Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nyaraláshoz van még olyan ország, ami olcsóbb mint itthon? fórum

Nyaraláshoz van még olyan ország, ami olcsóbb mint itthon? (beszélgetés)

ma 21:32

Legutóbb az apámmal voltam olcsón nyaralni Szlovéniában. A szobánk tökéletes volt, egy porszem sem volt.

Csak senki nem beszélt se angolul, se németül, se elrontott dánul, vagy oroszul.

Google segített.

27. Görögtánc (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
ma 21:31

Bulgária azért még az olcsóbbak közé tartozik. Mi nyáron megyünk oda 🙈

Balkán (talán kivéve Horvátország ott minden nagyon drága a tengernél) országaiban lehet kifogni olcsót.

26. Lady Lavender (válaszként erre: 25. - Lady Lavender)
ma 21:25
Hacsak nem a sportoloknak, de akkor úszok. Otthon nem a nyaraláson.
ma 21:24

Én Manhattant is úgy jártam körbe huszonevesen, hogy saját gyártású szendvicset ettem meg gyorsbufes kaját. Reggel elhuztunk, este visszaestunk aludni. Velencet is így láttuk.

Franciaországban szinte csak feketék voltak rajtunk kívül a szálloda környékén. De kit érdekelt? A metró csak metró. És 5 percnyire volt a megallo.

Én betonpatkany vagyok. Nem akarok strandra menni, untat a medence

24. timycat (válaszként erre: 17. - Borian)
ma 19:28
Kellemes, de nem fürödni. A nyár viszont - állítólag - már pusztítóan forró. Tehát a másik irányba nem kellemes.
23. timycat (válaszként erre: 13. - 55Judit)
ma 19:26
Engem ott a szél csinált ki, pláne a homokkal vegyítve, de legalább a víz hűvös volt. Egyszer voltunk ott, de soha többet. Nem véletlenül ott rendezik a szörf világkupát, meg a szélmalmok sem dísznek épültek.
22. timycat (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
ma 19:08
Ez a szállástól, országon belüli lokációtól függ leginkább. Hangyafacnyi Magyarországon belül is akkora különbségek vannak, hogy hihetetlen. Általánosságban nehéz ezt megmondani, de az tuti, hogy a magyar "top helyek, top szállodái" semmivel sem olcsóbbak mint más országok hasonló kategóriájú és lokációjú szállodái.
21. várigigi (válaszként erre: 17. - Borian)
ma 17:51

Én január első hetében is voltam már, és 24 fokos tengerben fürödtem. Ott is változó, ahogy itthon. Fürödtem már május 1-én a Balatonban, de emlékszem olyan piknikre amikor ugyanezen a napon hó esett.

Egy biztos, a nappalok melegek, éjszaka meg fűtik a szálloda lépcsőjét, hogy ne fagyjon le. 😃

20. Enissa (válaszként erre: 2. - Dominós)
ma 14:57
Csatlakozom, több kolléga jár oda. Most kezdett kiépülni a turizmus, kedvesek, tiszták.
19. 55Judit (válaszként erre: 18. - Alnisa)
ma 12:29
Lehet hogy már nem sok olyan hely van ahol drágább a nyaralás mint nálunk.
18. Alnisa
ma 11:54

Görögország autóval, busszal.

Horvátország.

Persze keresni kell, de meg lehet találni a normális szállást jó áron.

17. Borian (válaszként erre: 16. - Asztanaviszta)
ma 11:00

köszi, ezt jó tisztázni, mert mindenütt azt írták, még télen is kellemes, hát nem

ok, mondjuk választási lehetőség nem volt, de ha netán visszamenne :-)

16. asztanaviszta (válaszként erre: 15. - Borian)
ma 10:57
Ezért is írtam a májust, illetve a szeptember-októbert.
15. Borian (válaszként erre: 12. - Asztanaviszta)
ma 10:48

Lányom volt (versenyezni), áprilisban.

Ahhoz képest, hogy azt hirdetik, egész évben lehet fürdeni, az esti versenyeken majdnem belefagytak a nyitott medencébe, a tenger jéghideg volt.

Amúgy tetszett neki, elmentek Luxorba is, de a piramisokat nem látták, ezért szerinte vissza kell mennie.

14. 55Judit (válaszként erre: 13. - 55Judit)
ma 10:33
Arról meg is feledkeztem, hogy télen-nyáron kellemes a hőmérséklet. A legmelegebb napokon is csak ritkán haladja meg a 30 fokot, és télen sincs hideg.
13. 55Judit (válaszként erre: 10. - Papája)
ma 10:32
Fuerteventura a Kanári-szigetek egyik legszárazabb tagja, így a sziget nagy része inkább sivatagos, félsivatagos vagy sztyepp jellegű. Viszont nagy böszmeség lenne csupán e miatt nem menni a szigetre, mikor hatalmas zöld területei, parkjai is vannak különleges növényekkel, pálmaligetekkel, állatokkal. Fiam lakása is nagyon szép helyen van.
12. asztanaviszta (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
ma 10:26

Ha nem a nyári dög melegben akarsz utazni, akkor Egyiptom, de csak 4 csillagos szállodától felfelé.

Május, illetve szeptember 2. fele és október.

11. asztanaviszta (válaszként erre: 10. - Papája)
ma 10:24

Mi egyszer voltunk ott, de soha többet.

A szerencsénk az volt, hogy egy kellemes szállodában voltunk, közel a tengerhez. Ennyi.

Látnivaló nincs, mi egy közvetlen Wizzair járattal mentünk, annak minden bájával együtt, röpke 5 órás úton.

Az atmoszféra jó. Nyáron sincs az a dög meleg, a nappali és éjszakai hőmérséklet között sincs nagy ingadozás.

10. papája (válaszként erre: 3. - 55Judit)
ma 10:10

Nézem a szerelem határok nélkül esti műsort. Az egyik szereplőhöz erre a szigetre érkeznek az "áldozatok"

Eddig is tudtam, hogy a sziget egy sivatag, de hogy ennyire azt nem gondoltam. Ezért a szinte semmiért, még ha esetleg olcsóbb is biztosan nem kelnék útra.

9. lolita2112 (válaszként erre: 8. - Borian)
ma 10:06
semmi gond,megertlek hisz nem vagyunk egyformak!
8. Borian (válaszként erre: 6. - Lolita2112)
ma 09:46
nem hiányzik annyira és nem buszoznék és nem szeretem a csoportos utakat, de köszi :-)
7. Ruslan (válaszként erre: 2. - Dominós)
ma 09:45
Ott is olcsó, azt hiszem idén oda megyek majd.
6. lolita2112 (válaszként erre: 4. - Borian)
ma 09:37
az igaz,hogy a szallodai arak magasak olaszban,de nem tudom van e otthon amivel mi is utaztunk olasz\ba a magyar ferjemmel/trafalgar vagy ilyesmi/ami buszutazast szewrvez oda es kulombozo helyekre megy.meg velenceben is igy 4 csillagos szallodaban voltunk es olcso volt,mert csoportosan/egy egesz busz/ mentunk.
ma 09:34
Montenegrót ajánlom, mert viszonylag közel van és tengerpartja is van. Ha nem tengerpartra akarsz menni, Szerbia a legolcsóbb.
4. Borian (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
ma 09:23

Ezt nehéz összehasonlítani, mert attól is függ, kinek mi fontos a nyaralásban.

Pl. én szeretem, ha egy szállás jó, tágas, tiszta, esetleg van úszómedence, de a kaja nem szempont, mert nem vagyunk haspókok. Ezért számunkra nagyon jutányosak az olasz apartman árak, amik olcsóbbak, mint itthon. Viszont önellátós. Az olasz szállodai árak viszont magasak.

Ha messzire kell utazni, az utazási ktg. nyilván magasabb, mintha otthon nyaralnál, de álalában messzebb több a látnivaló, jobb az idő és van tenger vagy hegy :-)

Kérdés, hogy el tudsz gurulni 4 keréken, vagy repülni kell... a repjegyek ára egy 4 tagú családnál már nagyon meg tudja dobni a ktg-eket, pláne, ha nem tudsz egy hátizsákkal utazni egy hétre. :-) (Én nem tudok.)

Van, ahol a kaja-pia-árak olcsóbbak egy hiper-szuperben, mint itthon, ez nem is ritka, tekintettel a 27%-os áfára. Ha hajlandó vagy egyszerű ételeket összedobni, az étkezés akár olcsóbb is lehet, mint itthon...

szóval általánosságokat nehéz mondani

3. 55Judit (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
ma 08:59
Nem olcsóbb, többnyire de magyarországi árak vannak Fuerteventurán. Ez a Kanári szigetcsoport egyik szigete.
ma 08:26
Albánia.
ma 07:24
Van még ilyen ország? Régebben Bulgáriát mondták, de már az sem?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook