Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Szerintetek egy magánrendelőben megengedhető a csúszás? fórum

Szerintetek egy magánrendelőben megengedhető a csúszás? (beszélgetés)

1 2
34. Kacsahercegno (válaszként erre: 14. - Lady Lavender)
ma 11:44

Jártam olyan fogorvoshoz, ahol ez az alap, hogy 1 óra csúszás van, és csesznek rá, egyszerűen minél több embert beszuszakolnak mert akkor több a pénz. Kifogtam olyan alkalmakat, amikor "csak" 30-40 percet kellett várnom, de az első egyórás várakozás után következőnek mást kerestem (onnan tudom, hogy ez a módi ott, mert ismerősöm még mindig oda jár, és mindig mondja, hogy megint 1 órával később került sorra).

Azt abszolút aláírom, hogy senki nem futószalagos kezelést akar, de egy magánrendelőben, ahol annyi pénzt kérnek el, amennyit akarnak, ennek annyi lenne a megoldása, hogy nem foglalják 15 percre egymásra az ügyfeleket. Azért tiszteljük már egymás idejét, ha én odamegyek a rendelésre pontosan, akkor hívjanak is be relatíve pontosan, ez is a feladatuk része, hogy megszervezzék.

33. globus (válaszként erre: 28. - 55Judit)
ma 11:28

Hát persze. 15 perces limit helyett fél órásba nem fér annyi "darab" 😂

Akkor lehet, hogy nem 2 hónap múlvára ad, hanem 3. Tulajdonképpen ez van államiban is, megmaradt a volumenkorlát. Nem érdeke az orvosnak, hogy ötvenet csináljon, ha harmincat finanszíroznak. Esetleg ha nincs anyagigény bonzata az ellátásnak, úgy belefér.

32. Ruslan (válaszként erre: 29. - Levarosbukta)
ma 10:42
A keresnék mást nem azt jelenti, hogy azt mondom, tegye meg. Nem azt írtam, hogy keress mást. Ez sok mindentől függ, leginkább a körülményektől.
31. Ruslan (válaszként erre: 29. - Levarosbukta)
ma 10:38
Ha tudják, hogy csúszás van, nem kerül semmibe felhívni és megkérni a betegeket, hogy egy órával később jöjjenek. Jól felszerelt helyeken fél óra késés után is jeleznek. A késés oka lényegtelen. Ahol nincs verseny a piacon, addig ezt meg lehet tenni.
30. 80ASIQ
ma 10:00
Szerintem sajnos igen.
29. levarosbukta (válaszként erre: 27. - Ruslan)
ma 09:58

Mivel nem tudhatod az okot miért csúszott az idővel a doki, ezért ilyen kategorikusan kijelenteni hogy sok és azt tanácsolni hogy keressen más dokit azért meredek.

Vannak esetek amikről a dokik sem tudják előre meddig kell a páciensnek a rendelőben lennie. Én is volt hogy 5 perc alatt végeztem, de bizony volt hogy háromnegyedóra is volt mire szabadultam és nem azért mert kedélyesen elbeszélgettem az orvossal hanem mert több féle vizsgálatot végzett el mint amire előre számított.

ma 09:48
Ha a szolgáltató szemszögéből nézed rájössz, nem a te érdeked az elsődleges. Valamilyen csellel el kell érniük a nagyobb forgalmat, a több pénzt, ennek a logikáját csak az érti aki csinálja. Én se tudom miért van ez, de ez van. Mindenhol.
27. Ruslan (válaszként erre: 1. - Elbb)
ma 09:39
Egy óra csúszás szerintem sok. Én keresnék mást.
26. globus (válaszként erre: 23. - Lady Lavender)
ma 09:26

Fogorvosomhoz sem jutok be 3-4 hónapnál korábban :( Igaz, fájdalommal még nem próbáltam, erre lehet, hogy van gyorsított séma...

Nőgyógyász viszont meglett 2 hét múlva, és műtét egy hónapon belül.

