Nyaraláshoz van még olyan ország, ami olcsóbb mint itthon? (beszélgetés)
Legutóbb az apámmal voltam olcsón nyaralni Szlovéniában. A szobánk tökéletes volt, egy porszem sem volt.
Csak senki nem beszélt se angolul, se németül, se elrontott dánul, vagy oroszul.
Google segített.
Bulgária azért még az olcsóbbak közé tartozik. Mi nyáron megyünk oda 🙈
Balkán (talán kivéve Horvátország ott minden nagyon drága a tengernél) országaiban lehet kifogni olcsót.
Én Manhattant is úgy jártam körbe huszonevesen, hogy saját gyártású szendvicset ettem meg gyorsbufes kaját. Reggel elhuztunk, este visszaestunk aludni. Velencet is így láttuk.
Franciaországban szinte csak feketék voltak rajtunk kívül a szálloda környékén. De kit érdekelt? A metró csak metró. És 5 percnyire volt a megallo.
Én betonpatkany vagyok. Nem akarok strandra menni, untat a medence
Én január első hetében is voltam már, és 24 fokos tengerben fürödtem. Ott is változó, ahogy itthon. Fürödtem már május 1-én a Balatonban, de emlékszem olyan piknikre amikor ugyanezen a napon hó esett.
Egy biztos, a nappalok melegek, éjszaka meg fűtik a szálloda lépcsőjét, hogy ne fagyjon le. 😃
Görögország autóval, busszal.
Horvátország.
Persze keresni kell, de meg lehet találni a normális szállást jó áron.
köszi, ezt jó tisztázni, mert mindenütt azt írták, még télen is kellemes, hát nem
ok, mondjuk választási lehetőség nem volt, de ha netán visszamenne :-)
Lányom volt (versenyezni), áprilisban.
Ahhoz képest, hogy azt hirdetik, egész évben lehet fürdeni, az esti versenyeken majdnem belefagytak a nyitott medencébe, a tenger jéghideg volt.
Amúgy tetszett neki, elmentek Luxorba is, de a piramisokat nem látták, ezért szerinte vissza kell mennie.
Ha nem a nyári dög melegben akarsz utazni, akkor Egyiptom, de csak 4 csillagos szállodától felfelé.
Május, illetve szeptember 2. fele és október.
Mi egyszer voltunk ott, de soha többet.
A szerencsénk az volt, hogy egy kellemes szállodában voltunk, közel a tengerhez. Ennyi.
Látnivaló nincs, mi egy közvetlen Wizzair járattal mentünk, annak minden bájával együtt, röpke 5 órás úton.
Az atmoszféra jó. Nyáron sincs az a dög meleg, a nappali és éjszakai hőmérséklet között sincs nagy ingadozás.
Nézem a szerelem határok nélkül esti műsort. Az egyik szereplőhöz erre a szigetre érkeznek az "áldozatok"
Eddig is tudtam, hogy a sziget egy sivatag, de hogy ennyire azt nem gondoltam. Ezért a szinte semmiért, még ha esetleg olcsóbb is biztosan nem kelnék útra.
Ezt nehéz összehasonlítani, mert attól is függ, kinek mi fontos a nyaralásban.
Pl. én szeretem, ha egy szállás jó, tágas, tiszta, esetleg van úszómedence, de a kaja nem szempont, mert nem vagyunk haspókok. Ezért számunkra nagyon jutányosak az olasz apartman árak, amik olcsóbbak, mint itthon. Viszont önellátós. Az olasz szállodai árak viszont magasak.
Ha messzire kell utazni, az utazási ktg. nyilván magasabb, mintha otthon nyaralnál, de álalában messzebb több a látnivaló, jobb az idő és van tenger vagy hegy :-)
Kérdés, hogy el tudsz gurulni 4 keréken, vagy repülni kell... a repjegyek ára egy 4 tagú családnál már nagyon meg tudja dobni a ktg-eket, pláne, ha nem tudsz egy hátizsákkal utazni egy hétre. :-) (Én nem tudok.)
Van, ahol a kaja-pia-árak olcsóbbak egy hiper-szuperben, mint itthon, ez nem is ritka, tekintettel a 27%-os áfára. Ha hajlandó vagy egyszerű ételeket összedobni, az étkezés akár olcsóbb is lehet, mint itthon...
szóval általánosságokat nehéz mondani
További ajánlott fórumok:
- Tengerparti nyaraláshoz szükséges holmik
- Mennyi pénz szükséges szerintetek az egyhetes nyaraláshoz?Tapasztalatok?
- Melyik utazási irodát ajánljátok görögországi nyaraláshoz?
- Útitárs nyaraláshoz
- Tippek, tanácsok közös nyaraláshoz külön élő pároknak
- Melyik országban olcsobb a használt autó?Ausztriában vagy Németországban?