Kellemetlen helyzetbe kerültem (beszélgetés)
Először is olvashattad mit javasoltam,,vagy inkább csak említettem egyféle megoldásnak.
Nyilván azt amit írtam.
Nem kell ezzel egyetérteni vagy tájékoztatást tartani a vezetői viselkedésről.
Jó megoldás nincs,,és mint olvashattuk ennyi haszna lett a diplomatikus megoldásnak.
Bár ne így lett volna.
Ez nagyon gáz.
20-as éveimben mikor a varrodában dolgoztam, voltak takarítók,akik iszonyat büdössel voltak(természetesen nem nézem le a takarítókat,én is dolgoztam ebben a munkában mikor felkerültem Pestre).
Lett nekik szólva,elintézték annyival, hogy nem fért bele este a tisztálkodás.🤦
Értem én. De a vezetői szerephez fel kell nőni. És ezt nem kioktatásként írom, vagy beszólásként. Kevesen születnek vezetőnek, legtöbbünknek meg kell tanulni.
És igen, qrva kellemetlen. Elbocsátani is valakit, de azt is meg kell tanulni.
A megjelnés is része a kommuniációnak, a többieknek is bántó, ha egyiküket kell szagolniuk nap, mint nap. Egyébként szerinted mi a megoldás? Egyszer vállalni a kellemetlenséget, vagy befogott orral járni dolgozni?
Ez nagyon aranyos! Ennél jobbat nem tudok elképzelni.
(Gondoltam névtelen levélre..., de ez... EZ IGEN!!)
(Nem én vagyok az FI ! )
Ez mind igaz.
Viszont ha tényleg csak a Fi szempontjából nézzük ,,aki az 5-ben leírta a hozzállását.
Nem biztos,hogy tud olyan "kellemesen" előadni ilyen témát, ami nálatok zsebből jön.Sőt nyilván nem.
Az ilyen mindig bántó,,ha szép szavakba burkoljuk akkor is.
Kellemetlen helyzet, de meg kell tenned.
Négyszemközt beszélj vele.
"neki biztosan pont olyan kellemetlen"
Nem biztos. Van, aki egyszerűen lusta tisztálkodni. Nem érdekli, hogy másokat zavar a bűzével.
Mivel Fi nagyon fázik a feladattól, gondoltam egy udvarias hangú levél könnyítene rajt.
Amúgy lehet hogy a kolléga is könnyebben venné, nehéz ezt jól fogadni is .
Csakis kettesben beszélj vele.
Mond el neki, hogy szeretnél valamit teljesen bizalmasan megbeszélni vele, ami nem könnyű, de úgy érzed, fontos, hogy korrekt legyél vele. Az utóbbi időben több kolléga is jelezte neked – kicsit kellemetlenül –, hogy néha érezhető kellemetlen testszag a környezetében. Tudod, hogy az ilyesmi bárkivel előfordulhat, akár betegség, fáradtság vagy más ok miatt is, és egyáltalán nem szeretnéd, hogy rosszul érezze magát. Csak azért mondod, mert műszakvezetőként kötelességed segíteni abban is, hogy mindenki jól érezze magát a munkahelyen. Ez bizalmas marad, nem adod tovább senkinek, és ha bármiben tudsz segíteni, itt vagy.
Ezt muszáj meglépned, hogy a kollégáid is elégedettek legyenek Veled.
Sajnos ez a munkakörrel jár. :/
Megértelek, ez bárkinek kényelmetlen lenne. A vezetői feladatokba sajnos ez is beletartozik. Ha azt akarod, hogy elfogadjanak vezetőként, úgy is kell viselkedned.
Vegyél egy nagy levegőt és fuss neki! Vagy fogadd meg Elbb tanácsát (6. hozzászólás) !
Mindenképpen beszélj vele! De csakis négyszemközt egy csendes, elszeparált helyen, ahol nem nyitnak rátok . Kezdd azzal, hogy ne sértődjön meg, mert nem azért szólsz . Továbbá , ha esetleg segítségre van szüksége támogatni fogod. Mondd el, hogy megszerettétek és jó lenne ha ott tudna maradni.
A közösség érdekében lépni kell, mert még ezután jön a melegebb évszak , ami ezt fokozhatja és sajnos ez gátat szabhat a közös munkának is. Hiszen így senki nem szívesen dolgozik mellette.
A megfelelő testi higiénia feltétele a normális munkavégzésnek és ha ezt gátolja valami akkor azt rendezni kell. Lehet, hogy a családi körülményei olyanok, hogy nem tud megfelelően tisztálkodni, vagy nem volt olyan családtag, aki ezt megtanította volna neki.
Ha tőled nem de mástól elfogadna segítséget akkor beszéljétek ezt is meg. Kérdés, hogy mi az oka. Nem tud ruhát mosni? Nincs pénz mosószerre? Nem ismeri a hónaljborotvát vagy szőrtelenítést, bőrápolást ? Esetleg olyan betegsége van, ami ezt okozza? /kezeletlen , váladékozó lábszárfekély? , anyagcsere betegség?/
Hogy miként, azt nem tudom, de a kolleganő erős testszagának okát meg kellene tudni, méghozzá óvatosan...nagy nehéz élethelyzetek vannak, neki biztosan pont olyan kellemetlen, csak nem tud mit tenni...
a megoldásra nincs ötletem, de valami van a háttérben, amire a kolléganő nem talál megoldást.
További ajánlott fórumok:
- Ti mit csinálnátok ilyen kellemetlen helyzetben?
- Kerültél már kellemetlen helyzetbe orvosnál kivizsgáláson?Csak én gondolom kínosnak ezt a szituációt?
- Kínos helyzetbe kerültem
- A párom kellemetlen helyzetbe hoz engem, tanácsokat várok, segítsetek!
- Gyermekeitek által kerültetek már mások előtt kellemetlen helyzetbe?
- Kerültetek már kórházban, orvosnál kellemetlen helyzetbe?