Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

4716. Cszsuka (válaszként erre: 4714. - Munya)
2009. febr. 16. 12:26
A teljes vérkép az általános dolgokra ad választ. A candida speciálisnak számít, külön kérni kell.
4715. Dömam (válaszként erre: 4707. - Cszsuka)
2009. febr. 16. 12:26
Köszi a válaszodat, örülök neki.Röviden csak annyi volt a panaszom hogy,kb 1,5 éven keresztűl visszatérő nőgyógyászati panaszaim voltak.Emellett puffadás, kontrolálhatatlan szélgörcsökkel, a szemem romlott kb 0,5 d-t, fejbőr problémák . Talán ennyi. A korom : idén leszek 49 éves 165 magas és 60 kg vagyok. Az akkori nőgyógyászati leletem : candida albicans eredményt produkálta számomra. Ezután diéta, gombaölés ezerrel, hónapokon keresztűl. Most ez a vérsavó eredmény meg azt igazolja hogy candida negatív vagyok.Hm. Hinni vagy nem hinni?S különben meg teljesen jól vagyok, csak mindig ott motoszkál a kétely bennem.Köszönöm a tanácsaidat Kedves Cszsuka
4714. Munya (válaszként erre: 4713. - Cszsuka)
2009. febr. 16. 12:21
Most kért a háziorvostól beutalót vérvételre, teljes vérkép! Hál'istennek a dokinkkal mindent meg lehet íratni! Ezért kérdezzük, hogy külön hogy kellene kérni candidára!
4713. Cszsuka (válaszként erre: 4711. - Munya)
2009. febr. 16. 12:11
Vannak itt többen, akik SZTK alapon kérték, de sajnos ritka az a hely, ahol nem hajtanak el a fenébe a kéréseddel együtt. Azért próbáljátok meg talán előbb azt.
4712. Cszsuka (válaszként erre: 4711. - Munya)
2009. febr. 16. 12:10

Szia!

Látom, szajoli vagy, legközelebb hozzátok Debrecenben van lehetőség, illetve Tiszaújvárosban (ezutóbbit nem tudom, hogy hol, de ugyanaz a cég). Debrecenben az ÁNTSZ-nél van egy Pro-labor nevű cég, náluk kell kérni. Tudtommal 6.000 Ft egy ilyen vérvétel. Ha elmentek, utána, vagy addigis érdemes végigolvasni a fórumot, s amiben tudunk, segítünk!

4711. Munya (válaszként erre: 4709. - Cszsuka)
2009. febr. 16. 12:05

Szia!

És hogy kellene kérni, mondani, hogy Candidára csináljanak tesztet! Barátnőm fél éve szenved ezzel a betegséggel! Kipróbálta a grefruit mag olajat is, csinált tisztítókúrát, bélmosást, megjárt három nőgyógyászt is. Az utolsó hüvelyöblítőt adott neki, de nem múlik! A tünetei újra-újra előjönnek!

4710. Kálbá (válaszként erre: 4708. - Cszsuka)
2009. febr. 16. 11:47
köszi a választ kicsit megnyugodtam hogy ettől lehet:)
4709. Cszsuka (válaszként erre: 4706. - Munya)
2009. febr. 16. 11:46
külön kell kérni :(
4708. Cszsuka (válaszként erre: 4705. - Kálbá)
2009. febr. 16. 11:46
Az ösztrogén lehetséges, mivel a candida gomba ál-ösztrogént termel, s a szervezet becsapódik ezáltal, de arra nem tudja felhasználni, amire kellene, csak felborít mindent.
4707. Cszsuka (válaszként erre: 4704. - Dömam)
2009. febr. 16. 11:43

én már a helyedben nem vizsgálgatnám tovább. Gondolom, nem vagy olyan beteg, hogy az imm. rendszer ne tudna termelni ellenanyagot a gomba ellen. Ez azt jelenti, hogy felborult ugyan az egyensúlyod, de a candida gomba még nem szaporodott el a szervezetedben. Ettől függetlenül érdemes végigcsinálni, mivel valójában csak ráragadt az elnevezés, hogy "candida terápia". Ez a terápia a mikrobiológiai egyensúly helyreállításában játszik nagy szerepet. Ilyet betegségtől függetlenül mindenkinek évente vagy kétévente érdemes volna végigcsinálni, s nem lenne annyi beteg, túlsúlyos ember.

Tehát a magánvéleményem az, hogy menj vissza az eredményeddel és csinálj végig egy teljes testtisztító programot, ami kb. két-három hét nálunk (lehet, hogy más módszerrel hosszabb), de az étkezéssel ne állj vissza egy jó darabig utána. Helyre kell állnia a rendnek.

Egyébként mi volt a panaszod, elismételnéd, ha már írtad? Ne haragudj, de nem vagyok képben :)

4706. Munya
2009. febr. 16. 11:23

Sziasztok!

A teljes vérképből kimutathatják e a candidát, vagy külön kellene kérni?

4705. Kálbá (válaszként erre: 4703. - Cszsuka)
2009. febr. 16. 09:26
hát mivel én azért mentem el első sorban dokihoz, mert nem jött meg rendesen mindig késett, így nem merném 100%-ig állítani hogy előtte vagyok, de ha a candida tehet arról, hogy az ösztrogén meg a progeszteron szint alacsonyabb volt, akkor 19 meg kell jönni. tányleg lehet hogy ez a két hormon a candidától csökkent le????
4704. Dömam
2009. febr. 16. 09:06
Szia Cszsuka ! Megvan a vérsavó teszt eredménye mind a kettő az IgG és az IgM is negatív, érték alatti.A leletre ráírták hogy a szerológiai vizsgálat önmagában INVAZIV CANDIDOSIS bizonyítására nem alkalmas.Na. Most mi legyen szerinted a következő lépés?Biorezonancia? Vegateszt? Vagy szépen örüljek a negatív eredményemnek és felejtsem el ezt az egészet? Ez lenne a legjobb.
4703. Cszsuka (válaszként erre: 4702. - Kálbá)
2009. febr. 16. 09:00

ha menses előtt vagy, akkor előfordulhat. Talán érdemesebb lenne az orvostól megkérdezni, mert az a biztos:)

Ebben a terápiában előfordulhat, hogy bármilyen tünet felerősödik, de a terápiára hivatkozva nem szabad kihagyni azt, hogy az orvos lásson egy-egy tünetet, ami fontos lehet. A candida betegség esetén sokszor előfordul, hogy valódi betegség húzódik meg a háttérben, ezért az orvosi ellenőrzés elkerülhetetlen.

Persze, legtöbb esetben lehurrog az orvos, ha meghallja, hogy candida terápiát csinál valaki. Ezt ki kell bírni (esetenként egy plusz megpróbáltatás, sajnos).

4702. Kálbá
2009. febr. 16. 08:34

az normális dolog, hogy felerösödött a folyásom?

1 hete eszem a szigorú diétát és már csak 2-3 szem van a hüvelykúpból amit a dokim irt fel.

4701. Cszsuka (válaszként erre: 4693. - Myrthil)
2009. febr. 16. 07:09

Az kétféle dolog miatt lehet (vagy talán három): cukorbetegség jele lehet, kevésbé súlyos esetben egyszerűen nem iszol eleget, de a szervezet kívánná, a legjobb esetben pedig találtál egy jó víztisztítót, s a szervezet felismerte, hogy valami jót kapott, ilyenkor nem győzi feltölteni magát sejtszinten, s követeli folyamatosan, hogy igyál.

A helyedben megcsináltatnék egy maszek laborost is.

Ja, nem te vagy, aki eü-s és már régebben jártál itt?

4700. Cszsuka
2009. febr. 16. 07:06
Szeretnélek kérni benneteket, ha valakivel valami elmaradásom van, szóljatok légyszi! :)
4699. Cszsuka (válaszként erre: 4698. - Kkat)
2009. febr. 16. 07:04

Persze, az ilyesmit, ami már bevált valamire, nyugodtan használhatod.

Grape van édes is, fogyasztásra inkább azt ajánlom, de az pl. herpeszre is nagyon jó. Ha csak viszket a szád széle, azonnal bekened, ki sem jön.

4698. kkat (válaszként erre: 4697. - Cszsuka)
2009. febr. 15. 22:41
Köszi szépen! Az biztos, hogy elég keserű, már kóstoltam. Akkor inkább mást használjak? Mielőtt elkezdtem a diétát a Herpesin krémet használtam és az segített. Azt most is használhatom?
4697. Cszsuka (válaszként erre: 4696. - Kkat)
2009. febr. 15. 21:22
az is lehet. A keserűben tartósítószer van, arra is érzékeny lehetsz, ami miatt nemhogy segítene, hanem inkább rosszabb lesz a herpesz.
4696. kkat (válaszként erre: 4695. - Cszsuka)
2009. febr. 15. 21:06
DM-ben vettem, de nem alkoholos. Lehet, hogy azért gyengült, mert meg vagyok fázva kb másfél hete?
4695. Cszsuka (válaszként erre: 4694. - Kkat)
2009. febr. 15. 20:48

Milyen grape csepped van?

A herpesz egy vírus, s ha elkezdtél valamilyen lúgosító programot, azzal kedvezel neki rövid időre. Ez azt jelenti, hogy gyengült az immunrendszered.

4694. kkat
2009. febr. 15. 20:25
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a herpeszemre mit használjak? Tegnap jelentkezett és kentem grape. cseppel naponta többször, de egyre rondább. Mit tudok még tenni ellene?
4693. Myrthil (válaszként erre: 4692. - Cszsuka)
2009. febr. 15. 20:24

SZTK alapon, de aki végezte, ő a nagynéném legjobb barátnője. :D

Egyébként a folytonos szomjúság érzet a candida tünete?

4692. Cszsuka (válaszként erre: 4691. - Myrthil)
2009. febr. 15. 20:17
És a vérvizsgálatot SZTK alapon, vagy maszeknál csináltattad? Csak azért, mert nem tudom, hogy valóban így van-e, de azt hallottam, hogy a maszek labor korszerűbb vizsgálati anyagot alkalmaz.
4691. Myrthil (válaszként erre: 4690. - Cszsuka)
2009. febr. 15. 20:15

Mert többször megcsinálták a vizsgálatokat. Nőgyógyászatiból csak egyszer mutatták ki, a többiből egyszer sem.

Kaptam gyógyszert, és a következő vizsgálat ismét negatív lett.

De én nem igazán érzem jobban magam, viszont a doki szerint nincs már semmi bajom :(

4690. Cszsuka (válaszként erre: 4689. - Myrthil)
2009. febr. 15. 20:14

Persze, ha jókor "kapják el", akkor igen. Mivel a vérvizsgálat eredménye erősen függ az immunrendszer működésétől (de még mindig ezt tartják a legpontosabbnak).

Az azonban tuti, hogy ha hüvelyben ott van, akkor a bélben nagyon sok van..

4689. Myrthil
2009. febr. 15. 19:31
Az előfordulhat, hogy sem székletből, sem vérből nem tudják kimutatni, csak nőgyógyászatiból?
4688. Cszsuka (válaszként erre: 4687. - Cszsuka)
2009. febr. 15. 19:25
Bocs, úgy kezdődik: nem csak...
4687. Cszsuka (válaszként erre: 4675. - Genlips)
2009. febr. 15. 19:24

csak nőgyógyászatilag nem lehet mindig kimutatni. Más esetekben sem látszik, pl székleten sem mindig. Vérből a candida toxinja ellen termelt ellenanyagszintet nézik. Ha jó az immunrendszer, akkor valós eredményt kapunk. A rezonancián alapuló vizsgálatok nem mindig helytállóak, mert amikor elkezdesz egy gombaellenes terápiát, a gomba meghúzza magát, rejtőzködik, s képes arra, hogy olyan rezgést közvetítsen, ami azt mutatja, hogy már elmúlt a veszély.

Egyébként is nincs semmi másról szó, minthogy felborult a szervezet egyensúlya, s a homeosztázisra való törekvését egyre több tényező nehezíti. Csak az tud kimászni ebből a kátyúból, aki tudomásul veszi, hogy változnia és változtatnia kell az életén, a dolgokhoz való hozzáállásán. Bármennyire is ridegnek tűnik, amit írtam, akkor is igaz. A probléma okát magadban kell keresned, s emellé érdemes bármilyen terápiát felállítani.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook