Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Na az ecet éppen ezt a védelmi vonalat segítene visszaállítani, fertőtlenítő hatása is van és sava közeget hoz létre mely segiti a hasznos bacik visszatelepülését, akik utána már helyreállitanák az egyensúlyt.
Ezt is úgy olvastam, de úgy gondolom lehet benne igazság.
Nem is a vékonybélről volt szó, de igy igaz.
A vastagbélben pedig savasnak kell lennie, a tejsavbacik miatt. Ez megakadályozná a kórokozók (köztük a candida) túlzott terjeszkedését. A mai világ..stb.. tönkretesszük ezt a védelmi vonalat. De ezt mindenki kivűlről fújja.
Sziasztok,
én is úgy tudom, hogy mindenféle savas dolog tilos candida esetén, még az almaecet is. Az más kérdés, hogy egyébként meg jótékony hatású.
A citromról tudom egyedül, hogy lúgosít, pedig mást gondolna az ember. Ezért is ajánlott a reggelt úgy kezdeni, hogy fél citrom levét egy pohár meleg vízzel meginni:-)
H.
köszi, még szerencse, olyan szépen mosolyog ez a tök a hűtőben :-)
nem, nem itt olvastam, szörfölgettem a neten, titeket még csak most kezdtelek visszaolvasgatni
Szia!
Igen, ecet tilos, viszont a mustármag kifejezetten jó és a torma is. Nem a bolti tormát kell venni, hanem a jó öreg gyökeret lereszelni:)
Bevallom őszintén én sem értem ezt a nagy elzárkózást az ecettől, a benne levő ecetsav pedig áldásos is tud lenni. Talán jobb nem kísérletezni?
A mértéke ugyanis nem mindegy, mert eltúlozva valóban savasíthat.
Azért a dokikkal sem árt óvatos lenni, van amelyik csak a pénzre megy minél drágább bogyókat ajánl stb..
nem értem, akkor miért van mindenhol a tiltólistán, azon is, amit a dokitól kaptam :-(
de köszi szépen. Korábban kérdeztem a sütőtököt, esetleg arra is van tipped?
Szia
Az ecettől nem kell annyira írtózni, még jót is tehet ugyanis a belekben nem erjed, épp ellenkezőleg visszaállítja a normális savas kémhatást, ami aztán elpusztít minden nem odavaló kórokozót.
A bajok ot kezdődtek, amikor a tejsavbaktériumok kipusztulása miatt lúgos kémhatás lépett fel a bélben. Ez tette lehetővé a kártékony, rothasztó baktériumok térhódítását. Az ecet segít visszaállítani ezt az egyensúlyt. Emiatt én pl az ecetes uborkát beiktattam az étkezésembe, és tényleg kedvező hatásról tudok beszámolni.
biztos láttad, pont előtted kérdezgettem én is kezdőként a tapasztaltakat :-). szóval én csak annyiban tudok segíteni, hogy az általam megtalált különféle listák - ha vannak is eltérések - az ecetet mind tiltják. erjedés, pont azt kellene elkerülni.
én is most néztem meg fancsali képpel, hogy a baromi drága bio salátaöntetemben is van borecet, szóval az is ugrott.
Sziasztok!
Én most fogom elkezdeni a candida diétát és egy dologban nem vagyok teljesen biztos: a legtöbb könyv azt írja, hogy nem lehet ecetet (így mustárt és tormát sem) fogyasztani, viszont egy könyv szerint pedig ezek kimondottan jók. Csak azért nem tudtam eldönteni, mert külsőleg gomba ellen viszont kimondottan jó az ecet. Szerintetek?
Előre is köszi szépen minden hozzászólást!
hahó, olvasgatom a mit lehet - mit nem listákat. Azt látom, hogy tök lehet, de vajon sütőtök is? most cipeltem haza egy szép nagyot és annyira szeretem. szerintetek?
azt sem értem, hogy az egyik lista szerint szója és ilyesmik - vagyis gondolom a tofu is - tilos, a másik szerint mehet. akkor most?
szia, köszi mindenkinek :-)
azóta rész-megerősítést már szereztem, most jöttem haza egy általános állapotfelmérésről egy belgyógyász-természetgyógyász orvostól, aki voll-diagnosztikával is foglalkozik (bekönyörögtem magam egy lemondott beteg helyére).
candidám biztosan van (sajnos más is), a kiütéseket valóban okozhatja más is. még hátravan többféle vizsgálat, de a candida diétát már mostantól mondta, meg kaptam homeopátiás szereket és egy bélregeneráló izét.
elkezdelek majd visszaolvasni titeket, mert ezt most gyorsan ki kellene tanulnom.
tényleg köszi, hogy ilyen gyorsan írtatok, hálás vagyok
Nem kell mindent erre fogni, ne legyünk ennyire paranoiásak. A kiütésnek ezer meg ezer oka lehet, bocsi de nekem ez lenne a legutolsó ami eszembe jutna róla.
Kutakodj még egy kicsit, nem kell egyből elfogadni, hogy biztos candida..
sziasztok, segítséget szeretnék kérni: tudom, hogy orvosnak kell diagnosztizálni, de azt hiszem, candidám van. Hetek óta tele vagyok kiütésekkel, amik egyszer rosszabbodnak, máskor kicsit eltűnnek, de olyanok mint a csalánkiütés. az orvos azt mondta, allergia, de most már egy hete az antihisztaminra és kálciumra semmit sem javul, szerintem nem allergia (nem tudom kötni semmihez). mivel a szélsőségesen szar (bocs) táplálkozás, sok szénhidrát, és stressz is stimmel nálam, egyszerűen nem tudok másra gyanakodni. nőgyógyászati panaszaim nincsenek, bár évekkel ezelőtt volt candidám, amit kezeltek is, de azóta ezt nem tapasztaltam.
légyszi segítsetek, mit csináljak most? nagyon el vagyok keseredve :-(
Bocsi, elírtam: a drágább fajták nem keserűek.
De én úgy tapasztaltam nem is annyira hatékonyak ahogy ez az alkoholos sem :( És még az ize is tök fura..
Ezért Citro cseppet szoktam venni, azzal meg vagyok elégedve igaz hogy keserű de nem zavar.
Szia
Az drágább fajták keserűek. Azt az alkoholosat nem javalom, egyszer én is olyat vettem borzalmas még mindig ott a polcon nem fogyasztom. Teljesen olyan mintha alkoholt innál.
Amiről én beszélek annak az összetevője:
Etilalkohol 96% v/v, grapefruit rezinoid (feldolgozási maradék) kivonata.
Citrus bioflavonid tartalom: 8,6 mg/20ml, az ajánlott napi legnagyobb adagban (45 csepp) 0,5 mg.
Kisgyeremekeknek, terhes-szoptató anyáknak, citrusfélékre érzékenyeknek nem ajánlott.
Ezen kívül csak túrót fogyasztok a tejtermék kategóriából.
Én nem érzem, hogy másféle tejtermékek hiányoznának...
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok