszüntethető az alkoholizmus.Az alkohol bontó enzim termelődését blokkolja így a beteg már egy korty piától is irtó rosszul lesz és megundorodik.

Hogy ez mikor kerül piacra nem tudni de van remény.

608. pista55 (válaszként erre: 607. - C8ec504c40)
2012. szept. 10. 23:01

Van.

Andaxin első körben hatalmas dózisban, aztán gyógyszer függő is lett és így már nem csak alkoholt iszik, gyógyszert is szed vele.

607. c8ec504c40 (válaszként erre: 606. - Pista55)
2012. szept. 10. 22:40

Neked is van alkoholista családtagod?

Általában én is a sok gyógyszerelés ellen vagyok, de ebben az esetben muszály náluk első körben a sóvárgásukat legyőzni.

606. pista55 (válaszként erre: 605. - C8ec504c40)
2012. szept. 10. 22:38
Lehet, hogy több ideje lett iszogatni.
605. c8ec504c40 (válaszként erre: 604. - Pista55)
2012. szept. 10. 22:33

Amikor tanultam, valóban nem éreztem rajta alkoholszagot, de az már megvolt benne, hogy indulatkontroll zavarai voltak.

Szerintem az utóbbi egy évben fajultak el nála a dolgok, hogy miért, azt nem tudom. Azért sajnálom, mert normális volt tanárnak.

604. pista55 (válaszként erre: 603. - C8ec504c40)
2012. szept. 10. 22:30

Azért remegett a keze mert aznap még nem ivott. Nem hiszem, hogy veszélyben voltál mellette mikor tanultál vezetni. Egyébként lehet, hogy munkában nem ivott, de utána sokat és nem csak este hanem mindig mikor hazament a munkából.

Ismerem én az ilyeneket.:))

603. c8ec504c40 (válaszként erre: 602. - Pista55)
2012. szept. 10. 22:24

Igen, ez sajnos igaz. Meg ha mondjuk szőlője van... tulajdonképpen ha kell, ha nem iszik a magyar, aztán már sokaknak nincs megállás.

Épp a napokban járt nálunk a rendelőben egy férfi, akiben a volt autóoktatómra ismertem... ahogy bejött, a pszichiáterünk már kiszűrte a mozgásából, hogy alkoholista. Mikor rákérdezett, az ember elbagatellizálta. Amikor néhány dokumentumot kért tőle a főnököm, ahogy átnyújtotta, tisztára remegett a keze... előző este döntötte el, hogy leszokik, de elmondása szerint csak este iszik, munka közben nem. Ha belegondolok, hogy annak idején én terhesen tanultam mellette vezetni.. s még aznap is kocsival jött a rendelésre.

602. pista55 (válaszként erre: 601. - C8ec504c40)
2012. szept. 10. 22:00

Az alkoholizálásnak lehet oka az is, hogy olyan társaságba keveredett ahol nem vettették meg az italozást. Aztán az egyik ivóból lesz alkoholista, a másikból nem. Egyáltalán nem biztos, hogy azért iszik mert bánata van és ezzel akarja elnyomni.

A Magyar ember akkor iszik mikor bánata van, vagy mikor öröm éri, de szerintem máskor is.:))

601. c8ec504c40 (válaszként erre: 600. - Pista55)
2012. szept. 10. 21:55

Valamilyen oka minden függőségnek van. Mint ahogy mindennek van oka :)

Nem mellesleg minden embernek van szenvedélybetegsége, csak sokunknak lightosabb, mint a gyorsan ölő alkohol-és drogos betegeknek.

Én pl. kényszerevő vagyok és édességfüggő, ami ugyanolyan sóvárgással jár - gondolom én - mint a dohányosoknak a cigi, vagy az adott témában járva az alkoholistáknak a fröccs, stb.

600. pista55 (válaszként erre: 599. - C8ec504c40)
2012. szept. 10. 21:27
Az az oka, hogy rászokott.:) Ivott egy ideig mértékkel, aztán már mérték a vödör volt. Egyre több kellett a szinten tartáshoz és egyszer csak függő lett. Nem biztos, hogy volt ennek oka.
599. c8ec504c40 (válaszként erre: 596. - Newoman)
2012. szept. 10. 21:23

Bár inkább a horgászás és a főzés lenne csak a szenvedélye, igaz?

Valamilyen oka biztos van, ha valaki az italban találja meg élete értelmét, vagy az alkoholba fojtja bántatát...

598. judith.budapest (válaszként erre: 594. - Szöszi71)
2012. szept. 10. 18:45
köszönöm Szöszi! Kitartást mindenkinek, lelki erőt!
597. 303b0747dd (válaszként erre: 589. - Newoman)
2012. szept. 10. 15:57
Hello,szeret téged szerintem,a leszokás más tészta.Nem hiszem hogy a jogsi elvesztéséből tanult,hiába nagy érvágás neki.Ennél nagyobb dolognak kellett volna történnie hogy észbe kapjon.Hagynám kicsit a helyedben,ha mindig ki van húzva a kakiból,abból nem tanul.
596. newoman (válaszként erre: 591. - C8ec504c40)
2012. szept. 10. 12:14
Van benne valami, a párom is konfliktuskerülő,irtózik az összeütközésektől,inkább tudomást sem vesz róluk.És függő típus:amikor nem ivott,akkor horgászott fanatikusan,máskor egész nap főzött. Ja és 35 éve erős dohányos is.
595. c8ec504c40 (válaszként erre: 592. - Pista55)
2012. szept. 10. 08:22

Craving csökkentőket kap, amivel előkészítik a leszokásra.

Ha nem fekszik be, nagyon ritka, hogy egyedül le tudjon szokni. Ennyi.

Vagy meghal májkárosodásban, vagy az utcán összetörve, ájultan belefullad a saját hányásába. Tehát jobb szakemberekhez fordulni. S igen, ilyenkor jobb a gyógyszer.

594. szöszi71 (válaszként erre: 588. - Judith.budapest)
2012. szept. 10. 07:37

Szia!

Nagyon ügyes vagy, hogy szépen rendbetetted apukád lakását. Azén párom is féltékeny, sokszor azon agyal, hogy biztos mással is együtt vagyok. Nem érti meg,hogy csak Ő van az életemben.

Legyen szép napod!

❮❮ ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook