Callanetics tapasztalatok. (beszélgetés)
Sziasztok!
15 éve a második lurkó szülése után 3 hónap alatt 16 kg-ot adtam le. Mivel naponta reggel 1 órát szántam rá, így 46-os méretről 36-osra fogytam. Mivel nekem az is fontos volt, hogy izmaim legyenek. Szerintem nagyon hatékony. Hamarosan újra kezdem, ha átköltöztem az új lakásba.
A hatékonyságot fokozta, hogy nem ettem cukros vagy lisztes dolgokat a "kúra" alatt. Kb 100 cm db-ről 65 cm db.re fogytam. S ami fontos volt nekem: a combom. Sajnos a harmadik terhességgel megint feljött sok kiló, amiből csak 15 ment eddig le. Szeretném visszanyerni az alakom.
Segített még, hogy a hűtőre 2 fényképet tettem ki: Egyet a menyasszonyi ruha előtti időkből, s egyet nagyon kövéren. Így a nasizást újragondoltam.
Egyébként nagyon hatékony egy gyümölcsprés/gyümölcscentrifuga is.
Sose legyél éhes miközben nekilátsz!
Valamennyire biztosan.
Általában a teljes testet átmozgató mozgásformák a legjobbak. A célzott területre szólókról azt olvastam, hogy nem túl hasznosak.
Régen én is csináltam, de sajna csak könyvből. Olyan jókat írtok, hogy újra kedvet kaptam :)
A hátfájásomnak nagyon jót tett az biztos. Emlékszem két elektrolízises kúra után álltam neki tornázni, hogy ettől rosszabb már nem lehet a fájdalom. Nem is lett. Egy hónap alatt elmúlt.
Nagyon szeretem.
Nekem még a legelső kék könyvem van meg, abból csinálom a gyakorlatokat. Tavaly nyáron fogytam a callanetics és a szűztea segítségével 8 kg-ot, s ezt azóta is tartom. Ma már csak heti két tornát tartok, s tökéletesen szinten tart, sőt ahogy az előttem szóló írta, tényleg átrajzolódott a testem.
Nekem anyukám csinálta, hogy le tudjon fogyni egy esküvőre, ahol násznagyasszony volt. Olyan jól sikerült neki, hogy 1 hónap alatt több ruhamérettel lett vékonyabb! Szépen kirajzolódtak az izmai is, teljesen átrendeződött a teste (jó értelemben). :)
Néha én is csinálom, bár én nem vagyok kitartó, hamar feladom a monoton dolgokat...de ha egy ideig csinálom ,nekem is kirajzolódik halványan a hasamon egy halvány "hasizomcsík", ami jót jelent...lehet újra csinálom kéne...ezzel tutira formálódik az ember!
A barátnőmmel kb. 3-4 hete kezdtük el, kissé fenntartással; halk zene, lassú mozdulatok, miközben aerobichoz vagyunk szokva. Sok tapasztalatot ezért még nem tudok mondani, de nagyon megszerettük ezt a mozgásformát, tök jól kikapcsol.
Viszont az edzőnk mutatott egy képet magáról a harmadik szülése utánról. Ha nem tudom, hogy ő van rajta, talán meg sem ismerem, és a callanetics segített neki, hogy leadjon - szerintem - 20 kg-ot.