Callanetics tapasztalatok. (beszélgetés)
Szia Salsun!
Akkor inkább a hasgyakorlatokra állj rá nagyon, a fenék-és combformálókat, meg csak minimálisan csináld, de csináld azokat is, mert ezek kombinációja hozza meg a végleges eredményt. (már akinek, mert nekem még mindig nem :( )
Liliána 1990!
Én is úgy töltöttem le, szerintem ugyanazt, amit te is (így elmondásod alapján), de én azért annyira nem vagyok megelégedve vele :S neked mennyi idő után hatott? az nagy gond, ha nem csináltam meg mindennap hanem volt 1-2 nap kihagyás ? (muszáj volt, most lesz a szalagavatónk és nyelvvizsgára is készültem így erre nem tudtam külön időt szakítani mindennap) rajtam max annyi változás van, hogy amit az elején nem tudtam megcsinálni azt most könnyű szerrel...de a testemen semmi :(
Sziasztok!
Régi Callés vagyok.
Most rendeltem meg lemezen a alaptornát (ami a könyben van), meg a jógás callét.
Érdemes megvenni, csak 1300.-ft volt.
mondjak is a dvd-n, hogy annyit csinalj amennyi jol esik, állj meg ha elfáradtan.
idővel ahogy hozzászoksz és ahogy formálódsz, dolgoznak a mélyizmok, egyre többet rövidebb idö alatt fogsz majd tudni megcsinalni, és akkor a mindenböl száz böven belefér az egy órába.
Minden mozgás hatásos, ugyhogy csinald nyugodtan :) ha rendszeresen csinálod hamar lesz eredménye. a sorrendet tartsd be, h kar-derek-has-lábak-fenék. ez fontos. és ha az egyikbol csak 20-30at csinalsz az se baj, csak valamennyit csinalj mert igy lendul be a verkeringes. gondolom azert javasoljak h nem szabad kihagyni es akkor csak fenekezni pl.
eredmenyes lesz ezen ne aggodj :) nekem nagyon sokat segitett. 172 cm vagyok, most karacsony utan 67kg, de kb 55nek szoktak nezni :D mert annyit karcsusodtam :)
amit meg ajanlok neked a rubint réka otthoni edzokartyakat. nagyon nagyon jo erosito gyakorlatok vannak be. es ha sulyzo nélkul csinalod, vagy fél literes asvanyvizes uveggel gyonyoruen nyujtjak szalkasitjak az izmokat. a ketto egyutt alakformalasra tökéletes :)
ha van krdesed nyugodtan irjal, jo fejek itt a lanyo, segitunk ha tudunk :)
Szia!
ne aggódj h elsőre nem tudtad megcsnálni a százat. Azért nem cisnálnak százat a dvd-n mert akkor hosszu lenne, és biztos drága a forgatás :))
Én ugy szoktam h lestoppolom. Nekem azt hiszem 4-5ik alkalommal ment végig mindenből a száz, de en sportosabb alkat vagyok.
Mindenképpen használ, karcsusit, feszesit nagyon. Mellé még jó a pilates is iylen célre, és akkor enm unod meg egyiket sem. Nekem is volt olyan h nem mozgatott meg egy két feladat, a Callanetics kék könyvböl kitudsz helyette nezni másikat.
sok iskert :)
Sziasztok!
Szükségem lenne pár tanácsra. Én egy 162 cm magas, 53 kilós 20 éves lány vagyok. Az elmúlt kb 4 hónapban 7 kilót fogytam. Fogyni már nem szeretnék, nekem súlyban ez bőven jó, viszont alakom formája még mindig elég csúnya. Habár sporttal és diétás étrenddel fogytam, a combom még mindig vastag. A csípőm széles, a hasam elég telt. A callaneticset hallottam, mint jó alakformáló módszer. A napokban hozzá is jutottam az alapprogram dvd-hez, amit az imént ki is próbáltam. Az egy órás dvdt végig csináltam, viszont jó pár dolgot nem értek. A dvdn sem csinálnak mindenből 100 darabot, így én sem csináltam meg 100-ig. Nem is tudtam volna, a hasizom gyakorlatoknál már 30-nál kifújtam. Akkor ez most gond? Abban sem vagyok biztos, hogy minden feladatot jól csináltam, elég sok mindenre kellett egyszerre figyelni. Ugyanakkor összességében azt éreztem, hogy elég jól átmozgatott és egy picit meg is izzadtam tőle. A kérdésem az lenne, hogy ki, hány óra után érezte a hatást? Az jó, ha én az alapprogramot csinálom? Nyilván úgy a leghatásosabb, hogyha minden feladatot helyesen hajtok végre, viszont ha belecsúszik 1-2 hiba, akkor nem hatásos a torna? Habár abban sem vagyok biztos, hogy nem csináltam jól, csak sajnos volt 1-2 feladat ahol abszolút nem éreztem semmit. Szal olyan volt, mintha nem is csinálnék semmit. ÉS ez zavart. Viszont a feladatok többsége eléggé jól átmozgatott. Baj, ha kezdetben nem csinálok mindenből 100 darabot?
Tényleg szeretném, ha az alakom más milyen lenne. Szép dolog, hogy 7 kilót fogytam, a hasam sokkal kisebb lett, a nadrágméretem csökkent, de... akkor is széles a csípőm, a hasam meg még mindig eléggé "plöttyedt". Főleg, hogy most volt karácsony és sajnos ilyenkor a szénhidrát dúsabb ételek is újra előkerültek. Akiknek bevált a callanetics, azoknak mennyire volt diétás mellette az étrendjük? Ezek is érdekelnének. Köszönöm a válaszokat, jó tanácsokat.
hát igen ennyit számít a mozgás. tegnap olvastam egy hozzászólást, valami fogyi tablettarol erdeklődött a csaj, és iylesmit irt:
"ne gyertek azzal h semmit sem ér, mozogni nem akarok" ... na igen ez is egy szemlélet :))
Én igaziból csak a calla-t csinálom, néha némi "vendég" programmal... RR-tól vagy Alexandrától egy-egy "feladat".... és persze normálisan, egészségesen táplálkozom.
0 narancsbőr... sőőőt... szültem két gyermeket, és nekem is rendesen repedt a hasam... meg kell, hogy mondjam, szinte nem is látszik...
Néha belekukkolok a hasplasztikás topikba, és látom ott az én terhesség utáni pocimat is több hölgyön... háát az enyém néminemű tornával sokkal szebb lett mint az övüké a plasztikával.:))
Ez nagyban függ attol h mennyit szeretnél fogyni. Nekem olyan 5-6 kiló volt amit le akartam adni, azt leadtam kardioval, még van rajtam zsirocska :D de viszont azt erositessel at lehet formalni. Szépen ledolgozza az ember és izom alakul ki majd ott. nem kell a végtelenségig kardiozni, de ha többet szeretnél leadni akkor ajánlott mellé.
a callan nagyon szépen feszesit, nekem sokat segitett. mindenképpen csinald, mert ha esetleg dietazol kardiozol és beindul a fogyas megelozi a börmegereszkedését.
a reklámmal kapcs annyit, nekem eltunt a narancsliget a fenekemrol, pedig azt hittem sose fog..nagyon nagyon kevés van már csak :) ugyhogy nagyon hatésos. de ha kombinálod mással akkor sokkal gyorsabb eredményt érhetsz el.
ezért kell más mozgásforma mert nem szokik hozzá a tested olyan könnyen, jobban át van dolgozva minden izomcsoport.
és amugy igen csoda tortenik az ember testevel, de egy bizonyos folosleg felett nem tud annyira valtoztatni mertr nem zsiregeto.
kitartast neked a mozgashoz, ha szépen csinalod kitartassal, nagyon hamar lesz eredmenye es az ad majd lenduletet. olvadnak a centik :)
Én hamar formálódtam és tartom is, de ez egyén függő, mennyire gyors az anyagcseréd. Kombináld kardio edzéssel és az segit.
nekem most a havi mozgás tervem:
h: RR edzéskártyák k:callan sz: pilates cs:RR edzesk. P: callan sz:pilates.
már nem kardiozok csak erositek, es alakformálok.
mindenképpen egészisd ki a testednek megfelelő mozgás formával a tornát, ha többet szeretnél kiloba fogyni több kardio, ha már csak formálodni akkor erősítés alakformálás, no meg az étrend.
ha van kérdésed akkor irjál nyugodtan privit is.
remélem irtam valami hazsnosat :))
Sziasztok!
Az gond szerintetek, ha gyorsabban csinálom a gyakorlatokat, mint ahogy a videón van? Az 1 órás programot általában 40 perc alatt már be is fejeztem, de ha kiderül, hogy így nem jó, akkor inkább most tudjam meg, mint hogy hónapokig még szenvedjek vele feleslegesen:S
Csajok, én sem tűntem el, csak ugye az én kis családom elkapta egy csúnya f..si, hányás vírus, a kicsi hozta az oviból így nekem is még meghalni sincs erőm.Megy ugye elkezdtem egy kozmi sulit és amellett meg minden percemet a tanulásra kell fordítanom..úgyhogy próbálok úgy tornázni, h közben mondom fel az anyagot..de nem nagyon megy ..sajnos.:-((
De nektek kitartás, lesz újra kedv, csak ugye bejött ez a fránya depis tél és ez is rátesz egy lapáttal gondolom.nem?
szóval írok majd, h mizu, a férjem a fenekemért odavan amióta ezt csinálom, ez ugye haladás..?:-)
Jó tornázást!!Padmaksi: TE tényleg nagyon durván elszánt vagy!!Gratula.