25. Lady Lavender (válaszként erre: 24. - Birebora)
ma 09:23
És sokszor a főorvos csinálja. Ezért mindenki kussol.
24. birebora (válaszként erre: 18. - Lady Lavender)
ma 08:56
Sok ilyen van.
23. Lady Lavender (válaszként erre: 20. - Éva1951)
ma 08:24

Ok malmoznak a maradt időben, vagy nincs elég páciens?

Az enyém kb. fél évre előre be van táblázva. Ha meg csúszik, akkor csúszik. Gratulálok annak, aki kirug a székből, mert más jött.

22. Lady Lavender (válaszként erre: 19. - Globus)
ma 08:17

Az én hozzaallasom más. Eloszor az idős, terhes, gyerekes (hogy ne ordítson).

Soha nem felejtem el a bácsit, aki azt mondta a buszon: idős vagyok, de meg mindig úriember, tessék leulni.

21. éva1951 (válaszként erre: 13. - Elbb)
ma 08:12
Negyed óra az kevés. Én ahová járok félóra, vagy 40perc.
ma 08:10

A nagyobb magánorvosi centrumokban nem tapasztaltam ilyet. Pontosak. Medcity, Medivere, Medoc.

Magán fogorvosnál ahová járok, ott se, President

19. globus (válaszként erre: 17. - Lady Lavender)
ma 08:07
Az ajtó nagyon gyorsan zárult, néni nem tudott a járókerettel átérni. Beálltam volna az ajtó közé, de úgy nem fértünk el. Ezért kértem segítséget a portástól, ő kulccsal megállította az automatizmust. Mi akkor hamar végeztünk, visszafelé is tudott segíteni. Egyáltalán nem volt meglepve a problémán.
18. Lady Lavender (válaszként erre: 16. - Borian)
ma 07:44
A gáz szerintem az, amikor a magánrendelő az államiban fogadja a pácienseket. És nem rúgják ki. És fel órán át csacsog is.
17. Lady Lavender (válaszként erre: 10. - Globus)
ma 07:42

Wow!

A lifthez kulcs kell?

16. Borian
ma 07:40
Egy kis csúszás belefér, emberekkel dolgoznak, nem tárgyakkal. De jártam olyan nőgyógyászhoz, akinél rendszeres volt, hogy az 5 órai rendelésre 8 után érkezett, na, az gáz volt.
15. Lady Lavender (válaszként erre: 4. - Xochipilly)
ma 07:40

Én is generáltam csúszást. De honnan tudhattam volna, hogy a fájdalomcsillapító nem lesz eleg? A fogorvosom mindig a minimálisat adja, hogy ne drogozzon feleslegesen, és a dupla sem volt elég, hogy egy "rutin héjat" feltegyen. Szűri után várni kell.

Aztán a csiszolásnal is 193747-szer ellenőrzött, igazított. Kaksi munkát nem ad ki a kezéből.

Az ilyesmi hosszabb lehet, mint egy recepciós gondolja.

14. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Elbb)
ma 07:29

Mivel a kezelés elhúzódhat, természetes, hogy várok. Nem sorozatgyártasra jelentkezek be. 25 éve ugyanaz a fogorvosom. Ha több időbe telik, befejezi. Ha a technikus hosszan beszél, kivarom. Ha tanuló van, azt is kivarom/elszenvedem, mert bízok benne. Neki sem oromtanc, ha 1,5 órával később végez, és bocsi telefont kell intéznie, mert nem végzett időben. De baromira tisztelem, hogy a művelet közepén nem szállt ki a számból, hogy telefonáljon.

A borgyogyaszom, az orr-fül-gégészem sem szakitja meg az ellátást privát telefonhivasokra, és végeznek, ha végeznek. Ha nekik van türelmük, nekem is van.

13. elbb (válaszként erre: 9. - Xochipilly)
ma 07:12

Este fél 8ra volt az időpontom.

És fél9 volt mikor bejutottam. Utánam még volt két hölgy, őket sem irigyeltem. Hát mindegy, ez már megtörtént csak furcsa egy magánrendelésen ahol ők állítják be az idősávokat a foglaláshoz.

Ez egy nőgyógyászat volt, itt szerintem a negyed óra kevés, mivel a vetkőzés-öltözés simán 5-6 percet elvesz ebből az időből.

Este már jeleztem az intézmény felé is, ugye küldik a véleményező adatlapot. Változás nyilván akkor lesz, ha az összes csúszós páciens ezt jelzi. Legalábbis gondolom akkor lesz.

12. xochipilly (válaszként erre: 11. - Simple)
ma 06:29
Szerintem itt nem a későkről van szó, hanem azokról akik miatt csúszás keletkezik mert azt gondolják, a 20-30 perces idősáv helyett velük igenis foglalkozzon többet az orvos... 🙄
11. simple
ma 06:04
Jobb helyeken van egy olyan szabály, hogy x perc késés után nem fogadják a pácienst, új időpontot kell kérnie. Mert ha egy valaki késik, akkor borul az egész nap, a csúszás csak halmozódik. Azt ugye tudják, hogy egy betegre mennyi idő kell, azt már az időpontfoglalásnál megkérdezik, hogy miről lenne szó, és ehhez mérten adnak időpontot.
10. globus (válaszként erre: 9. - Xochipilly)
tegnap 22:20

Nálunk van egy magán sebcentrum, ahol este 3/4 10-kor járt egy ismerősöm...ugyanazok az orvosok rendelnek, akik a kórházban is dolgoznak.

Vittünk nénit a neurológushoz. Kérdeztem a portást, ha végzünk, itt lesz-e, mert szeretnénk lifttel lejönni az akadálymentes oldalon. Ó, neki lejár a munkaideje, de a doktornő sokáig szokott lenni, neki is van kulcsa 😂

9. xochipilly (válaszként erre: 1. - Elbb)
tegnap 21:59
Amúgy ez művészet, hogy a reggel fél nyolcast is ennyit váratják 😄. Mikor kezdődött a rendelés, reggel 6-kor? Vagy eleve fütyült rá az orvos, hogy időben érkezzen a MUNKAhelyére?
8. Görögtánc (válaszként erre: 1. - Elbb)
tegnap 21:25
Előfordulhatnak csúszások sajnos akkor is ha nagyon próbálják tartani, hosszabbra sikeredik egy kezelés. Dolgoztam magán fogászaton általában tartották, de volt h valami miatt hosszabb lett egy páciens kezelése îgy tolódott az egész nap. A későbbi betegeket nálunk ilyenkor felhívták és szóltak, hogy x idővel jöhetnek később.
7. elbb
tegnap 21:13

Na hát fél kilenckor kerültem orvos elé. Nem volt őszinte a mosolyom. A doki elnézést kért, a recepciós is. De azért most kicsit csalódott vagyok.

Más rendelő nem opció, végre normális dokit találtam, hát majd legközelebb így kalkulálok.

Azért viszont szóltam, hogy az emeleti vároteremben nagyon beszorult az emberszag. Konkrétan csípős izzadtságszag volt. Ezt véleményem szerint orvosolniuk kellett volna, nem pedig még felküldeni a maradék 4 beteget.

6. srcrss (válaszként erre: 1. - Elbb)
tegnap 21:01
Negyedóra belefér.
5. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Elbb)
tegnap 20:57
Szerintem 10-15 perc belefér, volt hogy egy óra csúszással hívtak be, és adtak maguktól egy kis kedvezményt, de oda nem mentem többet. Nekem az a személyes véleményem, hogy nem elfogadható, de nyilván tisztában vagyok vele, hogy több faktoron is múlik ez. De azért (is) megyek magánba, hogy ne kelljen várnom se az időpontomra heteket, se amikor ott vagyok, mert ezt az sztk is tudja, hogy lefoglalom 5-re és 6-kor hívnak be (de szerintem még sehol nem kellett ennyit várnom, 10-20 perc csúszás szokott lenni). Az utóbbi időben ezért kezdtem mindenből az állami ellátást igénybe venni, mert már magánban sincs időpont csak hetekre előre, váratnak, és mellé még pluszban egyre drágább is.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook