Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Érdemes-e neurológushoz fordulni? fórum

Érdemes-e neurológushoz fordulni? (tudásbázis)

máj. 19. 19:08
Ma már sokkal jobban vagyok, nincs remegés az izmaim sem ránganak, igaz gyalogoltam 2 napja a futógépemen jól esett a mozgás. Már csak az alvást kell helyrehozni.
28. papája (válaszként erre: 27. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 16. 09:02
Helyes, 1 próbát megér !
27. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 26. - Papája)
máj. 16. 06:53
Ma egész jól aludtam, igaz most későn aludtam el de nemrég keltem csak fel, és átaludtam az éjszakát. Tegnap este nem jött a remegés, most enyhén érzem csak a combomban. Igazad lehet, próbálok nem erre koncentrálni és elengedni magam.
26. papája (válaszként erre: 23. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 16. 06:23

Ne menj sehová. Várd meg az időpontodat, addigra el is múlhat a remegésed.

Nyugodj meg. Ne figyelgesd egész nap magad, mert attól is remeghetsz.

Nem vagy parkinson kóros, az nem így kezdődik.

Nekem is volt egészen komoly éjszakai remegésem. Többször előjött már és hónapokig tart, utána magától elmúlik. Nem tudom az okát, orvosnál sem voltam. Már nem is izgat, talán épp ezért békén hagy.

25. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 24. - Regin_a)
máj. 15. 18:03
Nem hiszem, mert soha ilyen jellegú mellékhatásom nem volt eddig. Két hétig szedtem azt a vacakot és azóta indult. Miután magamtól elhagytam nyilván jött egy elvonási tünet, lehet ebben a formában. Mindenképp meg akarok róla győződni, kezeltek már a tremor betegségemmel csak én hülye nem mentem vissza. Megyek és TV-zek már bevettem a gyógyszereim, próbálok pihenni és elhúzni az alvás idejét.
24. Regin_a (válaszként erre: 21. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 15. 17:54

Nem gondolod hogy az alap pszichés gondod/bajod okozza és nem gyógyszer mellékhatás?

Én megértem, hogy szeretnél megbizonyosodni hogy nem neurologiai a gond

Ha stagnál vagy rosszabb lesz, próbáld meg az sbo-t

máj. 15. 17:48
Tegnap nagyon durván remegtem, rángatózott az egész testem, szerintem se játék ez, ijesztő is volt nagyon. Nem azon gondolkodok hogy átmenjek-e neurológiára csak sokállom az időpontot. Ott a sürgin ( még ha várnom is kell és be kell feküdni vizsgálatra) vállalom. Ijesztő nem akakrok parkinson korral élni 50 évesen.
22. Kacsahercegno (válaszként erre: 19. - Secret8)
máj. 15. 17:37
Végülis egy próbát megér, FI tudja, mennyire van rosszul, ha egyáltalán azon gondolkozik, hogy megéri-e ezzel júliusban neurológiára elmenni, akkor lehet hogy annyira nem, de aztán írta azt is, hogy nagyon. Én előbb a szakrendelőbe próbálnám bekuncsorogni magam, ha nem vagyok teljesen cefetül, hátha van lemondás vagy valami. De nem tudjuk azt sem hogy milyen remegés, ha pl. az egész teste kontrollálhatatlanul remeg akkor gondolom én is, hogy nem küldik el. Ha viszont ilyen random izomrángás időnként, azzal lehet, nem tudnak mit kezdeni. Meg kell próbálni tényleg.
21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 20. - Regin_a)
máj. 15. 17:35
Ha hétköznap megyek át, akkor hívnak le osztályos orvost, így volt a pszichiátriai rohamomnál is, és azonnal elláttak. Lehívták nekem a pszichiátert, ez egy rendkívül humánus kórház. Érdekes hogy most nem remeg semmim, és nem is feszít a combom. Biztos vagyok benne hogy ilyen lassan ürül ki az antidepresszáns amit szedtem. Mert ma már sokkal jobb az elmúlt napokhoz képest. Nem tudom miért?
20. Regin_a (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 15. 17:07

Neorolus van sürgősségin? Nem gondolom. Általános neurologiai tesztet persze az ott dolgozó sbo-s orvgosok tudnak csinálni

Csukd be a szemed , állj egy lábra fogd meg nyújtott karral az orrodat stb.

Sajnos én is megjártam sokszor az SBO-t, panaszom rá nem lehet. Volt CT és kontrasztos MRI is adott esetben

Ha megoldhatod, inkább mentőt hívj minthogy te mész/visznek be. Hamarabb kezelésbe vesznek

Nyugi!

19. secret8 (válaszként erre: 15. - Kacsahercegno)
máj. 15. 16:53
Osztályra is betehetik, aztán majd a napokban kivizsgálják. Nem hiszem, hogy a sürgősségiről hazaküldenék teljes testi remegéssel. Bár én kerülném a sürgősségit a végletekig, de van az a helyzet, amikor muszáj azt választani.
máj. 15. 15:25
Voltam már pszichés problémával is a sürgősségin és elláttak, azért gondoltam rá. Persze nem MRI de neurológus kivizsgálhat.
máj. 15. 14:50
Persze, hogy menj. Amint tudsz.
16. globus (válaszként erre: 15. - Kacsahercegno)
máj. 15. 14:50
Így van. Kivizsgálás nincs a sürgősségin. Csinálnak egy kislabort, vitális funkciók rendben, javasolt ambuláns szakvizsgálata, vissza a feladónak...
máj. 15. 14:45
Csak a sürgősségin meg várni fogsz 10 órát egy ekg-vérnyomásmérés-vérvételre, aztán hazaküldenek, mert valószínűleg az jön ki, hogy nem életveszélyes az állapotod, amivel ugye a sürgősségin foglalkoznak. Ha más tüneted nincs, erős fájdalom, szédülés, hányás, eszméletvesztés akkor nem hiszem, hogy egyből betolnak egy MRI-re vagy bármire. De aztán még az is lehet.
14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Secret8)
máj. 15. 14:33
Olyat kaptam, a háziorvos intézte az időpontot, nem tudnak hamarabb fogadni. Ha hétvégéig nem javul akkor esetleg átmegyek a sűrgősségire, ott kötelesek kivizsgálni.
13. secret8 (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 15. 14:29
Ne várj július végéig.
12. secret8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 15. 14:24
Kérj sürgős feliratú beutalót, és menj a neurológiára.
máj. 15. 14:24
Tudom és köszönöm! Július végére kaptam időpontot, én bízok benne hogy ha teljesen kiürül az a gyógyszer belőlem, akkor jobb lesz. Ma például még nem jött rám, igaz nyugtával a napot,de tegnap ilyenkor már remegtem.
10. Kacsahercegno (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 15. 13:20
Sajnálom, de ha nem vagy jól, menj orvoshoz, a fórum nem fog segíteni, akármennyiszer írod ki ide. Nem hangzik túl jól ez a hetek óta tartó remegés, ha van beutalód, én a helyedben megpróbálnék soron kívül bekéredzkedni a szakorvoshoz.
máj. 15. 12:55
Csak hogy megnyugodjak, nagyon nem vagyok jól :(
máj. 15. 12:40
Hát ha kifejezetten ajánlotta is, akkor mi a kérdés...?
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Ágio8405)
máj. 15. 12:39
Háziorvos ajánlotta a neurológust, ő nem tud segíteni. Egyenlőre nem tudjuk az okát, már rég nem szedem azt a gyógyszert amire gyanakodtam, de a probléma ugyan úgy fennáll és mostmár az egész testemre kihat.
máj. 15. 12:36
Talán eleve nála kellett volna kezdeni, de szerintem most sem késő időpontot kérni.
máj. 15. 12:29
igen
4. Ágio8405 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 15. 12:26
Igen, de ezt több hete is mondtuk már. Legalább a háziorvosnál beszéltél már róla?
máj. 15. 12:17
Igen.
2. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 15. 12:16
Igen
máj. 15. 12:07
Amennyiben már az egész testre kiterjedt a remegés? Gyógyszereket szedek, pszichiáter kezel, eddig csak a kezeim remegtek, de tegnap már az egész testem remegni kezdett. Éjszaka és alvás közben nem érzem, estére alakul inkább ki. Érdemes-e neurológushoz elmenni?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook